Meni mala spava u kreveticu kraj mene, mislim nemam sta s njom sad, il doji il spava, ne bude budna izmedu, malo smo je jucer drzali na prsima, al ako spava spava, ako je budna kljuca glavom za sisom. Znam da ima kila, al kad ju gledam mi je toliko mini, jednostavno me strah da ju ostavim kraj sebe. Tako me i s prvom bilo pa je spavala u kreveticu od rodenja iako znam da je bolje da su sta blize mami.
Kasnije kad bude budna ju planiram u babybjorn/maramu/babygym, za koja 2 tjedna. Mislim da je ova puno maznija od prve🥰
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Mi koristimo Pampers Premium Care i Bevola od Kauflanda - oboje su nam se pokazale super.
Sto se duda tice, moj maleni je toliko prozdrljiv da mu moram dati dudu dok ne shvati da zapravo nije gladan - navodno im treba 20ak minuta da im signal iz zeluca dode do mozga.
Mi smo izasli iz bolnice s 3680, sad je vec na 4725 😅 vidjet cemo sto pedijatrica kaze, ja sam mu vjerojatno davala jesti i cesce nego sto je trebalo, ali je u bolnici bio dosta izgubio i imali smo problema s uspostavom dojenja pa sam samo htjela osigurati da nije gladan 😃
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Hello. Nadam se da ste sve dobro. Upadam sad malo nakon par dana ne čitanja, ali ne stižem apsolutno ništa. Došli smo doma u petak. Mali stalno plače po danu, uopće ne spava, stalno se nasisava i uopće više ne znam jel gladan ili nije. Dobili smo savjet da ga važemo prije i nakon svakog podoja i uredno bude od 50-70 razlika, kako kada. Tako da sam baš zbunjena jer stalno traži siku, a na njoj vrlo brzo zaspe. Ne znam koliko da ga uopće držim na svakoj sisi jer on zaspe pa ga treba poticati, a tako možemo i 2h ako ga ne maknem pa ne kužim.
Izadajate li se nakon svakog podoja? i dojite li obje sise u jednom podoju ili jednom jednu, drugi drugu? Nadam se da imate koji savjet za mene početnicu, ja sam baš luda od svega 😂 još uvijek dosta krvarim. Do kad ste vi jače krvarile?
Trudit ću se pročitat zaostatke jer me baš zanima što radite 🤗
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Ja sam svoji oz krevetica prebacila k sebi u krevet iako sam protivnik toga, ali bila sam ko zombi jer ona place cim ju spustis. Tako da bi se po noci samo nosili i cicali i tako u krug, ovako se bar malo naspavamo.
Zeznem ju s preskidanjem i onda mi se razbudi i imamo 2h ludovanja, ali ona tolko pisa i kaka da ne znam kako da ju ne preskinem bar jednom tokom noci. Kako vi? Koje pelene koristite? Mi smo na babylove, dobre su nam, ali probali bi i neke druge. Jel koristi koja violeta cotton, kakve su?
Ja inače uvijek na pocetku koristim pampers premium pa se prebacim na babylove. I kako je moja bila rodjena ranije i bila mala trebala mi je 0 i muža pošaljem on uzme babylove. Nemam zamjerki ali kada sam se vratila na pampers premium, preporod, uopće ju ne prematam po noći osim ako se ne ukaka. Nekako puno bolje pampers upiju tekućinu i njoj uopće ne smeta, a dok sam koristila babylove meskoljila bi se dok joj ne stavim suhu...
Pozdrav cure,
Moj miš je odlučio uraniti i stigao 12 dana prije termina. 8.8.
Rodila sam na sv Duhu prije nego sam odradila i TA tamo. Gužva je. U jednom trenutku je bilo 50 rodilja ma odjelima. Raspoređene na patologiju i još neke dolje. Žene koje su loše su baš na odjelu Rodilišta a sve koje su ok na patologiji. Radi se ko po traci. U rodilištu samom sve super funkcionira osim eto što je baš kad sam ja rađala jedini anesteziolog bio na carskom i nas nekoliko je ostalo uskraćeno za epiduralnu.
