Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiflica
    22. Prosinac 2020. 17:49

Lullaby dobro si pohvatala za komplikacije. Isto tako, jednom kad ih otvoris, ne isplati ti se vracati se na posao jer od poslodavca u tom periodu dobivas 0 kn, pa ti to rusi prosjek za izracun za porodiljni. A ako ti je lose samo tipa par dana, bolje je otici na obicno bolovanje preko dr.opce prakse, nego otvarati pa zatvarati komplikacije preko svoje gin.i hzzo-a. 

Mallla
    22. Prosinac 2020. 17:50

Lullaby

Meni se vidi trbuh malo i cice su mi baš baš narasle, bluze su mi malene već na tom dijelu. Boluckaju me tu i tamo.
    E cure ja sam ovako shvatila frendicu kad je bila trudna. Ako odem na komplikacije dobit ću mjesečno 4200 kn, zadnjih 45 dana punu plaću, a onda mi se prvih 6 mj bebinog života uzima prosjek plaće 6 mj prije otvaranja komplikacija. Ako odem na bolovanje onda mi posli to uđe u prosjek, a ne cijela plaća. Jesam ja to dobro pohvatala? Ja bi radila još prvi mjesec i onda bi doma kako hoće dr, uzela bi godišnji da potrošim i onda na komplikacije.

Da točno je tako kako ti je prijateljica objasnila. Najviše što možeš dobit je 4 i 200 ako se nije povećavalo, ali samo ako ti je plaća 4 i 200 ili veća. Ako je 4000 onda dobiješ 4000 za vrijeme komplikacija. Za rodiljni se uzima prosjek prije komplikacija. I kad si na komplikacijama odmah si na teret države a na bolovanju si 45 dana na teret poslodavca a onda iza toga na teret države. Ako si ma bolovanju onda će ti ovih 45 dana manje plaće malo smanjit prosjek. Tako da ako necer radit bolje je komplikacije.

url=https://lilypie.com]

Mallla
    22. Prosinac 2020. 17:51

Lora27621

Lora27621

Meno sve normalno sto se hrane tice…..jel ima koja ginekologa u drugoj zupaniji? Ja trebam 29.na pregled i iz zupanijskog stozera traze "medicinsku dokumentaciju iz koje je razvidno da ćete u narednom periodu (23.12.2020. do 8.1.2021.) morati posjetiti liječnika." Ja nemam nista, osim papirica na kojem je sestra rukom napisala satum i vrijeme…..

Zbog propusnice jel…

Uh to nam je svima novo. Jel imaš trudničku knjižicu...slikaj im nju! 

url=https://lilypie.com]

Kiflica
    22. Prosinac 2020. 17:52

Ne znam jesam li dobro objasnila, kad si na komplikacijama dobivas 0 kn od poslodavca, ali maksimalno cca 4200 kn od drzave. A kada si na obicnom bolovanju, dobivas placu od poslodavca, a ne drzave, i to neki postotak, ne znam tocno koji, je li 70 posto ili 90 posto cak...nisam bas bila po bolovanjima pa ni ne znam. 😊

ana0310
    22. Prosinac 2020. 18:02

Lora27621

Meno sve normalno sto se hrane tice…..jel ima koja ginekologa u drugoj zupaniji? Ja trebam 29.na pregled i iz zupanijskog stozera traze "medicinsku dokumentaciju iz koje je razvidno da ćete u narednom periodu (23.12.2020. do 8.1.2021.) morati posjetiti liječnika." Ja nemam nista, osim papirica na kojem je sestra rukom napisala satum i vrijeme…..

Ja sam predala zahtjev, napisala da se radi o trudnoci i pregledu koji je tad i tad tu i tu, prilozila povijest od zadnjeg pregleda i odobrili su mi :)

2021. M 💗

ana0310
    22. Prosinac 2020. 18:06

Suprug je predao zahtjev da me vozi, obrazložio da mi bude cesto muka zbog trudnoce i da ne mogu sama voziti. Isto odobreno bez problema. Mogu pogledati kasnije sto smo tocno napisali ako kome treba.

2021. M 💗

ana0310
    22. Prosinac 2020. 18:11

E preko egradana smo predali zahtjev, nisam mailom slala 😅

2021. M 💗

Norrah
    22. Prosinac 2020. 18:26

Evo curke da vam se mal pojadam 😂 sutra imam pregled, a obzirom da simptome nemam od početka uvijek me panika prije pregleda dal sam uopće trudna... Znam da zvuči debilno, posebno vama sa debelo izraženim simptomima 🙈 i sad paničnim i radujem se istovremeno 🙈

➕ 17.10.
    👧 22.06.2021 - stigla curka

Kiflica
    22. Prosinac 2020. 18:38

Norrah, dogurala si do 13 tt bez simptoma, sve je bilo u redu do sada, prosla si rizicni period... spadas u grupu sreckovica! Uzivaj😙

Lullaby
    22. Prosinac 2020. 18:47

Hvala cure. Ma ići ću na komplikacije jer ginekologica savjetuje da ne radim. Ostat ću još mjesec dana i onda bi najprije na godišnji pošto će mi ostati starog skoro pola, a i novi ću potrošiti da ne padnem odmah na 4.200 kn. Bolovanje mi se ne isplati onda. Samo ne znam kad si na komplikacijama jel onih zadnjih 45 dana dobiješ punu plaću. 
    Baš sam bila ubedirana kad mi je rekla da ne radim jer nisam mislila ranije ići, ali opet ona zna najbolje i ako savjetuje da ne radim, neću. Ne želim riskirati. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.