Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vanilla Diva
    02. Srpanj 2023. 19:29

Mi smo sad krenuli s pranjrm i peglanjem, slaganjem svega... za tetra pelene mislim da nema potrebe prati na jace od 60, barem sad prvi put. Pogotovo kad dobro ispeglas.
    .
    I cure, sad malo prolazim one neke popise s pocetka sto sam screenshotala i gledam sta imamo, sta nemamo od stvari. Za gnijezdo se jos dvoumim? Jeste vi uzimale? Negdje sam procitala, ili ste tu pisale da nije dobro za bebinu kraljeznicu pa ne znam ni sama.. opet si razmisljam, negdje je moram staviti na kauc npr? 
    I babybjorn mi hoce kupoti za poklon? Jel se to isplati imati? 

Curka 🎀🎂 19.08.23.

• Robin_Daggers
    02. Srpanj 2023. 21:08

SAYuRI

Vescacestitam na curki 💐💐💖
    Bogme je krenulo , lista rodjenih beba se fino popunjava, hvala thinkpurplesto si preuzela 💪😘
    Cure, na koliko stepeni ste prale tetra pelene, mislim ono prvo pranje dok su jos nove? Da li ima potrebe na 90C, dumam sta moze biti toliko prljavo novo je a i ide poslije pegla preko 🤔

Ja to sve na 40 ili na 60 perem i oprala prvi put. Poslije prepeglam i to je to. Nikakvih problema nije bilo.

Vanilla Diva
    02. Srpanj 2023. 21:32

thinkpurple

Hvala cure, danas me peru hormoni turbo i sva sam si jadna, bit ce bolje sutra nakon pregleda, nadam se… sutra kampiram na sv duhu, imam u 7 vadenje krvi pa u 9 ctg, pa poslije toga pregled. Slozila sam si 2 sendvica 🙈
    Ally samo izdajaj, to je najbolje sto mozes za njega napraviti sada. Ti si jos u bolnici s njim?
    Vanilla neki dan sam bas isla gledat to gnijezdo jer kao di cu s bebom i zakljucili smo i muz i ja da je to premekano i da necemo uzimati. Nekako imam osjecaj da bi samo "upala" u to, da nije dovoljno tvrdo. Mi smo odlucili za pocetak ju drzat u kosari od kolica ak ce ju trebat zastitit od starije kceri. A inace na kaucu kak smo i prvu, na tetri. Akonbas bude neka panika ici ce muz kupit next to me krevetic za boravak i po stanu premjestat, nismo htjeli gomilati. Babybjorn s prvom nisam imala sad sam kupila, al od ergobabya. Cula sam iz vise izvora da je super za bebe i kakanje poslije 😏

E da.. i ja mislim da je premekano gnijezdo i sto kazes moze u kolicima biti pa budemo vidjeli. Uostalom, lako se kupi i naknadno... a za babybjorn se jos premisljam iako je navodno dobro za kakanje i bljuckanje sto kazes 😁 

Curka 🎀🎂 19.08.23.

milica94
    02. Srpanj 2023. 22:35

Evo i nas,da se malo javimo 😊 malo smo u zadnje u pripremama, pa ne stizemo vas mnogo pratiti. 
    Vesca cestitam na rodjenju curke 🥰 Da je ziva i zdrava, i zao mi je sto tako zavrsi porod. Na zalost, sve mi djeluje kako jedva cekaju da nas se 'otarase' bilo na pregledu ili eto na porodu. Nadam se da ces se sto prije oporaviti,i zaboraviti nekako na takvo iskustvo.
    Lightblue saljemo svu podrsku i suosjecanje i za tebe i za male borce. Nadam se da ce se mali heroji izboriti sa svim potesjocama, i da će sve biti dobro.
    Ostalim curama koje uskoro trebaju roditi saljem podrsku, i zelim da vam sve prodje sto lakse i da uskoro budete sa vasim mrvama.
    Mene malo muce sa dolascima u TA, svaka 2 dana na ctg i pregled, zbog svih potencijalnih stanja i dijagnoza, na pracenju sam, i zbog tog pritiska koji varirа, i zbog viska te plodne vode, i zbog te neke upale koju sam imala, ali se CRP smanjuje,pa ide ka boljem.
    Nego,ovom mom malom zvrku dosadilo da 'dubi' na glavi,pa je gospodin odlucio bas sada, 2,3 sedmice pred porod da se okrene na zadak 😂😂 tako da eto, jos jedna stvar u moru ostalih. Mali je zajebant, ima opasan karakter a jos se ni rodio nije. 😃😃 Uglavnom, doktorka vjeruje da ce da se vrati glavicom ka dolje, jer ima viska te vode,pa moze da se krece i koprca komotno, ali za slucaj da ostane ovako, ide carski. No da smo samo zdravo, neka se on rodi ziv i zdrav, pa kako god, pa posle cemo tvrdoglavac i ja imati ozbiljan razgovor 😃😃

