Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rio
    23. Travanj 2021. 11:25

Ana0310 da. Vadila mi krv pa kapnula jednu kapljicu u aparatić.. 

👩🏻 32 god.
    🧔🏻 32 god.
    1/2020 missed ab 10tt
    11/2020 plusić 💫
    27.07.2021. Ante 🤎

Mallla
    23. Travanj 2021. 11:29

Ne pratim pokrete službeno, a neslužbeno detektiram svaki, ne mogu nebosjetit...imamo ritam javljanja! 8 ujitro, 11h, 13:30, 17, i intenzivno 22h. To potraje po 15min...
    Krevetići standardni su 120x60 pa tako i madraci, 140×70 se da naći pa ti madraci mogu bit duže u upotrebi....moja cura od 4god još taj koristi.
    Nisam fan onih željeznih opruga, pa ne bi taj. Imam od pjene tvrđi, a preporuke su kokosov madrac za bebe dakle što tvrđa podloga za bebe. Osobno se time nisam pretjerano opterecivala.
    Robica...56 kao početni broj je standardan, prosjecna tezina i duzina beba je 3,5kg i 50cm....manje bebe mogu isto u 56 njima ce to bit ok, rukavi se zavrnu. Vece bebe mogu kratko u 56 u roku 10ak dana zatrebaju 62. Uglavnom 56 kao start. S tim da sam ja uzela i 50icu obzirom na prethodno iskustvo tj bebu od 3.650 i 50cm koja je imala lagan tempo rasta a to jw rastezljivo pa ono gusta radi....
    Imam podjednako duge i kratke, a kratke planiram u kombinaciji s vesticom, a dugi za spavanac vjerojatno. 

url=https://lilypie.com]

Bela23
    23. Travanj 2021. 11:29

Laya kao da si opisala moj slucaj. Ista nam je stvar. 
    Sto se tice bodica ja nisam niti uzimala kratke jer svi s kojima sam pricala kazu da djeca jos nemaju razvijenu termoregulaciju pa se bas ne preporucuje, sad nzn 🤷🏽‍♀️. Svakako ne planiram prvih mjesec dana joj oblacit nista kratko jer je termin sredina 6.mj. Ako poslije bude trebalo lako cu nadokupiti. Ne zelim se puno zatrpavati s robom jer sam nakupovala ja, dobila sam od sogorice i jos bake su rekle kupiti tako da nema sanse da ona to sve stigne iznositi. Vec sam upozorila bake ako bec zele kupiti da kupuju vece brojeve sta ce moci poslije i duze nositi, a ja sam kupila ovaj 56 i to u h&m-u 5 bodica, 5 hlacica i 5 pari carapica i pidzamice. Ako bide potrebe lako jos narucim. 

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

Mallla
    23. Travanj 2021. 11:32

Tinchy_07

mara5

Jeste pripremili vise dugih ili kratkih rukava ili jednako?

Ja sam vise dugih jer se vodim time da bebe u pocetku trebaju duge, lagane rukavice, a termin mi krajem 6.
    Znaci 56 sam vecinom dugo, 62 ima dosta kratkih,ako i bude zima preko tih kratkih ce ic jos koja duga vestica. Jedino neznam dali da uzimam hlacice sa nogavicama ili ne, kako ste vi prakticirale?
    Mislim prakticnije je ako su s nogavicama, a opet, te ako su vece se ne mogu podvrnut

Mislis sa stopalima hlace? Ja bi za ljeto bez, dakle carapice...jer npr. Voznja u autu u AS je vruce, ako zatreba lakse je skinuti carapice nego cijele hlace....za spavanje sa stopalima....

ana0310
    23. Travanj 2021. 11:34

Rio

a čekaj rezultate iz vene jer meni je na aparatiću učitalo 5.1, a na kraju je bilo 4.8

2021. M 💗

Mallla
    23. Travanj 2021. 11:36

Ja se vodim time da je ljeto, dalmacija 35+ stupnjeva, pelena u kojoj je vruce...roba...uvijek treba pratiti temperaturu tijela...za bebe je opasnije pregrijavanje nego sto je da im je malo hladnije ili frisko....pa ako je bodi dugi ja bi ga kombinirala s hlačicama koje su zasebne dakle ne kombinezon, tako da se lako može skinuti a nogice prekriti s tetrom....
    Mnogi dr. Kazu obuci djete kao sebe ili plus 1 sloj...a ja sam ljeti gola voda u najmanje moguce robe 😊 bit ce izazovno ljeto!

Mallla
    23. Travanj 2021. 11:36

ana0310

Rio

a čekaj rezultate iz vene jer meni je na aparatiću učitalo 5.1, a na kraju je bilo 4.8

5.1 je graničan al nije zabrinjavajuć!

