Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Takica
    20. Srpanj 2023. 21:31

cordis00

Takica ajoj sad jos i te carape za kraj, kako to da si radila cd vena? Zbog oticanja ili? Ajde jos malo pa gotovo. Od sutra terminska beba🥳.
    Meni je najvise hladno more u 6.mj pomagalo. A di sam ja sad, a di je more. Nit je hladno vise🤣.

Pa ja sam u 10 nedelji trudnoce imala duboku vensku trombozu desne noge. I kako su sad pred kraj počele oticati noge odlučim se javiti kolegici da uradi i dopler, kontam mozda ce anesteziolog zahtevati pa da mi je sve spremno. A i da sam nasigurno ako krene prirodno pa sam skupila sve nalaze i endokrinologa i vaskularnog i dali preporuke za sekciju i za terapiju poslije poroda. 
    A čarape- strample jeste muka nositi ali je olakšanje na kraju dana. Evo danas drugi dan i manji je bol u nogama. Jedino to rashladjivanje al sta cu ...
    Da da sutra su nam terminske bebice💕

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

• Petrunjela91
    20. Srpanj 2023. 23:17

Bok curke, evo na kraju svoje 1. Trudnoće se priključujem.. dolazi nam dečko, 25.7. je termin...e sad, muči me malo jedna stvar..otvorena sam za prst, cerviks skraćen omekšan i sluzni čep ispao, ali malac je u navratima tako aktivan da mislim da će mi rasporiti utrobu...jel imala neka iskustva sa "divljom bebom" pred kraj. 

Flekica
    20. Srpanj 2023. 23:46

Bok cure! 
    Evo da i ja prijavim svoj pregled obzirom da lagano ulazimo u iscekivanje. Bebac je na ravno 3 kg sad pa se nadam da necu bas prenijet... Za sad skroz zatvorena, cerviks 4 cm  Uzasno mi noge oticu, zdjelica boli, grcevi u nogama i tak... Jos me dodatno muci najavljeno neimanje tople vode u mom dijelu Zagreba taman zadnja 3 tjedna do termina. 

Vezano za dr. Browns bocice. I ja sam dobila info da su najbolje s uskim grlom. Inace ih ima na amazon.de i neki dostavljaju i u Hrv kroz 7-8 dana, jedino sto se placa dostava 10ak eura.

👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
    04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!

• Robin_Daggers
    20. Srpanj 2023. 23:54

Belinda 🤣🤣🤣 smijesno zvuci, da 👍🤣
    Petrica, sretnooo 💪🍀
    Cardisoo, s koliko planiras bebu staviti u omni 360? Ja sam je pripremila, jos malo pa ce cura dva mjeseca, ali mi jis nekako mala... Jesi nosila i prvu?
    I sto kazes kako ocekujes suprotnost, isto tako sam i ja ocekivala probleme jer je prva curka predobra bila, spavac, papalica kasnije, nikakvi skokovi, nikakvi problemi sa zubicima, uvijek vesela i nasmijala, razumna... I ocekivala sam sada show, a ono opet divna bebica, spava, lezi, papa.
    Drzim palcice da ti bude neka dobrica opet 😁

• Robin_Daggers
    21. Srpanj 2023. 00:00

cordis00

Pahuljka vjerujem da ti je bilo tesko, najvise u biti te bolesti i psihicki pogode covjeka, jos kad ne znas uzrok i koliko ce to trajati, a nista ne pomaze. Drago mi je da ti se u trudnoci nije aktiviralo i da si sada dobro ❤️.
    Mi smo isto na pocetku tesko to sve prihvatili i proplakali ne znam koliko puta, ali me tjesila dermatologica da tako male bebe to sve zaborave i da ce bit bolje s vremenom, da se s alergijama i mogucom astmom vec nekako svi nose jer ima terapije, ali da koza prode kako dijete raste. Ja sam se najvise brinula da ce zbog svega imat los san, slabo napredovat socijalno, u kolektivu, zamislila sam si 100 scenarija. Sada sam svjesna da postoji velika sansa da i druga beba bude imala sve to isto, al nekako me tjesi da je mala stvarno bolje i puno smo toga naucili i savladali tako da ako tako ispadne, nosit cemo se s tim bolje :).

Ja sam isto upoznata s atopijskim, necakinja se godinama borila kao djvojcica od  prve do negdje pete godine zivotq i najveci trigger joj je bio stres i vrucina. Znala je imati takve upale koze, strasno nesto, tada je kortice koristila. Suha koza i svakodnevno mazanje hidratizirajucim kremama bi bilo u mirnim fazama. Rijesila se toga homeopatijom, danas nema ni traga dermatitisu, cak se vise ne mora ni mazati kremama jer se koza oporavila.

