Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vesca
    26. Lipanj 2023. 17:08

Kad već pričamo o različitim mišljenjima doktora da kažem kako je prošao pregled danas kod moje doktorice. Uglavnom ni malo se ne slaže s nalazom s hitne sinoć. Kaže da to ne izgleda ko candida po njoj i da je mozda prva ovojnica pukla od vodenjaka 😂 zatim veli da po njoj beba ima 4200g i da zasad nije za csrski, ali ako se pokaže velika kad krenu trudovi da me neće mučiti i da će tražiti carski. Veli da nisu dobro ni otvorenost napisali, da sam dobra 2 prsta otvorena i da bi po njoj moglo uskoro krenut. Posteljica je još nezrela, ali veli da to ništa ne znači. Jedino s čim se od jučer slaže je da imam puno plodne vode zbog čega je beba jako aktivna i pokretljiva 😂 eto, znam da ništa ne znam, al njoj vjerujem puno više nego sinoćnjem nalazu😂

Mom.I nisam pripremala novu robicu jer je maleni od sestre stao u broj 50 nekih mjesec dana, a rođen s 4420g pa si mislim - ma izaći će ona u haljini koju smo si zacrtali. A i teta joj je kupila taj kompletić pa bi baš htjela da ga obuče 😅

Bambi bilo je i znoja, ali ovo sam baš osjetila kao da se nešto izlilo, kao kad menga curi.... 😄 Uglavnom dogovoreno je da vaginaletu stavim ako bude koji simotom gljivica, sad nije potrebno 

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

lalaland1991
    26. Lipanj 2023. 17:46

Cure s vecim bebicama - mislite li da veca beba ima veze s tim koliko ste slatkog jele? 🤭 jel imaju doktori odgovor na pitanje zakaj necija beba ima 4, 5kg a ogtt uredan?
    Mi smo na 27+3 teski 1300g. Kao prosjek je 1kg. ogtt uredan, inace imam pa nemam IR, BMI savrsen. Brat i ja, kao i mm smo bili normalne tezine na porodu.
    Inace, ja visoka 176, muz 194.
    A stvarno bih voljela izbjeci da me, bilo s razlogom ili bez, tj bilo s krivom ili dobrom procjenom tezine, spucaju na carski. Em-carski, em imala sam vec 3 operacije i 4 anestezije u zivotu.

09/23 stigla naša ljubav ❤️
    07/24 FET x
    09/24 FET x
    11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić

Lemon
    26. Lipanj 2023. 18:34

Vesca dobro da si otišla na pregled iako sada imaš dva mišljenja, ali moglo bi nešto uskoro. Jel i dalje ne osjetiš trudove?
    Ja sam jutros imala na ctgu prvi put zabilježene i kroz dan ih imam nekoliko. Ništa pravilno, ali pokreće se nešto. Samo nikako da me pregledaju da vidim jesam što više otvorena. Nadam se do kraja tjedna da će nešto biti, jutros sam mislila da sam na dobrom putu za radaonu, ali smirilo se

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

Vesca
    26. Lipanj 2023. 20:04

Lalaland a meni je dr jučer rekao da može biti da je povezano s inzulinskom. Al ruku na srce jedem svaki dan nesto slatko. Inače dok nisam bila trudna ne bi mi palo na pamet slatko, a sad ko ovisnik 😭 ogtt je uredan (uz korištenje terapije), ali ko ce ga znat....
    Mada sestra i ja smo kao blizanke obe bile preko 3kg pa ima nešto i u genetici. Visoka sam 172,a muz 185 tako da nekako sitna bebica za nas dvoje... 🤷
    Lemon osjetim kao lagane menstrualne bolove, a od danas me bole kosti dolje, teško mi hodat. Pogotovo kad zakoračim s desnom nogom.... Joj stvarno je red da ide van 😂😂 

1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Vesca
    26. Lipanj 2023. 20:08

Lemon ti osjetiš kontrakcije? Jesi vidila do koje vrijednosti su ti išle? Baš neobično što ti nisu gledali otvorenost nikako. Meni je vaginalni pregled redovit bio kroz trudnoću... Evo jučer i danas isto pogledali. Iako zapravo nije bitno, ništa mi ne znači što sam 2 prsta otvorena kad je to vrlo malen pomak u 2 tjedna kad sam bila 'tijesna za dva prsta'... A realno mogli su mi prenest neku bakteriju pipkanjem.... Totalno nepotreban podatak 😂

1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

MareiKate
    26. Lipanj 2023. 20:38

thinkpurple

Miracle joj da, zaboravila sam, sorry…
    Vesca hahahaha, ludnica 🙈 svako svoje misljenje… a gle, bitno da su oboje rekli da je beba dobro. Kad ti je iduci pregled?
    Lemon ja sam danas nadobudno isla s koferom na pregled 🤣 jer ak sam morala mirovat 2 mjeseca mislila sam da je s razlogom i sta ak mi kazu da sam otvorena i da ostajem jer me 3 i pol tjedna nitko dolje nije pogledao. Al eto, nisu me opet gledali vaginalno, a sljedeci pregled je iduci ponedjeljak, znaci bit ce 4 i pol tjedna da nitko nije pogledao dolje kaj se dogada. 🤷‍♀️
    I sad neznam dal krenut s nekom narodnom medicinom da potaknem nesto ili ne. Ili da samo prestanem mirovat jer to mi nisu nis spomenuli.
    Mareikate kak sam rekla, sad nakon tolko svega i mirovanja jos cu ja docekat termin 😅

Ja bi na tvom mjestu prestala mirovati, odnosno ako se ok osjećaš radi što želiš i možeš. Nema smisla da te gledaju vaginalno jer to što si otvorena ništa ne znači, možeš bit otvorena i tjednima pa ništa, zato samo opušteno. Ranije je bitan vaginalni pregled iz razloga da ako se nešto događa poduzmu nešto da spriječe daljnje otvaranje, sad je tako svejedno...

bambi27zg
    26. Lipanj 2023. 21:02

Vesca

Lalaland a meni je dr jučer rekao da može biti da je povezano s inzulinskom. Al ruku na srce jedem svaki dan nesto slatko. Inače dok nisam bila trudna ne bi mi palo na pamet slatko, a sad ko ovisnik 😭 ogtt je uredan (uz korištenje terapije), ali ko ce ga znat….
    Mada sestra i ja smo kao blizanke obe bile preko 3kg pa ima nešto i u genetici. Visoka sam 172,a muz 185 tako da nekako sitna bebica za nas dvoje… 🤷
    Lemon osjetim kao lagane menstrualne bolove, a od danas me bole kosti dolje, teško mi hodat. Pogotovo kad zakoračim s desnom nogom…. Joj stvarno je red da ide van 😂😂

E tak sam i ja, nadokandujem slatko od prije zbog IR 🙈 (ali sam smanjila cokolade i to jer mi je mucno od njih, vise sladoled i voce), dr. je da je sve ok i da ne brinem, a za velicinu bebe da je ocekivano jer smo i muz i ja visi (174/186) i da je mali pravilno veci od pocetka (kao porast prati krivulju).
    Ovo za kosti je meni vec dulje (narocito simfiza) i lijeva noga, bas me zna zastekat od boli (narocito ustajanja i taj dio) 😅 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Mimica91
    26. Lipanj 2023. 21:20

lalaland1991

Cure s vecim bebicama - mislite li da veca beba ima veze s tim koliko ste slatkog jele? 🤭 jel imaju doktori odgovor na pitanje zakaj necija beba ima 4, 5kg a ogtt uredan?
    Mi smo na 27+3 teski 1300g. Kao prosjek je 1kg. ogtt uredan, inace imam pa nemam IR, BMI savrsen. Brat i ja, kao i mm smo bili normalne tezine na porodu.
    A stvarno bih voljela izbjeci da me, bilo s razlogom ili bez, tj bilo s krivom ili dobrom procjenom tezine, spucaju na carski. Em-carski, em imala sam vec 3 operacije i 4 anestezije u zivotu.

Lalaland, moj je na 27+5 isto bio 1300g i doktor mi je rekao da jedem manje jer je veća beba za tjedne. A ja sam bila dobila samo 4 kile do tada i ogtt je bio uredan, tako da ne znam kako bih mogla manje jest. Što je najgore, sad sam u zadnja 3 tjedna dobila 2 kile, najviše do sad i sad me jako zanima na koliko će bit procijenjen na sljedećem pregledu koji je za dva dana... 

Preko trnja do zvijezda
    Ja 91, mm 92
    Azoospermija/kriptozoospermija
    2021 postupak Turska ⛔
    Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
    FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
    29.08.2023 rodio se sin
    10/2024 postupak za drugo dijete ❌

Vesca
    26. Lipanj 2023. 21:22

Thinkpurple sutra ctg pa ćemo vidit kad opet treban doći. Doktorica je rekla da se obavezno 'podruzim' s mužem da ce to prije nešto potaknuti od fizičke aktivnosti pa ga idem sad napasti (iako volja mi je nikakva, sve me kosti dole bole) 😂😂
    U sigurnim si tjednima, ja ne bi mirovala više, al ne bih ni pretjerivala....
    Bambi joj uzas, mogu onda biti sretna da me sad pred kraj uhvatilo. Zaboravila sam vec na boljke od prije, isijas, hemeroide i slično. Sve prošlo, ovo me sjetilo na drugi trimester 😂😂😂

1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Vesca
    26. Lipanj 2023. 21:24

Mimica91

lalaland1991

Lalaland, moj je na 27+5 isto bio 1300g i doktor mi je rekao da jedem manje jer je veća beba za tjedne. A ja sam bila dobila samo 4 kile do tada i ogtt je bio uredan, tako da ne znam kako bih mogla manje jest. Što je najgore, sad sam u zadnja 3 tjedna dobila 2 kile, najviše do sad i sad me jako zanima na koliko će bit procijenjen na sljedećem pregledu koji je za dva dana…

Dobila sam 19 kg kroz trudnoću i nikad mi doktorica nije rekla da prestane jest jer je beba zbog tog veća. Rekla je da smo mogle to i bolje, al nije povezala njenu veličinu s mojim kilama 😅 ja ni ne znam kako sam ih toliko nabila, al evo tu su 😂

1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.