Sestre na odjelima su ok. Malo se duže čeka da ti dođu kad ih pozoveš i sva ta njega djece i vizita ide dosta sporije ali treba imati razumijevanja jer nas je puno i idu u nekoliko navrata.
Na odjelu patologije nema dodatnih krevetića za bebace tak da spavaju s nama u krevetu i zbog enterovirusa nema baš kretanja po hodnicima i miješanja s pacijentima. Ponesite si i masku jer znaju forsirati da se ima kad se ide na wc
Prematate li bebe po noći? Meni patronažna kaže da to ne radim da ne razbudim bebu bezveze. Kaže da je kakica pH neutralna i da mu do jutra (5-6) ništa neće biti. A meni ga zao pustit ukakanog 😓
I mame koje doje i povremeno izdojeno na bočicu daju. Koju bočicu koristiti da je sto sporiji otpust? Imam avent ali nisam bas zadovoljna. Zagrcne se često. Čula sam za dr Browns ali to koliko vidim je teško za nabaviti.
Uh, uspjela sam malo poloviti zaostatke i javiti što nama odgovara.
Dojenje - dojimo na zahtjev isključivo. Problem nam je bio što se meni i dalje cice znaju prenapuniti (ne ko na početku, ali baš znaju biti jako pune ako duže odspava) pa mi se zna zagrcavati jer mu prenaglo dođe mlijeko, a on siše ko manijak uvijek. Pa povremeno koristim šeširiće i spašavaju nas od tog zagrcavanja. Kroz noć samo dojimo, a kroz dan povremeno izdojim i dam na bočicu (i izdojim uvijek kad nekud idemo, da baš ne bacam sisu gdje god da smo). Bočica koja nama odlično funkcionira je Bibs staklena. Trebalo mu je dva-tri puta da nauči da ne mora vući ko manijak i sad dalje super ide. A Bibs dudica je velika pa nema problema poslije opet na sisu kad želi. A sisa je navečer baš potrebna, većinom zbog utjehe.
Pelene - Pampers nisu oduševile, Babylove dobro funkcioniraju. I preskidam ga barem dva-tri puta kroz noć. Možda nije nužno, ali i on voli biti u čistoj peleni a i čista pelena ipak smanjuje rizik da dođe do bilo kakvog crvenila ili osipa. S tim da se on ne razbudi s mijenjanjem pelene, većinom mi spava na prematalici kroz noć.
Krevetić - za onaj prvi noćni san (obično 4h u komadu traje) funkcionira, dalje se buni. Pa stavim gnijezdo u krevet i tako mi je sigurno kad je kraj mene da se ne može izvrpoljiti ili utonuti u madrac.
Meni je frka više bila pokriti ga ičime, ali otkad imamo vreću za spavanje, svi mirno spavamo 👌 jedino što mi baš rijetko podrigne nakon sisanja pa me strah hoće li se zbljucati ili ne. Većinom ne bljuca, ali nikad ne znaš. A preporuka zbog sids-a je da spavaju na leđima kroz noć, a ne na boku. Pa ti budi pametan 🤷♀️
Imate li vi problem s tim da gledate svoje dijete u rukama kojima ne vjerujete (obicno su to ruke svih osoba izuzev muza i moje mame) ? Jesam li luda ili samo sebicna haha. Sta god da sam gledam samo kako i na koji nacin cu je vratit u svoje narucje. Zato mi i prija to sto zeli biti samo na cici. Vjerovatno cu kasnije spast s nogu kad ostanemo sami, ali za sada nek mi lezi 24h tu samo nek je niko osim mas dvoje ne uzima 😂 Ili je to pak sindrom prvorotki 😂
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Iskrene čestitke svima koje su rodile 🎉🎉 a curama koje još čekaju želim brze i bezbolne porode. Mi smo dobro i za sada se snalazimo dobro...po noći spava a po danu je dernek zadnjih 3 dana...nisu klasični grčevi tako da me buni i po nekad ne znam ni sama šta joj je...spavala bi i zaspi na 5,10,15 min.i samo počne plakati toliko da skoro bez zraka ostane i pocrveni kao rak...skroz bi jela i kad joj dam bočicu mirna je...podrigne, bljucne, počne plakati pa se i tu naguta zraka pa opet podrigne, bljucne i onda ne znam koliko je sita pa joj dam i vode i dudu ali to sve pljune onda za nekih pola sata sat dam opet bocu i tako u krug...s prvom nisam imala takvih problema jer je bila na ad-u a ovdje je većinom moje izdojeno i po potrebi ad...mislim da je i mali živac pored svega...nadam se da će ju to stanje brzo proći...što se tiče pelena na pampers premium care smo i ostat ću dokle god joj budu odgovarale...za sada smo zadovoljni probali smo i lumpi premium isto imaju indikator i promocile su tako da smo na pampers se vratili.
