Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    28. Prosinac 2020. 15:22

E da i nakon što sam bila osjetila ribicu/pokrete više nisam, ali sam sinoć osjetila kuglu u stomaku, tj sva čvrstoća je bila pod desnim rebrima, a ostatak mekan...dosta neugodan osjećaj...podsjetilo me je nanprvu trudnoću. To se beba pomjerila skroz u stranu. 🥰 Veselim se tom razdoblju međusobne komunikacije! I da često se zabrinem ako me osjećam ništa a realnao tek mogu očekivat nešto konkretnije oko 20og tjedna na dalje. Možda sad bolje osjećam jer je druga trudnoća.

url=https://lilypie.com]

• mam1234
    28. Prosinac 2020. 16:13

Dan....napravila test i pokazuje pozitivno...imala sam zadnju menstruaciju 15.11...pošto nemam redovite cikluse (znaju trajati od 30-40 dana)...kad mislite da bi trebala zvati ginekologa za pregled?.... hvala na odgovorima 😀

28. Prosinac 2020. 16:14

Može mi netko reći u kojem tjednu je najbolje napraviti mini anomaly scan, isla bi privatno napravit s boljim UZV

28. Prosinac 2020. 16:19

mam1234

Dan….napravila test i pokazuje pozitivno…imala sam zadnju menstruaciju 15.11…pošto nemam redovite cikluse (znaju trajati od 30-40 dana)…kad mislite da bi trebala zvati ginekologa za pregled?…. hvala na odgovorima 😀

Čestitam 🙂
    Nazovi gin i oni će te pitati kad je bila zadnja menstruacija i naručiti te na pregled kad oni smatraju da je najbolje vrijeme. A i kod nekih gin se ceka duze, a kod nekih krace, pa ovisi i koliko imaju mjesta, mene je moja gin naručila na prvi pregled sa 7+1

sassy
    28. Prosinac 2020. 16:31

Jedno cudno pitanje: jeste li se susretale nakon cestog povracanja s osjecajem tezine u prsima/zelucu i knedle u grlu? Sta god da pojedem/popijem tesko mi legne tu i stalno me tjera da povracam. Citala sam na netu da se zeludac moze pomjeriti prema jednjaku. Neko iskusio i nasao rjesenje za isto?

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

mara5
    28. Prosinac 2020. 16:40

mam1234

Dan….napravila test i pokazuje pozitivno…imala sam zadnju menstruaciju 15.11…pošto nemam redovite cikluse (znaju trajati od 30-40 dana)…kad mislite da bi trebala zvati ginekologa za pregled?…. hvala na odgovorima 😀

Cestitam🤗
    Ja sam nazvala par dan nakon plusa, jer je bio vikend.. i dala mi je termin taman kad sam bila 7+4.
    Tako da mozes nazvati odmah a oni ce ti vec dodjeliti termin.

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

🌸TiKiDi🌸
    28. Prosinac 2020. 16:50

Kaca12

Može mi netko reći u kojem tjednu je najbolje napraviti mini anomaly scan, isla bi privatno napravit s boljim UZV

Oko 12tt

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

🌸TiKiDi🌸
    28. Prosinac 2020. 17:21

Negativ. Ljubavi beta u mom potpisu je beta vađena na pocetku trudnoce kao potvrda da sam trudna i da se pravilno dupla- uobicajen postupak kod potpomognute oplodnje. Beta hcg raste tokom prvog tromjesjecja i oko 9tt doseze svoj maksimum i onda pocinje opadati, ali i dalje je prisutna određena razina cijelu trudnocu i određeno razdoblje nakon poroda. Nemoj se s tim zamarati. Tvoja beta je vađena unutar kombiniranog probira i biokemijskih biljega za trisomije, ima određene referentne parametre, ali nuzno ne znaci nista lose, ako je sveukupan nalaz dobar. Znaci, ako je dr. rekao da je nalaz uredan uz uredan anomaly scan, onda mu vjeruj i nemoj da te zamaraju te opaske. Eventualno ga mozes na iducem pregledu pitati da ti objasni, ako ce te to dodatno smiriti 😉
    Tweety meni je to bio horor... Abrupcija posteljice, puknuce vodenjaka i inducirani porod. Horor. Ne zelim to nikome. Sada imam svoj anđela cuvara negdje gore 💙. Ali, najbolje ne pisati o tome ovdje, da ne uplasimo druge zene. Samo mislite na svoje bebe i ako vam je bilo sto sumnjivo, odite na pregled. To je vase tijelo i vasa beba i imate pravo znati sve sto vas zanima. Bolje provjeriti i svaku cudnu bol nego da se nesto dogodi. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

• mam1234
    28. Prosinac 2020. 17:22

Kaca12

mam1234

Čestitam 🙂
    Nazovi gin i oni će te pitati kad je bila zadnja menstruacija i naručiti te na pregled kad oni smatraju da je najbolje vrijeme. A i kod nekih gin se ceka duze, a kod nekih krace, pa ovisi i koliko imaju mjesta, mene je moja gin naručila na prvi pregled sa 7+1

Hvala.... prvu trudnoću sam došla rano jer sam počela krvariti pa me naručil za dva tjedna jer se nije čulo srce...bila su to najduža dva tjedna....zato se malo još bojim zvati

• Embarasada
    28. Prosinac 2020. 18:31

Nina27

vale123 i mene bas zanima koliko je tko dobio u prvoj trudnoći - naravno tko želi podijeliti. ☺️

Ja sam dobila 10ak kila, imala sam gestacijski dijabetes pa sam se i pazila od slatkisa i ugljića. Iskreno, vise sam se udebljala nakon poroda i to par mjeseci nakon. Dojenje bas traži hranu a i doma cijeli dan pa stalno nešto jedem... :) sve je to u par kila ali voljela bi da sam ovu trudnoću započela u malo boljoj formi. Pokusat cu se organizirat da krenem na neke trudnicke vježbe, ako korona dopusti...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.