Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Atina25
    09. Prosinac 2021. 13:33

Marta Ja pijem vitaminC, vitamin D i cink od Solgara, kažu da je najbolje odvojeno uzet ove prenatalne imaju svega a sve u malim količinama. Ja vidim da mi bude bolje kad uzmem vitain C i D ujutro i navečer a cink jednu na dan po preporuci doktors. Kaže mogu prestat s tim malo pa opet nema neke štete jer toga ionako ne možemo previse unijeti (naravno ako osoba nema nekih problema inače).. Tako da uzmi slobodno
    Maja Dobrodošla, tako uvijek bude kad se nekako prestaneš nadati, desi se, neka bude uredna i školska trudnoća 
    XOXO Bas mi je zao za krvarenje ja bi se bas prepala uzasno me strah toga 
    Nikki Meni ti je isto tako, ujutro ravna ko daska čak ni maternicu ne osjetim pa se prepadnem pa 100 misli mi prođe kroz glavu da li beba uopće raste, da li je sve OK, onda popodne malo se napuhnem, a navečer kao da sam 7 mjesec trudnoće.. Ne kužim ni ja

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

marta96
    09. Prosinac 2021. 13:37

Atina25

Marta Ja pijem vitaminC, vitamin D i cink od Solgara, kažu da je najbolje odvojeno uzet ove prenatalne imaju svega a sve u malim količinama. Ja vidim da mi bude bolje kad uzmem vitain C i D ujutro i navečer a cink jednu na dan po preporuci doktors. Kaže mogu prestat s tim malo pa opet nema neke štete jer toga ionako ne možemo previse unijeti (naravno ako osoba nema nekih problema inače).. Tako da uzmi slobodno
    Maja Dobrodošla, tako uvijek bude kad se nekako prestaneš nadati, desi se, neka bude uredna i školska trudnoćaXOXO Bas mi je zao za krvarenje ja bi se bas prepala uzasno me strah togaNikki Meni ti je isto tako, ujutro ravna ko daska čak ni maternicu ne osjetim pa se prepadnem pa 100 misli mi prođe kroz glavu da li beba uopće raste, da li je sve OK, onda popodne malo se napuhnem, a navečer kao da sam 7 mjesec trudnoće.. Ne kužim ni ja

Koliko pijes c vitamina u danu? Ja imam onaj camu Camu prirodni u kapsulama, ali nisam nista pila dugo vremena jer mi nije bilo dobro, ali sad bi počela opet. Vitamin d i cink su jako jako dobri u borbi protiv korone pa zato 😁 mislim i dalje cu biti novalac zbog ovih ostalih vitamina makar znam da je bolje sve odvojeno.
    Ja sam isto ujutro ravna, popodne onako, a navecer ko 6 mj 🙈

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

Maajaa12344
    09. Prosinac 2021. 13:50

Lovely_

Maajaa lestitam i dobrodošla 🥰🥰🥰
    Ja isto uzimam Novalac prenatalne kapsule između ostalog.
    Prije trudnoće sam bila društveni pušač i kutija mi je trajala 4 do 5 dana. Kad sam vidjela plusić na testu odmah sam prestala i od tada nisam zapalila ni jednu 😊
    Ja osobno nisam radila nikakav prenatalni test, ali mislim da većina cura je 😊

Hvalaa 🥰❤️ e ovo je dobar naziv drustveni pusac haha ja namotam kutiju pa zna trajati i tjedan dana jedino u drustvu ode vise...

Ariel

Ja nisam sigurna bi li htjela radit prenatalne testove. Ovako sam panicar i ako mi kazu postoji mogucnost za to i to, ja bi se sva uspanicila. Kad dode vrijeme za testove pitat cu doktore i pricat cu sa suprugom, pa cemo vidjet. Ako mi preporuce da napravim, napravit cu, ako mi kazu da ne moram - porazgovarat cu sa suprugom i vidjet.
    Moram priznat da sam sretna jer nemam nikakvih ovisnosti, ne pijem kavu, ne pustim, ne pijem alkohol. Tu i tamo onaj kapucino od Francka. Prije sam obozavala red bull, ali kak smo odlucili radit na bebi sam prestala i sad mi vise nije ni finTako da cure sretno i svaka cast sto prestajete s tim stavrima u trudnoci.

Samo nek je zivo i zdravo!! Jao tek sam 5tt vec pricam kao da mi je bebolino tu 🤗😁

Atina25

Maja Dobrodošla, tako uvijek bude kad se nekako prestaneš nadati, desi se, neka bude uredna i školska trudnoća

Nego kada poslodavcima rec za trudnocu? Ja se pokusavam rijesit ovoga posla, ali nekako mi ne daju da odem. Sta kad kazem da sam trudna 😁 je li prerano da vec s prvim pregledom kazem?

MfrauM
    09. Prosinac 2021. 14:08

Pozdrav Majo dobrodošla! 
    Cestitke curke na pregledima i koje imaju sutra drzim fige.
    Ja sam danas kao da me je traktor pregazio, jela sam rižu s parmezanom i cokoladom, uzas ne znam što mi bi 😅. Moram smislit neki plan prehrane unaprijed jer ovo ovak više ne bude klapalo. 
    Mi nekako ne mislimo raditi testove, osim ako dr nešto preporuci. Ne znam. Paničar sam za sve, a ovo vrijeme do prvog pregleda me ubija. Ali danas sam se smirila s jednom mišlju- dijete je dar. Znači nisam ga zaslužila nego je ono mene izabralo i odabralo. Ne znam jel me kuzite, ali tako mi je nekako lakše, do sad sam se bas grčevito držala jel sve ok, žene moje, ja zadnjih mjesec dana ne spavam normalno od brige. I danas mi prođe kroz glavu, ako je odabralo obradovati nas onda će tu i ostati- ako tako treba biti. Oprostite filozofiram, vidite da jedem rižu i parmezan sa čokoladom, danas nisam svoja. Pusaa

Laparaskopija i histeroskopija
    Nizak amh 4,5
    15.11 . ➕❣
    15.11. Betahcg ✅
    24.11. Betahcg - ✅
    14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
    16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
    -------------
    Termin 26.7.
    🕯💙 23.4. Beba K. 27tt

Mary10
    09. Prosinac 2021. 14:19

Pozdrav curee, 

Dobrodošle nove curke 🤗

Ja sam odmah nakon + na testu kupila novalac na svoju ruku i krenila piti. U 6 tjednu su mi krenile nepodnošljive mučnine i novalac ih je samo pogoršavao. Trenutno sam na folacinu i ponovno sam krenila sa svojim cijeđenim sokovima (mandarine, limun, aronija) koje nisam mogla mjesec dana piti zbog kiseline i bolova u zeludcu. Cekam da mi mucnina skroz prodje pa se bacam na sve te dodatke u kapsulama (iako mi je krvna slika sada super, osim TSH 🤷🏼‍♀️).

Meni vam se trbuh vec vidi, skroz nisko, ispupceno i tvrdo. Inace sam građena u gornjem dijelu tijela jako jako mršavo i trbuh mi je vječno ravan. Vjerovatno se zbog toga već vidi 🙊iako je jos rano, meni je drago, neka moja beba raste 💕

👧🏼 Baby Girl coming 07/2022 🥰

• limica
    09. Prosinac 2021. 14:26

Majooo dobro nam doslaa 🥰🥰🥰 ne brini se s tim bolovima sto presijecaju tako je i meni bilo.
    Ja sam sve pobrkala ko je sta pisao hahaha al to je moj trudnicki mozak koji pamti kao ribica..
    Teab mislim da si ti spomenula pusenje ja nema sanse da prestanem, nisam neki pusac to je par cigareta u danu ne vise od 5 ali ne mogu bez njih pogotovo kad mi doktor kaze da je sve uredu i da beba napreduje.
    Meni se u prvom tromjesecju gadila kafa i nisam je pila sad eto jednu soljicu i to ponekad.
    A sto se tice prenatalnih ja pijem Novalac a pored njega pijem Folacin i jos B12 sa folnom kiselinom ali to zato sto imam nizak hemoglobin a zeljezo uredno. Sa anemijom se borim od malena a kako sam usla u drugo tromjesecje beba sve isrcpi iz mene pa moram dosta folne unositi. 
    Jos dodatno uzimam magnezij zbog grceva. 
    A za ove nalaze ja sam radila Veritas bas iz razloga sto sam panicar teski nisam mogla docekati nuhalni nabor pa sam odmah radila u desetoj sedmici prenatalni da bih napokon mogla biti mirna. Iako nemam nikakvih predispozicija imam 21 godinu a taj se nalaz prepurucuje izmedju ostalog +35 trudnicama, onima koje imaju u porodici vec neke genetske bolesti sto isto nije slucaj sve u svemu htjela sam raditi to i doktor je rekao da je to super stvar ako si mogu priustiti i vjerujte da sam se bas bas smirila nakon rezultata sto mi je i nuhalni nabor kasnije potvrdio 

• limica
    09. Prosinac 2021. 14:29

i da moj prvi pregled je bio sa 5 sedmica i nisam cula nista tj doktor mi je u nalazu napisao bez jasnog odijeka ploda a drugi je bio sa 7+2 i tad sam i vidjela i cula srce. ja koliko sam plakala svaki put kad se grcnem prestane se cuti jer pobjegne mi beba od sonde hahaha sad sam malo smirenija samo mi suze klize ali ne mrdam stomak samo da sto duze cujem otkucaje 😂❤️

Teab
    09. Prosinac 2021. 14:58

Limica a da,razumijem te,ja sam bila bas okorijeli pusac,ali sam na neku foru uspjela s kutije na jednu smanjit u roku 2 tj,sad mi vise ni ne pase,cak muza teram da ode u kuhinju pusit jer mi smeta uzas jedan 

👱‍♀️28 🧔30
    6/21 biokemijska
    25.9. ➕
    13.10 prvi pregled ❤ kuca
    9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
    23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
    26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
    7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
    3.1. 250g,sve u najboljem redu
    14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
    27.1. ..

31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰

Ariel
    09. Prosinac 2021. 15:24

Ja pla iram reci pislodavcima tek kad prode prva 3mj a kolegama na poslu tek kad vise necu moc sakrit. Pokusavam sad trazit jos povisicu, taman pred porodiljni. Tu u austriji sve to malo drugacihe funkcionira, mi svi radimo do zadnja 2mj pred termin. A moramo rec iza 12og tjedna pa smo tako zakonski zasticene od bilo cega u firmi. Posto radim kao programer, cesto sam doma i radim od doma. Pa mi je lakse. Na srecu, nemam mucnine i mogu sve to dovro skrivat od svih. Da moram mirovat, rekla bi poslodavcima odmah. 

Nekeybah
    09. Prosinac 2021. 15:41

Drage cure, čitam vas i dalje redovito, ali nisam baš imala snage ovih dana pisati.  Mučnine i povraćanje krenuli na najjače 😓 sve mi se čini da mi danas ne gine infuzija. Navečer mi se inače malo otvori apetit, pa ćemo vidjet. Nadam se da je ovo vrhunac i da se neće više pogoršavati...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.