Thinkpurple kako si ti?
Lightblue pravi bebači...još malo i doma ste, jako mi je drago i jedva čekam da napišeš da ste doma napokon 🙂
Ostalim curama 😘😃
Pahuljka ta sam! Nakon skoro 2 mjeseca mi još uvijek ne paše da ga netko uzme osim muža i mene (i moje mame, da, a ona nam nije tu često). Napisala sam nedavno da me pere baš neka negativa, ljubomora, ne znam ni sama što je. Radije ću se polomit da sve sama napravim s njim u rukama nego ga dat nekome.
Muževa strana zamjera i žali se njemu, on meni prigovori i takoo... Pokušavam se iskontrolirat, reda radi, pa tih sat - dva pustim, a u sebi kipim.
Sad to rješavamo tako da on uzme malog i ode svojima, ja ostanem kod kuće. Znam što se događa, ali ne gledam pa mi je mrvu lakše 🤷🏼♀️
.
Pelene probali pampers premium care, babylove (dm), beauty baby (muller), violeta cotton, lupilu (lidl). Sve su bile dobre, ni jedne nisu propustile, nije imao nikakvu reakciju, tako da na kraju uzmem tamo gdje se nađem 😂
Meni se baš te violeta cotton ne sviđaju jer su nekako široke i krute i budu baš tvrde čim ih malo napuni tako da te više ne budem uzimala.
.
Prematanje po noći. Kad se probudi premotam ga prije hranjenja da ga ne razbudim nakon jela jer najčešće zaspe dok jede.
Ne bih ga držala pokakanog nikako jer se jednom pokakao nakon kupanja dok je bio zamotan u ručnik, ja sam ga držala oslonjenog na noge i meni je ostalo crveno na koži kako je prošlo kroz ručnik. Promijenimo pelenu odmah uvijek.
.
Krevetić. Od prvog dana kod kuće ga stavljamo u krevetić i funkcionira. Nije nam bila opcija da spava s nama jer muž zna i preko mene prebacit ruku ili nogu dok spava da ni ne trzne 😅
Sad nešto preko dana loše spava u krevetiću, budi se stalno i plače pa ili je na rukama ili i dnevnom na kauču, a preko noći spava bez problema.
.
Duda. Dali smo ju čim smo izašli iz bolnice jer je stalno zijevao i plakao i valjda bi dan i noć visio na sisi inače. Čak me sestra koja nas je izvodila iz bolnice pitala imamo li dudu da mu je damo jer je zijevao i bio nemiran. Imamo nukovu, tu sam koristila i kad je kćer bila mala pa sam se time vodila i prihvatio ju je. Prolazi nam samo kad je nervozan da se malo umiri, ali kad je gladan samo ju pljune i nastavi urlat 😅
.
Lightblue bebice su baš lijepo napredovale. Tebi svaka čast na svemu, stvarno moraš bit jaka da to sve podneseš. Još malo su i oni kod kuće pa u nove pobjede. Šaljem podršku i držim fige da vam od sad sve ide na bolje 🍀
L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
V 💙 2023. | we made a wish and you came true |
Sortiraj odgovore
Najstariji