Tinchy_07
    23. Travanj 2021. 11:41

Mallla

Tinchy_07

mara5

Jeste pripremili vise dugih ili kratkih rukava ili jednako?

Ja sam vise dugih jer se vodim time da bebe u pocetku trebaju duge, lagane rukavice, a termin mi krajem 6.
    Znaci 56 sam vecinom dugo, 62 ima dosta kratkih,ako i bude zima preko tih kratkih ce ic jos koja duga vestica. Jedino neznam dali da uzimam hlacice sa nogavicama ili ne, kako ste vi prakticirale?
    Mislim prakticnije je ako su s nogavicama, a opet, te ako su vece se ne mogu podvrnut

Mislis sa stopalima hlace? Ja bi za ljeto bez, dakle carapice…jer npr. Voznja u autu u AS je vruce, ako zatreba lakse je skinuti carapice nego cijele hlace….za spavanje sa stopalima….

To imas pravo, definitivno za na brzaka rashladit skinut carapice. Uzet cu carapice posebno, hvala 

🧔 35
    🙎🏼‍♀️32
    🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙

ana0310
    23. Travanj 2021. 12:07

Mallla

Ja se vodim time da je ljeto, dalmacija 35+ stupnjeva, pelena u kojoj je vruce…roba…uvijek treba pratiti temperaturu tijela…za bebe je opasnije pregrijavanje nego sto je da im je malo hladnije ili frisko….pa ako je bodi dugi ja bi ga kombinirala s hlačicama koje su zasebne dakle ne kombinezon, tako da se lako može skinuti a nogice prekriti s tetrom….
    Mnogi dr. Kazu obuci djete kao sebe ili plus 1 sloj…a ja sam ljeti gola voda u najmanje moguce robe 😊 bit ce izazovno ljeto!

hvala Malla!

2021. M 💗

miska
    23. Travanj 2021. 12:16

ana.b.

miska

ana.b.

Kiflica koje su tebi granice dali za šećer?
    Meni postrozili mjere nego što je inače…npr piše nakon sat vremena da bude ispod 140 mg/dl i ona to prekrižila i napisala nek bude ispod 120mg/dl
    …a na papiru piše isto za nakon 2 sata mora biti ispod 120 to je komplet prekrižila….a na tašte je prekrižila gornju granicu od 95 i stavila da bude 85.
    Ugl to je u mg/dl ..samo ove pomnozis sa 0,056 i dobiju se mjere koje vi koristite mmol/l

Meni je dr ostavila 95 i 140, ali me ovako gnjavi. Prvo mi kaze javi se za 2tj i onda ona mene zove i salje mailove nakon par dana. 🤔 A za medjuobroke me gnjavila da nisu dobri, ona bi skoro da gladujem kad cujem sta hoce. I skuzila sam da skoro sve doktorice Njemice tako, briju previse na kalorije i tezinu. U mjesec dana se nisam udebljala ni grama, ginekolog kaze da je sa velicinom bebe i kolicinom plodne vode sve savrseno pa se ne brinem. Pazim na hranu koliko mogu a da nisam gladna.

Pa ja nez zašto su takvi…mislim, oke treba paziti sad da se ne udebljamo 30kg ili ako stvarno imamo dijabetis nas staviti na tu hranu…jer sve to utječe na bebu, a mi hoćemo zdrave i zadovoljne bebe ❤
    Ali mi nema smisla pomjerati neke granice i zahtjevati previse 🤷🏼‍♀️
    Doduše ja sad stvarno premalo jedem jer mi muka bude ako pojedem normalnu porciju….evo do sad svako jutro mi nataste izmjeri 76-77mg/dl (4,2-4,3mmol/l) I to je odličan šećer na tašte…i cak 1h poslije jela mi većinom bude unutar njenih granica…eto možda 2 puta da je prešlo njenu granicu, ali njena granica mi malo pretjerana..kad vidim da u hrv istu granicu nakon 2h imaju kao ja nakon 1h 😅

Ne znam stvarno, djeluje mi da pretjeruju. Pa veca mi steta ako sam gladna pa mi padne tlak, secer, pocne glavobolja i ne bude mi dobro nego da mi secer bude oko granice ili mrvicu povisen. Ja sam mjerila tjedan dana bas detaljno kako je rekla, skuzila sam sto mi pase sto ne i da mi je secer stvarno ok. I od onda izmjerim povremeno, uz to sto cu iduci tj morati opet detaljno 3 dana mjeriti i pisati sto jedem pa joj poslati u mailu. Pa kad se nisam ni grama udebljala u mjesec dana i da je na pregledu sve super sa bebom onda znam da je stanje ok. 🙂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.