Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Embarasada
    28. Prosinac 2020. 18:38

Rio

Pozdrav drage djevojke! ☺️
    Termin nam je 7.8.2021. nadam se da će sve biti ok, s obzirom da sam na sam Badnjak imala nekakvo oskudno krvarenje, smeđe boje i to samo tu večer. Otišla u bolnicu odmah, srculence kuca hvala Bogu. Imam pitanjce jedno za sve koje su pile Duphaston u trudnoći. Meni izaziva užasne mučnine, posebno jutarnja tableta (zapravo dvije jer mi je terapija 3x2) i jučer i danas se dogodilo da povratim poslije tableta.
    Koliko je potrebno tableti da se razgradi? Jučer sam povratila nakon pola sata i vidjela da su obje tabletice izletile, popila sam novu turu. Međutim jutros sam povratila tek nakon sat i pol i nije ih bilo.
    Inače sam prvorotkinja, prošle godine točno u ovo vrijeme sam imala missed ab.Nadam se najboljem..
    Veliki pozdrav svima i nadam se da ste svi dobro

Nisam sigurna da li ti je vec netko pisao ali ako se tablete uzimaju vaginalno imaju manje nuspojava. Barem je tako za utrogestan pa vjerujem da je i za duphastone. Pitaj da ti promjeni. 

• Mare87
    28. Prosinac 2020. 19:02

Ja sam današnji pregled skroz išcekivala i odmah mi je na pocetku gin. rekao da ako sam mislila spol saznat da je jos rano. Pregled trajao jako kratko, rekao da je sve u redu i da se vidimo za mj. dana. 
    Svi nalazi također uredni. 

matea1989
    28. Prosinac 2020. 19:07

Kiflica

Drage moje, moram ovo podijeliti s vama, nemojte molim vas zamjeriti. Nije mi namjera ikoga nagovarati ni odgovarati od icega, samo sam valjda toliko uzrujana da imam potrebu to podijeliti s nekim da se primirim, mozda za podrsku. Prije tjedan dana sam gorljivo i sigurno odlucila da idem na neki od nipt testova, odluka je pala na panoramu, jer sam citala da je 99.99% tocna. Od sinoc od kada sam dobila od njih svu papirologiju vidim da je to samo tocnost za neg.rezultat, a za pozitivni je daleko manja tocnost. Od tada citam nasu i stranu literaturu o nipt testovima, istrazivanja i iskustva s raznih foruma i nailazim na niz lazno pozitivnih rezulata zbog kojih trudnice idu na amniocintezu koju bi ja htjela izbjeci zbog rizika, pa cak dolazim i do toga da sama amnio nije sto posto tocna, nego da je bilo dosta slucajeva pogreske, i na kraju se rodilo zdravo dijete. Bilo je slucajeva da su trudnice zbog amnio izgubile zdravu bebu. Sve me to jako prestrasilo, sama mogucnost da bih zbog svih tih testova mogla uplasiti se i riskirati zdravu bebicu… za Down i Edwards su jedino visi postotci tocnosti, a Downica ne bih pobacila, a Edwards ionako ne bi prezivio. Ostale genetske bolesti su imale neke minimalne postotke tocnosti i nedovoljno su testirane. 

Kiflice ja sam već davno odlučila da neću ići na nipt testove jer i dalje to nije sigurno unatoč visokim postocima, osobno poznam jednu osobu kojoj se nalazi apsolutno nije pokazao točnim ( ne želim nikog plašiti ni odgovarati) ali meni je osobno taj slučaj bio veoma težak i stvorila sam neki svoj osobni dojam o tome koji ne mora biti točan. Obavit ću ove redovne preglede, anomaly scan eventualno još dodatno privatno da imam još jedno mišljenje jer moja doktorica nije baš rječita iako je dobra jako. Paziti na sebe i bebu i uz sve to moliti Boga da bude sve u redu, ništa drugo na kraju ni ne možemo. Uvijek se može nešto loše dogoditi i iskomplicirati pa i na samom porodu i od savršeno zdrave bebe stvoriti puno komplikacija, ali o tome ne treba razmišljati.... Samo pozitiva i bit će sve na kraju ok. ❤️❤️❤️

matea1989
    28. Prosinac 2020. 19:10

Mare87

Ja sam današnji pregled skroz išcekivala i odmah mi je na pocetku gin. rekao da ako sam mislila spol saznat da je jos rano. Pregled trajao jako kratko, rekao da je sve u redu i da se vidimo za mj. dana.
    Svi nalazi također uredni.

Ja ću nam sljedeći tjedan pregled isto na 15+3 i nadala sam se isto da bi mogla saznati spol, više iz znatiželje. 

