Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    01. Veljača 2021. 21:54

E bas super cure, sad smo tu napisale nekolicinu iskustava stvarno svakodnevnih koje dokazuju kako svaka ima različito iskustvo s ponekom sličnosti pa čak ista žena u 2 trudnoće.
    I boobabooo da iako se dojenje forsira dosta nas malo doji. U mojoj okolini sam bila sama u toj priči a bilo nas je s bebama. A ovo za babe i njihove stručnosti apsolutno potpisujem!

url=https://lilypie.com]

• boobaboo
    01. Veljača 2021. 22:16

Evo i da dodam, danas sam 19+3, bila na pregledu napokon, nikako docekati. Dakle, iako bi za ocekivati bilo da cu do sada osjetiti neke pokrete bebe, kod mene nista, tako da sam iskreno, zadnja 2 tjedna umirala lagano. Dosla danas kod svoje gin, zena odma viknula: na stol. Upali uzv, sve u redu. U isto vrijeme smo odahnule 😅 Ne kuzi ni ona ni ja zasto ne osjetim, ali velikim razlogom smatram svoj tempo, koji je ono, od 6 ujutro do ponoci stalno neko trcanje. Malac me psihicki i fizicki toliko umori, da vam to ne mogu opisati. Najradije bi ga sad u vrtic poslala. Dakle, valjda dok je beba aktivna, i ja sam, i jednostavno ne osjetim, a nemam ni vremena pipkati se po trbuhu i traziti. A kad legnem, valjda i beba spava, pa ono, nista opet. I doktorica je 90% uvjerena da je cura  ( spas, jer se nadam mirnoj curi opet 😅). Uglavnom, sve 5, sve odgovara tjednima i danima. Do iduceg pregleda ne trebam nista vaditi ni raditi, a onda nakon iduceg (24 tj) mislim da mi slijedi ko i svima, OGTT. To mi je onako, bljak , ali ajde pregrmiti cu.

• boobaboo
    01. Veljača 2021. 22:22

Malla , ja sam stvarno imala srece sa dojenjem, jer me nikad nista nije bolilo. Bitno je samo uzeti sa sobom u rodiliste Purelan ili neku slicnu vazelinsku kremicu, i odmah poceti tamo mazati, jer to bude šok za bradavice. E, za one koje drugi put radjaju, upozorenje: kontrakcije maternice nakon poroda - ajme meni. Dakle nakon prvog poroda, samnom u sobi bile same neke zene kojima je to bilo 3. dijete. I sve redom bi se savijale od bolova dok bi dojile, jer bi ih unistavale te kontrakcije. Meni nista nije bilo jasno, mislila da nesto samnom nije u redu. Nakon drugog poroda, uzas. Znaci dijete doji, a ti imas osjecas ko da imas trudove. I to mi je trajalo dobrih 5 dana nakon poroda, svako dojenje - bole kriza, boli maternica, boli zdjelica, toliko da mi se plakalo, jer ko da 5 dana rađam.

Bojana2017
    02. Veljača 2021. 08:24

boobaboo

Ne znam tko je napisao, ali i ja sam dosla doma iz rodilista s prvom i bilo je ono: hmm, sta sad s njom? Ali ona je bila super beba, stalno smo ponavljali da bi takvih imali 100. Vec tada smo znali cijeniti mirno dijete. Ta je doslovno prespavala prvih 6 mjeseci zivota. Samo mi je u pocetku bilo onako cudno, jer sam se nacitala/naslusala svega usput, kao to tesko, grozno, zahtjevno… Ja ju nahranim, ona zaspe na cici i samo ju prebacim u kolica, krevet, stagod i tako bi spavala po 3-4 sata, danju i nocu. Cudno mi je bilo jer bi zastala onako - i to je to? Kasnije, kad je krenula istrazivati, bilo je svega svukuda, ali dovoljno je bilo jednom-dvaput ponoviti nemoj, ne i to je to. Sin je dijametralno suprotna prica. U rodilistu, babice ga nisu znale umiriti, jedna mi je stalno dolazila i govorila: ajme on je grozan, on stalno place jel imas mlijeka. Da mi je bio prvo dijete, najvjerojatnije bi me takve izjave odbile od dojenja jer bi mislila da eto, nemam mlijeka, da nije dovoljno "jako". I to vam je najveca zabluda. Mislim da dojeno dijete koje u prvih mjesec dana dobije preko 800 grama ne treba "nadopunjavati", mozda cak i sve iznad 500 grama.

Boobaboo moja cura je bila sušta suprotnost tvojoj. Budila se svakih pola sata do sat i danju i noću, nije bilo moguće sastaviti 2 ili 3 sata spavanja. Pa tek te priče kako mi je mlijeko slabo i da bih trebala da je dohranjujem jer se budi često. A ona rođena sitna (3.050 gr) iz bolnice izašle ispod 3 kg, a dobijala svaki mjesec 950-980 gr.
    Sreća pa nisam nikog slušala i nastavila po svom, jednostavno je dijete takvo, budila se, tražila mamu, imala grčeve. Zato je plakala i budila se, a ne od gladi.
    Svakako neku pametnu treba poslušati, ali savjete svih baba, strini, tetki, ma joj, na jedno uđe, na drugo izađe. 

