Hvalaaa clio i lullaby na informacijama😀
😊 A baš sam se pitala di si i kako napreduješ. Javi kako je prošlo što god da odlučiš. Baš me zanima.
A muz i ja smo ti cijelo vrijeme u pokretu. Pokusavam što vise hodat i bit aktivnaa😁 evo cekam ponedeljak da se moj gin vrati sa godisnjeg pa cu ga pitati kad bi opet trebao biti pregled i tad cu otic onda u bolnicu,ionako mi je rekla da se trudnice ne narucuju pa valjda je tako . Cekaj jel trudnicka ambulanta u prizemlju cim se ude ili idem na kat?😊
Jutro, trudnička ti je odmah u prizemlju kad uđeš. Koliko si ti sad trudna?
Evo danas 35+2 nije pumo,a nije ni mali🤭 al mislim da mi je sad postalno stvarno teskooo😅
Pitam, jer sam ja tek od ovog tjedna išla u TA na ctg. Ali pošto tvoj gin. nije tu onda je kod tebe situacija malo drugačija. Probaj u ponedjeljak ujutro ici tamo i oboružaj se živcima jer se dugo čeka. Trudnice na ctg i pacijentice na pregledima.
Ma ja ti ne moram sad na pregled nego trudnocu samo nastavljam vodit u bolnici kao sto bi i kod svog isla. Samo nezam jel to u 37 ili 38 tj pa zato cekam svog doktora da ga pitam. Kod nas u zg je obicaj nakon 35 tj nastavit vodit trudnocu tako,ali vidim ovjde bas i nije😁 znaci guzveee su i ovdjeee, hahah supeeer , a prezivjet cemo nekako. Ti si prva na redu pa ces nam prenjeti svoje iskustvo uskoro . Nadam se sto prijee😀
Joj i ja se nadam što prije🙏🤞🤞. Imam kao lagane menstrualne bolove ali ništa posebno da bi se ponadala. Ali sad me malo i strah jer je moja gin. otišla na godišnji i sad ako se budem porađala a nje nema, nije mi baš svejedno
A to ti vjerujem. Kad si sa nekim ko te od pocetka vodi i jos ako ti je trudnoca bila kompliciranijaa nije ti svejedno. Bitno da nama bebice stignu zdrave i zive a ostalo cemo mi sve lakoo🙂 zelim da ti to sve sto prije kreneee k da sve bude okej i sto bezbolnijeee😁
15.12.23. zadnja menz
9.1 .24. plusiccc
Druga trudnoca😀
Prvi pregled 30.1
Iva909 ako je u pitanju bol želudca smiješ lekadol, a do 30tt i brufen. Dakle ako je bol ide tableta za bolove. Ako je žgaravica smiješ Rennie, ali i sve druge prirodne metode tipa soda bikarbona, donat MG, bademi i slično. Probaj spavat na uzvišenom. Uglavnom izdrži! Pripazi na hranu da jedeš laganije i najdalje 3h pred spavanje. A svakako kako beba raste tako se želudac pogura prema grlu, ne mora nužno biti da beba tu udara al organi su se svejedno pomakli.
Bojana užuvaj u moru, moram priznat da ti zavidim. Iako mi je more blizu nisam trenutno sposobna za to.
Tiki drago mi je da su nalazi dobri i nek kortici odrade svoje pa ce beba jos i termin docekati!
Clio i Mimica suosjećam! Od bolova do poruka...razumijem ja da svakoga zanima jesam li i kad cu, al evo i mene zanima...nije do mene. Clio baš je tvoj tata to slikovito opisao i stvarno je tako, možemo se mi nasadit na glavu al ako nece nece.
Inače ananas ne smijem ni pogledat jer mi je želudac skoro krepucnio nakon njega. A kakve akrobacije sam izvela ovih dana pa opet se niša ne pokreće. Noćas su me probudili tupi bolovi u leđima koji su onda i stali. Jutros sam se jedva ustala jer se nisam mogla uspravit dok se beba ne pomakne u stomaku...uglavnom selo veselo...događa se svašta a ne događa se niša!
url=https://lilypie.com]
Iva909ako je u pitanju bol želudca smiješ lekadol, a do 30tt i brufen. Dakle ako je bol ide tableta za bolove. Ako je žgaravica smiješ Rennie, ali i sve druge prirodne metode tipa soda bikarbona, donat MG, bademi i slično. Probaj spavat na uzvišenom. Uglavnom izdrži! Pripazi na hranu da jedeš laganije i najdalje 3h pred spavanje. A svakako kako beba raste tako se želudac pogura prema grlu, ne mora nužno biti da beba tu udara al organi su se svejedno pomakli.
Bojana užuvaj u moru, moram priznat da ti zavidim. Iako mi je more blizu nisam trenutno sposobna za to.
Tiki drago mi je da su nalazi dobri i nek kortici odrade svoje pa ce beba jos i termin docekati!
Clio i Mimica suosjećam! Od bolova do poruka…razumijem ja da svakoga zanima jesam li i kad cu, al evo i mene zanima…nije do mene. Clio baš je tvoj tata to slikovito opisao i stvarno je tako, možemo se mi nasadit na glavu al ako nece nece.
Inače ananas ne smijem ni pogledat jer mi je želudac skoro krepucnio nakon njega. A kakve akrobacije sam izvela ovih dana pa opet se niša ne pokreće. Noćas su me probudili tupi bolovi u leđima koji su onda i stali. Jutros sam se jedva ustala jer se nisam mogla uspravit dok se beba ne pomakne u stomaku…uglavnom selo veselo…događa se svašta a ne događa se niša!
Jooj kako bi bilo fora da nas tri isti dan završimo u rodilištu 😅😅♥️. To sa bolovima prilikom ustajanja te skroz razumijem. Ja dok se okrecem po noci imam osjecaj da ce mi svi misici popucat.
