Marta neznam staviti sliku pa stavljam dio iz članka.
…"Drugim riječima, takve mRNA molekule nikako ne mogu biti prenesene na buduće generacije. Zašto? Iz jednostavnog razloga što nakoninjekcije mRNA molekula,koje kodiraju za virusni protein šiljka koronavirusa SARS-CoV-2, u tijelo neke osobe te molekule dovode do sinteze proteina šiljka (S-proteina), a ubrzo nakon toga se dotične mRNA razgrade, tako da ne postoji nikakva mogućnost da se one ugrade u naše kromosome i na taj način promijene našu genetičku informaciju. Prema tome, budite spokojni – takva mRNA cjepiva sigurno neće promijeniti vaše kromosome!' odgovara Štagljar na upit mogu li mRNA cjepiva promijeniti naše kromosome, odnosno genetičku informaciju."
Demetriahvala za članak. Ja se isto planiram cijepiti jer kad sam čula da je na Rebru zbog korone beba ostala bez mame srce mi se slomilo… Jedino ću pričekati još jedno 2 tjedna, tako mi je doktorica preporučila.. A i vidim da su posljedice ako se trudnica zarazi u zadnjem tromjesečju katastrofalne, tako da. Svatko ima izbor.
Tinkica s koliko tt ćeš se cijepiti? Tj u kojem tt si sada?
Pozdrav cure ☺️
Nisam stigla danas baš pratiti,čestitam svima na dobrom pregledu ❤️❤️
Lida jako mi je žao 😓 nema riječi utjehe..
Ja psihički nisam baš dobro,nemogu se opustiti nikako,stalno mislim kako ću doć na sljedeći pregled i reć će mi da je stalo srce,znam da to nije zdravo i dobro ali baš se nemogu opustit nikako,neznam iskreno ni kada ću uspjeti i dal' ču uopće uspjeti..
Odugovlačim da ne ostanem na komplikacijama jer mislim kako neće bit dobro 😓
Šta se tiče cjepiva,ja sam prebolila,nakon toga cijepljena sa dvije doze opet bi da mogu birati,ali svakome pravo izbora...
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Pozdrav svima, danas sam obavila prvi pregled. Trudna sam 5+6, sve je u redu osim što imam hematom, 11×5mm. Dobila sam Utrogestan da pijem 2 tjedna do iduceg pregleda 25.11. Ginekologica mi nije rekla ništa u vezi mirovanja, osim da na poslu ne nosim teško. Prva mi je trudnoća pa ne znam ništa o tome. Imate li vi slična iskustva ili neke savjete i mišljenja?
Čestitam na bebici 😁
Evo mojeg iskustva s hematomom..
Meni je na prvom pregledu (6+4 po uzv) otkriven hematom od 13 mm. Na pregled sam isla popodne, a to prijepodne sam na poslu (radim kao odgojiteljica) imala obilniji smedi iscjedak i osjećala pritisak dole. Odmah od sljedećeg dana mi je otvoreno bolovanje, rečeno da mirujem, ne naprežem se, ne dižem ništa, izbjegavam puno stepenica i pijem Duphaston 3x1. Isto mi je prva trudnoća i naravno da sam se sva isprepadala. Pošto sam doma, većinu vremena ležim ili sjedim, no nije baš da ne mrdam - skuham neki brzi ručak, stavim sušit veš i sl., ali sve polako i uz oprez, sve ostalo radi MM. Frka me da ne bude što pa radije ovako dok ne doguram do sljedećeg petka. Sad me od jučer stalno nešto lagano štrecka pa sam u ležećem, pušem i na hladno.
Dobro je što ti je sljedeći pregled dosta brzo, miruj koliko možeš do tad.
29 god., dulji ciklusi
11. 10. - debeli➕
21. 10. - prvi pregled (7+4 ZM, 6+4 UZV), ❤ kuca, hematom ➡️ Duphaston
19. 11. drugi pregled: 4,53 cm, sve ok ❤
26. 11. Nn ✔
Meni je soci ginekologinja savjetovala s 12+ tjedana bolje tamo iza 14tig jer kaze nije savjetovala prije jer se pokazalo da nas stiti trudnoća ali ovaj novi soj je jako poguban u zadnjem tromjesečju i nakon poroda za oboje
*
svekrva radi na 4h u mirovini ali ona ne radi tako nego bude tamo 8 sati ili i vise, ili radi od doma ostatak.
Moja cura joj prva unuka jedva ju dočekala i stalno govorila da ce se promijeniti (po pitanju posla)
Ništa
A opet kuka kako je ona život dala za svoj posao i da nisu vrijedni njenog vremena.
Pucaju me hormoni i pomiješani osjećaji. I tuga sto sam tako nemoćna osigurati mojoj curi iduci tjedan sa što manje stresa.
Nije ona razmažena, nego je senzorno osjetljiva.
Ispričavam se pucaju me hormoni
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Pepsi2019 sad sam po zm 13+4,po uzv 12 +2, tamo iza 22.11. ću se cijepiti, tada ću biti 15tt..