• cordis00
    21. Srpanj 2023. 08:34

Robin_Daggers

Belinda 🤣🤣🤣smijesno zvuci, da 👍🤣
    Petrica, sretnooo 💪🍀
    Cardisoo, s koliko planiras bebu staviti u omni 360? Ja sam je pripremila, jos malo pa ce cura dva mjeseca, ali mi jis nekako mala… Jesi nosila i prvu?
    I sto kazes kako ocekujes suprotnost, isto tako sam i ja ocekivala probleme jer je prva curka predobra bila, spavac, papalica kasnije, nikakvi skokovi, nikakvi problemi sa zubicima, uvijek vesela i nasmijala, razumna… I ocekivala sam sada show, a ono opet divna bebica, spava, lezi, papa.
    Drzim palcice da ti bude neka dobrica opet 😁

Prvu sam bas s dva mjeseca stavila, al je i dalje bila sitna za nju, nisam je dugo onda nosala, malo po kuci, konkretnije i na duze za van kad je jos bila veca, bas sam imala dojam kao da je upala unutra i glavica joj je nekako bas bila sitna unutra. Zato sam sad mislila probat s maramom za tih prvih par mj, al ne znam oce meni to bit komplicirano😅.
    I prva mi je bila bas jako mirna u trbuhu, ja nju nisam skoro ni osjetila, na ctg-u uvijek problemi, a ova bas lupa, bas mi se cini da ce bit skroz drugacija, al vidjet cemo, nadam se uskoro☺️.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Lemon
    21. Srpanj 2023. 10:09

Nisam pročitala sve do kraja, ali što se tiče grčeva probajte sa Tiba kapima, nama pomažu. Kada su krenuli javljali su se popodne i u noći, tako da u to vrijeme ih i dajem i puno je lakše. Koristimo i d3 i k1 između kapi. 
    ..
    Haaka izdajalica je meni super za skupljanje na drugoj sisi dok dojim ili kada ona dugo spava pa ju stavim da malo olaksa pritisak. 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

mom.I
    21. Srpanj 2023. 11:06

Grčevi ja sam naišla na odlična iskustva s tiba kapima i kupila ih, ali ne vidim nekog pomaka na bolje nažalost. Imamo i bio gaiu. Srećom bude dana kad nisu jaki pa nekako izdržavamo. A uz grčeve ga muči i tvrda stolica pa kad ne plače zbog jednog, plače zbog drugog.
    Kad smo spomenuli pedijatru grčeve rekao nam je da je to normalno i da se to jednostavno mora proći jer dok nađemo što će nam od kapi i svega što se nudi odgovarat, oni će već proći, ali da možemo masirati trbuščić. 

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

Ally007
    21. Srpanj 2023. 12:05

Lemon - a ja baš htjela pitati jel itko probao Tiba kapi. Meni je upravo patronazna rekla da se BioGaia više ne preporuča ako nije dokazana intolerancija na laktozy da su im to pedijatri na simpoziju rekli, jer kao "ako se daju preventivno zdravoj djeci, šta će se onda davati kad razviju intoleranciju"? Eto, samo citiram. Mi ćemo sad probat i te Easy cool kapi. Ma baš me briga, probat cu sve, samo da ga ne moram stalno nositi, ledja mi otpadaju već.
    Netko mi je spominjao nosiljku. On je i dalje jako mali (ispod 3 kg), tako da zasad mislim da u obzir ne dolazi ni nosiljka, a nažalost ni baby bjorn. Mislim da bi mu to drmusanje olakšalo stolicu i grčeve (bar ako je suditi po drmusanju u mojim rukama), ali fizijatrica u bolnici mi je baš rekla za baby bjorn da ne još. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

SAYuRI
    21. Srpanj 2023. 12:21

Da se i mi javimo po pitanju grceva… evo kuc kuc da ne ureknem treci dan kako su se smanjili, par puta se desi da se malo zgrci i prodje uoste nema vriske vise, dajem samo Biogaiju kapi, ali njima izgleda treba 7-10 danaa da krenu djelovati, i stvarno 7-8 dan kako ih koristimo bas je razlika. Sve ostalo sam izbacila. Jucer smo imali i kontrolu sa 2 tjedna zbog one moje moguce preeklampsije, pedijatrica na porodu je cula neki sum na srcu pa smo isli na UZV jucer i hvala Bogu sve je ok. Fino dobija na tezini, pomalo ga stavljam na stomacic radi glavice, ovo dvoje super slusaju pomazu, i vec sutra idemo u prvu setnju 🥰🥰🥰evo da nas vidite 
    https://ibb.co/P1CnS6G

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.