Lemon - a ja baš htjela pitati jel itko probao Tiba kapi. Meni je upravo patronazna rekla da se BioGaia više ne preporuča ako nije dokazana intolerancija na laktozy da su im to pedijatri na simpoziju rekli, jer kao "ako se daju preventivno zdravoj djeci, šta će se onda davati kad razviju intoleranciju"? Eto, samo citiram. Mi ćemo sad probat i te Easy cool kapi. Ma baš me briga, probat cu sve, samo da ga ne moram stalno nositi, ledja mi otpadaju već.
Netko mi je spominjao nosiljku. On je i dalje jako mali (ispod 3 kg), tako da zasad mislim da u obzir ne dolazi ni nosiljka, a nažalost ni baby bjorn. Mislim da bi mu to drmusanje olakšalo stolicu i grčeve (bar ako je suditi po drmusanju u mojim rukama), ali fizijatrica u bolnici mi je baš rekla za baby bjorn da ne još.
Ako se dvoumis oko bebonosenja a ne stavlja ti se u obicnu nosiljku preporucuje se marama za nosenje od rodjenja, sa potporom za tvoja ledja. Ovdje svi pedijatri i babice preporucuju neovisno o kilazi. Nisam sigurna za dostavu u Hr ali ono EU ne bi trebalo bit problema.
Ostavljam link 😊
https://koalababycare.com/collections/all/products/koala-cuddle-band?variant=41163870929047
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Ally stvarno? Ja sam bas mislila da od probiotika samo moze bit bolje. Bas cu pitat pedijatricu na prvom pregledu sta ona misli o tome. Prva mi pije pandu, za drugu sam mislila biogaiu.
——
Mene zadnje dane bas zigne dolje, onako ostro probadajuce, jel moguce da su to bolovi od otvaranja? Prosli cetvrtak sam bila otvorena za vrsak prsta cini mi se tj koliko sam skuzila vanjsko usce, a unutarnje zatvoreno. Ovaj cet sam za prst do ovoja i glavice, portio odrzana i smeksana. Dakle otvorena za prst unutarnjr i vanjsko usce, al cerviks odrzan, koliko kuzim to je uredan nalaz za drugorotkinju. Sad, jel ima smisla upogonit lagano loptu itd? Ne bi bas jos htjela rodit, al za negdi 10ak dana taman🤣. Sve se bojim da cu opet produzit, nr da mi se🙉.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Da se i mi javimo po pitanju grceva… evo kuc kuc da ne ureknem treci dan kako su se smanjili, par puta se desi da se malo zgrci i prodje uoste nema vriske vise, dajem samo Biogaiju kapi, ali njima izgleda treba 7-10 danaa da krenu djelovati, i stvarno 7-8 dan kako ih koristimo bas je razlika. Sve ostalo sam izbacila. Jucer smo imali i kontrolu sa 2 tjedna zbog one moje moguce preeklampsije, pedijatrica na porodu je cula neki sum na srcu pa smo isli na UZV jucer i hvala Bogu sve je ok. Fino dobija na tezini, pomalo ga stavljam na stomacic radi glavice, ovo dvoje super slusaju pomazu, i vec sutra idemo u prvu setnju 🥰🥰🥰evo da nas vidite
https://ibb.co/P1CnS6G
Plavo plavo bas plavooo oci su ti nebo plavoooo 🩵 sto bi reko Serbezovski 😂
Neko nam se oduzeo od spavanja, i bas ga briga, na rukama je najljepse. Uzivajte 🫶
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Sayuri izgledas odlicno! Svjeze i oporavljeno😁. Drago mi je da je sve sad ok, a mali je presmisan, kod mame je najljepse, fino uziva i spava, briga ga za ostalo🥰.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Ally stvarno? Ja sam bas mislila da od probiotika samo moze bit bolje. Bas cu pitat pedijatricu na prvom pregledu sta ona misli o tome. Prva mi pije pandu, za drugu sam mislila biogaiu.
——
Mene zadnje dane bas zigne dolje, onako ostro probadajuce, jel moguce da su to bolovi od otvaranja? Prosli cetvrtak sam bila otvorena za vrsak prsta cini mi se tj koliko sam skuzila vanjsko usce, a unutarnje zatvoreno. Ovaj cet sam za prst do ovoja i glavice, portio odrzana i smeksana. Dakle otvorena za prst unutarnjr i vanjsko usce, al cerviks odrzan, koliko kuzim to je uredan nalaz za drugorotkinju. Sad, jel ima smisla upogonit lagano loptu itd? Ne bi bas jos htjela rodit, al za negdi 10ak dana taman🤣. Sve se bojim da cu opet produzit, nr da mi se🙉.
E da i mene zadnja dva dana bas tako zigne, probode negdje dolje. Ali od nekih posebnih bolova nis, nesto malo menstrualnih ali vrlo kratko. Iskreno se nadam da se pokrece, u mom slucaju 😂 A tebe neka jos zeljenih 10 😛
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
——
E da i mene zadnja dva dana bas tako zigne, probode negdje dolje. Ali od nekih posebnih bolova nis, nesto malo menstrualnih ali vrlo kratko. Iskreno se nadam da se pokrece, u mom slucaju 😂 A tebe neka jos zeljenih 10 😛
I mene malo uhvate ti menstrualni, nekad ostro ziganje. Taman ti je sad za rodit, lijepi tjedni, a pale vrucine malo😁.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Evo mi napokon jucer dosli doma 🎉 ostali smo dan dulje jer je GUK bio prenizk 😓 meni se cinilo kao tjedan dulje…
Prvu noc smo prezivjeli uspjesno, danas nam bila i patronazna💪🏼 Mama je ulovila i malo vise sna jer je tata preuzeo nocnu (osim dojenja). Meni je u bolnici bio onaj the 3.dan kad sam malo pukla i to ponajvise od neispavanosti i umora, jucer sam bila u goroj formi nego dan poslije poroda, ali vidim da je do umora tako da radim na onome: kad je beba mirna odmaraj, ne mrdaj po mobitelu i slicno nego odmaraj 🙂
Sisanje nam ide (kuc kuc) i zna cicati i po sat vremena. Prdimo i kako na veliko, jedino se malo mucimo s onim podrigivanjem poslije.
