Crna kolica bi i ja najradije bila uzela, ali i muz ima pravo glasa pa smo uzeli tamno siva. 🙂
.
Ja danas ulazim u 20.tt i za poklon sam dobila 2 lagana udarca u rano jutro, neopisivo 🥰🥰
.
Sinoc sam se nasmrt prepala. Vec na spavanju, u krevetu, kihnula sam i pišnula. Znači tekućina je pocela nekontrolirano izlazit van, i u tom trenutku meni već oči pune suza jer sam pomislila da je krv.
Isla sam čitat o inkontinenciji u trudnoći i kaze ako se i javi u 1.trudnoci, to obično bude u zadnjim mjesecima. Tu sam malo van statistike pa se malo brinem… Sta da radim, ima li netko iskustva, savjet? Da si kupim pelene? 🙈
I meni se to desilo dvaput, iako jako malo, ali isto tokom kihanja. Ne u krevetu nego dok sam stajala uspravno. Inače sam kao mlada imala problema sa slabijim mišićima zdjelice. Bezbroj puta mi se desilo tokom smijanja da mi malo pobjegne, užas! Onda sam počela raditi Kegelove vježbe i od tada super. Valjda su mi sad opet malo misici popustili jer ih godinama nisam radila, a možda i zbog trudnoće. Tako da ih sada opet radim i nije mi se više ponavljalo. A inače najlakse vježbe na svijetu, ležeći ih možeš raditi. Evo linka, ali proguglaj malo 😁
https://lupilu.hr/kegelove-vjezbe-uputstva/
I ja evo dok sam pisala post, osjetila lagani udarac! Jooojj koji prekrasan osjećaj! 🥰🥰
Crna kolica bi i ja najradije bila uzela, ali i muz ima pravo glasa pa smo uzeli tamno siva. 🙂
.
Ja danas ulazim u 20.tt i za poklon sam dobila 2 lagana udarca u rano jutro, neopisivo 🥰🥰
.
Sinoc sam se nasmrt prepala. Vec na spavanju, u krevetu, kihnula sam i pišnula. Znači tekućina je pocela nekontrolirano izlazit van, i u tom trenutku meni već oči pune suza jer sam pomislila da je krv.
Isla sam čitat o inkontinenciji u trudnoći i kaze ako se i javi u 1.trudnoci, to obično bude u zadnjim mjesecima. Tu sam malo van statistike pa se malo brinem… Sta da radim, ima li netko iskustva, savjet? Da si kupim pelene? 🙈
Potpisujem ti muza tamno siva je dobar izbor 😊
Ooo čestitam na ranojutarnjem pozdravu!
Što se piškanja tiče nemaš panike radi kegelove vježbe. Znam svi mi smo lijeni za to ali isplati se. Npr. Meni u 1 T nije bio problem, trbuh postavljen visoko pa je patio želudac al mjehur nije....a nakon poroda i sad u drugoj T, niti mogu trpit niti garantirat da se neću popiškit ako kihnem. Razlog su slabiji mišići koji ne mogu zadržati proces piš piš. Tako da stišči guzove, vježbaj mišiće i bit će lakše...
url=https://lilypie.com]
Slazem se s curama. Ja kegelse obavljam u tusu jer sam si tak povezala da ne zaboravim (plus kad izadjem iz tusa namazem trbuh i mirna sam s bebi stvarima za taj dan). Neces vjerojatno odmah na pocetku moci odraditi tri seta od 10 - ne daj se smesti. Postane lakse s vremenom.
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Ja kegelove radim tijekom seksa😂🙈 win win situacija🤣🤣
😆👍
Pa zapitala sam se dal je moguće da su mi mišići toliko slabi i išla par puta tokom noći i jutros na wc, probala zadržat mokracu i sve ok, mogu.
Ali kegelove nisam nikad radila, moram krenut.
Moj prva ideja su bila siva kolica, ali tko zna do kraja sto ce biti 🤷♀️
Ni ja nisam radila keglove, ali mogla bi poceti kao i neke druge vjezbice, nekako sam se uljenila osim setnje ne obavljam nikakvu aktivnost 🙄😏
🙅♀️30, 🙋♂️29
😆👍
Pa zapitala sam se dal je moguće da su mi mišići toliko slabi i išla par puta tokom noći i jutros na wc, probala zadržat mokracu i sve ok, mogu.
