Ove dudice sam uzela
https://www.babycenter.hr/nuk-duda-varalica-silikon-signature-nocna-18-36-m-2-kom-1079489.html
I ovakve bocice, samo posebno jer nisu imali taj set, ali manja bocica sam uzela od 160 ml
https://www.babycenter.hr/mam-set-bocica-130-ml-ant-anti-colic-sort-974694.html
Nadam se da ce te biti ok za pocetak 😊 s time da sam mislila kupiti jos jednu malu, za vodu, sta vi mislite, iskusnije mame? 😅 Voda se smije dati odmah? A caj tek kasnije, sa 6 mj, ili?
Meni je zubarica isto nuk preporucila zbog oblika. A inicijalno kod prve sam ciljala bas taj okrugli oblik zbog straha da ne odbaci dojenje tj da oblik dude bude slican kao bradavica.
I sad smo isto u problemu, skoro 1.5 godina, nocu nema sanse zaspat bez dude.
Kod dojenih se voda uvodi sa 6 mj kad krene uvodenje hrane i to 60 ml pa 70 ml itd. Nema potrebe za cajevima.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Puno vam hvala cure 🤗 upravo citam o tome..ali eto, nase bake i mame su nam davale vodu i prije 6 mjeseci pa sam zato pitala 😅 i dosla do zakljucka da zbilja ne treba dati vodu, cim nase mlijeko ima 88% vode 😊
Miracle tako sam i ja mislila kao dat cu joj dudu do godine pa micem i eto nas na god ipo uskoro i nista napravila nisam😂. A svjesna sam il sad il s 2 god, necu kad seka dode da joj nije previse promjena. A fino mi spava, od 20 do 07 bez budenja, ne uspavljujem ju nego ju samo stavim u krevetic i odem i sad me strah da ce se sve poremetit. I ovako lose spavam, tesko bi mi bilo opet cucat kraj nje, drzat ju za ruku i nagovarat da spava pola sata🙉.
Sta se vode tice, ja sam joj uvela sa 6 mj i isto su bile borbe, period da pije pa period da nece, do prakticki godinu dana je pila po par guceva pa je bila tvrda stolica, ali svaki dan redovna. I nekako je samo proslo, pocela je normalno pit odjednom, stolica se izregulirala.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Thinkpurple skroz te razumijem. Ja jos sad do seke moram odvojit malu u sobu, nije mi sad nikako vrijeme, a svjesna sam da nemam bas puno vremena, mozda lakse i sad nego kasnije, nisam pametna. A vec sad su joj dvojke krive jer joj zubi rastu svojim rasporedom. Mislim da cu se ipak strpit do 2 godine u nadi da ce sama izbacit😂.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Thinkpurpke i Cordiso, ja sutra ukidam sisu malom, javim se iz Vrapča vjerojatno sljedeći put. Doji 550 puta u danu i noći. Kad mu ne dam tako se dere i plače i tužno pita: di je moja sikaaaaaaa 🤣 jako mi je teško ali moram, jer ga želim skinuti iz pelena prije nego rodim a da bi ga skinula iz pelena prvo moram ukinut sisu, inače nema smisla jer non stop cica pa time u češće piski, pogotovo noću. Tako da sutra ujutro prije vrtića ću mu dati da doji a kad dodje iz vrtića će ga dočekati senf na sisi i objašnjenje da je sika bubana 🤦🏼♀️
Stariju sam odvikla u istoj dobi ali ona je u toj dobi već bila mala osobica s kojom se može razgovarati i pregovarati a s njim se još ne može, preburno reagira...
Ma ja mislim da su oni bas prilagodljivi, mozda i mi malo pretjerujemo. I ja sam sve pustala svojim tokom nekako, nocno dojenje je sama izbacila s 10.5 mj, dnevno sam ja s 14mj kad mi je bilo vec dosta muka od trudnoce, a tad smo imale samo 1 jutarnje dojenje, formulu sam joj pocela davati s kojih 13 mj, ne znam jel joj se okus promijenio, al nije trazila sama kad smo prestale. Nisam ju nikad ni trenirala za spavanje, sve sam pustila svojim tokom da ide. Al eto ta duda.
MareiKate sretno! Mozda te iznenadi, mozda budu 2,3 dana kriticna i poslije ok🤞🏻.
Thinkpurple uh bome kod tebe to opet traje. Jesi bila kod dr, jel sve cisto na plucima? A da se bar s fizioloskom inhaliras, da ti olaksa? Nema nista na prirodnoj bazi iz ljekarne? Bas te sve poklopilo ovu trudnocu.
Haha i ja sam rekla, u najgorem slucaju ce dobit aparatic. Iako mi je rekla zubarica da se mlijecni znaju sami popravit i ne znaci da ce i trajni onda krivo rasti, al definitivno tu dudu treba rijesit do trajnih. Ma ja cu s 2 god i dobro, sta cu sad, ne mogu ne spavat sad kad i ovako ne spavam😂.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Bok ženice, evo da se javim. Putovali smo po Istri par dana, ajmo reći babymoon 😆
Zaletili smo se danas do sajma, kupili Cybex 3u1 i Ergobaby nosiljku. Nadam se da nosiljka vrijedi tih novaca, ali djeluje mi dobro i prozračno dosta pa će valjda poslužiti unatoč temperaturama.
Imala sam par dana baš nikakav apetit, ništa pojesti, moguće da mi je malac malo želudac pritisnuo pa zato? Al bome imam osjećaj da se svako jutro probudim sa sve većim trbuhom, baš sad nekako divlje raste. Na pregledu prošli tjedan sam bila na +3kg, sve me strah kaj bude na idućem
Vidim da ste svi dobro tržili na sajmu 😅
Joj thinkpurple nadam se da će ti uskoro biti bolje, baš te uhvatilo 😕
Ja nemam iskustva s dudama, nisam to proučavala. Jedino što sam dobila preporuku od frendice je za Avent soothie, kao radi jezika, ali ta duda mi tako čudno izgleda pa ne znam. 🤷
Ja imam sutra pregled i baš jedva čekam 🥰 Nadam se da ćemo ovaj put uspijeti vidjeti još nešto osim guze i leđa 😂
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Cordisoo jesam u cetvrtak me pregledala i sve je cisto, kaze sinusna viroza. Al nevjerojatno mi je koliko kasljem… inhaliram se fizioloskom barem 3x dnevno, i vise kad stignem, caj, med, limun, islandski lisaj sam vec 2 boce popila, nemrem vise ni to… isla pastile, slozila sirup od lovora i luka… caj od dumbira… ne pomaze nista. Navecer uzmem ventolin da bar mogu zaspati na par sati.
A morat cu se cut s doktoricom opet i ginekologicom. Danas je muz preuzeo sve, ja lezim jer nemogu ni sjedit i stajat kolko me trbuh boli od kaslja.
.
Mia sretno sutra! Nek pokaze nesto vise 🤞
Tonkica super ulov!
Jesi probala otopiti šećer s mlijekom? Ja stavim žlicu šećera u posudicu, otopim uz miješanje da mi dođe kao karamela, dodam 2dl mlijeka i miješam dok se sve ne sjedini i onda toplo popijem. Meni je to super napraviti prije spavanja jer me onda kašalj ne guši i pusti me spavati.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji