Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Orhideja1
    05. Svibanj 2021. 20:55

Mimica2

Amber

tweetyca

A sto se cijepljenja tice, mi smo skupa odlucili nakon citanja i citanja da je najbolje da se za svaki slucaj cijepim iza poroda. Antitijela se navodno prenose i kroz mlijeko, ali mene je ipak strah odradit to u trudnoci jer je sve tako novo i to cijepivo je izaslo strasno brzo u upotrebu.

Ovo skroz kuzim :) antitijela se nazalost izgleda ne prenose kroz mlijeko (aka antitijela IMA u mlijeku, medjutim djeca koja doje ih ne uspiju zadrzati jer ih rijesi njihov digestivni sustav) ali to je zaista sekundarno, puno je veci rizik za tebe nego za bebu!

Mimica2 - naravno, svatko mora odluciti za sebe. Nema zaista nikakvog medicinskog razloga da se ne cijepi tijekom dojenja ili planiranja trudnoce, ali moras biti okej sa svojom odlukom, ja ne bih mogla zivjeti znajuc da sam mogla zastiti dijete i sebe, netko drugi nece moci podnijeti takav rizik, to je sve okej, svi smo odrasli i odlucujemo za sebe. Buduci da dojenje traje jako dugo, jos ces dugo biti u velikom riziku i nezasticena, ali necu te nagovarati na svoje, sama znas najbolje. Ako budes htjela razmisliti o tome kada je najsigurnije za tebe i bebu, rado - vec sam i to istrazila jer mi je vazno da dojim i vazno da se cijepim, pa razmisljam slicno kao tweetyca! Ali opet, ne nagovaram te iz fanaticnosti, samo ne bih zaista ni crnom vragu pozeljela zarazu kakvu smo mi prosli :)

Amber, ja sam prije nesretne corone, u jesen 2019 bila cijepljena protiv tetanusa. Loše sam odreagirala. Počelo lagano s kašljucanjem, završila s upalom pluća koju sam mjesec dana liječila. Tak se potrefilo, slučajno ili ne. Zezamo se da sam ja već preboljela coronu 🙃
    .
    Upravo sam uočila linea negru kako se nazire 😱 Još netko?
    .
    Ovaj set aventov za njegu bebe sam i ja htjela naručiti ali ga nisu imali na zalihama pa sam uzela sve zasebno. Al sviđa mi se da je sve na jednom mjestu.

I meni se čini da sam jučer uočil linea negru ali  blagu. Nisam znala da se može pojaviti naknadno, mislila sam da je u prvom tromjesečju kao znak. 🤷‍♀️🤷‍♀️

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

MariLove12
    05. Svibanj 2021. 20:55

Hahaha stvarno ima voda za bebe? 😅 Od svih stvari to mi se ciji najnepotrebnije.
    Dohranu necu uzimati unaprijed... 
    Lullaby doslovno imamo isti plan sto se tice svega😂
    Jedino sto stvarno ne znam je da li uzimati izdajalicu ili ne, mislila sam makar rucnu cisto da popustim pritisak u grudima i sprijecim upalu ako zagusti u nekom trenu, a s druge strane trudim se kupovati sto jednostavnije i ne natrpavati, s trece strane volim biti pripremljena i ne trcati u zadnji tren, a s četvrte lako se zaletim negdje i kupim.. I tako ja u krug sama sa sobom. 😂😅

It's a boy! 💙

Kiflica
    05. Svibanj 2021. 20:57

Ajme, hvala za aplikaciju, predobro, nisam znala da to postoji! 🤗
    Muller bambus tetrice su jako mekane i lijepe, deblje su i iziđu iz pranja nezguzvane.
    Voda - ne ispod 6 mjeseci, a i poslije na zlicu jako malo. Kupovna je valjda prociscena. 
    Bolje je  kupit prociscivac vode za doma, a ne kupovati te plasticne bocice vode ili prokuhavati.  Bolje da cijela obitelj pije cistu vodu. Ja imam i mislim da se na takve stvari isplati dati novac, pa da ne pijes svakodnevno nitrite, nitrate i razne druge kancerogene tvari... mozes ti iskuhati bakterije, ali ovo drugo se ne unistava kuhanjem, nego samo filtriranjem vode. 

