Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bambi27zg
    17. Veljača 2023. 12:31

Tkočekatajidočeka

bambi27zg

Tkočekatajidočeka

Cure dal je koja na komplikacijama? Ja sam radila do 16.01. i dalje sam na komplikacijama. Sad mi je firma platila za cijeli prvi mjesec i hzzo mi je uplatio od 16.01. do kraja mjeseca isto naknadu. Nije mi bas jasno sad .

Firma je trebala do 16.1., a HZZO od 16.1.do kraja mjeseca. (I meni se prvi mjesec “lomio”)
    Mozda firma casti za pocetak? 😂
    Provjerila bih s njima ili se pripremila (i odvojila) pola firmine place ako ce traziti povrat. Mozda ce onda po povratku prvu placu prepoloviti 🤔 Meni je jednom tak bilo fa su greskom u rujnu isplatili vise pa smo dogovorili da sljedeci mjesec prebijemo tako da isplate manje da nemamo zezanja sa storno i vracanjem i slicno.

Haha neznam valjda caste sto me nema 🤣🤣
    Jos cu razmislit dal cu im se javit ili ne 🤣 malo cu gustat u velikoj placi 🤭

Ma nije da se moras, ali budi spremna za potencijalni povrat ili da ga oni naprave ili nesto, cisto da se ne iznenadis Gdje su pare? 😁 
    Sad su zavrsni obracuni pa vjerujem da im je ludnica u racunovodstvu i potkrala se greska. 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Vesca
    17. Veljača 2023. 12:31

bambi27zg

I ja sam u išijas klubu od proslog tjedna 😅
    Prvo je bio desni guz i ostalo, danas je lijevi. Isto me bole “saginjanja” bilo kojeg tipa.
    Za sad mi odgovara lezati na boku i sjediti na pilates lopti. I ako nadem beku tocku koju kad ludacki stisnem (oko trtice negdje lijevo/desno) i pustim pa popusti…
    I kad se utoplim dekom.
    Od sljedeceg tjedna bih trebala krenuti na trudnicko vjezbanje u kvartu, a nude i masaze pa cu nvj i to barem jednom mjesecno 🤗
    *

Jed_dva, MareiKate kakva je situacija?

Nisam ni znala kolko često se saginjem dok me to sra*e nije strefilo  mislim da ću i ja krenut s vježbanjem, ali čekam da odradim sljedeći pregled pa pitam dr. što misli o tome. Posteljica mi je nisko pa ništa dok ne vidimo kako stvari stoje.... 
    Ko što Landy kaže - pomislim da je dobro dok nešto ne napravim da se jedva mogu ispraviti. Koja oštra bol to je čudo....

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

bambi27zg
    17. Veljača 2023. 13:19

thinkpurple

Evo i mene s isijasom vec nekih 10ak dana, kod mene lijevi guz 🙈
    Nije stalno al sto opisujete u nekim polozajima, pokretima presjece posteno. Prvo sam mislila da je od lezanja na lijevom boku al sam skuzila da je ipak isijas jer je dubinski.
    Di su te masaze za trudnice u zg? U prvoj trudnoci sam isla u savski gaj u jedan studio i masirala me tak da sam sjedila na stolici onak ko kauboj zajahala ju kontra. Neznam jel jos rade tamo pa da opet odem kad ozdravim… bome bi mi trebala…
    A ja cu poludit s doktorima i farmaceutima, ko tu koga… svako po svome… na kraju moras bit sam svoj doktor 🤦‍♀️
    Ovaj kasalj je grozan, sve me trbuh presjeca koliko kasljem, uzas… dr mi kaze da ne dolazim i da se javim u ponedjeljak sa statusom jer mi tak nis nemoze dat. Ak sam bas lose da odem na hitnu.

Borovje, Moja primalja, vjezbanje i masaze su im nove u ponudi, koliko sam polovila fizioterapeut(kinja) ce biti. 
    Do tad jasem pilates loptu cisto da je mekse za guzu 😆

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• cordis00
    17. Veljača 2023. 14:07

Cure cestitam na dobrim nalazima😊. A vi bolesne i s bolesnim klincima drzte se, valjda ce brzo i to lipse vrime i proc te virozice.
    Ja jedva cekam osjetit udarce, nadam se za koja 3 tjedna, da mi konacno ta trudnoca postane stvarnija.
    Sto se tice tih platnih lista, jel se koja razumije, ja sam nakon porodiljnog otisla na njegu, imam dosta GO tako da bi mogla bi vecinu 4.,5, i 6.mj na GO. Porodiljni mogu otvorit krajem 6.mj tih 45 dana, ali bi ga otvorila od 1.7. da imam platne liste od GO za skoro cijeli 4.,5. i 6.mj.
    Je li to dovoljno, 3 platne liste prije mjeseca u kojem otvaram porodiljni da dobijem novi R1 sa full porodiljnim? Jer je sad njega dosta niska, radije bi iskoristila taj GO da si dignem malo primanja, a i sta ce mi toliko godisnjeg😅.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

snowwhite1410
    17. Veljača 2023. 14:23

Cure 🥰 ja sam iz zimskih beba samo da vas pitam dali su sjele komplikacije i porodiljni ako znate 

MareiKate
    17. Veljača 2023. 14:31

Žene evo me s pregleda. Beba je živa i vesela! Hematom se nije smanjio. Doktorica očekuje da će mi se dogodit još neki odljev i ne vjeruje da će se to absorbirat nego će iscuriti. Iskreno, razočarana sam današnjim pristupom na pregledu. Idem privatno, godinama kod te dr. Na kraju pregleda ju pitam: ti bolovi, niste mi rekli koliko su normalni, trebaju li me brinuti? Ona se znakovito okrene prema meni kaže: ključno nam je mirovanje, strogo mirujte i možemo se samo nadati da će sve izaći na dobro 😤 dakle nisi mi odgovorila na pitanje pod broj jedan, pod broj dva govoris mi da strogo mirujem i da je to presudno a vrlo dobro znas da imam dvoje male djece doma a sluškinju bogami nemam.  Što god sam pitala ništa nije konkretno odgovorila. Na sv duhu tvrde neće ti pomoć mirovanje kod nje mi je mirovanje presudno. Pojačala mi je dozu Utrogestana koji trebam piti, kontrola za dva tjedna. Baš sam ljuta kad se netko tako razgovara. Nakon tih odgovora nisam niti htjela pitati koliko progesteron uopće pomaže sada kada je posteljica trebala preuzeti svoju ulogu (ovo me zanimalo onako, ne da ulazim u njihove metode nego me zanima)... Neda mi ju se sad mijenjati ali brate mili digla mi je tlak na 500!
     A farmaceuti, svoja priča. Dali mi utrogestan od 200 nek pijem. Mog socijalni gonič kaže to se ne pije, samo oni od 100. Ja pošaljem muža u ljekarnu tamo mu se smiju, kažu pije se od 200. Ja mislim ginekolog mi je lud i pijem te od 200, platim ih jer mi ginekolog Neda recept jer se te ne piju. Dodjem danas kod privatnice, isto šok, pa te od 200 se ne piju od kud vam to?? Evo, dva magistra farmacije mi rekla, šta da vam kažem... Pffff, treba mi pivo!

Vesca
    17. Veljača 2023. 14:55

MareiKate

Žene evo me s pregleda. Beba je živa i vesela! Hematom se nije smanjio. Doktorica očekuje da će mi se dogodit još neki odljev i ne vjeruje da će se to absorbirat nego će iscuriti. Iskreno, razočarana sam današnjim pristupom na pregledu. Idem privatno, godinama kod te dr. Na kraju pregleda ju pitam: ti bolovi, niste mi rekli koliko su normalni, trebaju li me brinuti? Ona se znakovito okrene prema meni kaže: ključno nam je mirovanje, strogo mirujte i možemo se samo nadati da će sve izaći na dobro 😤 dakle nisi mi odgovorila na pitanje pod broj jedan, pod broj dva govoris mi da strogo mirujem i da je to presudno a vrlo dobro znas da imam dvoje male djece doma a sluškinju bogami nemam. Što god sam pitala ništa nije konkretno odgovorila. Na sv duhu tvrde neće ti pomoć mirovanje kod nje mi je mirovanje presudno. Pojačala mi je dozu Utrogestana koji trebam piti, kontrola za dva tjedna. Baš sam ljuta kad se netko tako razgovara. Nakon tih odgovora nisam niti htjela pitati koliko progesteron uopće pomaže sada kada je posteljica trebala preuzeti svoju ulogu (ovo me zanimalo onako, ne da ulazim u njihove metode nego me zanima)… Neda mi ju se sad mijenjati ali brate mili digla mi je tlak na 500!
    A farmaceuti, svoja priča. Dali mi utrogestan od 200 nek pijem. Mog socijalni gonič kaže to se ne pije, samo oni od 100. Ja pošaljem muža u ljekarnu tamo mu se smiju, kažu pije se od 200. Ja mislim ginekolog mi je lud i pijem te od 200, platim ih jer mi ginekolog Neda recept jer se te ne piju. Dodjem danas kod privatnice, isto šok, pa te od 200 se ne piju od kud vam to?? Evo, dva magistra farmacije mi rekla, šta da vam kažem… Pffff, treba mi pivo!

Znam da ti ne da mijenjati doktoricu, ali ako ikako nađeš snage u sebi digni sidro. Tako loš tretman možeš dobiti i bez plaćanja.... užas!
    Ja sam isto imala zanimljiv susret s farmaceutima. Jedan mi je dao fluimukan za kašalj iako sam naglasila da sam trudna, a prijatelj (farmaceut) se nije mogao načuditi kako mu je to palo na pamet da mi daje. Nisam na kraju pila ništa osim domaćih pripravaka jer nisu normalni! 

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Meli18
    17. Veljača 2023. 15:11

snowwhite1410

Cure 🥰 ja sam iz zimskih beba samo da vas pitam dali su sjele komplikacije i porodiljni ako znate

Da 😊

Meli18
    17. Veljača 2023. 15:13

Mareikate jako los pristup ima ta doktorica prema tebi i bas mi je zao radi toga... Kao da ne zna da imas dvoje djece...valjda ocekuje da zoves nekoga da ih cuva, tko zna 🙄 ahh ti doktori 😡 umjesto da ti pomognu, oni odmognu... Jako lose...
    Ja vjerujem da ce biti sve ok.. 🤞🏻❤️

Pahuljka
    17. Veljača 2023. 16:07

MareiKate

Žene evo me s pregleda. Beba je živa i vesela! Hematom se nije smanjio. Doktorica očekuje da će mi se dogodit još neki odljev i ne vjeruje da će se to absorbirat nego će iscuriti. Iskreno, razočarana sam današnjim pristupom na pregledu. Idem privatno, godinama kod te dr. Na kraju pregleda ju pitam: ti bolovi, niste mi rekli koliko su normalni, trebaju li me brinuti? Ona se znakovito okrene prema meni kaže: ključno nam je mirovanje, strogo mirujte i možemo se samo nadati da će sve izaći na dobro 😤 dakle nisi mi odgovorila na pitanje pod broj jedan, pod broj dva govoris mi da strogo mirujem i da je to presudno a vrlo dobro znas da imam dvoje male djece doma a sluškinju bogami nemam. Što god sam pitala ništa nije konkretno odgovorila. Na sv duhu tvrde neće ti pomoć mirovanje kod nje mi je mirovanje presudno. Pojačala mi je dozu Utrogestana koji trebam piti, kontrola za dva tjedna. Baš sam ljuta kad se netko tako razgovara. Nakon tih odgovora nisam niti htjela pitati koliko progesteron uopće pomaže sada kada je posteljica trebala preuzeti svoju ulogu (ovo me zanimalo onako, ne da ulazim u njihove metode nego me zanima)… Neda mi ju se sad mijenjati ali brate mili digla mi je tlak na 500!
    A farmaceuti, svoja priča. Dali mi utrogestan od 200 nek pijem. Mog socijalni gonič kaže to se ne pije, samo oni od 100. Ja pošaljem muža u ljekarnu tamo mu se smiju, kažu pije se od 200. Ja mislim ginekolog mi je lud i pijem te od 200, platim ih jer mi ginekolog Neda recept jer se te ne piju. Dodjem danas kod privatnice, isto šok, pa te od 200 se ne piju od kud vam to?? Evo, dva magistra farmacije mi rekla, šta da vam kažem… Pffff, treba mi pivo!

Najbitnije je da je beba ziva, zdrava i vesela 😍 Neka ti to bude vodilja kroz ovaj period. Od jednog socijalca takav pristup je sasvim ocekivan, ali od nekog koga dodatno placas iz svog dzepa, ili bi joj kratko odgovorila u istom tonu ili bi se zahvalila na dosadasnjem radu i jasno nagovijestila da cu potraziti drugog. Za svoje pare radim sta me volja, pa jel 🤪 Sve u svemu svaki Progesteron od 200mg dolazi u formi tableta i kao takav je odobren od SZO te od nadleznih komora i agencija za stavljanje lijeka u promet, sto dovodi do zakljucka da se MOZE oralnim putem unijeti u organizam. Druga stvar su nezeljene reakcije koje se javljaju zbog prolaska kroz digestivni trakt (mucnine, dijareja) koji se zaobilaze koristenjem vaginaleta. Struka me potkrijepila dokazima 😊 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.