Dakle Kiflica dobro si me nasmijala 😄🤣
Mislim super je pripremiti se na način da znaš kako porod izgleda al taj dan i u tom trenutku zaboraviš tko, si di si i što radiš.
Ne znam gdje planiraš roditi i naravo ovisi jel epiduralna u igri ili ne pa ono ovisi dosta. Naravno ima sretnicw kod kojih brzo ide pa im porod bude šala. Aliii Hrvatska rodilišta khmm khmm...
Ipak nema straha, sve to možemmo nije ni bauk al nije ni baš oaza užitka.
Ono što je recept je prepustit se i slušati babice i svoje tijelo, ne vrištati (tako se gubi snaga). Disanje pokažu na licu mjesta i meni osobno to dahćanje je kriminal, švercala sam normalne udahe.
Inače pred porod sam šetala i bila na pilates lopti koja je zakkon za trudove i bolna leđq...a onda na stol i drip...e to je bol svih boli, nezamisliva i neopisiva ali je svakako izdrživa. Rađala sam 3h, u tom vremenu moja glavna misao je bila kad će ovo završit, ja ne bi više, boli me, šta je meni ovo trebalo...a onda bi tjerala te misli i jednostavno čekala da završi i u međuvremenu bi otputovala od umora od truda do truda...lijevi bok, desni bok i molila ih da me puste malo na leđa...babice bile zakon, masirale me, dqvali mi vode, mazile me, bodrile i hrabrile a ja sam samo čekala kraj, povremeno gledajuć u sat. Trudovi su predvidivi u smislu on krene i bol ide jača i jača do neizdrživog vrhunca a onda naglo opada i sve tako i onda čim je vrhunac osjećaš se blagoslovljeno jer je sad malo pauze. U to vrijeme jačina trudova bila je 160 do 180, nisam ja ništa pitala, ni znala koliko sam otcorena jer sam bila sebično orjentirana ja svoju bol. A tiskanje samo po sebi je bilo čudno, nisam osjećala nagon samo sam slušala babice i tiskala j3dno 5‐6 puta (sto je vise od prosjeka) i onda blup izqđe beba...e to je trenutak blaženstva, sva bol prestaje, kao dugme da si pritisnio...bila samnpresretna jer ne boli više. Pukla sam 2 šava, šivanje nisam osjetila ker su me vruću šivali i šivala me babica koja je baš bila obzirna. Ona mi je tij3kom poroda koji put masirala međicu. Dakle ukupno moj porod je bio brz i odličan, al se isto bojim idućeg jer sad znam što me čeka.
Sorry cure na detaljnom opisu, ovo je moje iskustvo i napominjem da su iskustva naravno raznolika al što je svima isto nema Filmskog poroda! Samo slušat babice i vjetovat im, znaju one što rade a mi smo savršena tijela za porod!
url=https://lilypie.com]
ja imam jedno blesavo pitanje, jel smijem ja ponijeti ipod da slusam glazbu na slusalicama dok tamo ležim, hodam i hopsam na pilates lopti i čekam da se porodim? nekak ne znam kaj cu ak budem tamo 12 sati morala bit sama a kako ne vjerujem da ce partner smjeti bit sa mnom da mi pruzi potporu bar da se tako smirim. inace kod doktora imam malo povisen tlak nego inace, kad sam imala spontani imala sam na pregledu tlak 160/120 zbog straha pa su doktor i medicinske sestre pjevusili sa mnom da se smirim da me mogu pustit kuci, zivim 10 minuta od petrove pjeske, dodem doma i tlak 120/80 hahah
i u kojoj bolnici si rodila? hvala ti puno na detaljnom napisanom iskustvu
Hvala svima na odg 😊 ja se isto volim pripremat za sve sto je vise moguce, al prvi savjet koji sam dobila za trudnocu je bilo ne istrazuj previse o porodu mozes nekad napravit vise stete nego koristi ako ne krene sve kako si zamislila i slusaj babice i doktore, a vidim da i Mallla koja je to vec prosla isto savjetuje. 😁
Planiram istrazit jedino o epiduralnoj da odlucim da li bi ju htjela ili ne
kažu da su suhe šljive i marelice super za zatvor i mussli ujutro za dorucak, ali nisam probala. meni je protiv nadutosti pomogao donat i inače probajte više žvakat hranu, to isto zna biti uzrok nadutosti
kažu da su suhe šljive i marelice super za zatvor i mussli ujutro za dorucak, ali nisam probala. meni je protiv nadutosti pomogao donati inače probajte više žvakat hranu, to isto zna biti uzrok nadutosti
i vise vode pijte kruške su isto super
nije vezano, ali cure koje vec imate djecu izbacuje mi ovo stalno na fb pa pogledajte https://www.e-djecjakartica.hr/?utm_source=facebook&utm_medium=traffic&utm_campaign=video_ad
Dakle Kiflica dobro si me nasmijala 😄🤣
Mislim super je pripremiti se na način da znaš kako porod izgleda al taj dan i u tom trenutku zaboraviš tko, si di si i što radiš.
