Bila sam u subotu kod prijateljice i sad mi javlja da joj sin ima vodene kozice. E sad mene zanima, moze li meni, odnosno bebi biti nesto, s tim da sam ja kozice prebolila?
Bila sam u subotu kod prijateljice i sad mi javlja da joj sin ima vodene kozice. E sad mene zanima, moze li meni, odnosno bebi biti nesto, s tim da sam ja kozice prebolila?
Ne, ako si prebolila. Ja nisam i zato pokusavam izbjegavati vrticku djecu😬
💙
Rose hvala na odgovoru. Da, ti se moras jos dodatno cuvat onda.
Ma uopce ne razmisljam toliko o tome, pazim koliko mogu i onda izadem iz kuce jednom tjedno i eto😂
Ima nas dosta koje radimo u vrticu vidim 😊 Evo ja cu vam bas copy/paste sto pise u mom kolektivnom. Koji ste sindikat? Ja sam u Somk-u i njihova pravnica je rekla da joj se slobodno obratim budu li radili probleme.
"Clanak 78.
Radnik ima pravo na pomoc, jedanput godisnje, i slucaju:
- bolovanja duzeg od neprekidno 90 dana u godini - 1prosjecna mjesecna neto placa isplacena u gospodarstvu RH u posljednja tri mjeseca.
...
Kod isplate pomoci za bolovanje duze od 90 dana, od jedne do druge isplate mora proci 12 mjeseci racunajuci od dana pocetka bolovanja temeljem koje je radnik stekao pravo na isplatu pomoci za bolovanje.
Pravo na pomoc za bolovanje neprekidno duzeg od 90 dana u godini nema radnik koji na temelju posebnih propisa ima pravo na naknadu place za vrijeme bolovanja u iznosu 100% od osnovice za naknadu. "
E sad, imam li pravo ili ne? Sto im znaci ta osnovica za naknadu?
Kaktusica ja koliko kuzim ti imas pravo na tu naknadu.
Mozda netko od cura zna bolje i vise se kuzi u te stvari, ali po meni je ovdje sve jasno i imas pravo na nju.
Eh, ali ta osnovica je ono sto dobivam od HZZO a to je to na sto po njihovom ipak ne ostvarujem pravo.
Dorada, sutra malac puni 2 godine 😲 ne znam kamo je proletjelo to vrijeme. I sretna sam i tuzna istodobno. Neki dan smo citali neku slikovnicu o konjicu za ljuljanje, na kraju djeca odrastu, ja sam pocela tako plakat da je to strasno. Nisam uspjela do kraja ni procitat 😣
Cestitke curama na ulasku u 5. mjesec. Ja se ne zamaram time bas, al mi bas leti vrijeme.
Ivcy zasto ces morat na carski? Ako ne zelis odgovorit, ne moras.
Inace u ri mozete imat pratnju i na carskom😉 naravno ako nije hitni. Jer ako dobijete samo spinalnu, vi ste i onako budne tokom zahvata 🙂
Sina sam rodila na carski prije 3godine, a praksa im je da nakon carskog ide carski. I iskreno bojala bi se opet probati prirodno pa da me stave na carski opet. Uska zdjelica a on nije bio bas malena beba, 4kg i 53cm.
Kaktusica i meni su bili prodavali pricu da komplikacije nisu bolovanje. Zvala pravnicu, rekla mi je da je svako bolovanne bolovanje, slomio ti nogu ili si na komplikacijama. Uglavnom, ja sam lijepo onda napisala zahtjev tipa "molim da mi se po clanku 78. kolektivnog ugovora isplati naknada za bolovanje dulje od 90 dana. Bolovanje je zapocelo ubaci datum." I stavis dan s kojim predajes zahjtjev i to je to. Ili ako se i na to ogluse, nek ta pravnica iz sindikata zove vrtic.
Ivcy hvala. Ja jos ne znam. U ri nije pravilo da ide carski nakon carskog, tako da jos moram malo s gin vidjet sto ce mi rec. Sama si trenutno ne mogu poslozit sto bi mi bilo bolje.
Sortiraj odgovore
Najstariji