Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aneee
    10. Travanj 2021. 08:04

Slikam i ja svoj popis što imam s tečaja pa možemo uspoređivati. Da u bolnicama imaju te uloske, mrežaste gaćice, pelene za bebe, robicu za bebu tijekom boravka. Nama su rekli da ne koristimo kremu za guzu osim ako je stvarno potrebno. Mene najviše zanima kako najlakse čistiti bebi nos, a da nije onaj nastavak što ide na usisivač. 
    I još nešto me zanima 😅 kad ćete vi početi prati i peglati robicu za bebu? 😄 
    I kako prvo pranje? Oke sa svjetlijim materijalom, ali kako sa tamnijim bojama? 😅🙈 

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Mallla
    10. Travanj 2021. 08:32

Ana b. Robu peres kako peres svaku robu! Jedina je fora ne koristiti omeksivac ako ga inace koristite i uzeti sensitive prasak za robu koji cete staviti u manjoj kolicini, a mozete staviti i duplo ispiranje i to je to. Osobno koristim persil sensitive, on mi je naj naj. Sto ce tice peglanja isto peglas ono sto je potrebno radi zguzvanosti, ne moras ono sto ne zahtjeva peglanje. Jedna mikrobiologinja mi je pojasnila kako peglanje nema veze s ubijanjem bakterija i da zapravo nije ni korisno ubiti ih sve! Taj njen komentar bio je na moj stav da treba peglati sve.
    Sto se tice boli i probadanja, odmaraj. Pomaze tusiranje, lezanje na leđima uz povišene noge (npr na naslon kauca stavis noge) to opusta zdjelicu.
    Lullaby meni se ovaj popis za rodiliste cini velik mozda ovisi od rodilista do rodilista al tetra pelene, 2× jastucici, komprese, wc papir, sesirici, bocica, gacice obicne i potk9sulje, grudnjaci....ne vidim bas potrebu. Racunaj da ces obicne gqcice obuci na odlasku, u sred ljeta ne znam jel imace nosis potkusulje, u rodilistu ce ti zgodnije biti bez grudnjaka, znaci oblacis ga na odlasku. Tetra pelenama ne vidim svrhu nikakvu ni podlogama za presvlacenje jer rodilista to imaju.jastucici ok ponjet jedan pak zlu ne trebalo al 2 su po meni zwuzimanje mjesta nepotrebno. Bocica ti ne treba jer ima u rodilostu a rodilista prijatelj djece ne daju bocice vec na casicu ili spricu (dohranu). Wc papir nije valjda da to nemaju...mozda 1 rola za svaki slucaj. Dodala bi sredstvo za dezinfekciju prostora...pisala si za ruke al evo ja bi jedan univerzalni ponjela. Isto vrevice za otpad ima svaki wc pa to ne treba nositi. Al ponjela bi bocu vode obavezno.

url=https://lilypie.com]

matea1989
    10. Travanj 2021. 08:33

Super popis, baš ću malo proučiti i proći po njemu da vidim šta bi ja još možda dodala/izbacila, ali evo ono što sam na prvu primjetila je krema za bradavice, nama je patronažna sugerirala da je najbolja babylove iz dm-a (jeftina je i da ima najbolji sastav)...  A za kozmetiku za bebu preporuča naravno mustelu...

Mallla
    10. Travanj 2021. 08:35

Vjerujem da ce nam lakse bit popise gledat kad krenemo u rodilista tj kad prve od nas krenu. Vjerujem da ovisi od rodilista do rodilista pa nemojte ovo moje uzeti zdravo za gotovo. Svoj popis nisam jos sastavila. Sto se tice ulozaka zadnji put sam nosila 5×Vir i 1x libresse a sad 1 veliki Cicco(cula sam da su bolji nego vir) i 1 libresse. Zato sto pipi nakonbporoda boli i vir mi je 3 dan poceo smetati pa je libresse koji imace koristim spasio stvar.