Ne znam gdje planiraš roditi i naravo ovisi jel epiduralna u igri ili ne pa ono ovisi dosta. Naravno ima sretnicw kod kojih brzo ide pa im porod bude šala. Aliii Hrvatska rodilišta khmm khmm…
Ipak nema straha, sve to možemmo nije ni bauk al nije ni baš oaza užitka.
Ono što je recept je prepustit se i slušati babice i svoje tijelo, ne vrištati (tako se gubi snaga). Disanje pokažu na licu mjesta i meni osobno to dahćanje je kriminal, švercala sam normalne udahe.
Inače pred porod sam šetala i bila na pilates lopti koja je zakkon za trudove i bolna leđq…a onda na stol i drip…e to je bol svih boli, nezamisliva i neopisiva ali je svakako izdrživa. Rađala sam 3h, u tom vremenu moja glavna misao je bila kad će ovo završit, ja ne bi više, boli me, šta je meni ovo trebalo…a onda bi tjerala te misli i jednostavno čekala da završi i u međuvremenu bi otputovala od umora od truda do truda…lijevi bok, desni bok i molila ih da me puste malo na leđa…babice bile zakon, masirale me, dqvali mi vode, mazile me, bodrile i hrabrile a ja sam samo čekala kraj, povremeno gledajuć u sat. Trudovi su predvidivi u smislu on krene i bol ide jača i jača do neizdrživog vrhunca a onda naglo opada i sve tako i onda čim je vrhunac osjećaš se blagoslovljeno jer je sad malo pauze. U to vrijeme jačina trudova bila je 160 do 180, nisam ja ništa pitala, ni znala koliko sam otcorena jer sam bila sebično orjentirana ja svoju bol. A tiskanje samo po sebi je bilo čudno, nisam osjećala nagon samo sam slušala babice i tiskala j3dno 5‐6 puta (sto je vise od prosjeka) i onda blup izqđe beba…e to je trenutak blaženstva, sva bol prestaje, kao dugme da si pritisnio…bila samnpresretna jer ne boli više. Pukla sam 2 šava, šivanje nisam osjetila ker su me vruću šivali i šivala me babica koja je baš bila obzirna. Ona mi je tij3kom poroda koji put masirala međicu. Dakle ukupno moj porod je bio brz i odličan, al se isto bojim idućeg jer sad znam što me čeka.
Sorry cure na detaljnom opisu, ovo je moje iskustvo i napominjem da su iskustva naravno raznolika al što je svima isto nema Filmskog poroda! Samo slušat babice i vjetovat im, znaju one što rade a mi smo savršena tijela za porod!
Malla tako si sve i zamisljam. Najbolji savjet koji sam dobila je, stišći kao da kakaš, samo slušaj i ne vrišti 🙂
👨💼30 💓 👩💼28
Naše malo čudo je napokon na putu 🤰🥰
Ja ne znam bi li gledala uopće ta videa poroda. Nisam sigurna da želim misliti o tome prije nego baš moram jer ću se stresirati, a ionako je velika mogućnost da ću na carski roditi. Vidjet ćemo još.
Sutra je novi tjedan, krećem paziti više na prehranu da ovo debljanje ne bi izmaklo kontroli. Sad ću se na to fokusirati. Inače sam baš umorna, skoro sam cijeli vikend preležala. Muž jadan sve obavlja, baš mi ga milo. Ja ko prasica ležim 😄
Evo i moj kratak osvrt, ja sam u prvoj trudnoci bila poput Kiflice- nacitana, pripremljena, sve me zanimalo i sve sam detaljno proucavala tako da sad vise nemam puno toga za proucavati, sto moram priznati da mi malo nedostaje. Masazu medice sam isprobala, postoji bas ulje za tu svrhu, zaboravila sam od kojeg tjedna preporucuju zapoceti s time. Ugl s obzirom na ogroman trbuh ja to sama sebi nisam mogla raditi tako da je muza dopao taj zadatak. Meni je bilo iznimno bolno, neugodno i ne mogu reci da je pomoglo jer sam popucala tokom poroda. Sivanje uopce nije bilo neugodno. Ja sam pila caj od lista maline i jela dosta datulja, za oboje kazu da pomazu brzem otvaranju pred porod. Ugl jako sam se brzo otvorila i jako sam brzo rodila tako da bi to preporucila. Sto se tice metoda disanja ima raznih preporuka, razlikuje se po zemljama, ja sam se na kraju drzala one duboki udah i duboki izdah i odgovaralo mi je u tom trenutku. Sto se tice tiskanja, mama 4 djece mi je rekla tiskaj kao kad kakis i tako sam i radila. Zanimljivost je da sam strucna profesionalno po pitanju disanja i tiskanja na porodu i na kraju se uopce nisam drzala te teorije nego odradila ovako kako sam vam napisala. Naravno, ne mogu garantirati da je imalo ikakav utjecaj na relativno brz i podnosljiv porod. Svakako cemo o tim temama vise za koji mjesec.
Sortiraj odgovore
Najstariji