ana0310
    05. Svibanj 2021. 21:05

INCY app sam silovala danas 🤣🤣🤣 za pocetak cu prati malu samo sa malo bademovog ulja,  to sam cula da je super 🙃 al sam uzela neki samponcic da stoji i ceka 😄 
    Mueller tetrice sam gledala i cine se super, samo sto sam vec uzela hrpu pa ih nisam kupila 😅

2021. M 💗

Mallla
    05. Svibanj 2021. 21:07

Lullaby

Što se tiče pelena i kozmetike slušam ljude oko sebe tako da ću uzimati što se njima pokazalo najbolje, u početku većinom skuplje, a kasnije prelazimo na jeftiniju varijantu ako ne bude potrebe koristiti skupo tj. ako beba nema nekih problema s kožom i sl. Pelene ću uzeti Pampers Premium Care, a kada beba poraste prelazimo na Babylove. Kozmetiku na početku ne koristimo osim bademova ulja, a kada počnemo koristit ćemo Mustelu. Kasnije kada bude beba veća prelazimo na Hipp. Za Hipp sam baš čula da je super i dosta nježan. Krema za guzu JGL, a Sudocrem ako bude baš veći osip ili nešto. Takav je plan za sada pa ćemo vidjeti.
    Dohranu ne znam ni sama bi li uzimala, valjda se neće potrefiti da mi treba i da baš bude praznik da muž ne može otići kupiti. Koliko znam toga ima i u dežurnoj ljekarni. Dok sam išla po dm-u sam vidjela i vodu za bebe. Od mojih to nitko nije koristio…je li to potrebno koristiti? Mislim ionako svu vodu prokuhamo.

Samo cu te malo poljuljati u planu pelena. Plan je odlican, ali beba ima svoj plan. Naravno mozda se pogodi da sve bude kako si planirala ali ne pasu svim bebama iste pelene. Mi smo imali faze, doslovno faze. Prve mjesece pampers premium i onda je pocelo letit na sve strane, pa violeta koja je bila ok isto neko vrijeme, onda lupilu iz lidla, pa opet violeta, Mullerove, i onda opet pampers...uglavnom cirkulirali smo kroz razne faze...a od svih baby love nam nije nikako pasao. Dok npr. Mojoj kumi je samo baby love pasao. Al to su bas stvari  koje diktira trenutak i beba.
    Al dobro to je samo komentar. Ovo prije o otpadu, planovima, odlukama sve potpisujem.

url=https://lilypie.com]

ana0310
    05. Svibanj 2021. 21:09

MariLove12

Hahaha stvarno ima voda za bebe? 😅 Od svih stvari to mi se ciji najnepotrebnije.
    Dohranu necu uzimati unaprijed…
    Lullaby doslovno imamo isti plan sto se tice svega😂
    Jedino sto stvarno ne znam je da li uzimati izdajalicu ili ne, mislila sam makar rucnu cisto da popustim pritisak u grudima i sprijecim upalu ako zagusti u nekom trenu, a s druge strane trudim se kupovati sto jednostavnije i ne natrpavati, s trece strane volim biti pripremljena i ne trcati u zadnji tren, a s četvrte lako se zaletim negdje i kupim.. I tako ja u krug sama sa sobom. 😂😅

Da, to je i moja borba, volim biti pripremljena jer do sad se uvijek nes zakompliciralo u nekim full debilnim situacijama, tipa za praznik kad mi je krepao i auto pa kemijaj sta kako 😂 a s druge strane mi se stvarno ne gomila bezveze. Izdajalicu sam uzela, mislim da ti makar rucna nece skoditi 😊 dohranu nisam uzela, vidjeti cu to jos pa lako stati u ljekarnu kad cu iz rodilista. 

