Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mia2023
    26. Lipanj 2023. 10:57

Cure šaljem svima koje miruju jedan veliki 🤗, a i ostalima naravno 🥰 Znam da vam nije lako i da niste nikako zamišljale ovako svoje trudnoće, ali još malo pa stižu bebice i vjeujem da ćete onda zaboravite na sve tegobe koje ste imale i nadoknaditi i s mužem u zajedničkom druženju s prinovom. ♥️
    Vesca ajme bez ijednog simptoma 😮 Zvuči mi nevjerojatno. I ja bi isto bila uvjerena da je olodna vids, pogotovo kad si u terminu pa i očekuješ to. Svašta 😅 
    Sayuri znači odbrojavanje počinje. Uzbuđena? 😍
    Thinkpurple sretnoo. Kad imaš u bolnici? 
    Ja danas bila zatvoriti komplikacije i otvoriti rodiljni 🎉

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

milica94
    26. Lipanj 2023. 13:24

Hej zene, evo i ja da se javim malo konacno, i kod mene 1000 nekih stvari i desavanja.
    Prvenstveno cestitam svim mamama na najdivnijoj tituli i ulozi u zivotu. Da su bebice zive i zdrave. 🥰🥰
    Ih kod mene 1000 nekih prognoza, dijagnoza i cudesa. U petak sam zaradila neku postenu  temparaturu, pela se i do 38.9, bila kod doktorice, dala mi antibiotike da pijem i rekla maleni za 2 ipo sedmice dobio skoro 900gr, i da će biti krupna beba. Meni pritisak malo varirao, malo otecena stopala, proteini u mokraci u tragovima, pa da to pratim, pritisak nikada nije isao preko 135, sa 80. Kuci mi je cak i manji. Uglavnom temperatura spala vec u subotu, grlo boli i kasljem. Danas isla prvi put na Ctg, kod doktorice koja radi u bolnici, da bi ona vidjela da imam visak plodne vode, i pitala me da li sam isla na ogtt, a kod nas se to salje ako ima indikacija za gest.dijabetes, pa me nisu slali, ova doktorica malo reci iznervirana zbog toga, pa mi crp stalno povišen, kaze imam ili sam imala upalu morkacnih,  pa da li sam radila urinokulturu, a nisam ni to,nisu me slali, pa i oko toga problem, da bi mi pritisak kod njih bio 145 sa 95, zbog svih potencijalnih dijagnoza. Ctg dobar, beban aktivan. Ali ova njihova razmimoilazenja i drugaciji pristupi su mi nevjerovatni. Malo je reci da sam sokirana i razocarana. Inace mi pritisak kuci opet relativno normalan, pa moram pratiti sve od kuće i pritisak,i secer, i samo mi je da se porodim,da ih ne gledam vise. Svaki mjesec radim kks,i urin, postacu malokrvna tačno. Trebam i vaginalni i cervikalni bris i bris na streptokok, i 100 stvari,ali pregrmicemo jos ovo malo. 💪💪💪

MareiKate
    26. Lipanj 2023. 13:46

Hej žene!
    Sayuri wohooo, znaš datum kada se upoznajte 😊 remont sisa, zavidim 😅 ja sam evo sad neki dan prekinula dojenje nakon doslovno 4 i pol godine neprekidnog dojenja. Sise su mi spojene s trbuhom sad dok je trbuh visoko 🤣 nakon sad ovog djeteta, bit će do poda 🤣
    Vesca super da si otišla i riješila dilemu. Velika beba bome 😅
    Thinkpurple super da si brzo riješila + i tebi i Vesci, te njihove procjene težine znaju biti takav fail. Meni su za prvu govorili kak će bit velika a rodila se prosječna bebica 😊 a što se tiče "neće to tak skoro" najbolje da i samoj sebi tako u glavi složiš jer ako beba stvarno dočeka termin, izludit ćeš se od načekavanja, a ako bude prije - super!
    Ja sam krepavala za produljeni vikend od umora, mali mi skupio neku crijevnu virozu, mislim čak da je na bazenu nešto pokupio, izgubio je dvije kile valjda jadan ...
    Danas su u vrtiću pa se ja primila čišćenja i spremanja. U zadnje vrijeme me rijetko ulovi neki elan pa kad me drži odmah se bacim u rad jer već sutra, tko zna 😅

MareiKate
    26. Lipanj 2023. 13:49

milica94

Hej zene, evo i ja da se javim malo konacno, i kod mene 1000 nekih stvari i desavanja.
    Prvenstveno cestitam svim mamama na najdivnijoj tituli i ulozi u zivotu. Da su bebice zive i zdrave. 🥰🥰
    Ih kod mene 1000 nekih prognoza, dijagnoza i cudesa. U petak sam zaradila neku postenu temparaturu, pela se i do 38.9, bila kod doktorice, dala mi antibiotike da pijem i rekla maleni za 2 ipo sedmice dobio skoro 900gr, i da će biti krupna beba. Meni pritisak malo varirao, malo otecena stopala, proteini u mokraci u tragovima, pa da to pratim, pritisak nikada nije isao preko 135, sa 80. Kuci mi je cak i manji. Uglavnom temperatura spala vec u subotu, grlo boli i kasljem. Danas isla prvi put na Ctg, kod doktorice koja radi u bolnici, da bi ona vidjela da imam visak plodne vode, i pitala me da li sam isla na ogtt, a kod nas se to salje ako ima indikacija za gest.dijabetes, pa me nisu slali, ova doktorica malo reci iznervirana zbog toga, pa mi crp stalno povišen, kaze imam ili sam imala upalu morkacnih, pa da li sam radila urinokulturu, a nisam ni to,nisu me slali, pa i oko toga problem, da bi mi pritisak kod njih bio 145 sa 95, zbog svih potencijalnih dijagnoza. Ctg dobar, beban aktivan. Ali ova njihova razmimoilazenja i drugaciji pristupi su mi nevjerovatni. Malo je reci da sam sokirana i razocarana. Inace mi pritisak kuci opet relativno normalan, pa moram pratiti sve od kuće i pritisak,i secer, i samo mi je da se porodim,da ih ne gledam vise. Svaki mjesec radim kks,i urin, postacu malokrvna tačno. Trebam i vaginalni i cervikalni bris i bris na streptokok, i 100 stvari,ali pregrmicemo jos ovo malo. 💪💪💪

Što se tiče ogtt-a nisam ga ni ja napravila i samo čekam doći u trudničku ambulantu da me operu zbog toga. Ova moja mi je kasno to zadala da napravim i tad mi se zaredalo da me ćopila neka viroza i bilo mi je muka i povraćala sam i to je ostalo neodređeno 😅
    Ja sam u ovoj trudnoći isto nekako luda od tih silnih pretraga i svega i moram priznati da sam ih dosta i ignorirala 😅

SAYuRI
    26. Lipanj 2023. 13:52

Vesca, thinkpurple i Mia2023 iskreno nisam nesto specijalno uzbudjena, treca beba, radujem se ali nema one euforije ko prvo😎🫶 samo nek sve prodje uredu… a bogme je milina kad znas kad je porod, sad znam kad cu se frizeru naruciti 😜
    Milica94 koliki ti je AFI? Za tu plodnu vodu, jesu stavili na nalaz Polihydramnion? Uglavnom, bude to u 90% slucajeva sve u redu, samo ce te ranije poroditi…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

SAYuRI
    26. Lipanj 2023. 13:55

Miracle2023

Vesca bolje da si provjerila nego da se pitas. Cudno za candidu, ali eto, trudnoca je ionako posebno stanje. Beba ti je prava, uhh 😁
    Sayuri kolika ti je beba?

Ne znam, nisu to gledali danas. Usla na komisiju, pitali me kad hocu, ja rekla kad je moj doktor koji me prva dva puta porodio, rekli 3 datuma, ja izabrala najkasniji, kao mogu li izdurati, reko mogu i haj cao. Zapisali me u sistem Prijem 05.07 a sekcija 06.07 ujutru u 08h 💪

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

milica94
    26. Lipanj 2023. 14:29

SAYuRI

Vesca, thinkpurple i Mia2023iskreno nisam nesto specijalno uzbudjena, treca beba, radujem se ali nema one euforije ko prvo😎🫶 samo nek sve prodje uredu… a bogme je milina kad znas kad je porod, sad znam kad cu se frizeru naruciti 😜
    Milica94koliki ti je AFI? Za tu plodnu vodu, jesu stavili na nalaz Polihydramnion? Uglavnom, bude to u 90% slucajeva sve u redu, samo ce te ranije poroditi…

Dijagnoza na nalazu stoji: Kontrola trudnoce sa drugom nepovoljnom reproduktivnom ili akuserskom anamnezom. Barataju sa dijagnozama kako im se hoce!!😤 Htjela prvo staviti dijagnozu prijeteceg pobacaja, pa kaze, hajde ipak necemo to. 😂😂 Tačno kao namjerno da se sprdaju... Uopste ne pise koliki je AFI,samo stoji plodna voda obilata. A u petak kod moje doktorice, plodne vode dovoljno. A to sa su im uz iz prostorije, to je priča za sebe. Mali je jako aktivan, par puta je bježao dok smo ctg radili,kaze doktorica to je zato sto ima viška vode. Neka ima rekoh, ljubi ga majka, biće to mali vaterpolista 😂😂 
    Sto se porodjaja tice, kad god da bude,samo da ih moje oci ne gledaju, bar duze vrijeme. Samo sa maleni bude dobro, a hoće 💪💪😊😊

milica94
    26. Lipanj 2023. 14:33

milica94

SAYuRI

Vesca, thinkpurple i Mia2023iskreno nisam nesto specijalno uzbudjena, treca beba, radujem se ali nema one euforije ko prvo😎🫶 samo nek sve prodje uredu… a bogme je milina kad znas kad je porod, sad znam kad cu se frizeru naruciti 😜
    Milica94koliki ti je AFI? Za tu plodnu vodu, jesu stavili na nalaz Polihydramnion? Uglavnom, bude to u 90% slucajeva sve u redu, samo ce te ranije poroditi…

Dijagnoza na nalazu stoji: Kontrola trudnoce sa drugom nepovoljnom reproduktivnom ili akuserskom anamnezom. Barataju sa dijagnozama kako im se hoce!!😤 Htjela prvo staviti dijagnozu prijeteceg pobacaja, pa kaze, hajde ipak necemo to. 😂😂 Tačno kao namjerno da se sprdaju… Uopste ne pise koliki je AFI,samo stoji plodna voda obilata. A u petak kod moje doktorice, plodne vode dovoljno. A to sa su im uz iz prostorije, to je priča za sebe. Mali je jako aktivan, par puta je bježao dok smo ctg radili,kaze doktorica to je zato sto ima viška vode. Neka ima rekoh, ljubi ga majka, biće to mali vaterpolista 😂😂
    Sto se porodjaja tice, kad god da bude,samo da ih moje oci ne gledaju, bar duze vrijeme. Samo sa maleni bude dobro, a hoće 💪💪😊😊

Praistorije* 😂😂

bambi27zg
    26. Lipanj 2023. 14:44

Sayuri totalno kuzim ovo s datumom i frizerom 😆 evo ja se danas ofarbala i sad sam mirnija 🤣 
    Iako mantram jos tjedan dana jos tjedan dana da nam ae doktor vrati s godisnjeg 🙄😅
    Vesca 4800 - ides! Mislim da smo mi na preko 4000, prema izracunu oko 4300, ali necu vise racunati 🙈 jesu govorili nesto za carski? (Sorry ako je pisalo, vitala sam kroz nekoliko puta danas, a tek sad pisem) 
    E ovo tvoje “mokro” me sjetilo da ja vec 2 tjedna svako malo imam paniku kad sam vani ker su mi gace skroz mokre (kad sjedim na kavi), onda sam skuzila da od vrucine i znoja 🤣🙈 
    Miracle lakse ce izaci ako je vaginalno 😅 ima vremena za debljanje poslije 😄 
    *
    Malac se epustio, osjecam olaksanje ispod rebra i disem i vidi se po trbuhu. I nesto se vise umirio - nesto kao zatisje pred buru 😅 a i vec je velik pa pretpostavljam da nema bas mjesta 🙈 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

mom.I
    26. Lipanj 2023. 15:14

thinkpurple

Mom.I super 😊😊 samo uzivajte 🥰 jeste smislili ime?
    Sayuri 😅
    Ja nocas nisam mogla opet spavat al zato jer cijeli dan imam u glavi kak sam prvu rodila na 37+5 a danas mi je to pa me malo panika pere… znam da nis ne znaci i da ovu mogu i prenjet al psiha 😏

Thinkpurple, jesmo napokon 😂 Viktor 👶🏻
    I tvoja curica lijepo napreduje 🤗 a tek Vescina 😯 jesi pripremila još neki outfit za izlazak za svaki slučaj? 😋
    Moj je tik pred porod bio procijenjen na 3285g, a rođen s 3360g, tako da su fulali minimalno. Tebi bi poželjela da su malo više fulali, čisto da tebi bude lakše, ali kako god da je, bitno da je bebica u redu. 🤗

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.