Dok sam sve procitala, vidim da se svima nesto dogada, ima i naznaka kod nekih da ce brzo krenuti, drzim fige cure!
Thinkpurple super za mirovanje, ti ces jos do termina dogurati, mozda se i curka smiri malo sad kako si malo aktivnija! Cks je crvena krvna slika- to su eritrociti, hemoglobin itd. Mk jedino sta mi pada na pamet je miozin kinaza, ne znam iskreno ako to je, zasto ti to treba.
Takica nadam se da ce bit sve u redu da se ove zadnje tjedne mozes opustit. Proletit ce i to😁.
Sayuri odlicno! Bolje da je tako, sad nemas stresa oko iscekivanja, lijepo obavis sve sta imas, ukljucujuci frizera. Ja si isto tako depilacije tempiram da bude sve sta friskije, al da ne fulam termin.
——
Za mame s malom djecom, evo muz i ja solo u Istri, sutra se doduse vracamo, to su 2 nocenja i 3 dana, mala zasad nista ne pita za nas, s mojom je mamom, sve ok zasad prolazi i spavanje i igranje i sve. Nekako mi to daje nade da ce bit sve dobro dok sam u rodilistu, nikad nije bila tako duze bez nas, prvi put da smo odvojeni. A tad ce bit isto s bakom i tatom kad dode s posla. Ima 20 mjeseci :).
Znaci uzivancija na max draga moja terminuso 🤣🤣
Nego tako i treba napuniti baterije za predstojeće dane. Super za kćerkicu da je ok sa bakom.
Gdje su nam ostale cure Pahuljka, Lighblue, Vanila…
Belinda jeste dosli kući kako ide privikavanje?
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Takica ma baš mi je drago da sa srčekom ide na bolje ❤️ bravo bebica 🎉
Što se tiče CTGa upravo odrađen, sutra moram opet doći na snimanje ako (po riječima dr) do sutra ne rodim 😂 ja sumnjam, al ne bih se bunila. Trudovi su rijeđi nego o u nedjelju, ali ko mali duži i osjetim ih kad stojim jače nego do sad. Ahh vidit ćemo ☺️ možda stvarno bude točno na termin 😊
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Evo da se i ja malo javim. Jučer imali zadnji pregled kod moje gin, ali morali na kraju hitno na ctg i pregled u trudničku zbog sumnje na nedostatak plodne vode. Na uzv potvrdili da je ima oskudno pa primljena na odjel, kao da se prati stanje i ctg.
Na kraju ctg super, bebica procjena na 2700g već (za 35tt i više nego) i idemo doma, samo ćemo morati jednom tjedno kontrole, ctg i uzv.
Pa evo, nadam se da ćemo do termina. Otvorena nisam, ali cerviks je omekšan pa ćemo vidjeti
Na 27+6 moj je imao 1564g i ja sam bila na +7 kg i apsolutno mi nista nine rekao, a poznat je po tome da pazi na masu ili kako je to jednom netko napisao njemu su sve u startu predebele 😆 (mislim s razlogom pazi na masu kod IVFa)
Bitno je kako beba raste od pocetka, da nema skokove/padove. Na zadnjem pregledu ja sam bila na +1 kg u ta tri tjedna, a mali +1330g - znaci jos si je uzeo o mene malo 😄
Meni je svj za porod (2 operacije i 3 anestezije), i jedan i drugi mi imaju i prednosti i mana tak da - bitno da izade van, a do sad joj niti jedan nije ostao unutra pa jel 😅😁
Ne opterecuj se kg nego uzivaj 🫶🏼
Ajme nasmijalo me ovo za dr. jer sam ja upravo zbog tih priča strahovala od svakog stajanja na vagu kod njega i očito bez razloga jer mi na mojih 14+ nije ništa komentirao loše. Dapače, rekao je da se beba uredno razvija i da je najbitnije da nemamo nikakvih komplikacija. Šećer uredan, nema edema osim na jednom gležnju kod dugog stajanja, tlak školski. Doduše, vjerojatno se gleda i s kojom kilažom smo ušle u trudnoću.
Ja sam s 27+6 bila na +10, a beba 1000gr. Sad su kg doduše usporile, a ja se hranim jednako, ako ne i više malo.. u 3 tjedna nisam dobila ni jedan cijeli kg, a dosad sam u 4 tjedna dobijala barem 2kg. Na početku sam se s tim opterećivala, al sada više ne. Mislim da se ne treba zamarati kg dok je sa našim zdravljem i zdravljem bebice sve u redu. ❤️
S time da njegova vaga privatno pokazuje 1 kg manje nego meni moja doma 😄 to me uvijek tjesilo 😂
Ma skroz je ok s kg u trudnoci dok vidi da sve ide kak spada, a za prije ga razumijem jer sto je manje speka treba manje lijekova i veca je sansa za uspjeh, a i volim njegov in medias res pristupa pa mi nije smetalo 😄
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Heej cure, evo i nas s pregleda, vratio se na glavicu🥳 trenutna procjena je 2720😂 ali bitno da je sve uredu. Ne mogu vam opisati koje olakšanje je bilo kad je rekla da se vratio na glavicu😂 ja o kilama ne volim,jer me već ima, i to previše, ali sam ponosna jer sam na pregledima do sad dobila samo jednu kilu, a danas sam na minus 1😂. Jedva čekam vidjeti minus nakon poroda😂
👨👩👧👦
💃30
🤵 33
👧🏼 4
Bok cure, citam vas ali ne pisem jer kod mene nista novog. Mirovanje i dalje, dakle samo gledam tv, citam knjigu, rijesavam sudoku 🙈 pa mi sve dosadi i popizdim i onda opet u krug. Stvarno mi tesko pada to lezanje, malo me i leđa bole pa muz masira i takoo.. kontrakcije su mi sr kao malo smanjile sto mi je super, ali ulovi me tu i tamo da krene grcevi kao menstrualni u donjem dijelu trbuha, sve me steze.. jucer sam ih navecer imala bas dosta i uplasila sam se jako. Ali onda me pustilo i tijekom noci nista. Danas malo kao ali imam osjecaj da je to kod mene stvarno nekako i normalno jer me tak steze i grci i onda kao da trbuh naraste. Bebica je sve snaznija, osjecam po pokretima i udarcima i eto... brojim dane do 12.7. kad idem na sljedeci pregled.. jako me zanima kakvo je stanje, koliko je ona narasla i na koliko mi je cerviks.
Pricate o kilama... iskreno mislim da ako se beba dobro razvija i mama se dobro osjeca (nema dijabetes, tlak ni nista) da onda stvarno nije toliko bitno koliko kg dobije. Znam zene koje su dobile 1 kg u trudnoci, a i one koje su 30 kg pa opet i jedne i druge imaju zdravu djecu i porod im je prosao dobro i sve je bilo ok. Tako da cesto ginekolozi isto komentiraju bezveze, a sve smo mi drugacije i tijela na razlicito reagiraju na hormone. Kod mene je konkretno situacija da sam dobila 5 kg ukupno od pocetka trudnoce i dosla sam do toga negdje s 25 tjedana i od tad nista... jedem isto, beba raste. Valjda mi tijelo trosi nekako vise pa se te kile ne skupljaju.. meni je to drago iskreno. Da ne moram poslije skidati nezz koliko kila. Sve mi je samo u trbuh otislo, a ni on nije velik uopce. Ja valjda nosim toliko nisko da je beba cijelo vrijeme u zdjelici jer se meni nista ne vidi trudnoca uopce skoro. Ocekivala sam da cu 30 i vise tjedana imati trbuh do zuba ali nista, komotno bi ga mogla sakriti u nekoj sirokoj haljini.
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Žene, jeste radile test senzibilizacije ponovno iza 32 tjedna? Meni moj socijalni danas dao uputnicu, ne sjećam se da sam tako išla u prošloj trudnoći 🤔
Netko je ovdje pisao, ne sjećam se tko, da planira na akupunkturu? Moj socijalni nema pojma o tome, zovem Vinogradsku, lokacija Draškovićeva jer mi je bliže i lakše, kaže žena na GO smo od 15.7. tako da ništa od njih za mene, i a ambulanta baš i u Vinogradskoj ali prije nego nazovem, zanima me da li je išla koja tamo? Jer mi je sestra na telefon rekla da prvo moram doći na pregled da anesteziolog odluči da li sam uopće kandidat za to... Pa ono, iskreno, neda mi se vozat bezveze tamo da bi mi on tamo izmišljao toplu vodu jer mu se neda raditi. Da li je tko išao privatno?? Baš sam razočarana da mi je to palo u vodu 😏
Žene, jeste radile test senzibilizacije ponovno iza 32 tjedna? Meni moj socijalni danas dao uputnicu, ne sjećam se da sam tako išla u prošloj trudnoći 🤔
Netko je ovdje pisao, ne sjećam se tko, da planira na akupunkturu?Moj socijalni nema pojma o tome, zovem Vinogradsku, lokacija Draškovićeva jer mi je bliže i lakše, kaže žena na GO smo od 15.7. tako da ništa od njih za mene, i a ambulanta baš i u Vinogradskoj ali prije nego nazovem, zanima me da li je išla koja tamo? Jer mi je sestra na telefon rekla da prvo moram doći na pregled da anesteziolog odluči da li sam uopće kandidat za to… Pa ono, iskreno, neda mi se vozat bezveze tamo da bi mi on tamo izmišljao toplu vodu jer mu se neda raditi. Da li je tko išao privatno?? Baš sam razočarana da mi je to palo u vodu 😏
Kod nas se radi minimum 3x u trudnoci test Rh senzibilizacije ako na to misliš i priznaju samo sa Zavoda za transfuziologiju . Pisem ti to da pokušaš proveriti sa svojom.porodicnom mozda da ne plaćaš i radis ga 2x bezveze ako kod ni u Hr ne priznaju nalaz iz privatne lab.
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Ja nisam radila ponovno test senzibilizacije.
Otvorila sam se još i sad sam na 5,6 cm, grčenje osjetim ali ctg ne pokazuje trudove.
Dogovor je da idem sa onim praškom prvo pa ćemo vidjeti, posto se dobro otvaram nadam se da ce to sve proći relativno brzo
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Netko je ovdje pisao, ne sjećam se tko, da planira na akupunkturu?Moj socijalni nema pojma o tome, zovem Vinogradsku, lokacija Draškovićeva jer mi je bliže i lakše, kaže žena na GO smo od 15.7. tako da ništa od njih za mene, i a ambulanta baš i u Vinogradskoj ali prije nego nazovem, zanima me da li je išla koja tamo? Jer mi je sestra na telefon rekla da prvo moram doći na pregled da anesteziolog odluči da li sam uopće kandidat za to… Pa ono, iskreno, neda mi se vozat bezveze tamo da bi mi on tamo izmišljao toplu vodu jer mu se neda raditi. Da li je tko išao privatno?? Baš sam razočarana da mi je to palo u vodu 😏
Kod nas se radi minimum 3x u trudnoci test Rh senzibilizacije ako na to misliš i priznaju samo sa Zavoda za transfuziologiju . Pisem ti to da pokušaš proveriti sa svojom.porodicnom mozda da ne plaćaš i radis ga 2x bezveze ako kod ni u Hr ne priznaju nalaz iz privatne lab.
Da da i kod nas je tako, radila sam već jednom oko 20 TT, ali ne sjećam se iz prošlih trudnoća da sam radila iza 32 te, pa zato pitam...
Privatno sam pitala za akupunkturu ako netko zna
Sortiraj odgovore
Najstariji