Naravno, nikad se ne zna, na kraju je najbitnije da sve prođe OK, a opet nekako jer sam prvi put rodila prirodno, nadam se da će i ovaj put tako biti. Vidjećemo još
Ja polako spremam torbu i perem robicu, bacila sam se u pripreme, mada mi se i dalje čini da je rano i da imam još puno vremena
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Ja sam sanjala svoju bebu, kako mu patronazna čisti nos i nama pokazuje kako to ide 😅🤣
I moj muž kaže da je sinoć sanjao smješan san….. Kao da sam ja došla iz bolnice sa malim, a da on ni ne zna da sam otišla i kad ga je vidio, on velik skoro 5kg i diže se da bi hodao, a muž kao kaže ostalima ukućanima vidite da ne treba pazit na glavicu on već skoro hoda🤣🤣🤣🤣
P. S. Zaboravila sam ga pitat kako se mali zove u tom snu🤦♀️🤦♀️
Hahhaha 🤣 Moj isto ne zna kaj bi s glavicom, kaže da ga on neće držati prvih par dana da prouči malo 🤣
Nego, moj je sanjao kako sam ja htjela u 30.tt izvaditi bebu van, samo malo i na kratko da ja nešto vidim, i onda ju opet staviti unutra. A on me u mom naumu nije mogao spriječiti. Jadan bio sav izbezumljen taj dan 😅
.
Bojana, sam ti daj polako, nećeš požaliti kad ćeš zadnji mjesec imati mir ☺️
Termin 18.06
Hehe Franka, mi cemo mozda skupa izlazit iz bolnice, inamo istu lokaciju i jako blizu termine! A i vidim da je kombinacija robice jako slicna jednoj od mojih oko kojih dvojim. :) I ja bi uz cipkanu bijelu haljinicu (HM) i carapice htjela bijelu masnicu trakicu na glavi, ali nisam nasla tako malu masnicu. Kupila sam u C&A lijepu masnicu, ali onda skuzila da pise da je za 6 mjeseci plus i da ce biti prevelika. Gdje si nasla manju? Balerinkice cu preskocit, kardigan tako maleckni isto nigdje nisam nasla - javi pliz gdje ima, pa bi uzela bi jednu meku bambus tetricu ili dekicu...
Kupila sam u C&A i newborn outfit hlacice sa stopalima i gore benkica, mislim da ga je Tweetyca linkala - to mi je ako bude hladnije kombinacija.
Hvala na savjetima cure, trebala sam neke hlacoce bez stopala radi vrucine, ali u ducanu mi je ovo bilo najslađe pa me povuklo.😊
Joj ja vec neko vrijeme jutros googlam i citam o tim hobotnicama, cak se ukljucila i u FB grupu cro hobice, evo falila sekunda da svekrvu zamolim da mi isplete, kad procitala i na njihovim sluzbenim uputama, kao i na stranim, na stranicama bolnica da su te hobotnice iskljucivo prerano rođene bebice u inkubatorima s 24 satnim nadzorom i da kad krenu doma ih spakiraju u neki memory box i ne daju djecici jer nisu sigurni kao igracka za bebu. Zaista jako puno pomazu nedonoscadi, umiruju otkucahe srca i disanje, ne cupaju zice, ali nije za staviti doma hobotnicu kao tjesilicu spavalicu. Ok vjerojatno kao igrackicu uz nadzor preko dana.... Joj meni su preslatke i ja bi jednu al me sad strah... 😍
Isto pise i na onom linkicu sto je Ana podijelila za onu plisanu igracku (koja nije zapravo za nedonoscad nego je igracka) da samo uz nadzor... Joj ova heklana sto je Tweetyca podijrlila mi je najljepsa - ima za kupiti ili je to samo slika kako je netko isheklao?
Mozda ipak zamolim sveki pa imamo igrackicu uz nadzor .😁❤
Jesam ja luda, jesu zapravo sve igracke za koristenje samo uz nadzor? Jer kad pogledam savjete za spavanje, novorođencad ionako ne smije spavati s nikakvom igrackom, ni dekicom, ni tjesilicom. Tjesilica se uvodi od 6-7 mjeseci starosti za spavanje, prije ju moze samo uz nadzor grickati i igrati se s njom... Jako mi je medena i ova plisana sto je Ana stavila...Ana, jesu ti u bolnici rekli da je to samo dok je beba tamo pod nadzorim ili da ju se smije koristiti i doma?
A za te bebice u inkubatorima te heklane hobotnice imaju tocno propisane mjere i sastav koje smiju imati i takve bolnice primaju...
I sorryte na milion dugih postova, bas sam zagrizla za te hobotnice.😊🙈😍
Hehe Tweetyca najbrzi prst! Vec si napisala isto sto i ja... slazem se, sklona sam tome da samu sebe izludim!🤣😊 I malo previse perfekcionist... huh, kad dođe bebica i manjak vremena cu se, nadam se, opustiti malo.🙈
Kiflice budes li se toliko opterecivala prošvikat ces. U pocetku ce ti ionako uvijek oko biti na bebi! A sve igracke ili velika vecina imaju oznaku +3, pa cak i one "razvojne" koje su po ulozi koju imaju primjerene za razvoj djece od npr. 1 godinu. To ti je cisto ograđivanje proizvođača od situacija koje su ne daj Bože. Ali koliko samo je takvih opasnosti oko nas. Isto tako beba do negdje 3-4mj ne doživljava igračke oko sebe pa ni ne moraju biti tik bebi uz nos ili na dohvat. Kao što Tweetyca kaže neće krevetić biti instagramski ali imat će igrackicu, ogradicu, dekicu itd...trakice ne znam da sam susrela neku koja je baš za novorođenče, ali je možeš ušiti da bude manja. Znači tvoja mala izlazi iz rodilišta ko prava mala zvjezdica, haljinica, trakica, balerinkice....gle ako ti je gušt zašto ne! Da je praktično, nije ni malo al za gušte se da istrpiti.
Negativ dobar ti taj radni palačinka day 😊
Robica - meni nekako logično da u klimatizoranom beba bude u dugome, a vani u kratkom. Necu se ni oko toga opterecivati vec cemo od dana do dana.
Ono što znam je da cemo uglavnom prakticirat bodi + tajice i čarapice, a za spavanje odjelce, tanko, pamučno.
Upravo sambprošla rodin e-tečaj o dojenju, pa preporučujem. 90% navedenog sam znala (dojila sam već), a super mi je došlo podsjetiti se!
url=https://lilypie.com]
Tweetyca za hobotnica nez jel bitno, ali za dekicu/ručnik su rekli da bude crveni. Ja sam uzela svijetlo plavu hobotnicu 🥰
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Naravno zalažem se za "mjeru" u svemu. Trebalo mi je nakon prvog poroda vremena da sebe naučim da nije sve što sam pročitala Sveto pismo. Mislim na pravila dojenja, spavanja, oblacenja, kad u šetnju i 100 drugih majka vs. Nemajka stvari. Izabrala sam često biti nemajka al stvoriti sebi i bebi ugodno okruženje...ovaj put se nadam malo kraćem periodu prilagodbe.
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji