Ja sam imala traumu od trudnoce, poroda i postporodjajne depresije, pored toga su nam se dogodile neke stvari pa onda izazovi oko curice tj nespavanje, hranjenje, vjezbanje i to sto sam dosta sama bila. Tako da sam mislila nema sanse drugo i jos sam stvari dobila vec nakon 3 mj iako sam iskljucivo dojila. I to dojenje me dotuklo totalno, bas mi je bilo pretesko. I onda negdje s njenih 10 mj ja sam pozelila drugo jer su mi sve te stvari koje su mi bile grozne falile. Dobro, vecina mi ne fali😂 Ali oni lijepi momenti zasjene sve lose tako da evo, opet trudna i mislim da nisam svjesna u sto sam se upustila. Pogotovo ako mi bude opet slicno. Nadam se da ce ova bebica biti manje zahtjevna i bar da ce spavat u kreveticu! Sad kad se sjetim sto me ceka s dvoje djece tako male razlike obuzme me panika ali nisam jedina pa cu valjda uspjet. Najvaznije je da svak radi prema svom osjecaju. A dobiti dijete je najljepsi osjecaj na svijetu❤ Jedva cekam sutra pregled da vidim je li sve ok🤞
Cure ja vam malo upadam s proljetnica, škicam i vas nekad 😁 vezano za dojenje i trudnoću, ja sam mengu dobila 11mj od poroda, a cura mi je još jako puno i često dojila tada, taman se poklopilo da sam išla taj mjesec i radit papu i pregled kod gina, ovulacija mi je taman bila vidljiva. Dojenje kao dojenje može utjecati na menstruaciju, ali ne nužno na ovulaciju, neovisno o tom dobila mengu ili ne, žena može ovulirati tj. ostati trudna u tom periodu do dolaska menge nakon poroda, jel.
Počeli smo raditi na drugoj bebi za vrijeme dojenja, 3 mjeseca nam je trebalo za plusić, sad sam već prošla pola i još uvijek dojim 😇 većina ginekologa odmah savjetuje prekid dojenja u trudnoći, bez ikakvih naznaka, no to nije uopće nužno i postoje studije koje to potkrijepljuju, samo je našim dr. uvijek lakše reći da se nešto ukine.
Dojenjem se luči oksitocin koji u pravilu potiče kontrakcije, ali te se kontrakcije događaju i bez dojenja, tj. tijelo se u trudnoći priprema svakako za čin poroda. Možda ne tako često, ali se događaju. Moj ginekolog je prodojeći totalno i on smatra da ako se mama osjeća ok i ako je sve ovako u redu, da nema prepreka za dojenje u trudnoći. On mi je iz svog 20godišnjeg iskustva rekao da je imao samo jednu trudnicu kojoj je stvarbo dojenje smetalo u novoj trudnoći i potvrdio ono što sam ja i čitala, da su hormoni u trudnoći puno jači i da nadjačaju te hormone koji se odigraju mimo nje. Naravno, ja mislim da je dojenje odluka koja se tiče samo mame i djeteta, ali mi je poražavajuće da se sabotira gdje god se stigne i da većinom naši doktori tak olako odmah savjetuju prestanak, bez ikakvih indikacija i na temelju svojih procjena, a ne stvarnog stanja i istraživanja.
Ja sam imala traumu od trudnoce, poroda i postporodjajne depresije, pored toga su nam se dogodile neke stvari pa onda izazovi oko curice tj nespavanje, hranjenje, vjezbanje i to sto sam dosta sama bila. Tako da sam mislila nema sanse drugo i jos sam stvari dobila vec nakon 3 mj iako sam iskljucivo dojila. I to dojenje me dotuklo totalno, bas mi je bilo pretesko. I onda negdje s njenih 10 mj ja sam pozelila drugo jer su mi sve te stvari koje su mi bile grozne falile. Dobro, vecina mi ne fali😂 Ali oni lijepi momenti zasjene sve lose tako da evo, opet trudna i mislim da nisam svjesna u sto sam se upustila. Pogotovo ako mi bude opet slicno. Nadam se da ce ova bebica biti manje zahtjevna i bar da ce spavat u kreveticu! Sad kad se sjetim sto me ceka s dvoje djece tako male razlike obuzme me panika ali nisam jedina pa cu valjda uspjet. Najvaznije je da svak radi prema svom osjecaju. A dobiti dijete je najljepsi osjecaj na svijetu❤ Jedva cekam sutra pregled da vidim je li sve ok🤞
Znaci imamo slicnu pricu ❤️❤️❤️❤️❤️
*
*
To su nam na tecaju patronažne objasnile da puno cura misli krivo da misle ako doje da ne mogu zatrudnjeti. O da mogu itekako mogu.
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Dobro jutro cure!
Sretno na danasnjim pregledima
5/21 ektopicna
12.06.2022. 💙
Dobro jutro cure 💕
MMMartinaaa i lisa sretno danas, javite se 🤞🏻🤞🏻
Trudimo se od 8/2020
Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
PCOS
13.9.2021.➕ 🌈 🐥
05/2022. 🥰🧸❤️
Lida zaboravila sam ti jucer napisati da mi je iduci pregled 7.12❤️ 😘
Trudimo se od 8/2020
Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
PCOS
13.9.2021.➕ 🌈 🐥
05/2022. 🥰🧸❤️
TRUDNICE I PREGLEDI 🥰
MMMartinaaa - danas ♥️🤰(D)
lisa_ - danas ♥️🤰(C)
teja4444 - sutra ♥️🤰
Atina25 - sutra ♥️🤰 (D)
Suncica1 - 12.11.♥️🤰
Mary10 - 12.11.♥️🤰
Pepika - 15.11.♥️🤰(D)
Anushka - 15.11.♥️🤰(D)
Libo1415 - 15.11.♥️🤰
Visibaba07 - 16.11. ♥️🤰(D)
Lida - 17.11.♥️🤰(D)
Niki777 - 17.11. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
bubamara19 - 17.11.♥️🤰
Sweety - 18.11. ♥️🤰(D)
kristinka9 - 19.11.♥️🤰
Tonkica - 22.11.♥️🤰(C)
IK_26 - 22.11. ♥️🤰
Gabi12 - 23.11. ♥️🤰(C)
Pepsi2019 - 23.11.♥️🤰
dunja03 - 23.11. ♥️🤰(C)
Didi4321 - 23.11. ♥️🤰(D)
Chappie - 25.11.♥️🤰(D)
Ninnek - 25.11.♥️🤰 (D)
nanida - 25.11.♥️🤰 (D)
Ayzis - 25.11. ♥️🤰(D)
marta96 - 26.11. ♥️🤰 (C)
Lovely_ - 1.12. ♥️🤰(D)
Demetria - 6.12. ♥️🤰(C)
Teab - 7.12. ♥️🤰(C)
missR - 7.12. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Tinkica27 - 14.12. ♥️🤰(D)
Hrabrica - ...♥️🤰
knjižničarka - ... ♥️🤰
.
Jutro cure , sretno na pregledima ☺️♥️
🧔37👩🦰27
- 7/21 - biokemijska?
- 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
- 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
💙 It's a BOY! 🥰💙
- 17.11.2022. N ❤️
Martina, Lisa Sretno danas na pregledu!! Javite se
Ja sam jučer opet dobila grčeve vezano za probavu, bas dosta malo i jedem jer jednostavno kao da se s jednim obrokom napušem toliko da ne stane više. Grozno, sutra cu bas pitat doktora, veselim se sutrasnjem pregledu ali me malo i strah
12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
11.11 miny anomaly ✅
02.12,20.12 Raste curka 💖
❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏
Lovely Jel ovo tvoja slikica s UZV-a presatko izgleda :)
12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
11.11 miny anomaly ✅
02.12,20.12 Raste curka 💖
❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏
Hvala cure, sretno Lisa!
Javim se poslije 12h najvjerojatnije...
🤞🍀💕
Sortiraj odgovore
Najstariji