Cordisoo super da ste vec doma! A kako si ti s obzirom na porod? Sve ok?
I moja je budila stariju svakih par dana, prvih dana smo svi bili budni po noci a sad se navikla i spava i uz plakanje njeno.
Mojoj su dudu dali oni vec u rodilistu jer i nakon cice i dohrane koju su joj dali nije prestala urlat i tak su mi ju donjeli s njihovom dudom. Ja doma nisam davala do nekih cca 3 tjedna, al kak je lijepo dobivala na kilazi i vidla sam da efikasno cica onda smo dali dudu. Sad nam je spas jer inace il bi urlala ili se nebi skidala sa cice, a i ovak kad doji bar par puta u danu bude tak nervozna da mi sve izgrize bradavice tak da me sve strah kak bi to izgeldalo. Multimam komprese me spasavaju.
Lightblue ajme sredina rujna ce za cas! Ma neka bude i kraj rujna samo nek bude 🥰 super super!.
.
Jos malo je ostalo cura 2u1, drzite se, brzo ce i to proci!
.
Bas gledam kako imamo na trakama u potpisu prvo slovo imena, sve si zamisljam koja bi to mogla biti 😊
Koju dudu dajes? Ja svojoj nudim od pocetka, ali nikako ne prihvaca. Babylove i nuk sam probala. A spasila bi me. Ovako je nervozna samo, sisa nam je i duda puno puta.
Ni moja nije fan, cak ima refleks povracanja kad joj pokusavam dat 🤦🏼♀️ A probali smo isto i nuk i dr browns i avent, no nece pa nece. A isto bi nam nekad dobro doslo jer zeli cicati non stop 🤷♀️
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
U vezi duda, ma bas su spas, mi smo se isto spasili kad smo prvoj dali, inace je sisala svakih sat vremena pa povracala, vec je bila velika i puno navlacila, mislim s oko 2 mj smo dali, onda su i izlasci u kolicima postali uzivancija, inace do tad odjednom plakanje i sta ces- vadi sisu di god da si. Starija ima bibs, al sve cekam da krene u vrtic i uhoda se pa iduci korak- izbacivanje s 2 godine. Malo su joj van jedinice, palac ne sise, stvarno mislim da je do genetike (muz i sestra imaju krive zube) nego do dude.
Za ovu malu sam priredila nuk ortodontske za svaki slucaj, ne znam jedino zbog oblika oce joj bit ok, vidjet cemo, samo da mi se uhoda s tim dojenjem kako treba.
Thinkpurple ok sam obzirom na sve, nazalost dosta sjedim jer mala nekad urla kad mlijeko ne potece odmah i mora vuc i jedino ju tako mogu dojit pa onda sa starijom koliko uspijem igrati se (sta je slabo i to me isto malo rastuzuje jer imam dojam da ju zanemarujem), na kraju me toliko boli rez od epiziotomije, sva sam otecena dolje. I ubija me zdjelica, dosta su mi se rasirili ligamenti (vec su bili pred kraj trudnoce ionako) pri izgonu tako da mi je jako tesko hodati, mijenjati polozaj, lezati, ma sve, valjda ce brzo doc na svoje mjesto. Ostale boljke su standardne😁.
Super sta ti se mala navikla na seku i plakanje, mislim tako je kako je, druge nema, a ic ce svakako sad na gore, jedino moze vise plakati. A nema gorega nego da smo svi budni i umorni.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Moji su isto rano dobili dudu. Doduše ja sam se nadala prva dva mjeseca bez dude ali kako sam vrlo brzo završila u bolnici dobili su dudu odmah da svima bude lakše. Sad nam je duda spas, utjeha kod plakanja i grčeva, smirenje pred spavanje.
Moja prva curka je prihvatila tek s neka 2mj, a sve vrste smo isprobali. Seka ide njenim stopama izgleda. 😶 koje imate dude?
Trenutno žele obojica samo Avent ultra sir pa kupujemo samo njih. Probali smo različite ali ništa od toga. Negdje sam pročitala da stomatolozi kažu da su te dude dobre jer ne utječu na zube. E sad jel to istina to je već druga priča. Sad gledam gdje da uzmem neke lagane vezice za dude ili kako se to već zove jer polako su počeli sa izbacivanjem duda da ju moraš tražiti po krevetiću ili kolicima. Sve ove koje smo dobili na poklon su sa brdo drvenih perlica i teške ko vrag a bome i kratke.
