Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Anjuska23
    30. Lipanj 2023. 16:46

Vesca

Anjuska
    Hvala na podijeljenom iskustvu, došlo mi u najboljem trenutku. I cestitam na bebici ❤️❤️ moja je isto procijenjena na nešto između 4200 i 4800 (ovisi tko gleda) pa mi je drago cuti da nije bilo previše pucanja….
    Ostala sam lezat u Petrovoj danas. Otvorena 5 cm, trudovima redoviti, ali bol je jos uvijek zanemariva. Rekli su mi da mogu odmah dobit epiduralnu, al nema smisla. Za ovo trenutno mi ne treba niti tableta za bolove 🤷
    Ostavilo su me bas zbog toga sto me ne boli, kao da ne propustim mogucnost primanja epiduralne i da ne bi odjednom krenulo.. Kazu moze bit danas, a može u ponedjeljak 😂 moja trudnoca nema kraja….

Sretno!! Nadam se da ces i ti bit zadovoljna kao i ja (barem s osobljem bolnice!) I ja sam imala osjecaj da necu nikad rodit, a na kraju je sve ispalo super 🙈

• Anjuska23
    30. Lipanj 2023. 16:49

MareiKate

AnjuškaPrije svega čestitke! Zvuči kao da je relativno glatko sve prošlo 😇 zanima me, kažeš da si oko 12 sati bila na 7 cm a oko 13 si primila epiduralnu? Super mi je to čuti, najčešće u to vrijeme već prodaju priču da je prekasno za epi 🤔Vesca sretno 💪💪 nema nazad 😁

Prvi post je bio predugacak pa sam morala brisat neke dijelove 😂 u 13h su mi dali epiduralnu jer su odlucili nakon toga za finale prokinut samo vodenjak pa da me ne boli previse.. nitko nije spominjao da zbog otvorenosti ne mogu dobit 🙄 vodenjak su mi prokinuli bilo je oko 14h (mozda malo prije) i ond se brzo sve zavrsilo :))

• cordis00
    30. Lipanj 2023. 17:57

Mateja za Vinogradsku ovisi sve, nekad naprave UZV odvojeno uz pregled u ambulanti, nekad rade i ctg, nekad UZV skupa s pregledom u amb, nekad je amnioskopija. Sve je kratko po 5-10 min max osim ctg-a. Jedino sta se ceka, a dok cekas se popiskis i sestra izmjeri tlak, a koliko se ceka, u najboljem slucaju sam 30 min, u najgorem skoro i 2 sata, ovisi jel dr zapela gdje.
    Thinkpurple super je bilo, kupali se i opustili, za koncert nismo isli odmah nego smo tempirali da udemo kad je predgrupa na pola i uspjeli smo sjest na dobra mjesta, tako da nisam nista cekala, sjedila ta 2 sata i za nazad imali 10 min pjeske do parkinga, nije mi bio napor, samo sam se usjedila i malo noge dodatno otekle, drago mi je da smo na kraju otisli. A curka je super bila, s bakom se druzila, pitala je tu i tamo za nas, moja mama kaze da cemo doc i ona se nastavi dalje igrat, normalno jela i spavala, igrala se, tako da sam bas zadovoljna za prvo odvajanje. Kako je tebi sa tvojom curkom? Ocete imat probno odvajanje kod bake i djeda? Bas mi je drago da si docekala predstavu, mogu mislit za prvi put koji je to dozivljaj. Na kraju ces docekat i 40 tj😅.
    Takica super za EHO! Nadam se da ces sad imat malo mira do poroda. Joj divno kad je mala bebica, mozda ne budes ni sivana onda🤞🏻. Meni su u rodilistu preporucili siroko povijanje, ja to nisam radila, racunala sam da ionako ako je neki problem, treba pravu terapiju i povijanje nece pomoci. Doduse ne bi ni odmoglo, al mi se cinilo kao da ju gnjavim, a drugu sad svakako ne bi jer ce bit vrucine.
    Vesca meni se cini da nikako da rodis, imam dojam da radas vec 2 tjedna🙉. 
    Lemon nadam se da si rodila i da se mazite i da ces napisati dojmove kad dodes k sebi❤️.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Ally007
    30. Lipanj 2023. 18:42

Lightblue- jako mi je žao zbog agonije koju prolaziš (razumijem samo djelomično i već mi je i to previše) i od sveg srca ti želim da oboje budu na kraju svega zdrave i dobre bebe. 🙏
    Mi smo još u Petrovoj, nakon početnog veselja smo imali šokove jer bebač iako je dosegao 35.tj i 2400g ne diše dobro nego ima apneje (prestanke disanja) koji ne znaju do čega su. Nadamo se samo do nezrelosti mozga, ali ja samo plačem već 2 dana i ne mogu si pomoći. Znam da su i hormoni u igri, ali mi je pun kufer svega. Prvo agonije oko zatrudnivanja, onda 3 mj mirovanja i strahovanja prilikom svakog odlaska na wc, onda bolnice, krvarenja i hitne operacije i na kraju ovo. Imam osjećaj ko da sam nekom gore nešto skrivila, a ne znam što. Svi oko mene su puno optimističniji, a ja samo želim da mali bude zdrav i da prestanem stalno biti u strahu. Imam osjećaj da me boli i srce i duša i tijelo, a tijelo još najmanje iako sam sva izbodena, iskrvarena i nikakva. Eto, oprostite na dužem jadnom postu, jednostavno mi je tako u glavi sad.
    Svim curama koje su rodile u medjuvremenu čestitke, a ostalima drzim fige da bude sve ok 😊

