Pozdrav cure, i ja vam se pridruzujem. Počele su me patiti mucnina i nadutost. Sto god pojedem ili popijem smeta mi. Imate li kakav savjet, kako se vi nosite ili ste se nosile s mucninama?
👨🦱35
👱♀️26 Hipotireoza, Hashimoto, Euthyrox 88,
9/2020 Missed ab. 9tt 😔
12/12/2020 +
It's a girl ❤️
Cure, ja otkad sam trudna preskacem i farbanje i lakiranje noktiju, a sminku koristim minimalno i to samo prirodnu. No ja sam i inace fan prirodnijih varijanti, to mi je cak i ljepse. Pogledajte kako je divna glumica Blake Lively s izrastom dok je bila trudna. Ona zasigurno ima pristup najboljim farbama, pa bira ipak biti bez, a nju naslikavaju fotoreporteri. Koga briga jel mi koje ni nismo javne licnosti imamo malo izrasta, a najbitnije, bebica se razvija u nama… To vam je sve puno kemikalija, mozete malo proguglagti sastav pa ce vam biti jasno da nije bezopasno u smislu da masu tih kemikalija je kancerogeno. To ne znaci da ce vam bebi odjednom stati srce i da cete imati spontani od lakiranja noktiju. Ne. Ali to znaci da unosom kancerogenih tvari povecavate sansu za rak sebi i bebici u nekom postotku. Hoce li se to kroz neko vrijeme i desiti ili ne ovisi o nizu drugih faktora. Ako hocete biti sigurne, za svaku kremicu, lak ili farbu sastav u ruke i googlati kemikaliju po kemikaliju. :)
👏👏
Cure,ja sam danas baš nekako zabrinuta..kao da su mi nestali svi simptomi trudnoće.. grudi me više ne bole,i ne osjecam vise tezinu u trbuhu nakon jela kao prije.. bas me panika sad hvata..😔😔.. a slijedeci pregled je tek 21.01…
Ipak si vec 13-ti tjedan. Tijelo se vec navikava na sve promjene koje se dogadaju. Ja sam taj osjecaj imala u 7.tjednu i prestrasila se i isla na hitnu na kraju je sve bilo u redu. Samo sebi napravila jos vecu paniku.
Da se kod mene gleda po sisama ja ne bih ni bila trudna 😂😂 bolile su me svega mozda 2 tjedna ako i toliko ostalo nista. Jedini simptomi koji mi se sad pojavljuju su ujutro uzasna glad (koja je primjerice jutros izostala) i bockanje i nekakvi grcevi dole i to je sve. Tako da bez brige mislim da je normalno sto se neki simptomi povlace u 13.tjednu
Drage moje, moram ovo podijeliti s vama, nemojte molim vas zamjeriti. Nije mi namjera ikoga nagovarati ni odgovarati od icega, samo sam valjda toliko uzrujana da imam potrebu to podijeliti s nekim da se primirim, mozda za podrsku. Prije tjedan dana sam gorljivo i sigurno odlucila da idem na neki od nipt testova, odluka je pala na panoramu, jer sam citala da je 99.99% tocna. Od sinoc od kada sam dobila od njih svu papirologiju vidim da je to samo tocnost za neg.rezultat, a za pozitivni je daleko manja tocnost. Od tada citam nasu i stranu literaturu o nipt testovima, istrazivanja i iskustva s raznih foruma i nailazim na niz lazno pozitivnih rezulata zbog kojih trudnice idu na amniocintezu koju bi ja htjela izbjeci zbog rizika, pa cak dolazim i do toga da sama amnio nije sto posto tocna, nego da je bilo dosta slucajeva pogreske, i na kraju se rodilo zdravo dijete. Bilo je slucajeva da su trudnice zbog amnio izgubile zdravu bebu. Sve me to jako prestrasilo, sama mogucnost da bih zbog svih tih testova mogla uplasiti se i riskirati zdravu bebicu... za Down i Edwards su jedino visi postotci tocnosti, a Downica ne bih pobacila, a Edwards ionako ne bi prezivio. Ostale genetske bolesti su imale neke minimalne postotke tocnosti i nedovoljno su testirane. Valjda imam potrebu zo podijeliti jer mi znaci podtska cura koje su izabrale, sada kao i ja, odustati od svih prenatalnih testova i moliti Boga da bude sve dobro, a ako ne bude, prihvatiti jako bude. Isto tako, kao da se moram ispraviti jer sam javno na forumu zagovarala nipt testove misleci da su 99.99 tocni, pa mozda nekoga dovela do krive informacije, jer ni sama tada nisam znala vise... I dalje, izbor je na nama, posve slobodan, samo mislim da je dobro da je taj izbor informiran, a cini mi se da je tesko do svih tih info doci i da nam to dr.ne objasne bas detaljno. Sorry na dugom postu❤🤗
Kiflica ono sto ja preporucam je mini anomaly scan obavezno. Svi ti testovi mogu, a i ne moraju pokazati tocno, ako nesto i pokazu, onda se preporuca amniocenteza.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Drage moje, moram ovo podijeliti s vama, nemojte molim vas zamjeriti. Nije mi namjera ikoga nagovarati ni odgovarati od icega, samo sam valjda toliko uzrujana da imam potrebu to podijeliti s nekim da se primirim, mozda za podrsku. Prije tjedan dana sam gorljivo i sigurno odlucila da idem na neki od nipt testova, odluka je pala na panoramu, jer sam citala da je 99.99% tocna. Od sinoc od kada sam dobila od njih svu papirologiju vidim da je to samo tocnost za neg.rezultat, a za pozitivni je daleko manja tocnost. Od tada citam nasu i stranu literaturu o nipt testovima, istrazivanja i iskustva s raznih foruma i nailazim na niz lazno pozitivnih rezulata zbog kojih trudnice idu na amniocintezu koju bi ja htjela izbjeci zbog rizika, pa cak dolazim i do toga da sama amnio nije sto posto tocna, nego da je bilo dosta slucajeva pogreske, i na kraju se rodilo zdravo dijete. Bilo je slucajeva da su trudnice zbog amnio izgubile zdravu bebu. Sve me to jako prestrasilo, sama mogucnost da bih zbog svih tih testova mogla uplasiti se i riskirati zdravu bebicu… za Down i Edwards su jedino visi postotci tocnosti, a Downica ne bih pobacila, a Edwards ionako ne bi prezivio. Ostale genetske bolesti su imale neke minimalne postotke tocnosti i nedovoljno su testirane. Valjda imam potrebu zo podijeliti jer mi znaci podtska cura koje su izabrale, sada kao i ja, odustati od svih prenatalnih testova i moliti Boga da bude sve dobro, a ako ne bude, prihvatiti jako bude. Isto tako, kao da se moram ispraviti jer sam javno na forumu zagovarala nipt testove misleci da su 99.99 tocni, pa mozda nekoga dovela do krive informacije, jer ni sama tada nisam znala vise… I dalje, izbor je na nama, posve slobodan, samo mislim da je dobro da je taj izbor informiran, a cini mi se da je tesko do svih tih info doci i da nam to dr.ne objasne bas detaljno. Sorry na dugom postu❤🤗
Hvala ti Kiflice na ovoj info. Ja nisam planirala raditi nikakav test, zbog finansijskih razloga dodatno jer su dosta skupi. Onda koga god sam pitala sta cu dobit time (osim spola)i da li mogu sta sprijecit, nisu mi znali odgovorit (ja ne bih uklonila bebu ako rezultat nije 100% tacan) . Tako da cu se jos raspitat kod svoje dr da mi da svije misljenje i dodatne info
👩🦰 - 31
👨- 40
Baby girl <3
Zašto mi ne želi prikazati trakicu dolje, samo link? 🧐
👩🏻 32 god.
🧔🏻 32 god.
1/2020 missed ab 10tt
11/2020 plusić 💫
27.07.2021. Ante 🤎
Rioizaberi link pod Forums BB code, cini mi se❤️
Hvaaala!! Evo i moje trakice 🥰
👩🏻 32 god.
🧔🏻 32 god.
1/2020 missed ab 10tt
11/2020 plusić 💫
27.07.2021. Ante 🤎
Dobrodošle nove cure.
Kiflice, što god ti odlučila nemoj se zbog svoje odluke loše osjećati. Ti najbolje poznaješ sebe i kako bi proživjela mogućnost loših rezultata testova. Najbitnije je da za sebe i bebu osiguraš što mirniju trudnoću i da se ti dobro psihički osjećaš, bilo to sa nekim nipt testom ili bez njega.
Sassy, ja sam od svog gin dobila informaciju da se Down trudnoća vodi kao i svaka druga zdrava trudnoća, jedino da se može ako je već unaprijed poznato da će se roditi beba s Downom osigurati bolji uvjeti poroda u slučaju potrebe. Mislim da se razvoj niti jedne anomalije koja se može otkriti nipt testovima ne može spriječiti.
Kiflice moj ti je savjet da uložiš sve napore u to da se zaokupiš veselim temama, da ostaviš testove i moguće poteškoće sastrane...okreni se sebi, vjeruj u svoju bebu i stvori nadu i vjeru da će sve biti u redu. Nemam sad čarobnih nekih riječi, poteza ili apsolutne istine, to ne postoji. Ono što znam da je za nas važan mir sada jer tako beba ima udobno gnjezdo. Ako se s vremenom što ustanovi borit ćemo se u tom trenutku, a dok je sve u redu samo kažem Bogu Hvala, neka nastavi biti!
Dobivanje na težini je priča za sebe za svaku ženu posebno, sve smo različite. Ali karektieristično je sa se više kg dobiva od 5mj trudnoće pa na dalje. Isto tako pošto nosimo ljetne bebe suočit ćemo se s oticanjima kada krenu vrućine pa će s njima i težina biti veća. Opet naravno ovisi o našim specifičnostima.
Kod mene se trbuh već dosta vidi, al ja sam takve građe i trbušni zid je olabavljen još od prošle trudnoće, tako da valjda je to dio razloga.
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji