Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ana0310
    23. Siječanj 2021. 14:53

Ja planiram raditi do 5. mj pa na cuvanje i porodiljni. Iskreno, hocu u miru zavrsiti  pripreme dite i malo uzivati u trudnoci i odmoriti, kako sad radim full time nakon posla sam mrtva umorna i nemam volje za nicim.

2021. M 💗

Mallla
    23. Siječanj 2021. 15:40

mara5

Ja radim, muz radi… hrpa oko mene je vec prebolila koronu.
    Straha uopce nemam, jedva cekan da se ukine nosenje maske jer otkad sam trudna imam osjecaj da cu se ugusiti ispod nje 🙄
    Isto cekam da malo to sve popusti.
    Muz je isao vaditi antitijela i izgleda ds je prebolio koronu, tako da mozda sam i ja, simptoma nije imao.

Ista stvar, od kad sam trudna maska mi je gušenje...jedva izduram ispod nje. A nakon kao da sam trčala...

url=https://lilypie.com]

Amber
    23. Siječanj 2021. 15:54

Mallla

mara5

Ja radim, muz radi… hrpa oko mene je vec prebolila koronu.
    Straha uopce nemam, jedva cekan da se ukine nosenje maske jer otkad sam trudna imam osjecaj da cu se ugusiti ispod nje 🙄
    Isto cekam da malo to sve popusti.
    Muz je isao vaditi antitijela i izgleda ds je prebolio koronu, tako da mozda sam i ja, simptoma nije imao.

Ista stvar, od kad sam trudna maska mi je gušenje…jedva izduram ispod nje. A nakon kao da sam trčala…

Mozda moze pomoci n95 ili ff2 maska? Skuplje su dosta, ali i puno bolja zastita, plus odstoje od lica pa ne guse kao platnene i medicinske. Malo doduse izgledas kao patka ali 🤷🏼‍♀️
    Ja sam odbolovala svoje, satralo me dosta, ali u redu sam, nadam se i beba. Muza mi je smlavilo totalno, a inace je sportas, trci i pliva, ide u teretanu, planinarimo non stop, nije bio kod doktora godinama. Totalno ga je strgala korona, izgubio je 10 kila, jedva dise, povraca stalno, nije ustao iz kreveta vise od tjedan dana, ne moze sam stajati u tusu... ne znam, u trudnoci je opasnija, pogotovo u trecem tromjesecju, tako da se pazite svakako kako najbolje mozete. 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

23. Siječanj 2021. 17:24

cocolina

Cure jel ide jos nekoj kolostrum? 🤦‍♀️

Ajme ne, zar vec? 🙈

Bila u Mülleru danas, uzela jedan grudnjak za dojenje da vidim jel vrijedi ista. Velicini s, m, l, xl. Boje crna, bijela, bež. Ja nosim inace 75A, al kako sam dobila kila i sise uzela sam L da me ne tiska kasnije ako se jos potpunim. Ovako na prvu super ugodan za nošenje, ne tiska i ne steze, kopča se iza, a sprijeda se jednom rukom doslovno moze otkopcati kosarica da se izvadi sisa prilikom dojenja. Djeluje bas sportski sto se potpore tiče. Jedino mi se ne sviđaju ti spizvasti umetci koji se mogu izvadit van i koji se prilikom pranja uvijek izvrnu i ispadu. Jesu li i h&m grudnjacima takvi? 

Također sam na odjelu za mame snimila ove testice za utvrđivanje Ph vaginalne vrijednosti, za cure koje sumnjaju na bakterije... Eto i to postoji,ja nisam znala, nikad nisam ni trebala... 
    P. S. Ovo je Müller DE, mozda ima i u Hrvatskoj
    https://ibb.co/p45zRwk

Mallla
    23. Siječanj 2021. 18:34

Imaju u H&M grudnjaci sa ušivenom spuzvom, dakle ne moze se odvojiti ili zguzvati, ti su mi najbolji!

Matejaa95
    23. Siječanj 2021. 21:19

Pozdrav, pitam za prijateljicu :)

Situacija je sljedeća - ona je bila stalno zaposlena od 9. mjeseca 2018. do 11. mjeseca 2020. u istoj firmi.
    U 8. mjesecu 2020. odlazi na komplikacije, ali je rodila već 19.8. i ostala bez bebe u 26 tj trudnoće. 
    Iskoristila je porodiljni od 90 dana i s 18.11.2020. prekida radni odnos sa gore navedenom firmom.
    Sada je opet trudna, 10 tjedana, i nema posao odnosno nezaposlena je trenutno. Pitanje glasi - ako bi sada, recimo s 1.2.2021., bila prijavljena u drugoj firmi, koliko dugo mora biti tamo zaposlena da ostvari uvjete na komplikacije (da otvori bolovanje) i da ima pravo na novčanu naknadu? Postoji li uopće uvjet, npr da mora sada 6 mjeseci biti zaposlena u novoj firmi, ili može brzo otvoriti bolovanje pošto je trudnoća rizična?

