Jutro cure moje
Prvo da zaželim sreću svima na pregledima!! Super za sve dobre vijesti sta imamo u grupi bas sam sretna
Pepsi Hvala ti puno sta misliš na nas, naravno da znači, evo krenula je od četvrtka svaki dan je tata vozi do Rijeke na terapije, za sad je jako umorna i malaksala ali dobro se osjeća to j najbitnije, samo da to prođe i da sve bude u redu..
BabyM Ja sam i kupila od biobaze kremu za mame u trudnoći i frendica mi je kupila ulje za strije od Olivala i super je i jedno i drugo,moje misljenje je da ako bas imas kožu sklonu pucanju da ćeš dobit strije kako god nista to ne spriječi nažalost ali zasto ne koristit i preventirat barem malo :)
Marimare Ja sam isto pisala već o poslu, radim i ja jos uvijek uredki je posao,ali trenutno bas jako jako stresan, isto kao Ariel radim kao programerka ali nas jako fali i uopće me ne štede tako da krajem 1 mj ću iskoristiti sav GO to mi dođe do ožujka jer ga imam dosta onda ispadne da idem još mj dana na komplikacije sta mi nije frka ionako mi se u 4 mj otvara porodiljni.
Ariel Sretan putttt i pomalo bitno da stignete
Martina Nemoj se brinuti evo bez potrebe, naš slučaj ja i malac smo bili u četvrtak s mojima cijeli dan i u petak su moji dobili simptome i mi nismo se zarazili na kraju,sito sam se baš bojala,ali cijepljeni smo a i prebolili smo u 3 mj.. iako mislim da je cjepivo zaista dovoljno pogotovo ako niste bili ono u jako bliskom kontaktu.. neće nista biti ne brini se
------
Cure sta se meni jutros dogodilo,inače popijem cink svako jutro i šalicu čaja s đumbirom i kako sam maloga vozila u vrtić i kasnili smo nesto sam se zaderala na njega onako me trbuh bas zabolio jako i počelo mi je bas jako slabo biti i kad smo dosli ispred njegovog vrtića sam se ispovraćala bas mi je izasla onako tableta i voda valjda od muke u želudcu nadam se da nije nista strasno i povezano s bebicom..
12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
11.11 miny anomaly ✅
02.12,20.12 Raste curka 💖
❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏
Dobro jutro curke!
Sretno danas s pregledima, rodjendanima, pecenjem kolaca, putovanjima, mucninama i bolovima (da ih ne bude, jel) 😁❤
Za dolje svrbuckanje (s kojim se cesto borim), preporucam Aromara Gynopro ulje na prirodnoj bazi. Moze se koristit svakodnevno za odrzavanje flore i higijene, a pomaze i kod upala. Pise da se moze stavit i na dnevne uloske, njih smo bas jucer spominjale :)
Ja ga koristim zadnja 3 mjeseca i bas imam dojam da je manje tih problema! 👌
Sto se tice mazanja trbuha, ja ga mazem od prvih dana trudnoce. Kako sam razvila hiperstimulaciju, kad se mrvica primila u 3 dana sam dobila 6 kila i 15 cm u trbuhu. 🥵 Odmah sam se krenula mazat, stavljam jednom dnevno ulje (bademovo ili mustelu) i jednom dnevno mlijeko za tijelo.
To ulje je sigurno u trudnoći? I gdje ga mogu kupiti?
Hvala na savjetu, ti pripravci na biljnoj bazi uvijek dobro dođu 🎉🤗
Da, pise da se slobodno koristi u trudnoci 😊 Ja sam ga kupila u obicnoj ljekarni!
👩33 👦39
Pokusavamo od 10/19 (PCOS, anovulacija)
01/21 iui ➖, 02/21 iui ➖, 04/21 IVF stim.➖
09/21 IVF stimulirani - hospitalizacija OHSS
4.11. kuca ❤ (6+3)
14.12. 54 mm, Nifty (12+1) - uredan, stize deckic 💙
Termin - 27.6.2022. 🌞
Još jedno pitanje cure vezano za mini i anomaly scan. Radi li ga svaki ginekolog ili je potrebna neka posebna oprema?
Moja dr. ne radi anomaly scan,dobila sam uputnicu za KBC RI..ali mislim da ću otići privatno pa dobijem i 3d sličice 😍
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Još jedno pitanje cure vezano za mini i anomaly scan. Radi li ga svaki ginekolog ili je potrebna neka posebna oprema?
Ovisi kakav imaju uzv. Ako si kod soc.gin. i ima neki prastari uzv onda te salje u bolnicu. Mislim da svi privatni imaju dobre uzv i da rade mini i anomaly.
5/21 ektopicna
12.06.2022. 💙
Cure koje ste stavljene na dijetu od 1800 kalorija, jeste prije unosile vise? Ja mislim da iako jedem puno, da ne pojedem za 1800 kalorija. Ovako sam dosta aktivna i idem u teretanu, prije sam se borila s kilama i stavila sam to pod kontrolu pa mi se cini da ni sad ne pojedem vise od 1500. Znam da je to premalo neki puta, ali ne jedem visoko kaloricnu hranu cesto. Vjerojatno iz navike. Ali isto tako bozavam secer i sve slatko, pa jedem dosta slatkog. Kaos znam
**
marimare ja planiram radit skroz do kraja. Ja sam programerka i mogu radit od doma ili ici u ured, nema smisla da ne radim. Planiram reci sefovima da sam trudna kad prode 12tt jer sam po zakonu onda skroz zasticena (ja sam u Austriji pa tu drugacije funkcionira). Sad sam i povisicu dobila pa mi trebaju minimalno 3 place da mi se racuna porodiljni. Ali moji sefovi su toliko dobri, da ako ih zamolim da bi radila na malo manje stresnim projektima jer sma trudna, oni ce to uvazit. Tako da radim sve do mjesec i pola pred termin (mislim da je tocno 45 dana). Osim ako mi doktor zabrani i prepise strogo lezanje, ali mislim da do toga nece doc - nadam se.
**
Danas putujem za hrvatsku, 450 km do RH. Vec vidim kako cemo morat 100 puta stat da pisam i razgibam se. Put ce nam trajat sigurno sat i pola duzepripremila sam si krekere i sok, da izdrzim put. evo jastuk je isto spreman, mozda pola prespavam.
Sretan put i čuvajte se!! 😁❤️💜💙
1x 👶 prirodna trudnoća
4/21 blighted ovum
7/21 IVF i 6/11/21 fet -2 blastice🤞
16/11/21 ➕✅☺️
22/11/21 beta 5207 🥳🥳
23/11/21 1.pregled -ok(5+6)✅
30/11/21 2.pregled- 3.7mm(6+6) imamo❤️🥳
21/12/21 3.pregled - 2.68 cm (9+6) ok ✅
***28.12 Nifty-nizak rizik-stiže braco!! 😁💙
17/1/22 4. pregled -7.6 cm (13+5) ok ✅
15/2/22 5.pregled...
Jutro curke! Sretno na pregledima danas! 😇
Ariel sretan put ☺
Atina mozda ti je došla tako mučnina u kombinaciji nervoza i brzina, to meni dođe čim pomislim na tatine nalaze valjda od nervoze krenem 🤮...
Sti se tiče mazanja, ja sam jučer nadobudno kupila neko ulje za trudnice babylove i taaako mi je mučno od njega 🤢. Ne znam, u zadnje vrijeme ne podnosim mirise. Mogu jest, tali ako mi nešto zasmrdi (što inače mirisi) gotovo.
Malo se brinem zadnjih dana jer sam dobila bas nekak snagu, pa me strah jel sve ok. Znači jučer sam odradila čuda što nisam zadnjih mjesec dana valjda. Muž tvrdi da mi ne može stalno biti mučno i nikakvo, kao da prihvatim i to da sam ok. Joj bas me strah, najradije ne bi nikom rekla za Božić, nego bi čekala pregled 13.1. Ali to mi je dugo. Mojima je već fakat sumnjivo.
Čuvajte se curke, nadam se da će vam sve ok proći s koronom, znam puno trudnica što su pozitivne i imaju blage simptome. Sretno s pripremama i poslom danas 🤗.
Laparaskopija i histeroskopija
Nizak amh 4,5
15.11 . ➕❣
15.11. Betahcg ✅
24.11. Betahcg - ✅
14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
-------------
Termin 26.7.
