Meli18thanks na listi. Evo nasla sam neku staru listu s datumima poroda oa mozemo nju updateat ako se slazete.
Znam da su rodile: thinkpurple, sayuri, pahuljka, takica, ally, bambi, mareikate. Oprostite sve koje sam zaboravila, nije namjerno. Pls samo sve javite datum i spol da dopisem.
Robin_Daggers25.05.2023. 🩷
Queen_2126.05.2023. 💙
Lightblue05.06.2023. 💙🩷
Afrodita06.06.2023. 💙💙
Barbii3008.06.2023. 💙
Ana300310.06.2023. 💙
AM1312.06.2023. 💙
Cvit16.06.2023. 🩷🩷🩷
Sb198217.06.2023. 🩷
Mom.I19.06.2023. 💙
Lorkaa20.06.2023. 💙
Ružica21.06.2023. 💙
Nefertiti21.06.2023. 🩷
Belinda22.06.2023. 🩷
Ally00727.06.2023. 💙
Maru28.06.2023. 🩷
Nefertiti nisi se dugo javila, il sam propustila. Kako si?
Kod nas nema nista pametno da vam kazem, sve je super i samo da tako i ostane.
Cure koje iscekujete sretno i da se sto brze pokrene (ako je vrijeme)🤞🤞
Neko je pitao za menstruaciju- meni je dosla, jos traje. Kombiniram dojenje, izdajanje i dohranu i tocno sam s dolaskom mens primjetila opet pad mlijeka. Evo tu pise da je to kratkotrajno al sam uzela caj od piskavice u apoteci i mamine kapi da potaknem laktaciju. Tu je bas lijepo napisano https://roditelji.story.hr/Trudnoca/Pospartum/amp/a20113/Kako-menstruacija-utjece-na-dojenje.html
25.7. Djevojčica
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
ListaEvo ja dodala sebe i Takicu, najbolje svako iskopira i doda sebe i posalje pa cemo popuniti.
Ally ja sam sa starijom dok sam dojila na mobu boga i vraga odradila, to me jedino drzalo budnom u noci, izdradivala albume, kupovala, istrazivala… ovak je stignem ni primit mob osim kad ona doji il spava na cici.
Cordisoo ja sam zadnjih mj dana trudnoce padala s nogu od umora. Normalno je, plus imas i dijete jos pored…
E to me bas zanima, kak cete vozit se vi s vise djece u autu? Nama su obje curke iza u sjedalicama al ja ne stanem izmedu 😩 neznam kak da to izvedemo, a ova mala puno bljucka, stenje, a starija nemoze do nje rukom iz sjedalice. Sad su obje do prozora, probali smo jaje pojasom u sredinu vezat pa da sam ja do vrata nekako, al je pojas auta prekratki 🤦♀️ pa smo kupili kao univerzalni produzetak i ne pase na pojas jer je svaki pojas u autu drugaciji, toliko o univerzalnom 🤦♀️ a kupili smo veci auto karavan jer smo prije imali yarisa u koji ni s jednom nismo stali skupa s kolicima.
.
E i zanima me al se nemogu sjetiti koja je imala ono neobicno ime iz serije za bebaca, jeste dali na kraju to ime? Kak je familija reagirala?
.
Cure 2u1 jos malo! Odmarajte ako mozete i drzite se 😊
.
Obavili prvi pregled pedijatra, narasla je 5 cm i dobila 1 kg od poroda. Cudila se da ju dojim uopce s obzirom na situaciju i da je toliko dobila u manje od mj dana. Za grceve je rekla - izdrzite i dajte biogaiu i espumisan, za nespavanje - izdrzite, neka djeca su nervoznija neka su spavalice, za nervozu - izdrzite neka djeca su hiperaktivna… ugl zakljucak je - mama i tata IZDRZITE 🤪
Pa ja se i dalje vozim iza s malom od 21 mj, kad je bila beba me bilo strah da ce joj glava past i ugusit se. Nema sanse da stanem izmedu dvije autosjedalice, uostalom zelja nam je imat troje djece jednog dana i rekla sam muzu da moramo kupit auto gdje stanu 3 autosjedalice, tako cu bit sigurna da cu se ja vozit iza izmedu njih dvije, a kasnije ce stati 3 autosjedalice. Nema bas nekih opcija, cijene su skocile i vjerujem da to muza koci pri kupnji, ali stvarno nam treba vece auto🤷♀️.
Haha a barem znas da je sve dobro, da “samo” treba izdrzati🤣. I super je dobila, prava bebolina, bas mi je drago da vam barem taj dio stima kad se vec jadna ti tako mucis!
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Mi nemamo dovoljno velik auto za troje djece, ali ja stanem u našem autu između dvije sjedalice iza. A novorođenče barem prvih 6 mjeseci može na suvozačevom pa privremeno svi stanemo. inače imamo 2 auta, pa za neku nuždu možemo i s dva auta negdje ali trebamo kupiti novi auto unutar godine dana. Da krenemo negdje na more na ljeto definitivno ne stanemo mi i stvari a s dva auta nema smisla trošiti.
Robin_Daggers 25.05.2023. 🩷
Queen_21 26.05.2023. 💙
Lightblue 05.06.2023. 💙🩷
Afrodita 06.06.2023. 💙💙
Barbii30 08.06.2023. 💙
Ana3003 10.06.2023. 💙
AM13 12.06.2023. 💙
Cvit 16.06.2023. 🩷🩷🩷
Sb1982 17.06.2023. 🩷
Mom.I 19.06.2023. 💙
Lorkaa 20.06.2023. 💙
Ružica 21.06.2023. 💙
Nefertiti 21.06.2023. 🩷
Belinda 22.06.2023. 🩷
Ally007 27.06.2023. 💙
Maru 28.06.2023. 🩷
Thinkpurple 04.07.2023. 🩷
Bambi27zg 17.07.2023. 💙
Takica 25.07.2023. 🩷
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Thinkpirple - izdrzite 😅 a realno je, samo sad dok to netko kaze mislimo si: lako tebi reci 🙈
Ally joj to i meni muz za mob i dojenje - a kad realno ne stignem nist ovak, ovo mi je mir, mada je jednom rukom pa sve dulje traje, ali pokusavam smanjiti 🙈
*
Meni danas mama dosla pomoci, ukocena sam i dalje 😓 E sad imamo onaj problem da bi ona sve nesto drugacije pa je danas bilo stresnije s njom sve to izdogovarati, iz cinjenicu da je sama vec godinama i naviknuta na drugaciji ritam i potrebe 🙈 Nadam se kroz koji dan uspostaviti neki balans 🤞🏼
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Da se napokon i ja javim i prijavim svog dečka rođenog 27.7.
Trudovi su krenuli prethodnu večer, kao menstrualni grčevi. U nekom su se času zaredali na svakih 10 min, ali se kroz noć smirilo. Imala sam cijeli idući dan kontrakcije na 15 min pa 20 pa pola sata, pa opet na 15 min. I onda došla večer, počeli sve intenzivniji bolovi i trudovi svakih 10 min. Oko ponoći smo otišli u rađaonu, bila sam na 4cm pa su me pitali želim li još probati doma odraditi ili ostati odma. Naravno da sam išla doma 🙂 prošla možda tri sata, trudovi postali intenzivni i na svakih 5 minuta. Ujutro smo bili u rađaoni ponovno. Dobila čepić, prokinuli vodenjak i odmah u boks. Dotad je već postalo stvarno intenzivno, ali uz pilates loptu i supruga koji me motivirao cijelo vrijeme, dogurala sam do 7cm. Onda su mi savjetovali epiduralnu koja je bila spas, skoro nikakvih bolova više nije bilo. A trudovi su i dalje šibali. Kad se beba spustila je postalo opako, ali imala sam predivnu babicu koja je prodisala svaki trud sa mnom (tad su već bili bez pauze) i pozvala je anesteziologa da dobijem još malu dozu prije samog izgona. Izgon je krenuo brzo tako da nisam baš osjetila skoro ništa, samo naznaku truda koja mi je bila signal da moram tiskati. Babica je masirala međicu cijelo vrijeme tako da su na kraju bili mali unutarnji šavići samo. Beba je brzo bila vani.
Onda je nažalost sve krenulo nizbrdo, beba s lošim apgarom koja nikako nije mogla prodisati. Zbog toga nismo imali zlatni sat, morao je odmah u inkubator i na kisik. Bio je cijelu noć u inkubator da bi malo prase do jutra bio ko nov i mi smo krenuli nadoknađivati prve sate koje nismo imali.
Uz puno muke i truda dojenje smo brzo uspostavili i sad to ide bez problema.