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

tonkica1509
    30. Lipanj 2023. 18:59

Pia123. Ja sam bila hospitalizirana zbog manjka, AFI je bio 8. Ali bebica ima dobru gramažu za tjedne i protoci posteljice uredni pa su nas drugi dan pustili doma. Niti mirovanje nisu spomenuli, samo da ćemo sad biti češće na kontrolama. Idući tjedan opet uzv pa ćemo vidjeti što i kako dalje

• pia123.
    30. Lipanj 2023. 19:32

@tonkica1509 hvala ti na odgovoru, malo me utješilo ❤

Vanilla Diva
    30. Lipanj 2023. 19:50

Ally bas mi je tesko citati vase borbe.. od tebe i Lightblue… drzite se, saljem snage (ipak je jmam vise od vas, makar i meni nekad zafali) 🙏💪🏼💪🏼 ne znam u sto vjerujete, ali u cemu god da se molite, molim se s vama! Vjerujem da je tesko biti pozitivan nakon svega sto ste prosle, ali ipak je to sve s nekim razlogom i mozda nam sada nije jasno s kojim, ali je! Nemoj razmisljati o tome sto si skrivila jer nisi nista, razmisljaj o daru koji si dobila. Bebac ce biti dobro, sigurna sam 🍀🍀🍀🍀

Curka 🎀🎂 19.08.23.

Takica
    30. Lipanj 2023. 22:45

Thinkpurple cestitam na priredbi i na suzdrzavanju da se ne rasplaces meni to sad pred kraj tesko uspije... bilo da je u pitanju prevelika sreca ili nesto tužno.  
    Cordiso danas imali lijepo iznenađenje bebica za 7 dana dobila 240gr sad smo na 2300gr pa sam bas srećna. Ono sto mi je uvela novo je jednom sedmično CTG. Pitala sam za briseve kaze oni sa 30 nedelja su bili uredni i ipak je ona za sekciju kod mene a ako krene prirodno ranije necemo nista sputavati tj ako dodjem otvorena u porodiliste idem prirodno. 
    Miracle ja sam od maja u skolici za trudnice a unazad 3 nedelje idem i na vežbe. Tu je diplomirao inzinjer zdr njege i ona bas vodi računa tj na vežbe se dolazi sa nalazom ginekologa ne starijim od 3-4 dana. Ona kaze da je suludo raditi vjezbe sa nekim ko ne zna ni pročitati nalaz. 🤷‍♀️ . Od  37 + nedelje sve trudnice ako nema kontraindikacija prolaze proces napinjanja. Prije toga ponove tehnike disanja. Jer su one terminske trudnice i ne moze naškoditi. 
    Mi koje smo manje sedmice vežbama sa pilates loptom ali bez onog skakutanja po lopti to rade samo terminske mi lagane vjebe naprimer lopta ispred tebe i naslonis se sa obe ruke i kao naprijed nazad i sjedas na pete, praviš krugove sa loptom, pa vjezbe za mišiće ruku, pa za kukove...itd prva dva časa sam se upalila 😂 kao da sam imala jači trening poslije dužeg vremena. Znam da neke vjezbe radimo tacno da se zna gdje utisak gdje izdisaj.  
    Samo ti bar forsiraj stepenice ako nisi sigurna šta smijes. 🥰

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Karamela22
    30. Lipanj 2023. 22:45

Možda nije pitanje za forum,
    Kako ući u grupu na fb Prirodan porod? Ima koja da je u toj grupi? 
    Konstantno me odbijaju s objašnjenjem da je to grupa samo za trudnice, a ja trudnija biti ne mogu 😂

Takica
    30. Lipanj 2023. 22:57

Ally draga samo se ti nama javi i izjadaj koliko god puta treba. Bebica vjerovatno nije savladala sve reflekse pa mozda da prilikom hranje ja upada u epizode apneje jer jednostavno zaborave disati... tako je bilo kod moje prijateljice. Eno.momak veliki zdrav, prav bez posljedica bilo kakvih a tako ce biti i kod tebe. 
    I sama sam prosla težak put IVF sto BL, sto Zagreb,  i na kraju Sarajevo.  Ovo mi je bila 7 IVF koja je evo uspjesna... sve sam placala samo u BL nisam ... ali sve se zaboravi kad me balerinica lupi ispod rebara sad. Zahvalana sam svim dr koji su bili uz mene...
    Pisem ti to sam da znas da nisi sama u svom bolu i hormonima a bebac je veliki i u super nedelji rodjen s obzirom na placentu previu i početnu abrupciju posteljice. 
    Grlim jako i nedaj se . Kad god ga vidis pričaj mu...podsjeti ga na svoj glas to ce dati snage i tebi i njemu , ako si pustala neku pjesmu koju volite ti i suprug cesto u trudnoci i to uradi 🥰🥰🥰🥰

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.