Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ivo& Ivana💙♥️
    04. Svibanj 2021. 18:57

ana.b.

Naravno svatko uzima po svojim potrebama i kako mu je lakše. Nama je prva beba i onda kad sam sama ne znam što me čeka pa zato želim da ipak budem spremna na sve. Možda je kanta na kraju bacanje novaca, a možda i nije. Svejedno ne žalim jer volim biti spremna na sve 😅
    Da tu u DE moramo smeće odvajati. U hrv ga ni ja nikad nisam odvajala 😅
    Miska Ja imam samo jedno pakovanje pelena br.1, pa ćemo vidjeti onda kako to ide dalje.
    A za bolnicu još nisam spakirali, ali ću ponijeti 2 spavaćice i robu za izlazak jedino. Mislim da mi neće trebati extra roba tamo, jer ugl smo u spavaćici. A za bebu samo za izlazak, jer oni tamo imaju sve dok smo u bolnici.
    .
    Kako se vi osjećate koje ste blizu mojih tjedana? Ja jučer i danas uzas, jedva disem bas mi je teško i stomak je kao kamen tvrd. mali stalno izbacuje guzu na jednu stranu pa je postalo jako neugodno, kao da nemam mjesta više u stomaku 😅
    Mjerim tlak i šećer sve je oke pa ne znam jel to sad neki novi simptom ili ne hahahha
    Ali u noći se probudim i baš kao da se gusim koliko me kašalj uhvati (nešto slično kao kad se zagrcate vodom) 🤔

Mene ne guši, ali je moj jako nisko pa mi je dijafragma slobodna, ali što se tiće ostalog isto imam kao i ti. Izboci se na jednu stranu pa udara po organima. Ne voli kad sam na boku, a jutros me tsko pogodio u rebra da sam mislila da mi je žilu nabio ispod rebra koliko je neugodno bilo.e i još kad lupi po mjehuru, taj dio mi je najdraži 😂😂. Imam osjećaj da sam se upiškila 😂😂😂

🙋‍♀️37🧔34
    1.missed ab 7tt.- 10/19
    22.10 ➕👶♥️🌼
    IT'S A BOY💙💙💙
    24.06.2021 - IVO 💙💙
    [/url

ana0310
    04. Svibanj 2021. 19:11

Mallla

Ana0310 jel mi vjerujes da sam i ja ta koja je uvijek tvrdila za koš za pelene da je ludost i sta ce kome to, a onda potpuno ista misao ko tvoja. Beba stize u ljeto, ok imam balkon al valja moc prezivit i na balkonu. Otpad mi stoji ispred kuce a kupe ga samo subotom, rijec je o plasticnoj kanti koja mi je pred kucom, na balkonu di mi je ulaz…zamislite ljeti skupit tjednu zalihu pelena u plwsticnu kqntu i prezivit prolazak kraj toga….. Dakle definitivno je to nesto u sto bi trebala uloziti.
    Ana.b. mene cisto zanima tko i kako uspije iz pelene izbacit kakicu od novorođenčeta, to je lituša deluks…nije to komad govna da ga baciš…eto samo kažem! I ovaj dio za simptome, kašljem svako jutro jer kad ustanem odjednom se dijafragma oslibodi i valjda dođe do pluća puno zraka pa ja onako udri kašljat dok se prilagodim 🤣
    Gnjezdo meni ne treba pored svih cuda po kuci i kolicq, al kome je gust pa neka gusta.
    Jastuk za dojenje meni i mom muzu vrh za spavanje, za dojenje mi nikad nije funkcionirao, nikako ja to nisam znala naštimat.

Pa bas da, mi mislili na balkonu drzati kantu jednu pa je zakljucio muz da em bude prevruce za tako nes (zbog pozicije balkona) em zeli popiti kavu u miru bez mirisa kakice, isto kao sto i ja zelim u miru kuhati bez da mi iz kante u kuhinji dolaze mirisi svakakvi 😅 i da kupim pa da mi stoji bezveze nije mi to neki problem na kraju 🤷🏻‍♀️ a vjerujem da ce posluziti. 

2021. M 💗

ana0310
    04. Svibanj 2021. 19:13

Nekad mislim da je trudnoca pms na steroidima 😅🤣

2021. M 💗

sassy
    04. Svibanj 2021. 19:35

tweetyca

Sassy - prije nekad, kad bi mi prpkala rukama pretpostavljam dolje. Sad je vec vise po cijelom trbuhu tako kad se mice mice se i trbuh. Mislim da je normalno, sad oni i vise radtu i trnce mozes osjecat i jer ti se sad pelvicni misici prilagodjuju i opustaju. Tako da mislim da si okej do 18og osim ako te bas ne boli.
    .
    A sto se tice osjetljivosti, mene hormoni lude zadnjih tjedan dana. Popizdim na nista i placem isto tako radi nicega. Ali meni je tako i svaki mjesec prije menge, kompletno budem luda 😅

Nadam se da nije nista posebno i da ce ubrzo proci, bar da bude sve ok do pregleda . Uvijek se ufrkam na ovakve stvari

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

Matejaa95
    04. Svibanj 2021. 19:51

Jaa sam danas bila na masazi za trudnice i stvarno bi svakoj preporucila da se ode opustiti malo😀 mislim da cu  ja jos koji put otici sigurno😛

15.12.23. zadnja menz
    9.1 .24. plusiccc
    Druga trudnoca😀
    Prvi pregled 30.1

• Mimica2
    04. Svibanj 2021. 20:20

Miška, vidi kaj je meni na popisu. Slijedeći tjedan imam termin u bolnici za prijavu pa ću još pitati. 
    https://ibb.co/DWvYjX8
    https://ibb.co/5vR46D0
    Dobila sam 2 paketa pelena br1, a mislim iskoristiti još te neke popuste i opskrbiti se dvojkom i trojkom. 
    Ana, ja sam se isto par puta zagrcnula, jednom me muž počeo lupat po leđima, mislio da se davim. Znači nisam jedina. Strašno. 
    A ovo za bebine pokrete, ludo, moj stalno gura guzu u desno i to je baš creepy, trbuh je skroz ukrivo 😄

Termin 18.06

Norrah
    04. Svibanj 2021. 20:26

Mallla

Ana0310 jel mi vjerujes da sam i ja ta koja je uvijek tvrdila za koš za pelene da je ludost i sta ce kome to, a onda potpuno ista misao ko tvoja. Beba stize u ljeto, ok imam balkon al valja moc prezivit i na balkonu. Otpad mi stoji ispred kuce a kupe ga samo subotom, rijec je o plasticnoj kanti koja mi je pred kucom, na balkonu di mi je ulaz…zamislite ljeti skupit tjednu zalihu pelena u plwsticnu kqntu i prezivit prolazak kraj toga….. Dakle definitivno je to nesto u sto bi trebala uloziti.
    Ana.b. mene cisto zanima tko i kako uspije iz pelene izbacit kakicu od novorođenčeta, to je lituša deluks…nije to komad govna da ga baciš…eto samo kažem! I ovaj dio za simptome, kašljem svako jutro jer kad ustanem odjednom se dijafragma oslibodi i valjda dođe do pluća puno zraka pa ja onako udri kašljat dok se prilagodim 🤣
    Gnjezdo meni ne treba pored svih cuda po kuci i kolicq, al kome je gust pa neka gusta.
    Jastuk za dojenje meni i mom muzu vrh za spavanje, za dojenje mi nikad nije funkcionirao, nikako ja to nisam znala naštimat.

Djeca nose pelene do druge-trece godine. Ne bude bas stalno litusa deluxe pa i dalje nitko ne izbacuje kakicu. 

A sto se tice razvrstavanja otpada, ima i u HR gradova gdje se odvaja, ali generalno pelenu koja je vec plastika kojoj treba 800 godina u prosjeku da se razgradi jos umotati u plastiku... ne znam, meni osobno je to cisto nepostivanje prirode. 

Al ne dijelimo svi misljenja i to je oke 😁

➕ 17.10.
    👧 22.06.2021 - stigla curka

• Mimica2
    04. Svibanj 2021. 20:28

Još nešto sam primjetila, u 2.tromjesečju sam bila na magneziju 2 puta dnevno, ujutro i navečer. Meni su leđa trenutno u odličnom stanju i izguram čak nekad i bez magnezija, mislila sam da ću se raspadati pred kraj.
    Pitanje. Kako perete robicu? Jel se držite uputa ako mora na 40°? Ja bi to najradije sve na otkuhavanje al me strah da ne zeznem

Termin 18.06

• Mimica2
    04. Svibanj 2021. 20:31

Miška, a ovo je za mamu. Nisam skužila jel pitaš za bebe il mamu...
    https://ibb.co/vh0z9Pt
    https://ibb.co/k9L9n1W

Termin 18.06

Lullaby
    04. Svibanj 2021. 20:38

Cocolina baš mi je drago Još malo imaš izgurati. Clio super vijesti. Jeste vi cure uspjele sve pripremiti za bebe s obzirom na mirovanje?
    Sassy ja nemam žmarce, ali imam baš bolove. Danas oko 10ak cm ispod pupka, zadnjih tjedan dana i većinu trudnoće s lijeve strane..za to lijevo mi je dr rekla da je normalno jer je beba nisko i maternica se širi. Ona bol zbog koje sam završila na mirovanju je ipak drugačija, to su baš jaka probadanja, u smislu da ne možeš hodati od bolova. Općenito mislim ako bol prođe dok miruješ da nije ništa strašno, bar se ja vodim s tim i tako sam rekla dr, a ako ne prolazi zovi radije dr i provjeri.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.