Curke koje ste ostale, želim vam svima da imate ovakvu ekipu na porodu koja je bila s nama, jer je navijanje bilo bolje nego na utakmici i nikad se moćnije nisam osjećala. Sretno svima i da uskoro držite svoje štruce ❤️
Čestitke Tonkice💙 neka je sad sve u redu💙
Mi smo jučer bili bez kontrakcija na ctg-u, otvorena 2-3 prsta, sutra opet kontrola🥴 samo da se više sve pokrene🙄🙏 a gospodin je aktivan kao da se ni ne bliži porod🤦🏻♀️😂
👨👩👧👦
💃30
🤵 33
👧🏼 4
Tonkice čestitam! Žao mi je zbog šoka nakon poroda ali drago mi je da se sve brzo stabiliziralo! Brz oporavak 😊
Landy nek te ne brine aktivnost malca (u smislu da je to znak da neće porod skoro), mene je moja udarala u predrađaoni dok sam bila sve u 16, a puknuo vodenjak i porod takoreći počeo...
Cure one kapi omega i ostalo, to ide na recept ili samo kupim? Eto ja kad sam rodila zadnji put tad još nisu tu omegu preporučivali, pedijatrica nas je naručila na prvi pregled a nije mi ništa spominjala za te kapi a na otpusno pismu stoji pa ne znam dal' da idem kupit ili pitam da mi pusti recept?
Drage moje.. Da i ja prekinem tišinu, nigdhe nisam prešla verna sam svakoj od vas ovdje gdje sam vas sve i upoznala🥰
Puno mi je lakse kad čitam iste ili slične tegobe. Npr isto kao Pahuljka i mi smo se rodili niže porodjajne tezine 2870, izašli kuci sa 2700. Nakon 3 dana vagana 2740. Samo 40 gr dobila. Ja je dojim pokušavam obe dojke nekad uspije nekad ne ali sam dobila uputstva da dajem i dohranu od 30 do 60ml Hipp combiotik- a. Uglavnom ostane 30,20 kako kad.
Sto se tice noćnih podoja ima ih prvi dan je bilo na sat sat, dva pa na 45min i tako.. polako pokušavamo uhvatiti ritam da ne predje 3h da spava. Od formule bome zna nekad kad joj je potaman i preci 3h.
Noćni povoj isto izgleda vrisak na max dok sto rekoste ne nađe svoj neki polozaj ja budem sva mokra. Ono sto sam skontala da bi mogao biti uzrok toga kod nje je pretjerano glad, i miris( mama prala.moju spavacicu i stavila omekšava jak) vrstama je dok je nisam.skinula ili se pogodilo sa onim prvim pojma nemam.
Ono sto imamo je soor. Nije od mlijeka jer se od mlijeka moze očistiti a ovo ne. Uključili Nystatin od strane patronazne pa polako. Dojim preko silikonskih bas zbog toga ima i ranica i ragada vjerujem zbog toga. Bitno da ide, ali joj moja količina mlijeka nije dovoljna definitivno.
Ljubim i grlim sve posebno thinkpurple da krene na bolje.
Cordiso moja terminasice jos si 2u1.
Mi smo ostali kuci 🙏🏽 Vaga pokazuje krivulju rasta, tako da se nadam da je to ostalo iza nas. Takodje i dojim i dajem dohranu oko 50-60ml preporuka ali ne popije toliko jer poprilicno dobije na cici.
Isto mi sesirici nekad dodju kao spas jer su bradavice ko cevapi 🤦🏼♀️ A nekad mi ih navuce u sesir pa poslije boli… Nikad na zelenu granu ali to valjda tako i ide, svakim danom nesto novo i borbeno 🙏🏽
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Tonkica - čestitam, nadam se da ce i dalje sve bit ok s bebom!
Thinkpurple - mi smo bili oni s neobičnim imenom iz serije koje nam se dopalo (Castiel). Na kraju smo pokleknuli pod pritiskom i odlučili biti konformisti pa ga nismo dali. Mali se zove Matija, a mi ga po doma zovemo i Marija i Castiel 😊. Drzi se s grčevima, I mi smo u fazi da čim ga spustimo place, ali zato čim krene jesti zaspi na rukama. Svako hranjenje je priča od sat i pol. Užas.
Belinda - tako je početno bilo i meni s mojom mamom, al onda smo se nekako ushemile. Valjda je vidjela koliko sam umorna i izbezumljena.
Ja uopce ne znam koliko nas bebac pojede, nemam baš puno na sisama, al nakon sisanja nekad pojede još 90,a nekad 40. Baš me izluđuje to. Sad na moru nećemo imati vagu, nadam se da ce bit ok sa hranjenjem. A sad kad zaspi ko top usred hranjenja ga doslovno ne mogu probudit da pojede vise.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Sortiraj odgovore
Najstariji