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Lullaby
    02. Veljača 2021. 08:39

Cure samo da javim...dočekala Nifty, uredan nalaz. Dolazi nam dečko 💙

Mallla
    02. Veljača 2021. 08:52

boobaboo

Malla , ja sam stvarno imala srece sa dojenjem, jer me nikad nista nije bolilo. Bitno je samo uzeti sa sobom u rodiliste Purelan ili neku slicnu vazelinsku kremicu, i odmah poceti tamo mazati, jer to bude šok za bradavice. E, za one koje drugi put radjaju, upozorenje: kontrakcije maternice nakon poroda - ajme meni. Dakle nakon prvog poroda, samnom u sobi bile same neke zene kojima je to bilo 3. dijete. I sve redom bi se savijale od bolova dok bi dojile, jer bi ih unistavale te kontrakcije. Meni nista nije bilo jasno, mislila da nesto samnom nije u redu. Nakon drugog poroda, uzas. Znaci dijete doji, a ti imas osjecas ko da imas trudove. I to mi je trajalo dobrih 5 dana nakon poroda, svako dojenje - bole kriza, boli maternica, boli zdjelica, toliko da mi se plakalo, jer ko da 5 dana rađam.

O toj boli pričam. Dojenje je meni bilo kao podmazano, bradavice su mi kao kod bočice, dakle skroz bez poteškoća, al ta bol utrobe užas!

Mallla
    02. Veljača 2021. 08:57

Prije 31godinu samnja s 1mj tukla rižolino jer moj želudac nije prihvaćao mlijeko...al to su iznimke bas izmimke.

Mallla
    02. Veljača 2021. 08:57

Lullaby

Cure samo da javim…dočekala Nifty, uredan nalaz. Dolazi nam dečko 💙

Čestitam! 

Mallla
    02. Veljača 2021. 09:00

Bojana2017

boobaboo

Ne znam tko je napisao, ali i ja sam dosla doma iz rodilista s prvom i bilo je ono: hmm, sta sad s njom? Ali ona je bila super beba, stalno smo ponavljali da bi takvih imali 100. Vec tada smo znali cijeniti mirno dijete. Ta je doslovno prespavala prvih 6 mjeseci zivota. Samo mi je u pocetku bilo onako cudno, jer sam se nacitala/naslusala svega usput, kao to tesko, grozno, zahtjevno… Ja ju nahranim, ona zaspe na cici i samo ju prebacim u kolica, krevet, stagod i tako bi spavala po 3-4 sata, danju i nocu. Cudno mi je bilo jer bi zastala onako - i to je to? Kasnije, kad je krenula istrazivati, bilo je svega svukuda, ali dovoljno je bilo jednom-dvaput ponoviti nemoj, ne i to je to. Sin je dijametralno suprotna prica. U rodilistu, babice ga nisu znale umiriti, jedna mi je stalno dolazila i govorila: ajme on je grozan, on stalno place jel imas mlijeka. Da mi je bio prvo dijete, najvjerojatnije bi me takve izjave odbile od dojenja jer bi mislila da eto, nemam mlijeka, da nije dovoljno "jako". I to vam je najveca zabluda. Mislim da dojeno dijete koje u prvih mjesec dana dobije preko 800 grama ne treba "nadopunjavati", mozda cak i sve iznad 500 grama.

Boobaboo moja cura je bila sušta suprotnost tvojoj. Budila se svakih pola sata do sat i danju i noću, nije bilo moguće sastaviti 2 ili 3 sata spavanja. Pa tek te priče kako mi je mlijeko slabo i da bih trebala da je dohranjujem jer se budi često. A ona rođena sitna (3.050 gr) iz bolnice izašle ispod 3 kg, a dobijala svaki mjesec 950-980 gr.
    Sreća pa nisam nikog slušala i nastavila po svom, jednostavno je dijete takvo, budila se, tražila mamu, imala grčeve. Zato je plakala i budila se, a ne od gladi.
    Svakako neku pametnu treba poslušati, ali savjete svih baba, strini, tetki, ma joj, na jedno uđe, na drugo izađe.

Moja je rođena s 3650 g, po mjesecu dobivala od 500 do 800g...ja budala bila opterecena da nebdobiva dovoljno. Pedijqtrica me razuvjeravala, jer bebe oko mas su dobivale po 1200g. Jesam bila luda! A inače gđica je i sada fit ima 4god, 105cm i 15kg 😁

Kiflica
    02. Veljača 2021. 09:22

Malla, vezano za kolica, saljem usporedbu ergobaby i babyzen: https://www.naturalbabyshower.co.uk/blogs/b4baby/ergobaby-metro-vs-babyzen-yoyo
    Mogu ti reci da je kod mene ergobaby pobijedio u ovoj bitci. Jos da nađem neku usporedbu s Maclarenom i to bi bilo to, moguce da su kolica nađena! Hvala ti na linku za ergo!🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.