Takica
    03. Srpanj 2023. 07:15

Jutro cure💗
    Vesca prvo da tebi čestitam mamice od srca ⚘⚘⚘. Zao mi je sto si imala na kraju komplikacije da se završi sekcijom ali kao sto kazes bebica ti je zdrava i dobro ste obe. Sto se tice žalbe treba pojedine postaviti na mjesto bar upozorenjem. Super sto ces razgovarati i sa svojom dr.
    Vanilla koji si ti deterdžent koristila.? Ja od sutra krecem sa prvo razvrstavanjem jer mi i danas treba stici nesto. Kontam za vikend poceti prati. Nesto mi sad prerano da ne moram 2x do poroda prati.
    Tek danas stiže krevetac i kolijevka Nex to me, komadu montirali .. 
    Ostale cure hvala ma podijeljenom  savjetu za temperaturu pranja. Ni meni nije logično pržiti ves na 90 st a nov. Mada ova pošiljka iz Zare kao da se na naftalin osjeti,ili je do kutije ..pojma nemam.
    Thinkpurple srecno na pregledu ⚘Sta ti je iskusna zena i majka  spremila sebi hranu.  Meni eventualno pune na pamet ono voce u tetrapaku da ponesem 😁 i ja se dvoumim za gnijezdo jel treba ili ne? Tj jel ergonomski uopste 🤷‍♀️
    Sayuri drzim fige sve ce to dobro proći. Bas je super znati tačan datum upoznavanja sa bebicom💖

Ja sam cure neka sva teška i kilava sto bi rekli stariji. To mi bas smeta jer sam inace neko ko živi i radi 100 na sat. Povremeno se osjecam beskorisno i za dosta stvari mi treba pomoć pa me to malo nervozi.. Kakve ste vi?

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Vesca
    03. Srpanj 2023. 07:58

Ally007

Vesca-baš mi je žao zbog krajnjeg iskustva na kraju. Kako sam ja u Petrovoj postala već inventar zadnja 3 tj, točno se sjećam tog jutra kad si išla na hitni carski (jer sam čekala da Goluža dodje u vizitu da se mogu izdojiti, pa je sve kasnilo). Iz priča sam nekako shvatila da su mislili da je ipak dijete ugroženo, al možda se varam. Goluža je onako… osebujan. Dok sam ležala 10x mi je došlo da mu otkinem glavu jer je ponekad bubnuo nešto totalno besosjecajno, da bi mi sad zadnja 3 dana nonstop govorio da sam se borila ko lavica i tješio me na sebi svojstven način da je hitni carski dobro prošao unatoč abrupciji (nije ga radio on nego Zlopasa). Naravno, njegovo tjesenje je bilo "barem imate još maternicu, znate i sami kako je moglo završiti!". Nemam osjećaj da je maliciozan, ali socijalna inteligencija mu nije jača strana. U svakom slučaju, žao mi je zbog iskustva, ali neka ste ti i beba dobro,ovo će sve past u drugi plan.

Eto vidiš, samo da je to iskomunicirao ne bi riječi rekla.... Stvarno mu socijalna inteligencija nije jača strana. Znači nitko nije reko da je beba ugrožena, nego ja idem na carski jer nisam za suradnju... A to stvarno nije bila istina jer sam odlučila maksimalno slušat doktore. Baš me povrijedio s tom izjavom. A i ovaj način na koji je tebe tješio... 😂 Bože 😂
    Ono što sam znala je da curka gleda očima na van, dakle krivo stoji. Možda je to bio razlog,ali doslovno je rekao 'Ja sam uvjeren da bi gospođa ovo mogla prirodno, ali vodite je na sekciju, nije suradljiva'. Možda i bolje da je bilo tako 🤷

Cure hvalaaaa na čestitkama, divan je osjećaj i kako god da prođe postane nebitno ❤️

Ja sam na 60 oprala, dodala ono za dezinfekciju i peglala. Na 90 mislim da ništa nisam dugo vremena oprala... 😁

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

MareiKate
    03. Srpanj 2023. 08:11

Vesca možda bolje da je završeno carskim onda. Navodno kad je beba tako okrenuta to bude dosta zafrknut i bolan porod. 

Ja isto sve na 60, netko mi je jednom rekao da se i na 60 ubije sve što treba tako da se držim toga. Ali ja osobno, više pažnje posvetim pranju nove odjeće nego stare, ja kad je nešto novo tek onda perem na najjače i peglam, poslije ne...

