Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Klooo
    22. Veljača 2021. 14:57

Tweetyca da znam da nije preporučljivo, ali jednostavno u snu završim nekako na leđima. Bez obzira i na jastuk za bočno spavanje. Zanimalo me ima  li nas još koje se mučimo ostati na boku. 
    Što se tiče straha zbog prošle loše trudnoće tu sam. Ista stvar je i kod mene. Kupila sam onaj dnevnik za prvu trudnoću i htjela bi početi pisati, ali kao da je taj dnevnik od nesuđene prve bebe i nikako da si kažem to je samo prazna knjiga izvoli si napisati uspomene. Još kako je i ova trudnoća bila najprije trojčeki pa smo došli do toga da je jedna beba onda sam baš u nekom grču stalno. Znam se uhvatiti u crnim i tužnim razmišljanjima. Mislim si jedva da si trudna, a već si izgubila troje bebica. Tako da se dosta kočim da se vežem sad za bebu što me onda rastuži. Nadam se da će pomoći kad saznamo spol da se malo opustim i više se okrenem bebi, a ne konstantnom strahu ajme nešto nije u redu.
    Na početku sam imala UZV svaka 2 tjedna. Sad mi je najduži period da nisam išla na pregled tako da će mi u pon biti peti ultrazvuk već.
    Ko od vas planira ići na 4D ultrazvuk?

Mallla
    22. Veljača 2021. 15:40

Dobrodošle nove cure!
    Kloo ne opterecujem se kako spavam, spavam kako mi udobno a to je roštiljanje, malo livo, malo desno, malo leđa i tako se vrtim. 
    Raven nemam osobnog iskustva ali mali od kume je imao tako, nakon poroda je isto imao pa je u prvih par mj to kontrolirao, imao jedan zahvat i sve je u redu. Sad su mu 4 godine i više ne mora ni na kontrole ni ništa u vezi bubrega. Većini djece to do poroda stvarno prođe, a nekolicinu muči još dalje al ništa pretjerano!

url=https://lilypie.com]

miska
    22. Veljača 2021. 15:58

Dobrodosle nove! 😊
    Ja sam u pocetku svasta nesto googlala, bas sam bila u strahu, dugo smo prizeljkivali trudnocu i dosla je bas onaj mjesec kad se nisam nadala pa si mislis je li moguce?! Ugl, skuzila sam da trebam prestati sa tim strahom i biti optimisticna, utjecati na ono sto mogu - znaci redoviti pregledi, zdravija prehrana, setnja, itd. Ako se pojavi nesto, kao npr. meni urinarna infekcija, odes kod doktora provjeriti, pa makar bilo i bez veze. Sve ostalo je Bozja volja, sudbina, kako tko vjeruje. 

Hocu vam reci da mi puno znaci ovo dopisivanje na forumu i da nas svima zelim sto laksu trudnocu, sto laksi i brzi porod i oporavak i da nam bebice budu zdrave! 🥰

Ja sutra imam 2. screening (detaljni UZV), pocinje mi 23. tjedan i bas sam nestrpljiva! Nisam bila na pregledu 5 tjedana.

• Raven7
    22. Veljača 2021. 16:07

Hvala cure na info :)) 

➕4.11.2020.
    It's a boy 💙
    Termin poroda 09.07.
    Rođenje 20.07.2021.

[url=https://lilypie.com [/url

sassy
    22. Veljača 2021. 16:13

Ovo mi je prva trudnoca, nisam imala prije negativna iskustva ali i dalje jos uvijek ne kupujem robu nit bilo sta, nekako mi je prerano za to, odlucila sam poslije 20 sedmice (nakon drugog screeninga) mozda poceti po malo s kupovinom.  Isto tako cula sam da ne valja skroz ostavljat za kraj jer cemo imati manje energije i teze se kretati 🙈
    Sto se tice bocnog spavanja, trudim se ali kao i sto ste mnoge spomenule, nadjem se cesto na ledjima da spavam, rekla sam muzu kad se probudi u noci i vidi da sam na ledjima da me zarola na bok, kaze on: cijelu noc te okrecem ko cevape 😂 

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

22. Veljača 2021. 16:30

Pozdrav svima, i novima i starima 🌞
    Ja čak i ako završim na leđima osjetim strašan pritisak, ko da bez zraka ostajem i to me probudi usred noći pa se prebacim na lijevi bok. Jel još nekome tako?