Bas sam ti to htjela savjetovati, da prvo pocnes vjezbati kegelove dok piskis, zadrzi mlaz, otpusti, zadrzi mlaz, otpusti...tako da skuzis tocno koji misici trebaju raditi, jer ne smijes koristiti okolne pogresne misice. Haha, ja isto stiscem za vrijeme sexa, osobito pred orgazam, tako mi dođe, nije da namjerno vjezbam, al muz mi zna rec da ga i previse stisnem 😂 U planu mi je osim kegela, mjesec dana prije poroda raditi masazu i sirenje rodnice za laksi poeod bez pucanja, da vjezbam malo i sirenje, ne samo stiskanje 😊
Joj sva ta lijepa velika kolica su i teska, bas su mi lijrpa ta anex m… znam da pise da su lagana, to pise na svakima, pa pogledam specifikacije pa ispadne da du 12 kg, sto je duplo vise od onih najlaksih koja su 6 kg… Huh, a opet trebaju jake gume za neke terene… ne znam, bas ce biti tesko napraviti pravu odluku, vec ssm ih gomilu pregledala i nisam pametna…
Možda ti malo pomogne čime smo se mm i ja vodili :-)
Mi smo s 1. djetetom razmišljali prvenstveno o terenu gdje će biti dosta vožena - a to je makadam po moru jer sam odlučila biti na moru od 6. do 10.mjeseca (ona rođena krajem siječnja) :-) i onda je značilo da nam trebaju veliki kotači s dobrim amortizerima. Dakle, ako ćete voziti svoju osobicu po makadamima, travnjacima i sl. uzmite neka s većim kotačima i dobrim amortizerima. Sljedeće vrlo bitno je bila velika kupola koja se dosta da spustiti da ne moram kačiti kojekakve tetre i marame po njima, a da mi curka ne krepa od sunca :-)
Meni je kilaža igrala ulogu samo u smislu da ih mogu podići i utrpati u gepek te unijeti u kuću uz 10ak stepenica, tako da ti je kilaža možda i odlučujuća ako imaš puno tegljenja (npr. ako živiš u zgradi bez lifta).
Također, žena u dućanu me odgovorila od košare za bebe jer je koristiš max 2 mjeseca, a skupa je i hvala joj na tome :-) pa eto i ti razmisli vrijedi li ti košara tih para koje ona košta :-)
Ugl. mi se odlučili za Peg perego Book Cross jer su bila etiketirana kao kolica za aktivne roditelje - s njima možeš joggirati :-) teška cca 12kg, ali smo bili prezadovoljni, a bome i moj pomladak koji se 3 mjeseca truckao po moru u njima :-)
Nakon njih smo kupili Mutsy nexo kišobran, koja su po meni hibridna kišobran kolica i sad ih planiram koristiti od 1.dana za ovu osobicu jer ima 0ti položaj (spušta se u ravno, beba leži), ima veliku kupolu i solidne kotače, a ako budu previše truckala po makadamu na moru, ide u maramu :-) koju nikad nisam koristila, a sad planiram :-)
😆👍
Bas sam ti to htjela savjetovati, da prvo pocnes vjezbati kegelove dok piskis, zadrzi mlaz, otpusti, zadrzi mlaz, otpusti…tako da skuzis tocno koji misici trebaju raditi, jer ne smijes koristiti okolne pogresne misice. Haha, ja isto stiscem za vrijeme sexa, osobito pred orgazam, tako mi dođe, nije da namjerno vjezbam, al muz mi zna rec da ga i previse stisnem 😂 U planu mi je osim kegela, mjesec dana prije poroda raditi masazu i sirenje rodnice za laksi poeod bez pucanja, da vjezbam malo i sirenje, ne samo stiskanje 😊
E ovo sto Kiflica kaze je dobra ideja da shvatis tocno koje misice trebas stiskati i opustiti, ali nemoj trajno tako raditi. Babica me upozorila da neke zene to trajno rade kao vjezbu dok piske i da si razviju disfunkciju pelvic floora tako da onda kasnije imaju puno cesce upale urinarnog trakta jer valjda ne piske do kraja. Tako da, za svaki slucaj, mislim da je to dobar pocetak za skuziti koje misice i kako, a onda kasnije vjezbati nekom drugom prilikom :) tijekom seksa je super, spojis ugodno s korisnim, samo ne znam bas jel se seksas svaki dan jel, a trebalo bi vjezbati svaki dan...
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Kiflice, a te vjezbe za sirenje rodnice ce raditi muz ili? Bas razmisljam i ja o tome, ali mi nekako cudno kak cu to sama izvesti pa mislim da ce to prije on raditi nego ja 😂😅😇
➕4.11.2020.
It's a boy 💙
Termin poroda 09.07.
Rođenje 20.07.2021.
[url=https://lilypie.com [/url
Sortiraj odgovore
Najstariji