Kako je lijepo čitati sve ove dobre vijesti s pregleda ❤️
Nekako tamo na početku je bilo baš loših vijesti i grozna statistika, skoro svaki dan neka cura javlja da je ostala bez bebe. Pesimist u meni si misli kako već dugo nije bilo loših vijesti i hoću li ja biti ta s lošima, pa mi je još teže čekati taj prvi pregled još 5 dana… 😥
Ista situacija je i kod mene. Također se probudio pesimist u meni. Posljednju M imala sam kad i ti. Kako se osjećaš? Imaš li kakve simptome?
U biti baš i nemam nekih simptoma, povremeno mi dođe mučnina, ali ništa strašno. I zna me probadati oko jajnika i u leđima. Ali ne brinem se zbog toga što nemam nekih jakih simptoma, u prvoj trudnoći nisam imala čak ni ove koje imam sad, bilo mi je sve isto kao da i nisam trudna, a bila je skroz uredna trudnoća… Kako je tebi? Kad je tvoj 1.pregled?
Jednom sam imala nagon na povraćanje i poslije toga ništa pa me i to brine. Sad imam samo lagane mučnine, ništa posebno. Imala sam i boluckanja u stomaku i leđima, a sad je i to skoro skroz nestalo pa mi je i to malo čudno. Na pregled idem za cca 2 tjedna. Nikako da se opustim i mislim pozitivno.
Sad mi je lakše kad znam da nisam jedina…
Ja nemam apsolutno ništa od prvog dana! Malo sam češće išla na wc, sad ili sam navikla već ići tako češće ili je i to prestalo! Na sto muka sam!
Čitam da ste u sto briga jer nemate simptoma.
Ja ih nisam imala uopće. Osim onih standardnih probadanja u jajnicima kratko. Osim toga ništa. Evo sad sam 15 tjedana trudna i dalje bez simptoma. I sve je super 💙💙 živim od pregleda do pregleda. Ali kako doktorica kaže dok nema krvarenja i jakih konstantnih bolova sve je u redu. I ja se vodim time. Opušteno 💙💙
Pozdrav svima i molim pomoc!! Zadnja mjesecnica bila mi je 14.11. i trebala sam ju dobiti 12.12. i dalje je nema (ciklusi su mi redovni i pravilni 28/29 dana)
Pozdrav svima i molim pomoc!! Zadnja mjesecnica bila mi je 14.11. i trebala sam ju dobiti 12.12. i dalje je nema (ciklusi su mi redovni i pravilni 28/29 dana)
Napravi kućni test na trudnoću. Ako je negativan, zovi ginekologa i na pregled. Pregledati će te i eventualno dati tablete koje potiču menstruaciju.
Curama koja je ovo prva trudnoća preporučujem app Momly
Lijepo vam je objašnjen razvoj bebe po tjednima, što se dešava s vašim tijelom, korisni savjeti, možete staviti podsjetnike, voditi evidenciju o tlaku kilogramina, imate popise za i protiv određene hrane lijekovi sportovi.
Evo meni druga trudnoća pa svaki četvrtak dam mobitel mužu da on čita sve o tom tjednu. Čitao je tako i za prvu bebitu. Uključite i muževe, biti će vam kasnije drago
*
Htjela sam komentirati kilograme.
Cure koje su manje teske u pravilu znaju dobiti puno kila i obrnuto.
Ili jednostavno nema pravila.
Bitno je da osvjestite svoj um da jesti morate, dijete (ako nisu preporuka od doktora zbog šecera) se u trudnoći ne preporučuju.
Čitam kako se cure same važu kod ginekologa pa prešute par kilograma. To nije dobro.
Jer ima razloga zašto se to mjeri
Meni je bilo da cu ici na kalorijsku "dijetu".
Jer sam jela a nisam dobivala kile. Ništa skoro više od pol trudnoće.
Na kraju sam dobila minimalno koliko se gleda kao normalno po knjigama.
Na mojih vec viska od prije
Ali sve je to nebitno ako beba dobro napreduje ako je po tjednima onako kako treba biti.