Ja sam isto troma, nekad ulovim elan i onda ne stanem po cijeli dan sa spremanjem, ali ako se prepustim fjaki, ne dižem se cijeli dan. Na kraju dana se jedva ustajem, bez obzira ležala taj dan ili radila. Okretanje s boka na bok, užas živi, i pri spavanju mi stalno trne lijevi kuk i ta bol me budi.

Thinkpurple nadam se da nećeš dugo čekati pregled. Nisam te pitala, gdje je na kraju TA na sv duhu sada?

Vanilla Diva
    03. Srpanj 2023. 08:38

Takica oprala sam s Chicco deterdzentom za bebe i dodala dezinficijens..meni taj deterdzent bas fino mirisi, nekako za bebe. Znam da si rekla da tebi nije fin. I isto na 60 stupnjeva, mislim da je to dovoljno plus peglanje naravno. A ja sam krenula s tim spremanjem jer ne znam... ako nam beba dođe prije da smo spremni. A mislim da nista nece biti od stajanja u ladici, pa nije da ce stajati 6 mjeseci tako.. mozda koji tjedan sim tam.
    .
    Miracle da da.. kuzim. Mislim da cemo i mi tako - u kutu garniture. Dosta je tvrda povrsina pa mislim da ce joj odgovarati. A moze i u kosari od kolica biti kako kazete. Ma sve je to ok, uvijek se moze kupiti nesto i naknadno. 
    .
    Thinkpurple sretno na pregledu danas! Javi kako je proslo 😊🤞🏻🍀

Curka 🎀🎂 19.08.23.

• cordis00
    03. Srpanj 2023. 09:03

Ja robicu perem sa persil sensitive, tj i nasu i njenu jer je po nama/krevetu itd pa sve operem tako, bez omeksivaca, sve sam prala na pocetku na 90 nekoliko puta, sad perem cesce na 60, racunam susilica ce ubit sta jos treba, robica se cak i ok drzi obzirom na stalno visoke temp, bas sam izvadila njenu baby robicu za novu bebu, mislila sam da je u gorem stanju pa nisam puno tog novog narucila. Al vec sam vam pisala da mala ima atopijski i tako moramo, da nema, prala bi na 60 i 40 kombinirano, cak mislim sad kad je veca da bi 40 sa susilicom bilo ok.
    Ja sam prvu drzala u babybjornu il kaucu koji je tvrd, dojila sam cesce lezecki i legla bi pored nje i makla se da spava kad je bila tako mala. Sad smo posudili mali krevetic koji bi bio kraj naseg i mislila sam eventualno njega dogurat tokom dana jer je bas lagan.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

milica94
    03. Srpanj 2023. 09:07

Miracle2023

Bas se sporo vuku ovi dani pred termin, uhhh, previse razmisljamo o tome, nestrpljivost raste, kao i nervoza! Mislim da je svima nama tako, bilo bi super da taj dio nekako preskocimo 😄
    Prva curka je rodjenja na 41tt, tako da ne ocekujem nista ranije ni ovaj put, a najradje bi da krene prije.
    .
    Thinkpurple sretno danas na kontroli 😉 ja sam u petak i bas me zanima stanje.
    .
    Vanilla meni to gnijezdo nema bas smisla, iako fora izgleda. Mi smo malu drzali na garnituri u kutu, na ravnom, dojila sam ju lezecki tako da sam samo legla k njoj s jedne ili druge strane i ostavila ju spavati bez da ju gnjavim. Ako nije bila na garnituri, bila je u kosari od kolica koji smo dosta koristili. Ako ju stavis u gnijezdo, moras ju stalno vaditi za jelo. Meni ne djeluje prakticno. Kod nas je sad problem kao i kod thinkpurple sto imamo stariju i taj dio na garnituri je njen, ona koristi jastuk za dojenje jer joj pase, tako da nemam pojima kako ce to izgledati i di ce beba 🤣
    .
    Milica kod tebe je bas "zivo", ali bolje kontrolirati sve pa da na kraju bude u redu nego da se nesto zakomplicira. Drzim fige da se malac vrati s glavicom dolje, vidis kako se to sve brzo okrene, a ne mozes utjecati. Kolika mu je procjena tezine?

On se vrti i aktivan je stvarno dosta,pa eto nadam se da ce se vratiti u pocetnu poziciju. 😁 Muz bas komentarise da nije zivlje bebe u stomaku gledao. Mali vaterpolista 😁
    Sto se tezine i njihovih procjena tice, to je haos i totalno neizvjesno, jer nemaju pojma i aparati su im kriminalni. On je u ponedjeljak bio na 3kg, u srijedu na 3350, a u petak na 3230. Tako da je sve neizvjesno, ali ja vjerujem da ima 3 +kg. Doktorka jedna rekla da nije krupna beba, druga da ce biti krupna 😂 tako da svaki doktor svoju neku teoriju ima.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.