Drage cure, oprostite sto upadam ko padobranac, imam jedno pitanjce. Jucer sam radila ultrazvuk u 12 tj (12tj i 3d) i izmjeren mi je nuhalni nabor od 2.20 mm (CRL 66.40 mm) Doktorica mi je rekla da sve izgleda super i da nema razloga za brigu (radila sam i Nifty al rezulati su tu u Luksemburgu gdje ja zivim tek za dva tjedna). Naravo da sam ja krenula citat po netu nakon (glupaca) i vidjela da se preferira da je nuhalni nabor manji od 2 mm i da vecini cura i jest. Nekako se nadam da to ovisi i o tjednu i da je kod mene sve ok (jer koliko sam ja razumjela NN raste do 13og tjedna i u 13om se pocinje smanjivati, tako da je mozda noramlno da je u 12 tj nesto veci?). Ima li itko neka iskustva ili saznanja o ovome, mene je naravno sad dosta strah da nesto nije ok? :(
Drage cure, oprostite sto upadam ko padobranac, imam jedno pitanjce. Jucer sam radila ultrazvuk u 12 tj (12tj i 3d) i izmjeren mi je nuhalni nabor od 2.20 mm (CRL 66.40 mm) Doktorica mi je rekla da sve izgleda super i da nema razloga za brigu (radila sam i Nifty al rezulati su tu u Luksemburgu gdje ja zivim tek za dva tjedna). Naravo da sam ja krenula citat po netu nakon (glupaca) i vidjela da se preferira da je nuhalni nabor manji od 2 mm i da vecini cura i jest. Nekako se nadam da to ovisi i o tjednu i da je kod mene sve ok (jer koliko sam ja razumjela NN raste do 13og tjedna i u 13om se pocinje smanjivati, tako da je mozda noramlno da je u 12 tj nesto veci?). Ima li itko neka iskustva ili saznanja o ovome, mene je naravno sad dosta strah da nesto nije ok? :(
Dosta neznanstvena metoda ali mislim da nema brige. Moj je bio 2.3 u 13 tjednu (12+3) i dosao je uredan Nifty natrag i predivna velika beba na svakom pregledu od tad. Znam da ti je frka cekati, ali mislim da nema razloga za brigu :) drzim fige!!
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Ajme drage moje, ja sad bila kod kolegicine sestre po robicu sto mi je pripremila... Samo cu vam napisati da imam auto karavan, i pun bunker je te odjece sto sam dobila 🤣🤣 sokirala sam se sta su mi toliko toga pripremile. Rekla mi je djevojka da tu sve imam i da nema potrebe za kupovanjem, jedino ako si ja iz gusta budem htjela nesto kupiti 🙈🤣 predobro🍀🥰 isto smo se dogovorile da kada moja malena preraste da joj vratim da ona dalje dijeli, a ona ce meni dati opet veće velicine 🤣🙈❤️ znaci sve mi rijeseno. S time da mi je rekla da se ne brinem ako se nesto unisti, jer je to normalno. Ma ja odusevljena 🥰
Ja sam krenula pisati šta sam nosila u rodilište i ono upitnici iznad glave.
Kao da je bilo prije 100 godina, a ne malo više od 3.
Slažem se da dosta toga zavisi od bolnice do bolnice, ali ono što svuda treba su jednokratne gaćice, ulošci, spavaćice, voda, možda koja plastična čaša, pribor za jelo. Ja bih obavezno dodala labelo, i tu još nešto lične higijene. Ne znam kako je ovdje u rodilištima ali u Bosni se kosa ne pere u bolnici, tako da šampon i njega za kosu nije potrebna.
Ja bih tu kozmetiku smanjila na osnovno,
sapun, kaladont, četkica, što manje stvari to bolje.
Mislim da za par dana neće ništa biti ako ne stavljamo kreme i sve ostale rituale koje inače radimo, pogotovo jer je tuširanje rano ujutru prije vizite i tad je trk ko će prije dok ima tople vode. 😊
Svakako mislim da potkošulje i obične gaćice ne trebaju, ne znam kako ovdje ide, ali meni je stvari za izaći iz bolnice za mene i bebu muž donio kad je došao po nas.
Za bebu sam nosila flašicu, dudu, ali mi to nije ni trebalo u tih prvih par dana. Flašicu sva rodilišta imaju i izdajalicu, mada zna biti gužva, pa je ro praktično ponijeti, ako imate 🙈
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Malla da, ne znam čemu te gaćice ako ćemo biti u jednokratnima, al ponijet ću koji komad neka bude. Potkošulje bi mogla izbaciti. Za podloge za presvlačenje sam shvatila i da mami treba da ispod sebe stavi. Stvarno nemam pojma jer mi je ovo prvi put 😅 Sve te neke stvari koje nisam sigurna, a malene su ću ubaciti neka se nađe, a za veće ću vidjeti. Mislim da ću za većinu stvari odlučiti kada baš budem pakirala torbu i kada pola ne stane 😂 Svu kozmetiku ću putna pakiranja spremiti. Wc papir stvarno treba 😂 Barem kod mene. I čaše plastične su kao obavezne. Za te pakete blazinica i sl. ne znam ni koliki je paket, to čak mislim možda uzeti velike pakete ako je isplativije pa ću si odvojiti u zip vrećice i muž neka donese ako fali.
Neki kažu da su 2 spavaćice dosta, neki 4. Ja sam stavila 4 jer inače toga doma nemam, a ne da mi se slati muža da kupuje i doma to pere ako bude trebalo. Čini mi se da ne bi na dobro ispalo 😂 Baš danas idem vidjeti malo za bebača po dućanima i nadam se uloviti koju spavaćicu. To mi djeluje najgore iskreno jer di god gledam nemaju dugmad.
Vas s iskustvom sam čekala da mi ispravite popis, tnx 😊 Mada gle ovo sve jesu rekle mame koje su rodile..neke sve trpaju, neke ko moja sestra misle da je većina nepotrebna. Sve ovisi o ženama. Meni je čak poznanica rekla da je nosila jastuk za dojenje u bolnicu i da ju je to spasilo. Ja se mislim sve to pribaviti, a nosit ću što stane u torbu. Uvijek se naknadno može donijeti.
Izdajalicu nisam mislila kupovati nego ću poslati muža da kupi ako bude potrebno. Misliš da mi to odmah treba? Pa možda da vrebam popuste. Vidim one Avent standard pa premium..nemam pojma što je što i valja li.
Ajme opet sam roman napisala 🤭
E pa da, vidis nisam skontala to za podloge al za ispod mame kuzim, kuzim, dobra ideja ako pusti krv da ne ide po posteljini! Ne lose ponjet jednu dvije. I to sto kazes za jastucice nekoliko njih ponjet. A paketi su inave xxl! S tim da sam danss i ja pisala pozamasan popis i ne vjerujem da cu sve to ponjet. Sto kazes to cemo odlucivat na licu mjesta!
url=https://lilypie.com]
Bojana slicno je i ovdje. I meni je muz donio za mene i za bebu robu za izac. Higijenu sam isto imala najosnovniju. Kosu sam prala doma!
Mislim da izdajalica nije potrebna odmah, ako zatreba nabavi se a i rodiliste ima svoju. Jedino bocica kod nas nema, cak ni duda al to sam krijumcarila.
Povucena razmisljanjem nasla sam da ima kupit 2 role papira kao putni...super....i mali paketići za dezinfekciju ugl...kao da se spremam na put.
E ja sam imala malu sportsku torbu koju smo šutali po sobi jer nismo imali di s njom.
Čiščenje proszorija je sve samo ne čiščenje pa ne bi ništa na pod stavljala ja sam bila od onih luđakinja što čiste!
Ovo mi je zsnimljivo za vrečice to mi se čini najpraktičnije....
https://ibb.co/BKvHMJQ
Ja s tim perem nasu odjecu vec neko vrijeme plus Ariel i Frosch omeksivac. Ja sam kupila Froschov tekuci deterdzent za bebe pa cu oprati s njim robu za bolnicu (i svoju i bebinu) prije pakiranja, da beba ne osjeti sto mirisa.
E da, kad smo kod mirisa. Gel za tusiranje nakon poroda gledajte da je bez mirisa ili sa jako blagim mirisom i nikako se s njim tusirati preko grudi nego samo okolo.
Meni su preporucili da grudi operem kada se tusiram onim cim kupam i bebu kako bi miris ostao isti. Neke bebe odbijaju siku radi mirisa, mada ne sve, za svaki slucaj dobro je to imati na umu. Sto se tice higijene prije podoja, dovoljna je obicna mlaka voda.
👩🦰 - 31
👨- 40
Baby girl <3
Cure jeste vidjele da su izasla Ergobaby metro+ kolica, teže 7,8g izgledaju još kvalitetnije, a nemaju posebno navlaku/košaru za novorođenče, nego se iz osnovnog modela pretvore u "košaru". Ergobaby me stvarno oduševljava koliko je napredan po pitanju praktičnosti!
Sortiraj odgovore
Najstariji