Kiflica
    28. Prosinac 2020. 19:15

Cure moje, hvala na odgovorima i podrsci! 🤗❤😘 Nisam bila na kombiniranom, to sam htjela preskociti i zamijeniti s nipt testom bas zato jer nije pouzdan i strah me da zbog godina mi kaze nesto lose pa da jos idem na neke gore testove. Tako da sam na kraju odlucila preskociti sve testove, ici cu samo na redovne ultrazvucne preglede, a sljedeci na rasporedu ce biti detaljniji ultrazvuk s mjerenjem nuhalnog itd... Nije do novaca, zaista imam srece da si mogu uplatiti i najskuplje testove, nego sam naprosto previse uplasena da ih radim i vec sam se toliko vezala za bebicu u sebi da ju ne dam sta god bilo. ❤ Inace ne mislim o strasnim stvarima, opustena sam i veselim se, samo sam sada morala donijeti tu odluku jer bi trebala sutra vaditi krv za panoramu, pa sam se 2 dana mucila, vagala i istrazivala prije odluke. No, odluka je pala, i sada sam nekako mirna... 🤗

Mallla
    28. Prosinac 2020. 19:17

matea1989

Kiflica

Drage moje, moram ovo podijeliti s vama, nemojte molim vas zamjeriti. Nije mi namjera ikoga nagovarati ni odgovarati od icega, samo sam valjda toliko uzrujana da imam potrebu to podijeliti s nekim da se primirim, mozda za podrsku. Prije tjedan dana sam gorljivo i sigurno odlucila da idem na neki od nipt testova, odluka je pala na panoramu, jer sam citala da je 99.99% tocna. Od sinoc od kada sam dobila od njih svu papirologiju vidim da je to samo tocnost za neg.rezultat, a za pozitivni je daleko manja tocnost. Od tada citam nasu i stranu literaturu o nipt testovima, istrazivanja i iskustva s raznih foruma i nailazim na niz lazno pozitivnih rezulata zbog kojih trudnice idu na amniocintezu koju bi ja htjela izbjeci zbog rizika, pa cak dolazim i do toga da sama amnio nije sto posto tocna, nego da je bilo dosta slucajeva pogreske, i na kraju se rodilo zdravo dijete. Bilo je slucajeva da su trudnice zbog amnio izgubile zdravu bebu. Sve me to jako prestrasilo, sama mogucnost da bih zbog svih tih testova mogla uplasiti se i riskirati zdravu bebicu… za Down i Edwards su jedino visi postotci tocnosti, a Downica ne bih pobacila, a Edwards ionako ne bi prezivio. Ostale genetske bolesti su imale neke minimalne postotke tocnosti i nedovoljno su testirane.

Kiflice ja sam već davno odlučila da neću ići na nipt testove jer i dalje to nije sigurno unatoč visokim postocima, osobno poznam jednu osobu kojoj se nalazi apsolutno nije pokazao točnim ( ne želim nikog plašiti ni odgovarati) ali meni je osobno taj slučaj bio veoma težak i stvorila sam neki svoj osobni dojam o tome koji ne mora biti točan. Obavit ću ove redovne preglede, anomaly scan eventualno još dodatno privatno da imam još jedno mišljenje jer moja doktorica nije baš rječita iako je dobra jako. Paziti na sebe i bebu i uz sve to moliti Boga da bude sve u redu, ništa drugo na kraju ni ne možemo. Uvijek se može nešto loše dogoditi i iskomplicirati pa i na samom porodu i od savršeno zdrave bebe stvoriti puno komplikacija, ali o tome ne treba razmišljati…. Samo pozitiva i bit će sve na kraju ok. ❤️❤️❤️

Slažem se Matea  i dodala bi i kad dođemo kući svašta se može dogodit..kad bi o svemu tako razmišljal3 to bi bilo kaotično...samo opušteno 😉

url=https://lilypie.com]

Mallla
    28. Prosinac 2020. 19:18

Kiflica

Cure moje, hvala na odgovorima i podrsci! 🤗❤😘 Nisam bila na kombiniranom, to sam htjela preskociti i zamijeniti s nipt testom bas zato jer nije pouzdan i strah me da zbog godina mi kaze nesto lose pa da jos idem na neke gore testove. Tako da sam na kraju odlucila preskociti sve testove, ici cu samo na redovne ultrazvucne preglede, a sljedeci na rasporedu ce biti detaljniji ultrazvuk s mjerenjem nuhalnog itd… Nije do novaca, zaista imam srece da si mogu uplatiti i najskuplje testove, nego sam naprosto previse uplasena da ih radim i vec sam se toliko vezala za bebicu u sebi da ju ne dam sta god bilo. ❤ Inace ne mislim o strasnim stvarima, opustena sam i veselim se, samo sam sada morala donijeti tu odluku jer bi trebala sutra vaditi krv za panoramu, pa sam se 2 dana mucila, vagala i istrazivala prije odluke. No, odluka je pala, i sada sam nekako mirna… 🤗

Najvažnije je da si ti mirna sa svojom odlukom, kakva god bila! ❤

28. Prosinac 2020. 21:06

Cure, moj pregled danas je bio grozan. Beba je prestala živjeti.
    Bol je strašna..... 

Mallla
    28. Prosinac 2020. 21:38

Fantazija jako mi je i iskreno žao! Šaljem zagrljaj 💞

Kiflica
    28. Prosinac 2020. 21:41

Fantazija, nemam rijeci... strasno mi je zao... Saljem ti zagrljaj i zelim ti snagu da jednog dana prebolis gubitak... :( 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.