Ljetne bebe 2020 3. dio 🌹🐞

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ena0206
    17. Lipanj 2020. 13:31

Eno na.. Napisem i uprem odustani.. 
    Uglavnom dosli smo kuci.. I sada se puno bolje osjecam.. Tamo sam u bolnici sve nesto na brzinu i stres.. 
    Rose daaa imamo iste probleme. Uglavnom vidjela sam da ti je netko preporucio multi mam komprese.. Ja sam ih imala sa sobom.. I stvarno su mi malo pomogle.. Ne rijese cilu stvar, ali svakakonds ubrzaju proces. Iza toga kad ih skinem luftam bradavice.
    Jel samo doji ili dobiva beba i dohranu? Ne znam sama sta bi sada.
    Kolacic ja cu putni list izvadit pa sve dolje rjesavat. Mi smo odabrali Hrv. Drzavljanstvo.
    Mimoza kako kod tebe funkcionira dohrana i dojenje?
    Ja sam evo isto u banani s dojenjem.. Kolostrum ide stvarno dosta.. Kazu sestre da je i mlijeko tu. Ali ne mogu dojit od bolova i ragada

ena0206
    17. Lipanj 2020. 13:32

Vrapcic mogla bi Gretica brzo. Drzim fige da prodje sve u redu,brzo i sto bezbolnije.. 

Trancie
    17. Lipanj 2020. 13:40

Vrapcic krece nestoo pa cemo vidjeti kad ce Gretica 🤩
    Rose bas mi je zao da te tako muci to.sve... ja sam dojila s boka na bok... sjela.prvi put 17 dan.... uzas...
    Pisala.sam.vec prije uzmi onaj luftic mali sad ih ima kupit na njemu.sjedi dok.se savovi smire... 😘
    Mrvicak nisam.pohvatala sta je s tobom... ali drzi se!!
    Ako koga zanima next.ima 30% u ducanima... ja sam dva bodica zgrabila.🤭

Maggy_1
    17. Lipanj 2020. 13:57

Pozdrav! Čestitke svima koje pune tjedne 💐
    Ovaj kraj trudnoće je baš naporan 😔
    Ovo su moje sinoćnje kontrakcije https://ibb.co/NNhtHcZ na kraju su se smirile. Cure koje ste rodile, jel vam se pod kraj pojačao iscjedak? Meni je danas ujutro iscurilo za dobru jušnu žlicu iscjedka tako da sam čak pomislila, prije nego sam vidjela o čemu se radi, da je možda plodna voda.
    Moja curka se jučer i danas primirila, osjetim ju ali nije ni približno kao prije, trbuh poprilično tvrd, da se bar nešto pokrene. Jedva čekam sutrašnji pregled! 

Rose1
    17. Lipanj 2020. 13:58

ena0206

Eno na.. Napisem i uprem odustani..
    Uglavnom dosli smo kuci.. I sada se puno bolje osjecam.. Tamo sam u bolnici sve nesto na brzinu i stres..
    Rose daaa imamo iste probleme. Uglavnom vidjela sam da ti je netko preporucio multi mam komprese.. Ja sam ih imala sa sobom.. I stvarno su mi malo pomogle.. Ne rijese cilu stvar, ali svakakonds ubrzaju proces. Iza toga kad ih skinem luftam bradavice.
    Jel samo doji ili dobiva beba i dohranu? Ne znam sama sta bi sada.
    Kolacic ja cu putni list izvadit pa sve dolje rjesavat. Mi smo odabrali Hrv. Drzavljanstvo.
    Mimoza kako kod tebe funkcionira dohrana i dojenje?
    Ja sam evo isto u banani s dojenjem.. Kolostrum ide stvarno dosta.. Kazu sestre da je i mlijeko tu. Ali ne mogu dojit od bolova i ragada

Samo kolostrum imsm, malo mu dajem i dohrana. Mozda ni nece mlijeko, a muka sve skupa. Bolne bradavice, upaljene.Drzi mi se

💙

Rose1
    17. Lipanj 2020. 13:58

Trancie

Vrapcic krece nestoo pa cemo vidjeti kad ce Gretica 🤩
    Rose bas mi je zao da te tako muci to.sve… ja sam dojila s boka na bok… sjela.prvi put 17 dan…. uzas…
    Pisala.sam.vec prije uzmi onaj luftic mali sad ih ima kupit na njemu.sjedi dok.se savovi smire… 😘
    Mrvicak nisam.pohvatala sta je s tobom… ali drzi se!!
    Ako koga zanima next.ima 30% u ducanima… ja sam dva bodica zgrabila.🤭

Hvala ti😘

💙

Rose1
    17. Lipanj 2020. 14:00

mimoza

Hej cure, kako ste nam 🤗 mi nikako da vas stignemo u citanju, uvijek ste 10-15 str. ispred. Pa cu odg kako stignem. Mi smo danas dojili 2 sata 😰 iscjedio me i sad spava, pa se nadam da ce doci mlijeko dok se ne probudi. Primijetila sam da su mu nogice deblje 🥰 bas se poceo buckati, iako je velika beba od rodjenja 🤗 I dalje traje nasa borba s dojenjem, al ja ne odustajem. Od petka do danas sam smrsala jos 3kg.
    Cevapi i ja se prijavljujem u klub onih kojima su mozda pokrenuli porod 😁 Pa eto “jedite” ih sto cesce 😂
    Svea cestitam draga na rodjenju cure i zelim ti brz oporavak. Eto ipak nije bila preko 4kg hehe ali i dalje velika i bebela 🥰
    Fenjer ja svom bebanu oblacim po danu bodi dugih rukava i hlacice, a za spavanje bodi dugih rukava i preko jednodijelna pidjamica. Rukice su mu uvijek otkrivene, pa volim da ima duple rukave na rukama.
    Vucica bravo za dojenje. Ti i ja iste prepbleme mucimo. Danas sam otkazala sve posjete i hocu da cijwli dan posvetim ucenju i navikavanju na dojenje. Mrzim pumpu i neprakticno mi je za vani. Bit ce vriske i placa, al necu odustati. I moj kao da je poceo dobivati grceve 😬 a ne znam kada da mu pocnem davati kapi. Jesi li ti pocela?
    Rose, ena kako ste drage moje? Kako su bebice? Kakvo je stanje sa ranom?
    Pcelica kako su cice danas?

Svaka ti cast, ide to tebi i uspjet ces. Meni se cini da mi necemo, vidjet cemo...boli sve dolje, bradavice koma, malo kolostruma i tako

💙

• CurlySue
    17. Lipanj 2020. 14:03

Mocho

Curly - hvala na pojasnjenju! Jeste li odmah u maticnom obavili i prijavu prebivalista i hzzo ili se tamo samo dobije rodni/maticni list pa se ophode ostale ustanove? Mislila sam napraviti sve preko eOI, ali je moj dragi zagubio svoj kod za prijavu 🤷‍♀️ A moraju oba roditelja ispuniti… Eto, drago mi je da cekam curicu jer necu dozivotno imati dva dijeteta 😀 Curica ce sigurno na mene povuc

Sve obavljas u maticnom, nema hodanja okolo, osim za naknadu od grada/zupanije,to se ide posebno.
    Rose, rucno je najteze jer zahtijeva vjezbu i tehniku... Ja sam u bolnici plakala tjedana dana jer mi ne ide, sad ide brzinom kao i izdajalica 😉 samo bez stresa i u c hvatu stisci kaziprst i palac malo iznad areola gdje su zlijezde. S vremenom ces tocno vidjet gdje ide koji kanal 😊 e i da, na pocetku i na kraju istisni i same bradavice jer se mlijeko tamo zadrzi, napuni bradavicu (prosiri ju) i zacepi kanale.
    Vucica, bavaria je najbolja za dojilje 😉 provjereno od vise doktora 😂

Vrapčić123
    17. Lipanj 2020. 14:05

Curke ja kad sam bila na transferu bila je jedna curka sa mnom. I od postupka ivf se pratimo. I rodila jutros u 4, a meni danas krenuo sluzni čep. Očito ima nešto i u tom ivf-u. 🙂🙃🙂🙃

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

• CurlySue
    17. Lipanj 2020. 14:05

Rose1

mimoza

Hej cure, kako ste nam 🤗 mi nikako da vas stignemo u citanju, uvijek ste 10-15 str. ispred. Pa cu odg kako stignem. Mi smo danas dojili 2 sata 😰 iscjedio me i sad spava, pa se nadam da ce doci mlijeko dok se ne probudi. Primijetila sam da su mu nogice deblje 🥰 bas se poceo buckati, iako je velika beba od rodjenja 🤗 I dalje traje nasa borba s dojenjem, al ja ne odustajem. Od petka do danas sam smrsala jos 3kg.
    Cevapi i ja se prijavljujem u klub onih kojima su mozda pokrenuli porod 😁 Pa eto “jedite” ih sto cesce 😂
    Svea cestitam draga na rodjenju cure i zelim ti brz oporavak. Eto ipak nije bila preko 4kg hehe ali i dalje velika i bebela 🥰
    Fenjer ja svom bebanu oblacim po danu bodi dugih rukava i hlacice, a za spavanje bodi dugih rukava i preko jednodijelna pidjamica. Rukice su mu uvijek otkrivene, pa volim da ima duple rukave na rukama.
    Vucica bravo za dojenje. Ti i ja iste prepbleme mucimo. Danas sam otkazala sve posjete i hocu da cijwli dan posvetim ucenju i navikavanju na dojenje. Mrzim pumpu i neprakticno mi je za vani. Bit ce vriske i placa, al necu odustati. I moj kao da je poceo dobivati grceve 😬 a ne znam kada da mu pocnem davati kapi. Jesi li ti pocela?
    Rose, ena kako ste drage moje? Kako su bebice? Kakvo je stanje sa ranom?
    Pcelica kako su cice danas?

Svaka ti cast, ide to tebi i uspjet ces. Meni se cini da mi necemo, vidjet cemo…boli sve dolje, bradavice koma, malo kolostruma i tako

Dojenje u pocetku izaziva kontrakcije maternice, zato boli jace dok se sve ne vrati na svoje mjesto i dok se tijelo ne navikne na novo stanje. Slobodno popij brufen jer neznatna kolicina ide u mlijeko i ne utjece na dijete. 😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.