Jojj, Bože... Čitam ovo što je Lida napisala, žao mi je jako... Nema riječi utjehe... Jesi imala neke komplikacije prije, hematom, krvarenje ili nešto? Ili je bila skroz uredna trudnoća? Žao mi je!
TRUDNICE I PREGLEDI 🥰
teja4444 - danas ♥️🤰
Atina25 - danas ♥️🤰 (D)
Suncica1 - sutra ♥️🤰
Mary10 - sutra ♥️🤰
Pepika - 15.11.♥️🤰(D)
Anushka - 15.11.♥️🤰(D)
Libo1415 - 15.11.♥️🤰
Visibaba07 - 16.11. ♥️🤰(D)
Lida - 17.11.♥️🤰(D)
Niki777 - 17.11. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
bubamara19 - 17.11.♥️🤰
Sweety - 18.11. ♥️🤰(D)
kristinka9 - 19.11.♥️🤰
Tonkica - 22.11.♥️🤰(C)
IK_26 - 22.11. ♥️🤰
Gabi12 - 23.11. ♥️🤰(C)
Pepsi2019 - 23.11.♥️🤰
dunja03 - 23.11. ♥️🤰(C)
Didi4321 - 23.11. ♥️🤰(D)
Darijaaa11 - 23.11. ♥️🤰
Chappie - 25.11.♥️🤰(D)
Ninnek - 25.11.♥️🤰 (D)
nanida - 25.11.♥️🤰 (D)
Ayzis - 25.11. ♥️🤰(D)
marta96 - 26.11. ♥️🤰 (C)
Lovely_ - 1.12. ♥️🤰(D)
Demetria - 6.12. ♥️🤰(C)
Teab - 7.12. ♥️🤰(C)
missR - 7.12. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Tinkica27 - 14.12. ♥️🤰(D)
Hrabrica - …♥️🤰
knjižničarka - … ♥️🤰
MMMartinaaa - za cca 3-4 tj ♥️🤰 (D)
Lisa_ - za cca 6tj ♥️🤰
Nadam se da nekog nisam propustila (slobodno mi javite ako treba ispravak) & isprike što se nisam ranije stigla javiti.
Znam da smo svi potreseni jučerašnjim vijestima od Lide.💔💔💔 Lida - mislimo sve na tebe zbilja i tu smo uvijek za bilo kakvu riječ utjehe.
Svim curama koje imaju nešto ovaj tjedan želim svu sreću!🍀
Oprosti nisam vidjela listu pa sam i ja sada objavila.
To sami nadopunjavamo i objavljujemo ili?
Meni je pregled 15.11. i imam predosjećaj da je dečko, cekam rezultate Niftya :)
29/ZD
13.05. 2022. Beba Mario ❤️
26.8.2024. Nova Beba, termin, curica :)
Pozdrav curke moje ♥️
Zao mi je sto sam vas potresla sve sa svojim vijestima, ali stvarno mi je lakse kad to imam s kime podijeliti. Cak ni vlastitoj seki i mami nisam jos nista rekla, mami je sutra rodendan i ne zelim joj pokvariti. One su u Njemačkoj pa ce mi cak gore biti napisati preko poruke 😔
Bila sam u bolnici kod gina, nazalost samo je potvrdio sve ono od jucer. Obojica kazu da je srceko prestalo kucati prije max. tjedan dana.. pa sad samu sebe stalno ispitujem gdje sam tad bila, sta sam mogla lose napraviti…. Grozan osjećaj, evo. Tražila sam opcu anesteziju pa sad skupljam sve nalaze i bas sam u strci a ni do cega mi nije, samo zelim da sve prode. 🥺
Drzite se, cuvajte se, mazite busice 🥰 zelim vam svima puno puno sreće! Sretno curke na pregledima i ne bojte se ♥️ falit cete…
Draga Lida, kasno sam dosla, nismo stigle komunicirati, jako mi je zao, u mislima si mi zadnjih dana, jako tuzno, zelim ti puno hrabrosti i da vrijeme umiri bol.
29/ZD
13.05. 2022. Beba Mario ❤️
26.8.2024. Nova Beba, termin, curica :)
Počela su me boliti križa prije par dana... Znam da je to normalno, ali . Nije li rano? Kao počnu boljeti tek kasnije kad beba naraste i trbuh postane veći. A ja sam 10 tt trudna 🤷
I veselila sam se što nemam simptoma, sad su mi počele mučnine nakon neke hrane kad pojedem. Evo, ta dva simptoma su mi nova.
Lida nemam rjeci kojima bih te utjesila, drzi se 😭
Sto se tice cjepljenja frendica mi je doktorica i povremeno odlazi na punktove za cjepljenje te preporucaju da se trudnice cjepe negdje pocetkom drugog tromjesjecja.
Netko je spomenuo da bi se prebacili s foruma na neki chat ili fb. Ja sam u fb grupi zimskih beba 20/21 i imam same pohvale za nju, cure koje su htjele ostat anonimne i dalje napravile su profil samo u tu svrhu. Inace puno preednije, trazilica, pinovani postovi, korisne datoteke i sl... Pa ako se izjasnite mozemo se prebacit tamo bit ce laksa i brza komunikacija svakako nego tu
Sortiraj odgovore
Najstariji