Ja sam inace visoka ili ti niska😂😂 157cm i nikad nisam imala preko 48 kg. A sad sam sama sebi vec dosadila koliko se vucem okolo jer nemogu.
🙋♀️37🧔34
1.missed ab 7tt.- 10/19
22.10 ➕👶♥️🌼
IT'S A BOY💙💙💙
24.06.2021 - IVO 💙💙
[/url
Pozdrav curke drage❣
Evo mene da se javim, ne znam sjeca li me se tko jos s pocetka tamo, bilo nas je jako malo onda jos, nastavila sam citati a tipkanje stalo pa sam ko duh sve pratila 😆😆
Kod mene vam je sve proteklo u redu iako je bilo strahovanja zbog duuugih ciklusa i kasne ovulacije, tako da imamo razliku od 2 tj i 4 dana, u trudnickoj mi se vodi kao uzv manji za 3 tjedna, tako da sam ja svoj sluzbeni termin odavno presisala, ali ga moja doktorica ni ne spominje, ne znam hoce li u bolnici sto prigovarati (Zd), ne idem u TA nego privatno sve vodim i dalje, vec sam na 4 ctg bila, uvijek reaktivan bez trudova, otvorena prst i omeksana ali nema pomaka, po uzv sam 39+2.. U pon opet na ctg 😀
Takodjer se krecem otezano, sve me boli i jedva cekam da se nesto pokrene, pogotovo po ovim vrucinama, nije nam lako 🥵
Cilo35 mozda se nadjemo skupa u bolnici 😁
👨28 👩28
13.10 + 🥰
Ana, MariLove, tnx! 😘
Zvučale ste mi kao da je rješivo, da samo treba površinski čistiti…
Nemam baš iskustva s problemima sa zubima, pa sam već počela razmišljat kako će ih trebati vaditi, stavljati one umjetne navlake, kaj ti ja znam 🤔
Ma da, nije to nista strasno 😊
Malla ja mislila ti u rodilistu kad se nisi ranom zorom javila 😅
2021. M 💗
Prirodni trudovi i trudovi pod dripom su po jačini slični, ali je razlika u tempu i hormonima. Znači kod dripa su pauze između trudova male i djeluje samo hormon oksitocin ako sam dobro zapamtila naziv. A u prirodnih trudova ide kombinacija oksitocin i endorfin koji pomaže da bol ne bude pre velika. Zato se uz drip često daje i npr. Spasmex da malo olakša bolove. Boli nezamislivo i to je realnost i zato drugi put strah bude malo veci nego prvi put jer smo nekad dozivjele tu bol. Al sve u svemu kad porod zavrsi i ta bol zavrsi!
Ana0310 prizivaj prizivaj... 😄 zove me sad prija i kaže da je sanjala da je išla rodit umisto mene...ja reko ajd di treba potpisat!
Clio bilo bi fora da nas par zatrpa forum isti dan s očekivanjem beba 🤣 A tako ce ti i biti... Ana.b., Mimica, Clio i Lena smo tu u blizu...ima jos tko?
Cao cure moram vam se malo izjadati
Bili smo na pregledu na pocetku mjeseca pozalila sam se svojoj gin da osjecam nekakvu upalu da se stvorila i da me svrbi oko podrucja klita.. napravili smo bris koji je dosao uredan i nista za prijaviti to sam saznala telefonski međutim upala se nije povukla nisi smirila imam kao bjelkaste komadice a danas sam primjetila da imam vodenkast zuti iscjedak ko da sam pristic stiskala (zao mi je na gnjusnim slikama koje stvaram🙈)
U cetvrtak sam bila na ultrazvuku u bolnici sta me poslala gin da redovno obavim i tamo mi je dokt samo preko trbuha obavio sve da je uredno da plodne vode ima da je posteljica straga beba ima 2 kilice i uredno raste i razvija se
Mene samo brine ta moja upala koja se nije pokazala na brisu i zasto
Slj pregled imamo sada u srijedu nadam se nekakvim konkretnim odgovorima ako imate kakav savjet ili rijeci utjehe dobro su dosle pocelo me brinut da nije plodna voda koja curka a ne iscjedak 🙈
Ja sam isto ovako kao Tweetyca ako nema cudan miris il da je pre obilno ne dozivljavam. Inace dr bi vaginalnim pregledom i brisom utvrdila da nesto opasno je. A plodna voda mislim da bi i dr. Na uzv utv4dio da nesto je.
E sad mozda su neke gljivice u pitanju ili nesto vezano uz mokracu. U srijedu svakako opet spomeni pa makar da ti malo pojasni sto se događa.
Iscjedak zeleni, žuti, gusti su često djelovi sluznog čepa. Meni je bar se takav prikazao....svako toliko ga sretnem na gaćama, ne previše al se pojavi i u pocetku je bio zelen, a sad je već žuto, bijelo i gin. Mi je potvrdila da su to dijelovi sluznog.
Isto gace su mi stalno mokre a skuzila sam da tu i tamo curne urin, ja to ne osjetim al po mirisu mi je jasno da je urin.
Evo samo bi ti rekla da stvarno mislim da je nesto sa bi to doktori uocili, a ti uvijek mozes pitati ponovno sto da radis i sto bi mogla.
Npr. Ako imas octenisept kuci mozes ga spricati dole, on zna pomoci kod blazih stanja.
Cure, savjet za između trudova, zaista treba opustiti tijelo, ne biti u grcu dok nema truda. To je izrazito tesko kao i pravilno i lagano ispuhivanje zraka prilikom truda. Ali ja sam imala super babicu koja mi je stalno to ppnavljala i to ozbiljnim tonom, tako da sam ju morala slusati 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji