Žene, ja ne znam jel kod mene proljetni umor ili neka depra ali ja se ne mogu pokrenuti nekim danima. Danas je jedan takav dan 🙄
Što se tiče opreme za kindru, mislim da su 4 plahte dosta, uz nepromočivu podlogu. Nikad nisam koristila vreće za spavanje iako ih imam masu 😅 pokrijemo dijete ispod ruke i nema šanse da se prebaci preko glave. Radije ću joj obući potkosulju i dugu pidzamicu nego prtljati s vrećom.
Tetra Pelene, meni najbolje Ethereal, od bambusa (ima više vrsta) ali meni to ničem nije puno služilo isto, prosla bi i s 5 sigurno 🤣 a imala sam ih 50 valjda. Nakon što sam vidjela da ni s drugim nisam koristila, barem pola sam poklonila. Ja to nosim samo u kolicima kao laganu deku ili zaštitu od sunca i kad odem u goste eventualno za poleći ju na kauč. Moji ni jedno nisu bljucali ali i da jesu ma tko non stop može vući tu krpu za sobom i brisati te bljucke 😅 uzmem što imam pri ruci za obrisati 🤣
Miameni je napisao 24.tt, a i na stranici gdje pratim pretrage po tjednima pise 24-26.tt, planiram sljedeci pon/ut kad mi je kraj 24.tt, ionako se pratim uredajem i za sad je sve ok (kuc kuc), a on je rekao da samo na sljedecoj kontroli 3.4.imam nalaze (24+5 je taj dan) Bozic nisam okusila od muke, nadam se barem necemu za Uskrs 😁
I meni nekako vise lezi desni bok, onda lijeci pokusavam koristiti dok gledam TV da su ravnopravni 😁
Tako ih i ja pokušavam "uravnopravniti" 🤣🤣🤣
Za ogtt je i meni dr rekla 24-25tt, to bude taman oko Uskrsa 😅
37 👩❤️👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
🧔 teratozoospermija, 👩🏼🦰 zacepljen jajovod
9/2021 AIH ❌️
2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖
Čini mi se da su sad svi odlučili dati neke popuste prije samog sajma, ne kuzim logiku..
Kad smo se dotakli tih stvari - što ćete kupovati od posteljine? Ja sam mislila samo plahte za krevet (ne znam jel 4 dosta) I onu Dada i roco zaštitu za rešetke za kinderbet. I nepromocivu plahtu za ispod obične plahte. Jel to dosta? I da, ni ja ne znam u čemu će spavat dijete. Bodi s dugim rukavima, neke hlačice (ili ono što ide na kopčanje do nogu) + deka pamučna? A gdje da uopce kupim te deke, a da nisu sintetika? I kako si ih ti, Miracle, pricvrscivala? Mene isto strah da si ne prebaci preko glave.
I koja je razlika između onih mekanih i tvrdih podloga za presvlačenje? Vidim da su obje u ponudi. Hoćete li kupovati kadicu s onim umetkom za novorođenče? I ima li itko preporuke za kadicu? (ne bih ništa extra fensi jer mi se cini nepotrebno, al da se može relativno dugo koristiti jer nemamo tuš kabinu).
Jel mi dosta kupiti 20 tetrica? I gdje ćete ih vi uzimati osim ethereal?
Ni meni nije jasno kako sad svi daju popuste, imam osjecaj da na sajmu nece biti bas puno popusta 🤔
.
Plahte su ti dovoljne i dvije, ja sam imala 4 pa 2 nisam ni otvorila.
Meni je mala spavala u onim jednodijelnim pidjamicama i dekica. Samo sam je onako zatakla uz tijelo, nije se puno micala dok je bila novorodjence.
.
Kadicu mi imamo neku vecu najobicniju, ali ne znam iz kojeg ducana jer smo ju dobili.
.
20 tetrica ti je i previse, po meni je 10 dovoljno + dosta onih manjih tetrica kao krpice. Mi smo njih mijenjali jako puno na dnevnoj bazi jer je bljuckala, a bile su mi prakticnije te manje nego vece tetre.
Da, svakako 4 plahte je i više nego dovoljno, dobro dođe veća količina tek kad krene odvikavanje od pelena... Kod mene je uglavnom jednu perem drugu stavim i tako u krug ali bilo je par izvanrednih situacija gdje je trebala i treća - crijevne viroze npr...
Pitanje za iskusne mame. Dosta mi je, planiram dignuti sidro s posla na način da iza Uskrsa potrošim 9 dana godišnjeg odmora i onda odem na komplikacije od 24.4. do 14.5. (tri tjedna)
Zatim prelazim na rodiljni dopust (onih 45 dana) s 15.5. i vraćam se na punu plaću
*
Moje pitanje je: pošto mi je plaća uvijek ista nebitno je kad ću otvorit komplikacije? U ovom slučaju će mi doć neka čudna uplata - nekakva kombinacija plaće i doprinosa za komplikacije?
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Pitanje za iskusne mame. Dosta mi je, planiram dignuti sidro s posla na način da iza Uskrsa potrošim 9 dana godišnjeg odmora i onda odem na komplikacije od 24.4. do 14.5. (tri tjedna)
Zatim prelazim na rodiljni dopust (onih 45 dana) s 15.5. i vraćam se na punu plaću
*
Moje pitanje je: pošto mi je plaća uvijek ista nebitno je kad ću otvorit komplikacije? U ovom slučaju će mi doć neka čudna uplata - nekakva kombinacija plaće i doprinosa za komplikacije?
Taj zadnji mjesec ne ulazi u prosjek,znači gledaju se isplate 6 mjeseci prije mjeseca kada odlazimo na komplikacije. Kod mene će isto biti takva situacija s tim da ja 18.4 idem na komplikacije
👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
2010-2 biokemijske trudnoće
2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
22-2 AIH -
01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙
*
Da, nebitno ti je kad ideš na komplikacije u tom slučaju. Za taj polovični mjesec će ti sjesti dio plaće od poslodavca, kad ti inače sjeda plaća, a dio za komplikacije ćes dobiti od HZZO-a oko 19og u mjesecu...
Hvala na info ekipa. Možda mi je i "bezbolnije" tako da dobijem kombinaciju plaće i komplikacija,nego da mi sjedne 4200 u jednom mjesecu.
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Hvala na info ekipa. Možda mi je i "bezbolnije" tako da dobijem kombinaciju plaće i komplikacija,nego da mi sjedne 4200 u jednom mjesecu.
Je je... Ja sad idući mjesec dobivam prve komplikacije i plače mi se od same pomisli 🤣 tim više što sjeda tek oko 19og a plaća mi je inače oko 5og u mjesecu 😅
Je je… Ja sad idući mjesec dobivam prve komplikacije i plače mi se od same pomisli 🤣 tim više što sjeda tek oko 19og a plaća mi je inače oko 5og u mjesecu 😅
Ufffff znači osjećaj ko da dva mjeseca nisi dobila ništa... drži se
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Neka 18,33 € po danu su 😅 (na 30 dana), cisto da ae okvirno pripremis na iznos. I da, recimo da je bezbolnije da je prvo kombinacija place i komplikacija 😄
U sijecnju kad su mi prvi puta sjele komplikacije u potpunosti nisam prvo niti skuzila nego sam 3 dana dizala doma opce narodnu bunu da meni nisu isplatili i da koji je to nacin 😅 Sjednu 17.u mjesecu, ima stranica na kojoj se moze pratiti kad im je plan uplate za taj mjesec.
I onih 100% place je prosjek zadnjih 6 placa 😉
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Sortiraj odgovore
Najstariji