![](/media/img/16/8a/332ccf6fc7cb1cb416df.jpeg)
Cure jeli koja vidjela Haaka izdajalicu? I gdje ste kupile torbe za kolica?
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Imam ja Haaku. Rekla sam da je to jedina stvar za dojenje koju cu imat spremnu prije poroda, jer mi se cini super. Necu kupovat izdajalicu, jer namjeravam dojiti.. ako ce mi bas trebat, lako ju kupim.
Ja sam mislila da to i je na neki način izdajalica... Čini mi se praktična, neznam... Možeš pojasniti malo što je to točno?
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Za izdajalicu nisam tu čula.torbu sam ja kupovala u dm-u, njihovu, univerzalna je i ide na sva kolica, crna je sa nekim krugovima, doduše to je bilo prije 5 godina pa neznam da li ih imaju još uvijek u asortimanu.mi smo dobili i uz kolica torbu, ali je bila katastrofa, ništa nam nije stalo unutra i nije se dala zatvoriti gore🤷🏼♀️
url=https://lilypie.com]
SamoJa pogledaj si za tortu na aliexpressu Sunveno diaper bag ili tako nesto znači ti ruksaci su zakon stane pola kuće unutra. Mislim da ima i na Amazonu a i na drugim stranicama
12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
11.11 miny anomaly ✅
02.12,20.12 Raste curka 💖
❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏
Nalaz ogtta neznam mislim da sam na nekoj granici
5.1 ref <5.1
8.8 ref <10
8.8 ref < 8.5
Iskustva?
Čini se malo povišeno, meni su sve vrijednosti bile oko 4,5, početna najniza, al i zadnja je bila ispod pet.
Znam curku koja je isto kao ti imala mrvicu povišene vrijednosti, išla je na 24 sata na nadzor u Petrovu da joj prate taj šećer i malo je bio povišen ali nije divljao pa su joj rekli da može i doma al da prati vrijednosti i prilagodi prehranu. Mislim da je njoj bio problem samo šećer na tašte.
Pozdrav zenske,
cestitam svima na odlicnim pregledima. Ja bas vadim ogtt i koma mi je, sam kj ne rigam 🥵 Ak slucajno povracam jel moram ponavljat test? Jel se nekoj to dogodilo mozda?
.
5.1 ref <5.1
8.8 ref <10
8.8 ref < 8.5
Iskustva?
Ja sam tak imala u prosloj trudnoci i morala sam na dijetu 1800kcal i vodilo se ko da imam secer i automatski me ginicka poslala u TA.
Ja torbu uzela na mall.hr isto univerzalnu, crnu za cca 130kn, ali trebala mi je manja a ipak prostrana torba. Za prvu bebu sam imala torbu s babyono al to mi je pre glomazno još kad ja u to natrpam sve živo bude kao da kamenja vučem 😄
5.1 ref <5.1
8.8 ref <10
8.8 ref < 8.5
Iskustva?
Mislim da su meni u prošloj trudnoći bile refetentna vrijednost tj granica 5.2 na tašte a meni je pokazalo 5.4 i vodila sam se pod sumnjom na dijabetes, stavljena na dijetu 1800kcal i onda radila tromjesečni šećer koji je bio uredan pa je kao ostala preporuka za dijetu al ne strogu.
Imam ja Haaku. Rekla sam da je to jedina stvar za dojenje koju cu imat spremnu prije poroda, jer mi se cini super. Necu kupovat izdajalicu, jer namjeravam dojiti.. ako ce mi bas trebat, lako ju kupim.
Ja sam mislila da to i je na neki način izdajalica… Čini mi se praktična, neznam… Možeš pojasniti malo što je to točno?
Pa nije bas klasicna, ajmo reci neka vrsta izdajalice. Najbolje sluzi onim zenama koje imaju otpust mlijeka i na drugoj dojci dok na jednoj beba doji. Meni je ovo prva beba, pa ne znam kako to tocno bude, ali kazu da cesto dok mame doje bebu na jednoj, pritom na drugoj dojci malo izlazi mlijeko. Tada je najbolje staviti haaku na tu dojku i ona sa vakumom skuplja mlijeko. Vrh haake se previne prema van prije stavljanja na dojku, prisloni se na dojku, te se vrh izvine natrag prema dojci tako da napravi mali vakuum, koji je dovoljan da skupi mlijeka. Koliko sam vidla, tu necete skupiti sad ne znam kolko mlijeka, ali uvijek mozete i malo rukama potaknuti, pa ce ga biti i malo vise. To je ukratko sto sam uspjela procitati, a i vidjela sam da ju doula @una.bridged koristi.
Ugl, ja sam odlucila dati si oduska to isprobati kad budem dojila, cini mi se prakticno. Ne mislim izdajati, vec dojiti na zahtjev, a ovo malo izdojenog mlijeka ce mi koristiti ako cu morat nekamo otici na kratko. Potrudit cu se maksimalno da tako bude, ali boze moj, kako bude bude.
Ja sam isto čula sve pohvale za te nazovimo ih "sakupljače". Da i ne skupljaš za obrok možeš za kupku ili kasnije dohranu i slično. Pogotovo u tim prvim danima dojenja.
Npr. Meni je izdajalica trebala jer ubpočetku imam hiper proizvodnju i moram nekako izbaciti, a rukama mi bude baš teško. Tako mi je s prvom bebom služila Tomme Tippe ručna izdajalica za povremena izdajanja, a za drugu bebu sam uzela električnu jer sam trebala više izdajati, uz sve muke i pokušaje dojenje nam nije bilo uspješno....ono što hoću reći je ovo što si ti Ima333 rekla, ako zatreba kupi se isti dan i dobro je, nije nešto što nužno mora biti spremno. Čak neke ljekarne imaju opciju iznajmljivanja izdajalice! U mojim očima je izdajalica stroj što služi za olakšati prve dane, prepunjenosti, hioerprodukcije i sl. Naravno drugačije bi bilo da sam odlučila biti mama izdajalica ali do sada nisam!
TRUDNICE I PREGLEDI PRVI DIO 🥰
Principessa007 - danas 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Teab - danas 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Eden - sutra 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Anushka - sutra 💖 it's a GIRL! 💖🤰
marta96 - sutra 💖 it's a GIRL! 💖🤰
BlaBla - 04.04. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Atina25 - 04.04. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
AnnieP - 04.04. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Yopa - 04.04. ♥️🤰
Tonkicaa - 04.04. 💖 it's a GIRL! 💖🤰