Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Dominique_i_bebita
    11. Lipanj 2021. 10:19

Bela - ponavljam, divan scenarij :) hvala ti na podjeljenom iskustvu i drago mi je za tebe da se nisi dugo patila!
    .
    Tecajevi - niti gledala niti spremala linkove haha a sad kad vas slusam izgleda da ni necu, vi ste mi dovoljan tecaj 🤣 ja mislila o dojenju nesto u stilu kako cemo - a snaci cemo se nekako, a sad ispada da je to cijela nauka i tortura..nebih si taj presing stavljala. I uopce mi nije jasan taj koncept na zahtjev? Sta cim beba postane "kenjkava" dat joj sisu? To mi ne zvuci bas pametno..posto sam totalni neznalica budem se ipak malo informirala na onom postojecem videu mlijecna staza sta je netko preporucio, ali necu si stvarat pritisak..
    .
    Cocolina - kak oni to misle da ti nesto pokrenes? S loptom? Super ako to stvarno upali da te ne muce na silu 

👱‍♀️25 👱‍♂️26 👰🤵 10.10.2020.

Bojana2017
    11. Lipanj 2021. 10:19

Cocolina super, to su lijepe vijesti, sad će i utorak, mada ćeš ti to možda i sama pokrenuti, sad akcija 😊😊😊
    Neko je pisao o dojenju i zubima bebinim, tweetyca mislim, ali ne brini, rijetko koja beba da grize kad dobije zube, jer one već naviknu na hvat sa usnicama. Mene moja nije nijednom ugrizla, a i ako se to desi bitno je ne reagovati jer bebi to onda bude smiješno, zanimljivo, pa misle da se igramo 😊😉
    Svakako podržavam povremeno izdajanje da se i tata uključi ili neko drugi, ali moja nažalost nije htjela bocu, tako da 🤷🏼‍♀️

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

• Duelma
    11. Lipanj 2021. 10:22

Puno čitam, malo pišem 😀 pa kad je ovako napeto odlučila sam se uključit.
    Bela čestitam na bebi i na tako divnom porodu. 
    Ja upravo sa pregleda. Danas 38+0, cerviks mi se skratio, ali sam zatvorena. Očitava mi trudove iako ih ja ne osjetim, tu i tamo me "žigne" menstrualna bol, al to je možda 2,3 puta na dan. Bebač procijenjen na 3700 😳 iako mi je kroz cijelu trudnoću rečeno da je moguće da je trudnoća tjedan dana više ipak 3700 nisam ocekivala. Ali najvažnije je da je sve ok i da se polako sve počnemo družiti sa svojim bebama.

Termin 25.06. - dečko 💙

Lumile
    11. Lipanj 2021. 10:23

Ja bih se samo nadovezala na temu o dojenju... Meni osobno, glupost je dojiti po rasporedu.. Tipa, svaka 2 ili 3 sata.. Jer, sa prvim djetetom, rečeno mi je, ne možeš dijete ukalupiti,  niti odgajati po knjizi ili ne znam čemu, i po tom "rasporedu" dijete bi trebalo buditi dok spava.. Naime, rečeno mi je s više strana, ne budi dijete dok spava, kad je gladno, ono će se samo probuditi..  Jer, ni mi odrasli ne jedemo po rasporedu, barem doooobar dio ljudi, čast izuzecima.. Jedemo kad smo gladni, jel? Tako da, svatko ima svoja mišljenja i stavove, ali evo, obje kćeri su mi, hvala Bogu, žive i zdrave, nakon dojenja na zahtjev, a ne po rasporedu... sretne one bile, sretna ja... 😊😊😊😊😊

Mallla
    11. Lipanj 2021. 10:27

Ajoj...ukupno su dobre vijesti Cocolina, čak i utorak 15.6 skroz odličan datum 😊😃 I slažem se s ovim da bi bilo dugo i mučno...al me zanima kako misle da pokreneš dok si u bolnici? Ok imaš pilates loptu al ništa drugo ne možeš...nema sexa, nema ciščenja, nema šetnji... onako dali su super neprovediv savjet....baš ti želim da samo krene čim prije...
    Ana.b. kako si krenula ti ćeš bit jedna od onih što će prebaciti termin 😉 nije da ti to želim već malo zafrkavam. Nerijetko iz okoline one što su svim srcem htjele ranije te sublako prebacile termin...al držim nam fige da to bude ovaj ZM termin ne sad bas da odemo u srpanj!
    Planiram dojenje i ovaj put to 1 godine istim sistemom. Ne pada mi na pamet da me dite moli sisu onako bilo gdje, bilo kad....prvo iskustvo sam imala sistem kad uvodim dohranu, obrok koji je uveden izbacuje se taj podoj i tako smo uspješno 11mj dojile i bez ikakve frke prestale. S tim da je dojenje nakon 6mj puuuno lakše nego prvih 6mj kad je isključivo dojenje. Doduše ja sam isključivo dojila 5,5 mj. A vidjet ćemo kako će nova beba bit raspoložena. E i još me nešto zanima pa podjelite iskustva ili saznanja. Dakle tada prije 5 god su uglavnom bile preporuke jedan podoj jedna sisa, i tako samnradila, međutim sada nailazim većinom nansistem jedan podoj obje sise. E sad nije mi sve skroz jasno...moja gđica bi dojila svega 15 do 20 minuta a nikad ne bi ninuspjela onda tu drugu sisu. Kako ste vi radile, koji sistem vam je odgovarao? Ja cu vjerojatno ostati pri ovome kao i prvi put osim sto namjeravam malo pojačat broj podoja u prvih mjesec dana do 3mj sigurno...vidit cemo kako ce me sreca ovaj put pomazit!

url=https://lilypie.com]

Mallla
    11. Lipanj 2021. 10:37

A eto i moja je ziva i zdrava u jedenju po rasporedu. Fora je sto se sinkronizira glad i vrijeme. To mozemo vidjeti i po sebi ako nam je ručak npr. Uvijek u isto vrijeme. Al ok, svatko ima svoj stav i svoje mišljenje. Ne vidim ništa pogrešno ni u dojenju na zahtjev ni dojenju po rasporedu. Normalno da ako je beba jela pa traži još da će joj se dati još bez obzira na vrijeme, ništa nije isključivo, odnosno jedno ne isključuje drugo! I nije istina da dojenje po rasporedu uključuje buđenje osim naravno ako je beba uspavana općenito. Taj raspored se usklađuje s bebom i njenim stanjima budnosti i spavanja a ne samo po satu i našem rasporedu. I kod mene je isto bila sretna beba i sretna ja....tako da je u konačnici samo to bitno, šta god i kako god mi radile!

• boobaboo
    11. Lipanj 2021. 10:39

Duelma , dobrodosla, evo isti nam je termin samo kod mene curica 🥰
    Lumile, moja je cura bila malena, dojila je po 5 minuta, zaspala bi i spavala po 3-4 sata. Doslovno su me jos u rodilistu prepadali ( to je bilo vrijeme i kad su posjete bile dozovoljene) , pa svekrva ovo pa ova baba ono..tipa: 5 minuta?! pa to treba dulje jesti, ne moze se najesti za 5 min. Pa kao puno mi spava, budi ti nju! Srecom, ona je spavala ko top, i da sam htjela, ne bi ju mogla probuditi. Ne da je napredovala, nego je mjesecno dobivala preko 1500 grama. Nisam se svadjala, ali evo ne znam kako sam ostala smirena sa svim tim " savjetima", uglavnom, sretna sam sto sam pratila njen i svoj ritam i da nam je tako uspjesno isao taj napredak. Da sam vidjela da je zuta, naravno da bi ju budila , ali evo, kod nas stvarno nije bilo potrebe. 

Lumile
    11. Lipanj 2021. 10:44

Mallla

A eto i moja je ziva i zdrava u jedenju po rasporedu. Fora je sto se sinkronizira glad i vrijeme. To mozemo vidjeti i po sebi ako nam je ručak npr. Uvijek u isto vrijeme. Al ok, svatko ima svoj stav i svoje mišljenje. Ne vidim ništa pogrešno ni u dojenju na zahtjev ni dojenju po rasporedu. Normalno da ako je beba jela pa traži još da će joj se dati još bez obzira na vrijeme, ništa nije isključivo, odnosno jedno ne isključuje drugo! I nije istina da dojenje po rasporedu uključuje buđenje osim naravno ako je beba uspavana općenito. Taj raspored se usklađuje s bebom i njenim stanjima budnosti i spavanja a ne samo po satu i našem rasporedu. I kod mene je isto bila sretna beba i sretna ja….tako da je u konačnici samo to bitno, šta god i kako god mi radile!

Daaa, ma sve to stoji, nego sam ja inače, općenito, protiv nekog strogog rasporeda, ono, tipa, dijete MORA jesti u toliko u toliko, dijete MORA spavati u toliko i toliko, toliko i toliko dugo, i tako to... općenito ne volim neka ograničenja, tj striktno držanje rasporeda, jer uvijek krećem od sebe, da mi netko kaže kad šta moram, I samo tad, skrenula bi odavno, hahhahahha... Uvijek je najbolje samo gledati svoje dijete zapravo, i pokušati upratiti navike i to... Jer, svatko poznaje svoje dijete najbolje 😉😉😉😉😉😉😉😉

Mallla
    11. Lipanj 2021. 10:45

Dulema opala kod tebe se očekuje baš mala mrcina ha!? Ma nemoj se plašiti puno, to su procjene i najvažnije da bude živa i zdrava bebuška a i ti...a sve će to biti u redu....a koliko vidim skoro si nam i ti na redu. Mene baš zanima koliko će procjene pogoditi stvarno stanje!
    Negativ hahha ma nema da nema, ništa se ne prepušta slučaju 🙂😊
    Cocolina ti ćeš nakon poroda bit fino utrenirana 😁 ko iz teretane!
    Tweetyca, ma da necu se ja time suviše opterećivati već me samo zanima kako je tko radio i što su preporuke. Možda beba 2 bude sisavac deluxe pa sve što pričam/planiram padne u vodu....a to ćemo vidjeti za cca misec dva!

Lumile
    11. Lipanj 2021. 10:46

boobaboo

Duelma , dobrodosla, evo isti nam je termin samo kod mene curica 🥰
    Lumile, moja je cura bila malena, dojila je po 5 minuta, zaspala bi i spavala po 3-4 sata. Doslovno su me jos u rodilistu prepadali ( to je bilo vrijeme i kad su posjete bile dozovoljene) , pa svekrva ovo pa ova baba ono..tipa: 5 minuta?! pa to treba dulje jesti, ne moze se najesti za 5 min. Pa kao puno mi spava, budi ti nju! Srecom, ona je spavala ko top, i da sam htjela, ne bi ju mogla probuditi. Ne da je napredovala, nego je mjesecno dobivala preko 1500 grama. Nisam se svadjala, ali evo ne znam kako sam ostala smirena sa svim tim " savjetima", uglavnom, sretna sam sto sam pratila njen i svoj ritam i da nam je tako uspjesno isao taj napredak. Da sam vidjela da je zuta, naravno da bi ju budila , ali evo, kod nas stvarno nije bilo potrebe.

E pa to i govorim, samo pratiti dijete i to je to.. jer ima djece koja se tako najedu za 5 min, a ima ih koji, što bi se reklo, uživaju po sat vremena, dok se mi ukočimo, hahahhahah... 😄

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.