🕯💙 23.4. Beba K. 27tt
Jutro cure, stigao danas nalaz kombiniranog probira. Šansa za kromosomske bolesti manja od 1:10 000, najbolji uranjeni Božićni poklon.
Arielsretan put ☺
Atinamozda ti je došla tako mučnina u kombinaciji nervoza i brzina, to meni dođe čim pomislim na tatine nalaze valjda od nervoze krenem 🤮…
Sti se tiče mazanja, ja sam jučer nadobudno kupila neko ulje za trudnice babylove i taaako mi je mučno od njega 🤢. Ne znam, u zadnje vrijeme ne podnosim mirise. Mogu jest, tali ako mi nešto zasmrdi (što inače mirisi) gotovo.
Malo se brinem zadnjih dana jer sam dobila bas nekak snagu, pa me strah jel sve ok. Znači jučer sam odradila čuda što nisam zadnjih mjesec dana valjda. Muž tvrdi da mi ne može stalno biti mučno i nikakvo, kao da prihvatim i to da sam ok. Joj bas me strah, najradije ne bi nikom rekla za Božić, nego bi čekala pregled 13.1. Ali to mi je dugo. Mojima je već fakat sumnjivo.
Čuvajte se curke, nadam se da će vam sve ok proći s koronom, znam puno trudnica što su pozitivne i imaju blage simptome. Sretno s pripremama i poslom danas 🤗.
MfrauM tocno u 9. tjednu trudnoce sam i ja imala primirje. Na nekih 5 dana stale mucnine, vratila se energija. Ziva sam se prepala, vec sam pocela muza pripremat da je gotovo. Ali nakon tih par dana sve se vratilo. S pojacanjem. 😆
Tako da probaj sto manje brinuti. Kazem probaj, jer znam da je "ne brini" skroz neizvedivo. 😅
👩33 👦39
Pokusavamo od 10/19 (PCOS, anovulacija)
01/21 iui ➖, 02/21 iui ➖, 04/21 IVF stim.➖
09/21 IVF stimulirani - hospitalizacija OHSS
4.11. kuca ❤ (6+3)
14.12. 54 mm, Nifty (12+1) - uredan, stize deckic 💙
Termin - 27.6.2022. 🌞
Arielsretan put ☺
Atinamozda ti je došla tako mučnina u kombinaciji nervoza i brzina, to meni dođe čim pomislim na tatine nalaze valjda od nervoze krenem 🤮…
Čuvajte se curke, nadam se da će vam sve ok proći s koronom, znam puno trudnica što su pozitivne i imaju blage simptome. Sretno s pripremama i poslom danas 🤗.MfrauMtocno u 9. tjednu trudnoce sam i ja imala primirje. Na nekih 5 dana stale mucnine, vratila se energija. Ziva sam se prepala, vec sam pocela muza pripremat da je gotovo. Ali nakon tih par dana sve se vratilo. S pojacanjem. 😆
Tako da probaj sto manje brinuti. Kazem probaj, jer znam da je "ne brini" skroz neizvedivo. 😅
Ajme hvala ti malo si me smirila. Bas sam se iskreno prepala. I isto to već govorim mužu kako je gotovo. Ne znam luda sam već. Svaku sitnicu brojim, to što mi je to ulje za tijelo bilo gadljivo me malo utjesilo, ali bas sam u strahu. Joj hvala hvala 🤗
Laparaskopija i histeroskopija
Nizak amh 4,5
15.11 . ➕❣
15.11. Betahcg ✅
24.11. Betahcg - ✅
14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
-------------
Termin 26.7.
🕯💙 23.4. Beba K. 27tt
Evo i mene s pregleda, sve je uredu i bebica je teska 133g, iduci pregled je 19.1.
Pitala sam je za komplikacije jer imam smjene ponekad od 12 sati, jest da je sjedenje al 12h u komadu sjedit mi je i ovako previse + pauzu imam ako i kad stignem pa se zna desit da cijeli dan tek pred kraj posla stignem nesto na brzinu pojest pa mi rekla da svaki posao ima svoje mane 🤦🏼♀️ ali nek ju nazovem 3.1. pa cemo se dogovoriti pa sad ti znaj dal mi bude otvorila ili ne s tim datumom, inace trebam radit do kraja godine da skupim platne pa sam mislila poc godine na komplikacije ako mi ginicka ne pokvari planove😂
Sortiraj odgovore
Najstariji