Mallla
    10. Travanj 2021. 08:50

Dodatno tim rukavicama nikad svrhu nisam vidila tj. Dosta beba zivcira. Pa ajde ne zauzimaju nesto mjesta pa nije frka. Super si dodala maske! Ja cu jos ponjeti dudu jer je planiram koristiti a necu dojit na zahtjev nego na 3h otprilike....ako bude srece. Isto cu izdajalicu ponjeti zlu netrebalo. I istina babylove krema za bradavice je odlicna...al meni to prvi put nije trebalo. Nelose je pripremiti mali kolut za napuhavanje (za more) u svrhu da stoji u autu ako puno popucate da mozete sjediti u autu kad budete isle doma (ovo nije nuzno ali dobro dođe). I ja jos nosim vilicu, nož i žlicu jer prošli put mi je stalno nešto falilo 🤔😄 al to je do tog rodilišta.
    Inače ovi drugi popisi sve 5 plus jedan paketić dohrane taman da se mora baciti i ljekarna: kapi za grčeve tj protiv njih, uzimala sam probalans baby i kako sam dojila davala sam D3K2 kapi. Naravno to su stvari koje se mogu kupovati naknadno pa ih nije nužno imati odmah. I jos sam se sjetila u rodiliste ponesite u spreju termalnu vodicu...ona je spas. Prvo za osvježiti sebe, a po potrebi možete njome naprskati bebinu guzu kog presvlačenja. LaRoche ima isto poklon paketice ako se registrirate na njihovoj stranici.

Aneee
    10. Travanj 2021. 08:50

Mallla aha oke super...ja sam mislila da sve treba na visokim temp pa onda još peglanje bas zbog bakterija. Super je naučiti nešto novo.
    Za omekšivača znam da nebih trebalo bar prva 3 mj, a poslije neki za bebe. Iako meni bebe imaju najljepši miris pa sto neutralniji miris robice to bolje 🥰 
    A za prati robicu sam gledala onaj iz dm-a frosch i denk mit...a sad nez koji je bolji, oba mi se čine oke

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙

Aneee
    10. Travanj 2021. 08:55

I vitamin D3K2 jel bas potrebno? Jer bebe su nam ljetne, pa sam mislila da nam to ne treba onda koliko treba zimskim bebama

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙

Mallla
    10. Travanj 2021. 09:01

Ocito je vrijeme da pocmem popis slagat.
    Sorry na mojih 100 objava. Kako mi je padalo na pamet tako sam pisala.
    Ana b. Ciscenje nosa, mislis redovno dnevno ili ciscenhe zapusenog nosa?
    Dnevno - oni mali aspiratori kao pumpica ili oni na baterije. To je za tipa par govanaca izvuci ako su kompaktni
    Zapuseni nos - usisivac,  ima i takav slican nastavak kojim umjesto usisivqca mi svoja usta naslonimo i povucemo (srcemo) ili fiziološka otopina cca 5ml u jednu nosnicu naglo, pa u drugu, s tim da beba tada stoji uspravno nagnuta lagano naprijed.
    Sve od tih opcija su dosta stresne za izvesti ali su funkcionalne. A kasnije cete po potrebi kupiti inhalator koji fino otopi slince pa bude lakse s malim nosicem.
    Osim fizioloske koja je naj naj, postoji i sterimar baby koji ima nastavak za bebin nos pa dobro dođe za održavanje higijene nosa opcenito, pa cak i kad je nos zapusen. (Ovo ne moras imat doma nego informacija za nekad kasnije).
    Kao i panadol baby sirup (paracetamol) koji se moze upotrebljavati od bebina 2mj, za slucaj fibre....to je isto info za kasnije.
    A za nas nakon poroda i tijekom dojenja pije se ibuprofen....nikako ne Andol, Aspirin ni Paracetamol.

Mallla
    10. Travanj 2021. 09:05

Je Ana i taj Frosh je odlican, to po svom izboru odaberes, nema tu nekog univerzalnog pravila.
    E ne znam kako ce nam biti za K2D3 obzirom da je ljeto. Zato to ne treba prije uzimati nego ako dr. Preporuci. Ja sam imala zimsku bebu, pa su preporucili al su mi rekli da preporucuju jer dojim a ne jer je zima pa sad ne znam kako ce biti na ljeto. Mnoge mame oko mene nisu davale te kapi kao radi grceva, ali moje iskustvo s njima je ok. Davala sam ih prvih mj dana.

Aneee
    10. Travanj 2021. 09:16

Imam osjećaj da na kraju necu imati nešto bitno 😅 ali oke mislim da ako nešto i ne budemo imali nije teško kupiti taj dan kad skuzimo 😅
    Jučer sam kupila od aventa grijač bočice jer sam imala 20% popusta 🙈  čini mi se dobro jer ako mi i ne bude trebalo za bočice, trebat će za kašice. 
    Mallla onda i ono dezinfekcijsko sredstvo za pranje robice je isto nepotrebno? Jer sam i to gledala 😅

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.