Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ružica
    20. Srpanj 2023. 10:05

I uz sve stuca po cijele dane, zna li tko sto je tome uzrok?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• cordis00
    20. Srpanj 2023. 10:11

Sta se tice izdajanja i dojenja, bebe puno vise same navuku, neke mame recimo mogu izdojit max 20 ml, a beba im bez problema popapa i 100 ml npr. Pa cisto imajte na umu.
    A na pocetku su cesci i skokovi pa su i nervozni tad, ruzica da nije to u pitanju? Ja nemam iskustva s bocicama jer smo ju koristili za hranjenjr kad menr ne bi bilo, otprilikr 2x mj max, nama je ok aventova bila, ne ona sa zelenim umetkom nego druga, al isto bi posrkala brzo mliko tad.
    E da, sjetila sam se da moja nikako nije htjela iz desne tih prvih tjedan dva sisat, na nju bi stavila sesiric pa bi nekako islo, onda sam skuzila da mi je prepunjena i tesko joj je uopce bradavicu stavit u usta. A bila je mala, slaba. I plus prevelik otpust mlijeka. Onda sam probala malo izdojit prije da odmekani i islo je dalje ok.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Mia2023
    20. Srpanj 2023. 10:14

MareiKate

Mia2023

Jutro. Nadam se da ste svi dobro nakon onog ludog nevremena 😮 Baš je bilo zastrašujuće.
    Ne znam previše o frenulumu, jedino sam dobila preporuku da ako budemo imali problema s time idemo u Sloveniju jer tamo ne koriste anesteziju i postupak traje par sekundi. Frendica je baš radi toga tamo otišla, isto imala problema s dojenjem pa ispalo radi toga. Nakon što su to riješili sve super, dojila više od godinu dana.

I ovdje rade bez anestezije, baš mi je prijateljica imala problem s tim kod bebe i riješeno brzinski u ZG, bez anestezije.
    Pitala si jučer za gubitak kila ako se ne varam, pred porod je to normalno. S prvom sam češće išla na kontrole pred kraj i sjećam se da su svaki put kile samo padale…

Baš sam čitala jučer da netko zna gubiti na kraju, ali mi je baš zanimljivo da se bebač sad baš dosta buci, a mi gubimo 🙃
    Super da ima u zgu, možda onda nema u Rijeci ili tad nije bilo jer znam da je bio neki razlog zašto su išli za Slo.
    .
    Mame nadam se da će vam biti sve lakše s bebicama i grčićma. Baš mi ih je žao da se tako muče, a ne možeš im previše pomoć. Mišeki mali ♥️
    Ally ja sam baš rekla mužu da ako mali bude stalno plakao po noći ćemo za sve vratiti susjedima. Evo već 2g obnavljaju stan, svaki dan nešto lupaju, nikako da završe. Poludiš od buke 😂 Nije da sam zlobna, ali stvarno mi ih je dosta 😁

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Sunny1511
    20. Srpanj 2023. 10:43

Cure u iščekivanju, izgleda da se ni mojoj bebi još ne da van. CTG opet ništa, otvorena za prst, kaže dr. da se vidimo u ponedjeljak ako se samo nešto ne pokrene prije. 
     Jedino osjećam od sinoć menstrualne bolove i pritisak u donjem dijelu leđa pa ne znam jel to može išta značiti..Uglavnom strpljen spašen valjda.. 🙈

👩🏻34g, začepljen jajovod, PCOS, 1x
    laparo i histeroskopija, pregrada na maternici, T-shape uterus
    🧔🏻‍♂️ 36g. zdravko dren
    2/2020 blaga stimulacija 1🥚 beta 0
    5/2020 blaga stimulacija 3🥚, 2 🐧 beta 0
    9/2020 FET 👎
    04/2021 laparo i histeroskopija; septum, T-shape uterus
    06/2022 puna stimulacija, 7 🥚, nema 🐧😢, beta 0
    10/2022 puna stimulacija 17🥚, 1🐧
    11/2022 hiperstimulacija, beta 300 🤰🏻💝
    07/2022 stiže nam curica 👶🏻🥰
    Termin 28.7. ❤️, Petrova

https://www.tickerfactory.com/

mom.I
    20. Srpanj 2023. 11:12

Belinda i ja sam tražila dr Browns bočice i našla ih jedino u vitashopu.
    https://www.vitashop.hr/collections/dr-browns
    .
    Mi smo jučer obavili pregled kod pedijatra i preporučeno nam je cjepivo protiv rota virusa, dobili smo recept pa ako se odlučimo do idućeg pregleda. Malo sam se bacila u istraživanje, ali zanima ima li koja od vas iskustva s tim?
    Kad je kćer bila beba tog nije bilo ili nam nitko nije preporučio, niti imamo iskustva s rota virusom općenito pa sam sad u razmišljanju.