2021. M 💗

MaryClear
    05. Svibanj 2021. 21:11

Citam sve sto ste pisale i imam jednu informaciju, ali nisam istrazivala clanke. Tetka mi radi u bolnici u Njemackoj i kaze da tamo ako nisi trudna i cijepis se onda ne bi smjela narednih godinu dana zatrudniti... I sto to onda govori.... Moguce mutacije ili sta, sve to jos nije istrazeno kako treba... 
    Sva ta istrazivanja govore o samoj trudnoci i cjepljenju, a sto je nakon sto se beba rodi, hoce li imati od tog cjepiva kakvih nuspojava? Morat cu isto bas sva istrazivanja prouciti detaljno, jer ne bi htjela da cjepivom naudim bebi... Mozda sam ogranicena, ali mene strah nesto uzeti, a tek godinu dana postoji, koliko dugo se rade razna istrazivanja, testiranja... A ovo u par mjeseci napravili... Zato sam malo skepticna, ali sve se minenja pa se mozda promijeni i moje misljenje... 

Lullaby
    05. Svibanj 2021. 21:34

Kiflice to misliš na one vrčeve ili su to neki posebni aparati? Nisam se nikad zamarala s tim, pijem iz slavine, na poslu s aparata. Doduše u trudnoći mi muž kupuje vodu.
    Evo recimo babylove https://www.dm.hr/babylove-voda-za-bebe-p4058172425899.html
    To me jedno vrijeme baš mučilo, nekako mi bilo neshvatljivo da mu u sred ljeta ne dajem dodatno neke tekućine, čaja ili nešto, pa sam isto čitala da nije potrebno.

Mila12
    05. Svibanj 2021. 21:37

Ana hvala za spavacice!
    Ja sam kupovala vodu od hipa kad sam joj pocela uvidit vodu sa dohranom sa 6ipo mjs. Jer bas to sto kaze ako se varam (kiflica) mozes ti iskuhat bakterije itd, ali ne mozes ju procistitu od ostaloga. Mi isto planiramo uzet filter taj za vodu , ali tek kad se u svoju kucu preselimo. Sad nazalost stalno kupujem vodu i skuljam plasticne boce poslje da recikliram 🤷🏻‍♀️ Ali kad nmg jednostavno tu iz pipe .
    Sto se tice pelena meni su vam svake s dojenom bebom propustale jer taj proljev se nikad nije mogao upit do kraja, ti otvoris pelenu i ona je upila sto je moglo, ostalo pliva unutra, ispricavam se na slikovitom izrazu haha. Tek kad je napunila oko3mjs sam otkrila pameprs pants i tada je taj proljev ostajao u peleni mada je i tada potop bio ali ga je uspjelo zadrzati, nikad ali nikad mi nisu propustile, ali eto prva tri mjs ce bit te na cicak i vj isto prvi premium mada kontam probati aqua njihove. Maramice su mi se najbolje pokazale violetine 99%voda i one malo skuplje strane, tj mislim da su engleske isto na bazi vode samo samo dosta skupe. 
    H&M su brojevi uvijek veci tako da doslovno i treba 50broj za tek rodenu bebu ako se uzima nesto od tamo. 
    A i zara nekad zna tako imat vece, moja cura ima 19mjs i nosi vestu kojoj moram rukave podvrnit i broj je 9-12mjs.
    Sto se tice korone , ja se ne planiram cjepiti, a i preboljela sam ju. Muz je dobio poslje uskrsa kad se vracao na posao u svicarku.po drugi puta.  Ne znam, nekako nevjerujem tim cjepivima, sve se brzo odigralo.

Lullaby
    05. Svibanj 2021. 21:41

Malla znam da zvučim nadobudno i da mislim da će sve to ići kako sam zamislila. Svjesna sam da neće i da će većina biti obratno od onoga što sam planirala Vidjela sam po bebama u obitelji kako može biti kaotično. Al ajmo reći ovo je neki okvirni plan, a tko zna na čemu ćemo završiti

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.