Amber
    22. Veljača 2021. 16:34

sassy

Ovo mi je prva trudnoca, nisam imala prije negativna iskustva ali i dalje jos uvijek ne kupujem robu nit bilo sta, nekako mi je prerano za to, odlucila sam poslije 20 sedmice (nakon drugog screeninga) mozda poceti po malo s kupovinom. Isto tako cula sam da ne valja skroz ostavljat za kraj jer cemo imati manje energije i teze se kretati 🙈
    Sto se tice bocnog spavanja, trudim se ali kao i sto ste mnoge spomenule, nadjem se cesto na ledjima da spavam, rekla sam muzu kad se probudi u noci i vidi da sam na ledjima da me zarola na bok, kaze on: cijelu noc te okrecem ko cevape 😂

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

Amber
    22. Veljača 2021. 16:36

tweetyca

U Svedskoj dobijes samo 1 ultrazvuk u 19om tj, a ako si iznad 35 onda i kombinirani u 12om tj. Ja sam doduse zasad radila UZV svaki mjesec i planiram nastavit tako. Zasto? E pa pred kraj ocu okvirno znat kolika je beba, a ovo sve izmedju zelim da prate da je sve okej i specificno da je kolicina vode koliko bi trebalo bit. Visak moze upucivat na problem sa crijevima bebe a to je definitivno nesto sto bi htjela znat unaprijed i zavisno o tome odabrat gdje bi rodila jer u slucaju toga je potrebna operacija odmah. Na ultrazvuke idem radi svog mira, nista vise 😅

Jesi li bila i sa 16 tjedana? Ja sam sama sebi rekla da necu panicariti i ici privatno, a jucer se poskliznula glupa na parketu i pala i sad me lovi panika i razmisljam da ipak odem. Sljedeci mi je 19+6. Svi mi kazu da necu nista pametno vidjeti na tom izmedju 12 i 16TT, ali ja jos ne osjetim bebu pa me mozda zato malo jos panika? 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

Kiflica
    22. Veljača 2021. 17:05

Drago mi je cuti vasa iskustva, dosta nas ima koje se slicno osjecamo, super je sto smo si tu podrska. 🤗♥️
    Amber, rano ti je jos za osjetiti, rijetko tko tako rano osjeti, uglavnom to bude kasnije...
    Cocolina, slatko kako se pas iznenadi😍
    Sassy haha, kao cevape😂
    Mene moja bebica upozori kad sam na leđima, pocne me udarati🤣😍 onda se ja okrenem na bok i ona prestane. Zna se cuvati vec ovako mala😁💪♥️

Amber
    22. Veljača 2021. 17:05

Amber

tweetyca

U Svedskoj dobijes samo 1 ultrazvuk u 19om tj, a ako si iznad 35 onda i kombinirani u 12om tj. Ja sam doduse zasad radila UZV svaki mjesec i planiram nastavit tako. Zasto? E pa pred kraj ocu okvirno znat kolika je beba, a ovo sve izmedju zelim da prate da je sve okej i specificno da je kolicina vode koliko bi trebalo bit. Visak moze upucivat na problem sa crijevima bebe a to je definitivno nesto sto bi htjela znat unaprijed i zavisno o tome odabrat gdje bi rodila jer u slucaju toga je potrebna operacija odmah. Na ultrazvuke idem radi svog mira, nista vise 😅

Jesi li bila i sa 16 tjedana? Ja sam sama sebi rekla da necu panicariti i ici privatno, a jucer se poskliznula glupa na parketu i pala i sad me lovi panika i razmisljam da ipak odem. Sljedeci mi je 19+6. Svi mi kazu da necu nista pametno vidjeti na tom izmedju 12 i 16TT, ali ja jos ne osjetim bebu pa me mozda zato malo jos panika?

Sorry, svi kazu da necu pametno vidjeti ako odem sad sa 16TT, dakle izmedju 12TT i 20TT kad imam po rasporedu. 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.