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Cure, da vam javimo da smo ja i mala M stigle kuci 💞 posto je sitnija, mislila sam da ce izgubiti puno na kilazi ali, izgubila je samo 70 grama od poroda. Pretadovoljna sam i dobila je najvise ocjene, prosla sve testove. Sitna je ali, ona je nasa lavica 😊
Prva noc je bila malkice teska, puno je kakala i plakala i nikako nije htjela zaspati u krevetic nego samo na mami 🥺 ali, bit ce sve bolje i bolje, nadam se 🤞🏻
Ako imate kakav trik iskusnije mame, slobodno pisite😂 kako nakon dojenja i nakon sto zaspe, spustiti je u krevetic 😂😂😂
...
Curee 2u1 jos malooo malooo..brzo cete vidjeti bebice 😊😊😊
Flekica, ista stvar kao kod mene. Na 39+2 prema uzv imao 3900. I molila za indukciju odmah nakon 40+2 zbog veličine ali mi je doktor rekao da to nije razlog za indukciju ako je sve ostalo dobro. Na kraju se rodio 39+3 i 4200 i sve je super prošlo, a isto provorotka. Ne brini, možeš ti to. Samo budi pozitivna.
Meli dobrodošle kući. Bravo za malu lavicu 💕
I meni bi svaki savjet dobro došao, pogotovo oko dojenja. 😔 sve je super ali mogao bi valjda 0-24 na cici bit
Povecava se aktivnost foruma u ranim jutarnjim satima 😂
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Lightblue, kakva velika razlika, pa to su vec prave bebe 🥰 drzim palcice da idete doma po najboljim prognozama 🤞
Za isprobavanje nosenja je dobrodoslo da je beba sita i koliko, toliko odmorna. Cisto da nema nervoze za prvi put, a mislim da oni uzivaju stisnuti uz mame. Mi smo isli dva, tri puta s navrsena dva mjeseca u setnju po sat vremena i onda smo isli na izlet gdje je bila po 2 sata nosena u dva navrata, bilo je super. I dalje ide i u kolica. Ali ona je bas jednostavna beba, sve je dobro.
Dudu dajem od pocetka, treba joj samo da utone u san ili dok je malo gladna, a ne moze taj tren jesti, to je to, inace pljuje, pogotovo nakon jela.
Thinkpurple kako onda preko dana? 😅 naravno, meni pase da je uz mene stalno ali opet, preko dana cu morati i nesto raditi a ako je ona stalno na meni, kako? 🤭 valjda ce se naviknuti s vremenom..i za njih je sve to novo 😊
Kod nas je situacija da nisu htjeli u krevetiće dok im nisam stavila gnjezdo u krevetić pa njih u gnijezdo. Moji baš traže što manje prostora i da budi stisnuti.
Lightblue jao što su bebice narasle. Brzo će 9.mj, važno da oni budu dobro a vidi se da su pravi borci.
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Evo nama je noc prosla dobro, svi su dobro spavali osim mene😅. Mala je dojila po par sati, al necu se zalit, ne place, starija isto spavala pa skoro 12 u komadu, inace spava do 11 pa nam je ovo top, muz se nije dizao, svi zadovoljni. Jucer sam joj pocela davat biogaiu, malo se kao napreze dok kaka tako da se samo nadam da je do toga, da necemo i mi grceve dobit🫣.
Sad kad se beba probudi planiramo u prvu zajednicku setnju.
Nosenje- Ja bi isto kupila auru na kraju, bojim se da ce mi embrace bit prekrut kao omni breeze 360, on isto moze od najranije, al nekako mi nije to to, izgube se u tome.
Jos moramo kameru narucit.😅
Edemi- kad su vam skroz prosli? Evo danas isla probat vjencani, mogu ga do pola prsta😅. Al noge su splasnule 80%, vidim i gleznjeve i normalne su mi potkoljenice skoro, glava isto, bila je toliko otecena da su mi kapci bili poluzatvoreni🤣.
Vjezbe-dobila sam upute za trbuh vjezbe od 10.dana i pojas 2h dnevno, ali nisam nesto zadovoljna s pregledom, prosli put je bilo dosta bolje. Jel tko bio kod nekog privatno?
Kegel- isto su mi rekli od 10.dana, al me malo strah zbog savova, mislim da mi je napuklo jucer jer sam pala i bas me danas vise boli tj cijelu noc i sad. Jel tko radi?
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Sortiraj odgovore
Najstariji