Tako da ne jedite za dvoje nego jedite kvalitetno ❤️💕
I jos sam nešto htjela ali sam zaboravila.
Trudnicki mozak
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Meni je muz kupio veloku knjigu na njemackom, dan po dan u trudnoci. Pa zajedno svako malo citamo sto se desava u tom danu i sro ce bit sljedecih par dana. Ima sve puno savijeta za vjezbanje, hrana, slike kako bi beba trebala izgledat, cak ima i poglavlje sto nakon poroda. Jako dobra knjiga ima oko 500 strana. Volimo to zajedno gledat i proucavat posto se klonimo interneta. Na internetu pise hrpa korisnih ali i glupih stvari. Meni je prva trudnoca pa mo ta knjiga odlicna. 🤩
Imam i philips avent pregnancy+ aplikaciju da si zapisujem sve to. Svaki petak dobijem obavijest sto ima novo i fora je. Samo sto sam navikla sve u kalendar zapisivat tako ju ne koristim bas puno 😂
Ako ti kasni menstruacija idi napravi test za trudnocu. Pa nam javi rezultate. Ako je pozitivan ili negativan zovi ginekologa, on ce te uputit sto dalje. Bas kako je vec receno, odi na pregled jer ako nije trudnoca moze biti nesto drugo pa treba provjerit.
Bok cure, evo i ja vas pratim već neko vrijeme.
Pridružujem se klubu ljetnih trudnica 🥰
💃 26 🕺29
Termin: 27.06.2022.
Moram vas pitat je ste primjetili od kad ste trudni da se muževa obitelj promjenila postala brižnija prema vama odjednom ste im bitni
Nop. Svi su očekivali bebicu vec godinama i evo kad je došla moja cura nikakve promjene.
A bome ne ocekujem ni s drugim
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Moram vas pitat je ste primjetili od kad ste trudni da se muževa obitelj promjenila postala brižnija prema vama odjednom ste im bitni
Kod mene samo sogi,svekrva je uvijek i bila brizna a svekr taj sam na sebe misli pa ga ni ne racunam previse,al da je bolji prema meni to je,al brizan nikako
👱♀️28 🧔30
6/21 biokemijska
25.9. ➕
13.10 prvi pregled ❤ kuca
9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
3.1. 250g,sve u najboljem redu
14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
27.1. ..
31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰
Pozdrav zenske, citam vas redovito i pratim, ali nisam htjela svojim losim stanjem kriviti lijepe situacije ovdje…ali evo probudila sam se malo iz mrtvih. Noci neprospavane, mucnine, povracanje, proljev…iscrpljena sam… Đumbir majka sve malo smirio. Ali sto sam gladna sada, vuka bi pojela nakon ovih dvopeka i stapica. Na usi mi van idu. Cijei dan danas da kucnem o drvo nema proljeva sto mi je najbitnije jer je gin rekao da to nikako nije dobro i da cemo morati nekakvu terapijicu ako ne stane. Kakvu ne znam? Vidjet cemo jos na prvome pregledu sto ce sve biti 🤞🤞
Sef me davi kada cu doci raditi, a nisam niti rekla da sam trudna jer sam mislila cekati do prvoga pregleda. Nekako bi probala izgurati do tog pregleda i onda reci, a zbog opisa posla i stresa i fizickoga rada, voljela bi nekako ostati doma. Sto mogu traziti od gin ili doktora da ostanem doma. Planiram ja i otkaz dati, ali sto ako mogu bolovanje pa makar da nesto primam dok sam kuci. Na sto muka sam, ne znam sto da radim. Sto je, stvarno od umora i mucnina nisam koncentrirana na nista i ne mogu raditi, ali i ne zelim poslije lupati glavom da se bebolinu nesto dogodi… Uz taj stres tamo ne bi izdrzala…prije god dana jedan spontani, vjerujem zbog posla bio…. 😩😭
Maja, može ti ginekolog otvoriti komplikacije 🙂
I ja sam od 6.tjedna (od prvog pregleda) na komplikacijama, isto zbog mučnina i povraćanja ne bi mogla radit, a ni zbog opisa posla.
Ne 🙄
Sortiraj odgovore
Najstariji