Kakvi su to dani beba? Di? Ništa ne znam 😄
https://danibeba.com/ ovaj puta je online :))
Vidim ti potpis pa imam pitanje! I trudnicki mozak jer sam zaboravila da li si vec pisala o tome, oprosti. Jesi vec bila na pregledu i da li se sve vidjelo okej? Mene je strah da idem prerano i da cu bit razocarana, ali gin ne radi sljedece 2tj, a moram putovat nakon Bozica pa hocu provjerit da li smijem
nije ti prerano. ja sam isla oba puta u 6tt i oba puta je doktor rekao da se vec naziru otkucaji
E cure zaboravila sam vas pitati, dobila sam 3 uputnice za vađenje krvi, za rh faktor, krvna slika i urin i markeri za hepatits, sifilis i ostale zarazne bolesti. Koliko je to vađenja krvi, mislim onih epruvetica otprilike, bi mogla ja to sve obaviti u jedno jutro? Jer su mi svi ti laboratoriji na jednom mjestu u gradu, a zivim izvan grada, pa da ne idem vise puta
ne znam kako je u tvom gradu, ja sam u svom vadila rh faktor, antiglonulinski i na bolesti na zavodu za transfuzijsku, a kks i urin privatno. ako ti se nalazi na istom mjestu (ista bolnica npr.) onda ti možda mogu sve izvaditi odjednom pa poslati po razlicitim odjelima na testiranje. tako su meni za neke druge krvne pretrage u vinogradskoj napravili da mi ne bi bezveze vadili krv na 5 razlicitih mjesta.
Na transfuziji trebam vadit rh faktor i jos nesto, to je u bolnici, a u domu zdravlja koji je odmah zgrada do krvnu sliku i te markere za zarazne bolesti, pa ono blizu mi je sve da rijesim odjednom, samo da ne ostanem bez krvi 🤣
E cure zaboravila sam vas pitati, dobila sam 3 uputnice za vađenje krvi, za rh faktor, krvna slika i urin i markeri za hepatits, sifilis i ostale zarazne bolesti. Koliko je to vađenja krvi, mislim onih epruvetica otprilike, bi mogla ja to sve obaviti u jedno jutro? Jer su mi svi ti laboratoriji na jednom mjestu u gradu, a zivim izvan grada, pa da ne idem vise puta
ne znam kako je u tvom gradu, ja sam u svom vadila rh faktor, antiglonulinski i na bolesti na zavodu za transfuzijsku, a kks i urin privatno. ako ti se nalazi na istom mjestu (ista bolnica npr.) onda ti možda mogu sve izvaditi odjednom pa poslati po razlicitim odjelima na testiranje. tako su meni za neke druge krvne pretrage u vinogradskoj napravili da mi ne bi bezveze vadili krv na 5 razlicitih mjesta.
Na transfuziji trebam vadit rh faktor i jos nesto, to je u bolnici, a u domu zdravlja koji je odmah zgrada do krvnu sliku i te markere za zarazne bolesti, pa ono blizu mi je sve da rijesim odjednom, samo da ne ostanem bez krvi 🤣
ajoj, nezgodno. meni je sve bilo u istoj zgradi pa su izvadili i samo odnijeli epruvete gdje treba malo ce te bockat, ali bit ce dovoljno krvi. ponesi tekucine i hrane da jedes nakon vadenja da ti ne bi slabo doslo
Vidim ti potpis pa imam pitanje! I trudnicki mozak jer sam zaboravila da li si vec pisala o tome, oprosti. Jesi vec bila na pregledu i da li se sve vidjelo okej? Mene je strah da idem prerano i da cu bit razocarana, ali gin ne radi sljedece 2tj, a moram putovat nakon Bozica pa hocu provjerit da li smijem
Ja sam prosli tjedan bila na hitnom pregledu i gin mi je rekao da ovaj 7 tjedan (6+) granican da se vidi, ovisi kad je bila ovulacija, tako da netko vidi embrij i otkucaje a netko ne. Meni se sa 6+1 vidio GM i ZV bez embrija, ali dns mi je na UZV dokt rekla da je trudnoca za 4,5 dana manja, zbog malo kasnije ovulacije, pa nije niti cudno da se prosli tjedan nije vidjelo
Slučajno sam googlajući upala na forum i vidim da vodite raspravu pa da vam podijelim svoje iskustvo. Prirodna trudnoća, radila sam kombinirani test koji je ispao dobar, doktor vodeći se tim testom kad je radio ultrazvukove mogu slobodno reći da ih je drljavo radio i da nije uopce gledao ništa, nije me slao ni na anomaly scanove. Odjednom u 24tt anomalije na bebi, anomalije nespojive sa životom i tada mi taj liječnik (jako poznati i cijenjeni) nudi da tada radim nifty da kao saznamo o kojoj se anomaliji radi (znaci nudi nifty u 24tt!!!!!!!). Naravno odbijam nifty i idem na amnio koja pokaziva trisomiju13. U međuvremenu se sve to kreće komplicirati tako da i ja postajem ugrozena na neki način. U 28tt idem na inducirani porod.
Ne zelim nikoga plašiti svojom pričom, događa se, nisam ni prva ni zadnja, ali sada da mi je ova pamet, jer tada sam bila jako naivna, nikad ne bih radila kombinirani probir već bih odmah isla na nifty i naravno u svemu je jako bitno da imate lijecnika kojemu je stalo i koji vodi računa o svemu. I da, i ja sam govorila da nikad ne bih pobacila, ali kad dobijete takvu dijagnozu nespojivu sa zivotom ja kao majka tog malog bića jednostavno mu nisam mogla priuštiti bol od rođenja, hranjenje na cjevčicu, nemogućnost disanja i slično.... Tako da je te izjave nikad ne bih ovo, nikad ne bih ono, te suditi drugima na osnovu nečega sto su rekli je najbolje zadrzati za sebe. Da je meni netko rekao da cu to sve napraviti rekla bih mu, ma nema šanse, nisi normalan! Tako da sa izjavom NIKAD NE BIH treba biti oprezan jer nikad ne znate sto vam sprema sutra. A takve stvari se događaju. Uvijek misliš ma neće meni ali eto ja sam bila baš ta jedna od 20 000 kome se to događa.
Znaci da se pohvalim da imam 2 brata i sestru koji su mi upravo javili da mi kupuju kolica za bebu 😭
Mallla, apsolutno si u pravu! Od sada trazim smo po shopping stranicama, i mastam pomalo sto kupiti, pa cu dio po dio kupovati… nista bolesti, nista lose! 🤗🎄🎁 ❤ sve ce biti dobro. Heh, vec gledam staviti mozda tepih da bebs ima po cemu se valjati, ili neke lijepe tatamije netoksicne, ali mi svi ti tatamiji izgledaju ruzno… A perivi tepisi izgledaju kao dekice… Mozda obican tepih, neki lijepi gusti, debeli, ugodni, koji bi usisavala dubinskom cetkom…da ne bude bas na parketu bebica. Sta mislite, mamice o toj ideji?
Beba će ti biti svugdje samo ne tamo gdje si zamislila. Dakle plocice, parket/laminat su im omiljeni 🤣 možda se onih prvih mj dana neće gibat al ostalo je veliko istraživačko polje! 😁 ali ako si ti zamirila neki lip tepih, kupi i reci za bebu je 🤣
url=https://lilypie.com]
Pinkxx hvala ti na dijeljenju svog iskustva! Zao mi je sto si to morala proci. Drago mi je saznati sto vise.
Mirjam, to je super!
Mallla, haha to je genijalna ideja, profurat cu da je za bebu ako je lijepi 🤗🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji