Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Robin_Daggers
    08. Lipanj 2023. 17:41

Afrodita, cestitam ti na najljepsem mogucem poklonu i neka ti je sretan rodjendan, svakako je bio nezaboravan 🥰

Lemon
    08. Lipanj 2023. 17:41

MalaG

Pozdrav svima i čestitke na bebicama!🤗☺️🥰
    Ja sam sa jesenskih beba, ali obzirom na komplikacije u trudnoći, preporučena nam je amniocenteza. Obzirom da postoji 1% šansa za pobačaj, zanima me jel koja od vas radila istu te kakva su vaša iskustva? Hvala vam unaprijed na vremenu i odgovoru.🤗❤️

Ja sam išla na amnio u prošloj t jer mi je trebao uzorak plodne vode za daljnje analize (već sam imala dijagnozu preko uzv da nije dobro). Ali iskustvo samog zahvata je takvo da stvarno traje par sekundi pa se izdrži. Možda me kasnije boljelo dva, tri sata, ali zahvat je uspio kao takav. 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

MalaG
    08. Lipanj 2023. 17:45

Belinda hvala ti na savjetu i dijeljenju onog što znaš. Puno znači.🤗🥰
    Sayuri prošli tjedan na anomaly scanu su vidjeli da je bebica po mjerama 2tj manja tako da smo danas opet imali UZV sa specijalistom. UZV je trajao jedno pola sata i stvarno je mjerila sve moguće i baš po svim mjerama je bebica manja za cca 2tj. Obzirom da je u pitanju IVF trudnoća, rekla je da je to mogući razlog, a moguće je i da posteljica ne funkcionira pravilno, tako da je specijalista preporučila da napravimo amniocentezu čisto da budemo na sigurnoj strani što se tiče kromosomskih abnormalnosti, pa opet možemo otprilike znati u kojem smjeru dalje tražiti mogući uzrok. 

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

Takica
    08. Lipanj 2023. 20:53

MalaG

Belinda hvala ti na savjetu i dijeljenju onog što znaš. Puno znači.🤗🥰
    Sayuri prošli tjedan na anomaly scanu su vidjeli da je bebica po mjerama 2tj manja tako da smo danas opet imali UZV sa specijalistom. UZV je trajao jedno pola sata i stvarno je mjerila sve moguće i baš po svim mjerama je bebica manja za cca 2tj. Obzirom da je u pitanju IVF trudnoća, rekla je da je to mogući razlog, a moguće je i da posteljica ne funkcionira pravilno, tako da je specijalista preporučila da napravimo amniocentezu čisto da budemo na sigurnoj strani što se tiče kromosomskih abnormalnosti, pa opet možemo otprilike znati u kojem smjeru dalje tražiti mogući uzrok.

Veoma je važan podatak da li je simetrican zaostatak u razvoju ili asimetrican. Npr ako je asimetrican - AC- stomak manji za 10 dana znaci samo da ce biti manja porođajna tezina. Ok je isključiti genetiku jel ti nisi radila prenatalni test? 
    Amniocenteza je neugodna, pomalo bolna ali u danasnje vrijeme poprilicno sigurna procedura naravno kao i svaka moze imati komplikacije ali su stvarno rijetke i ona jedina daje sigurne podatke sve ostalo je na nivou statistike.  
    Ja bih isto uradila da sam na tvom mjestu.
    U potpunosti se slažem sa SAYuRI da se ponekad olako postavljaju dijagnoze IUGR. Najbolja procjena je dužina bitne kosti ili FL na UZV kod dobrog stručnjaka.  
    Ima uticaja i vasa gradja.. tebe i supruga.
    Srecno!!! Bice to sve ok. 

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

i_am_ivy
    08. Lipanj 2023. 21:29

Pozdrav drage trudnice :) mozda malo kasno za prikljucenje, ali drago mi je da sam tu. Nas drugi djecak po terminu dolazi 30.6. sto je vrlo brzo, zao mi je da sam vas tek sad otkrila, sretno svima do kraja da izguramo!!! 🥰 pisemo see

👩: 30 🧔: 31
    ~ Children give importance to your life ~
    1. 💙 Adam
    2. 💙 Šimun

• Barbii30
    08. Lipanj 2023. 23:31

Evo me cure. Moj Teo rođen danas u 13:11h, 3240 g i 51 cm. 💙

ET 09/2022🍀💪🤰
    Harmony uredan, dolazi 💙👶
    Očekivani termin poroda 7.6.2023. 🍀
    T- rođen 08.06.2023. LJUBAV NAJVEĆA 💙

Afrodita06
    09. Lipanj 2023. 01:40

Hvala svima na lijepim željama i riječima! ❤️
    A Barbii tebi čestitamo od srca na divnom dječaku.💐❤️

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Meli18
    09. Lipanj 2023. 05:25

Barbii30

Cestitam 💙

Meli18
    09. Lipanj 2023. 05:29

Cure ja vas redovno citam ali nemam nista pametno za rec ili je vec prosla tema 😅
    Kod nas je sve u redu, jos malo pa cu poceti pripremiti torbu za rodiliste. Ostalo je sve spremno (vise-manje).
    Jedva cekam slijedeci pregled, 26.06., da vidim mjere (AC) ali, vidim da je Takica vec objasnila ono sto sam i ja mislila. Ja i muz smo sitnije grade pa onda nebi smjelo biti cudno ako se beba rodi sa manjom kilazom.
    Bas cu pitati za te protoke jer mi ih dosad gin nije spomenuo ..
    Mia da li mi mozes reci sta su ti rekli na tecaj, sta spremiti u ruksak za rodiliste? Ja sam mislila uzeti neseser ali vidim da puno vas uzima i rucnik, spavacicu, itd..

• Robin_Daggers
    09. Lipanj 2023. 06:36

Barbii30

Cestitam Barbi, brz oporavak 💪💐🤍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.