Hvala!

15.12.23. zadnja menz
    9.1 .24. plusiccc
    Druga trudnoca😀
    Prvi pregled 30.1

miska
    23. Siječanj 2021. 21:19

Mirjam2

cocolina

Cure jel ide jos nekoj kolostrum? 🤦‍♀️

Ajme ne, zar vec? 🙈
    .
    Bila u Mülleru danas, uzela jedan grudnjak za dojenje da vidim jel vrijedi ista. Velicini s, m, l, xl. Boje crna, bijela, bež. Ja nosim inace 75A, al kako sam dobila kila i sise uzela sam L da me ne tiska kasnije ako se jos potpunim. Ovako na prvu super ugodan za nošenje, ne tiska i ne steze, kopča se iza, a sprijeda se jednom rukom doslovno moze otkopcati kosarica da se izvadi sisa prilikom dojenja. Djeluje bas sportski sto se potpore tiče. Jedino mi se ne sviđaju ti spizvasti umetci koji se mogu izvadit van i koji se prilikom pranja uvijek izvrnu i ispadu. Jesu li i h&m grudnjacima takvi?
    .
    Također sam na odjelu za mame snimila ove testice za utvrđivanje Ph vaginalne vrijednosti, za cure koje sumnjaju na bakterije… Eto i to postoji,ja nisam znala, nikad nisam ni trebala…
    P. S. Ovo je Müller DE, mozda ima i u Hrvatskoj
    https://ibb.co/p45zRwk

Hvala za sliku. Bila sam prije par dana na pregledu, sve bilo ok. I od jucer me pocelo nesto hvatati, sumnjam da bi mogla biti neka infekcija. Plus sto me hvata povremeno bol, nadam se od misica i ligamenata a ne upale neke. Kupila magnezij i sok od brusnice ali cu potraziti i taj test, cisto da provjerim. 

mara5
    23. Siječanj 2021. 21:40

Matejaa95

Situacija je sljedeća - ona je bila stalno zaposlena od 9. mjeseca 2018. do 11. mjeseca 2020. u istoj firmi.
    U 8. mjesecu 2020. odlazi na komplikacije, ali je rodila već 19.8. i ostala bez bebe u 26 tj trudnoće.
    Iskoristila je porodiljni od 90 dana i s 18.11.2020. prekida radni odnos sa gore navedenom firmom.
    Sada je opet trudna, 10 tjedana, i nema posao odnosno nezaposlena je trenutno. Pitanje glasi - ako bi sada, recimo s 1.2.2021., bila prijavljena u drugoj firmi, koliko dugo mora biti tamo zaposlena da ostvari uvjete na komplikacije (da otvori bolovanje) i da ima pravo na novčanu naknadu? Postoji li uopće uvjet, npr da mora sada 6 mjeseci biti zaposlena u novoj firmi, ili može brzo otvoriti bolovanje pošto je trudnoća rizična?

Hvala!

Mislim da sto se tice bolovanja ne treba cekati odredjeni vremenski period, samo je pitanje kako ce racunati naknadu za komplikacije buduci da je imala prekid radnog odnosa od 2 i pol mjeseca. Treba provjeriti koji bi to izbos bio sada, a poslije i na porodiljnom i usporedit sa iznosom koji se dobije kada si prijavljen kao nezaposlena osoba.

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

Mallla
    23. Siječanj 2021. 23:00

Matejaa95

Hvala!

Na komplikacije može ići odmah. Samo što će iznos istih biti manji nego joj je plaća na koju je prijavljena.
    A što se kasnije tiče rodiljnog za njega je važno da je pod ugovorom u trenutku otvaranja rodiljnog! Ako kojim slučajem ne bude onda ima rodiljni za nezaposlene....nadam se da sam razumljivo napisala. Inače na stranicama Hzzo je ovo jako detaljno pojašnjeno, čak se njima može poslati upit s konkretnom situacijom i fino odgovore!

Aneee
    24. Siječanj 2021. 06:18

Dobro jutro cure kako ste?
    Ja kako sam se počela puno bolje osjećati tako sam počela i po stanu više sama obavljati kućanske poslove (da ne mora muz stalno) I valjda sam se preopteretila i sad me tako boli donji dio leđa i stražnjica...stražnjica kao upala mišića 😩
    Muz već ludi što to radim, ali ne mogu ni u krevetu stalno biti 😅 a i žao mi što on mora i raditi i kuhati i još po stanu čistiti....sto se povracanja tiče jucer sam samo jedan put i to doručak povratila, ali ostatak dana je bilo oke 🙂

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.