*
E sad koliko sam polovila citajuci stranica i stranica u nekoliko naveata:
Zelena stolica - rekla mi ba to danas patronazna da je normalno ukoliko sam ja jela nesto zeleno i puno sisa
Prijave - e to sam sve muzu uvalila nek odraduje i skuplja i salje papire, nemojte zaboraviti APN produljiti tko ima, oni su bas strogi po tom pitanju
Frenulum - nama ciknuli u Prtrovoj, isto mi napravio prvi dan rane znog njega i sad go bolucka, ali ide na bolje 🤞🏼
Stucanje - veli patronaza da je to normalno jer se tek uce jesti i cesto gutaju zrak i hlapljivo jedu, orestaje samo od sebe, a moze se pomoci tapsanjem po ledima
Rota virus - od svih mama koje znam (2 doktorica medu njima) je preporuka jer fa citiram jednu: to sranje ne zelis u zivotu bebe - i doslovno i prenesno.
Sunny - da i tebi komacno odgovorim 🙈 jos ces prije roditi nego ha posaljem odgovore 😅 V mi nije bio na porodu jer se odigralo sve u noci, planirali su me za carski kod njega u 7 koliko sam skuzila, ali je Marko vec u 5:22 bio vani. Sto se tice gizve - jucer je bila ludnica, kao i prije mene u nedjelju i poslije u ponedjeljak. Mislim da im je opce kaos jer su jos poceli i godisnji. Uz to na odjelu babinjaca nema posjeta niti izlazaka znog neke epidemioloske situacije (tak je stavljena obavijest). E sad mi je jasno zasto me nije gledao vaginalno zadnje tjedne, ocito je bolno i kod njega (kod dokgorice iz radaone ne zelim niti pricati).
Hoce ti on biti u pon ili? Jesze sta za carski pricali?
E da, dosao me pogledati sa sestrana IVFa u utorak, bas lijepa gesta 🫶🏼
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Sayuri Boga mi lijepa mama i jos ljepsa beba 😊😊 svaka cast na izgledu, jos 3 djece, jos se porodila prije 15 dana, woohoo 🎉🎉🥳🥳 Uzivajte i mazukajte se samoo.
Kod nas stanje nepromjenjeno, i dalje pregledi na svaka 2 dana, zbog tog mog 'varirajuceg' pritiska, a povisen mi je jedino kod njih, u kucnim uslovima ne prelazi 130/80 ali mi prepisali neku metildopu, koja me jako spusti i uspava, pa nisam za nista, uglavnom gledam da je ne pijem, popijem kod njih u ambulanti tu jednu, kada mi je povisen pritisak. Danas me gledala vaginalno, prvi put, i ovaj mali harambasa se ne da vani, ja skroz zatvorena, grlic ocuvan, maleni jos uvijek visoko, nije ni poceo ulaziti u kanal,tako da nam avgust izgleda ne gine. 😂 On je procjenjen ma skoro 4 kile, rekoh, samo me vi ostavljajte dok ne krene nesto samo, na kraju ga necu moci roditi prirodno, koliko ce krupan biti 😂 Vode i dalje u vecoj kolicini,pa se on samo koprca i okrece. Te bude ledjima desno, te skroz lijevo, taman ga nadju na ctg-u, on se iskoprca i pomjeri, pa ga izgube, pa snimanje traje 40 minuta, eto pravi mali Živko 😁 Ako bude ovako živ i kada se rodi, ocekuje nas jedan jako uzbudljiv period hendlanja tako zive bebe, vec se pozdravljam i sa ovo malo sna koje uspijem odspavati 😁
Sayuri baš divno izgledate 🤗 I baš je predivno pročitati da su braco i seka toliko zainteresirani oko bebača 😍
Što se tiče grčeva i kapi primalja mi je rekla da grčevi jednostavno trebaju proći, kapi mogu pomoći, ali treba biti ustrajan, znači ne svaka 2-3 dana mijenjati vrstu jer ne pomaže nego probati barem tjedan dana s istom pa da se vidi jel djeluju.
Ovo probadanje i žiganje imam i ja. Ponekad par puta dnevno, a ponekad ništa u cijeli dan tako da me baš zanima hoće li biti kojeg pomaka sad u ponedjeljak.
Ja sam krenula sa čajem od maline i datuljama, nadobudno 😅 S loptom planiram idući tjedan kad vidim stanje nakon pregleda. Iako sam baš jučer samo sjela na tu loptu i nekako mi nije bilo udobno, imala sam osjećaj kao da ga gnječim jer je skroz nisko 🤣 Tako mi isto bude kad sjedim u autu.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Mia jesi uzela dobru loptu po svojoj visini?
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Sortiraj odgovore
Najstariji