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

• cordis00
    20. Srpanj 2023. 11:29

Sunny i ja osjecam menstrualne grceve, a u zadnjr vrijeme i bolnije kontrakcije. Al i dalje zatvorena. Danas popodne imam pregled i UZV pa cemo vidit. Vec sam i zaboravila pri kraju kako se to sve osjeca😅. Drzim fige da ti se ipak pokrene☺️.
    mom.I ja sam prvoj dala cjepivo protiv rote kod kuce jer smo mislili da ce u jaslice ic, prvu dozu je imala tri proljevaste obilne stolice, drugu nije, osim toga nije imala temp il nesto. Samo se istisne u usta, procijeni kad, ja sam izmedu dva obroka jer je stalno bljuckala, al je pedijatrica rekla da nema veze ako malo izbaci, bitno da vecinu popije. To cjepivo kratko traje, nez vise ni koliko, mislim da mojoj vise nece ni djelovat kad sad krene na jesen u kolektiv. I trebas pazit kod pranja ruku i higijene tipa 4 il 6 tj jer se izlucuje stolicom pa dobro sve oprat nakon mijenjanja kakane pelene.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Mia2023
    20. Srpanj 2023. 11:46

Cordisoo, Sunny mene samo boli donji dio trbuha lagano i ne stalno, donji dio leđa na mahove i lijepo me zašarafi u preponama ponekad. Ali baš ništa drugo. Nemam neki osjećaj da će skoro 🤷

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️

• cordis00
    20. Srpanj 2023. 11:50

Mia i ja tako, meni je beba visoko kao i prva, a ja skroz zatvorena po proslom pregledu. I prosla beba mi se krenila spustat tek u boxu, ne vjerujem da cu ista ranije roditi.
    Kod mene bebe ocito ne zele van😅. A cijelu trudnocu dizem malu od 12 kg non stop, moji me stalno kritiziraju da cu rodit ranije😅.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Mia2023
    20. Srpanj 2023. 11:53

cordis00

Mia i ja tako, meni je beba visoko kao i prva, a ja skroz zatvorena po proslom pregledu. I prosla beba mi se krenila spustat tek u boxu, ne vjerujem da cu ista ranije roditi.
    Kod mene bebe ocito ne zele van😅. A cijelu trudnocu dizem malu od 12 kg non stop, moji me stalno kritiziraju da cu rodit ranije😅.

Bit će da im se sviđa biti kod tebe 🤗 Ma moj je nisko i otvorena za prst i sad na zadnjem pregledu mi rekli da će to prije, ali ja nemam takav osjećaj uopće. Em sam prvorotka, em ništa ne osjećam posebno. Bilo bi lijepo da iznenadi, dosta mi ovih vrućina 😅

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️

Ally007
    20. Srpanj 2023. 11:55

Ružica - ima nas još. Evo upravo u isti cas jedem, pišem ovo desnom rukom a na lijevoj nunam njega jer vrišti čim ga spustim. Još je jutro pa sam psihički ok, popodne se povremeno isplacem ili tupo gledam u daljinu. Rame mi otpada od nošenja,ali mu pomaže, zajedno s nunanjem. I moj stalno štuca nakon obroka. Mislim da se na guraju zraka pa imaju reflux ili im podrazuje ošit, a isto zato i grčeve. Moj se ne podrigne dobro. Za štucanje povremeno pomogne da mu na flašicu dam par gutljaja obične (prokuhane) vode, a češće kad ga uspijem natjerati da se zakači na sisu i malo vuče, onda prestaje stucati. Krevetić mu je nagnut za 15ak stupnjeva na noge, ali ne znam pomaže li. Trenutno kupujem bočice koje sporije teku navodno, da probam to tak riješit. I ja sam samo na Vitashop našla dr. Brown's (Belinda). Ne znam hoće li pomoći. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.