Cordisoo jesam u cetvrtak me pregledala i sve je cisto, kaze sinusna viroza. Al nevjerojatno mi je koliko kasljem… inhaliram se fizioloskom barem 3x dnevno, i vise kad stignem, caj, med, limun, islandski lisaj sam vec 2 boce popila, nemrem vise ni to… isla pastile, slozila sirup od lovora i luka… caj od dumbira… ne pomaze nista. Navecer uzmem ventolin da bar mogu zaspati na par sati.
A morat cu se cut s doktoricom opet i ginekologicom. Danas je muz preuzeo sve, ja lezim jer nemogu ni sjedit i stajat kolko me trbuh boli od kaslja.
.
Mia sretno sutra! Nek pokaze nesto vise 🤞
Tonkica super ulov!
Radije se inhaliraj sa sinomarin ampulicama ako imaš, to je za bebe inače, puno bolje djeluje od same fiziološke.meni je jedan pedijatar kad smo završili na hitnoj s malim rekao da ne kuži od kud sve majke inhaliraju s fiziološkom, da to nema smisla i ne može puno pomoći, treba biti još nešto ili npr taj sinomarin. Ne znam jel u pravu ili ne ali ja od tad više ne inhaliram fiziološkom, koristim ju samo kad miješam sa salbutamolom.
Držim fige da brzo prođe!
Imam pitanje bila sam na pregled i pise mi u nalazu uterus RVFu nepravilan, s izrazenim sekrecijskim edometrijem 13mm
Thinkpurple ne znam zasto ne stavis u inhalator inahalcijski kortikosteroid, Budesonid recimo. To trudnice u tom tvom stanju mogu. Na trzistu za trudnice je najbolji Pulmicort. Kad ga bebe mogu, mozes i ti. Definitivno ti to kasljanje nije dobro, poderat ce ti traheu a onda si ga najebala pravo ako odes na carski pa ti na takvo grlo dadnu anesteziju, koja ce pogorsati kasljanje a znas kako je zabavno kasljati a dole svjez rez… fakat to kod tebe predugo traje….
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Pulmicort ide na recept, tj u tvom slucaju crni recept (placas ga jer je po klauzuli za djecu), pitaj svoju doktoricu na kontroli. I poslije se malo inhaliras sa fizioloskom i isperes usta.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Pulmicort ide na recept, tj u tvom slucaju crni recept (placas ga jer je po klauzuli za djecu), pitaj svoju doktoricu na kontroli. I poslije se malo inhaliras sa fizioloskom i isperes usta.
Cuj to 🤔 Kod nas ( Bih) vecinu tog ampularnog programa mozes bez recepta, ja bas obnovila zalihe Pulmicorta i Cortaira…
Imaju i oni Budesonid sprejevi za astmaticare i ove polenske alergicare… moze li to bez recepta?
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Cuj to 🤔 Kod nas ( Bih) vecinu tog ampularnog programa mozes bez recepta, ja bas obnovila zalihe Pulmicorta i Cortaira…
Imaju i oni Budesonid sprejevi za astmaticare i ove polenske alergicare… moze li to bez recepta?
Ne mogu nikakvi kortikosteroidi kod nas bez recepta. Al mislim da dr nece radit problem ako se pita recept 🤷♀️.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
OCurke, ako koja muku muci sa herpesom, otkrila sam super kremicu za herpes koja stvarno djeluje, meni u pola lakse vec od prvog mazanja, a skroz sigurna za trudnice, zove se Sikapur, ja otisla u apoteku po Compeed i teta mi dade tu mast kaze necu zazaliti i bogme nisam… 🫶
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Ne mogu nikakvi kortikosteroidi kod nas bez recepta. Al mislim da dr nece radit problem ako se pita recept 🤷♀️.
Vjerujem da se nece ni kod nas uskoro moci tek tako bez recepta neke stvari dobivati vise, poceli su zatezati. Mi jos uvijek recimo mozemo antipiretike, anestetike, ampularne OHB12 i tako to… cak i Tobrex daju , ma kad gori daju i antibiotik pogotovo privatne…
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Cure kako se točno osjete BH kontrakcije? Probudilo me baš i nisam sigurna jel to to, ali nema što baš drugo biti 🤷 Ful mi se nekako podigao trbuh i stvrdnuo i onda popustio, to nije bilo ništa bolno, samo kao neugodan pritisak, ali kad je popustilo me je nekih desetak sekundi bolio trbuh. Sad je opet sve ok. Nije se ponovilo. Jel to to?
Prvo put mi je sad bilo. Koliko često se one pojavljuju u ovim tjednima? Čitala sam da znaju krenut od 20. tjedna, ali je to jednom u danu ili nije ni svaki dan? Čisto da znam što je normalno.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Jutro cure 😊
Nama je bio ludi vikend..u subotu baby shower, cure su me iznenadile, dobili smo toliko slatkih stvarcica za nase curke...bilo je bas krasno ☺️
Dvije frendice su sa sobom dopeljale po pun gepek robice, pa sam jucer to malo krenula sortirati, znaci hrpetina toga, a sve mini, sve slatko i girly 🤭
Zaletjeli se jos jucer popodne do WG prvenstveno vidjet i isprobat jaja u auto, kupili smo veci auto s tri sjedala i opcijom isofixa al ucinilo mi se da su sjedala nesto uza, a znam da sjedalica ima svakakvih..puno sam citala, prva trudnoca, izgubila se u moru podataka, vec nisam znala ni sto je isofix ni sto baza, cemu kako pojasevi, ma nista.
Na kraju smo uzeli Besafe jaje s bazom, najusluzniji stand, curka je odgovorila na milijun mojih pitanja, isla d nama van, probala, pokazala, objasnila...i obzirom na trojke dali su nam na tih 20% jos 10%..
Inace amo obisli cijelo prizemlje, svugdje smo bili senzacija dok bi spomenuli tri jaja, kolica za trojke (toga ne postoji kod nas), i sl.. 😅
Svakako mi je puno lakse sada, jedna velika stvar prekrizena s liste 🥳
Malo me drmnuo reality check..pol sobice imamo, pol je u dolasku..jaja..imamo sad vec te neke bitne stvari, na showeru smo dobili baby gym, podlogu za pod Casmatino, kadicu, aspirator/inhalator, ljetne vrece za spavanje, anticolic bocice - nesto avent nesto tommee tipee, neke koje nisu anti colic..tetrice, dekice s mazilicom...i onda 12 vrecica/kutija s tom robicom...
Ono..do prije 2 tjedna nismo imali nista 🤣
...
I jos ko za vraga sokiram svako toliko samu sebe kojom brzinom rastem...
https://ibb.co/ZMbDb9b
.
Mia2023 ja ti ne znam pomoc, kod mene se trbuh stvrdnuo samo par puta kad se ujedno i izoblicio do ubera i osjetila bi migoljenje, tocno sam mogla skuzit da se neka od njih premjesta i okrece..i prestane za par sekunda, bez bolova...pa si mislim da ipak to nisu BH..
37 👩❤️👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
🧔 teratozoospermija, 👩🏼🦰 zacepljen jajovod
9/2021 AIH ❌️
2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖
Sortiraj odgovore
Najstariji