Čitam svakog dana, pa upijam ono sta me zanima.. Tila san pitat o kombiniranom testu… 28 mi je godina, ginek kaze da nista od testova nije obavezno, no da mogu otic. Koliko ucestalo zene idu na taj test? Pojma neman sta bi mislila a nije mi nesto najbolje ni objašnjeno. Hvala unaprid :)
Tako je, niti jedan od tih testova nije obavezan. Na kombinirani uglavnom šalju trudnice starije od 30 godina jer se s godinama povećava vjerojatnost kromosomskih nepravilnosti kod bebe, iako danas dosta ginekologa šalje i mlađe trudnice, osobito ako su u prijašnjim trudnoćama ili u obitelji imale slučajeve sa tim kromosomskim nepravilnostima, mada, niti to nije pravilo. Neke trudnice to žele, neke ne; neki ginekolozi šalju, drugi ne.
Kombinirani test se sastoji od vađenja krvi (rezultati su gotovi za 10-ak dana) i ultrazvuka na kojem se mjeri nuhalni nabor (nakupina vode na vratu) koji kod zdrave bebe iznosi manje od 3mm. Eto, u najkraćim crtama. 😊
I Tea, sretan rođendan! 🎉🎂
Puno hvala na odgovoru. Nekkao se sve mislim da ne odem, jos cu promislit.
🤗🙋♀️
Ja iduci mjesec punim 28.god 😁
Što se tice reprodukcije opcenito, jako malo zena je skono pricati o tom. Zato i spontani pobacaji, i kiretaze, i mpo jos uvijek jesu tabu tema i nesto na sta gledamo kao da se dogada drugima. Mislim da je definitivno jedna od emocionalno tezis stvari u zivotu zene/ para nemogucnost ostvarivanja trudnoce, ili nemogucnost iznosenja trudnoce. Onda postanu teme tudih razgovora i komentiranja...ljudi su zlocesti i zlobni. Nazalost. Imala sam kolegicu na poslu koja je u braku bila godinu ipo dana i jos nije imala djece...uhvatila je preko 30...osim sto je svaki dan slusala pitanja “pa kad cete, vrijeme vam je...pa sta cekate” ..., sa strane su ti ljudi istovremeno nagadali kako sigurno imaju problema i ne moze ostat trudna. Takve stvari mi je bilo uzasno iti slusati...komentiranje necijeg intimnog zivota, samo da nekom predstavi trac senzaciju na nekoj nebitnoj kavi vjerojatno i jesu razlozi zasto zene malo govore o tom.
Nego da malo skrenem s teme...cure bojate li kosu u trudnoci? Ako jeste jel koristite prirodne boje ili klasicno ko i prije trudnoce :)
Fluffy u prvoj trudnoci sam se bojala i u ovoj cu. Stavljam pramenove na foliju i pred kraj mi stavi preljev na izrast, 4 x godisnje. Sad sam vec dobro zarasla, jedva cekam frizerku.
Meni se od one recenice " Opusti se pa ces uspjeti" dizala kosa na glavi... Bas bi moje opustanje izlijecilo pcos i endometriozu 🙄
Fluffy ja idem na pramenove iduci tjedan. Vise ne mogu gledati svoj izrast u ogledalu.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Ja iduci mjesec punim 28.god 😁
Što se tice reprodukcije opcenito, jako malo zena je skono pricati o tom. Zato i spontani pobacaji, i kiretaze, i mpo jos uvijek jesu tabu tema i nesto na sta gledamo kao da se dogada drugima. Mislim da je definitivno jedna od emocionalno tezis stvari u zivotu zene/ para nemogucnost ostvarivanja trudnoce, ili nemogucnost iznosenja trudnoce. Onda postanu teme tudih razgovora i komentiranja…ljudi su zlocesti i zlobni. Nazalost. Imala sam kolegicu na poslu koja je u braku bila godinu ipo dana i jos nije imala djece…uhvatila je preko 30…osim sto je svaki dan slusala pitanja “pa kad cete, vrijeme vam je…pa sta cekate” …, sa strane su ti ljudi istovremeno nagadali kako sigurno imaju problema i ne moze ostat trudna. Takve stvari mi je bilo uzasno iti slusati…komentiranje necijeg intimnog zivota, samo da nekom predstavi trac senzaciju na nekoj nebitnoj kavi vjerojatno i jesu razlozi zasto zene malo govore o tom.
Nego da malo skrenem s teme…cure bojate li kosu u trudnoci? Ako jeste jel koristite prirodne boje ili klasicno ko i prije trudnoce :)
Radila sam prosli tj pramenove sa bojom(inace blajh) i na krojen samo stavila preljev sa 3% , sjede se vec vide al izdrzati ce do kraja mjeseca heheh
Fluffy, ja sam kupila neku prirodnu farbu Natur Erbe u ljekarni i zadovoljna sam, nema amonijaka, a prekrila je sve.
2020. - 🌸It's a girl🌸
2025. - trying again 🍀
Meni se od one recenice " Opusti se pa ces uspjeti" dizala kosa na glavi… Bas bi moje opustanje izlijecilo pcos i endometriozu 🙄
Fluffy ja idem na pramenove iduci tjedan. Vise ne mogu gledati svoj izrast u ogledalu.
Ovo s opustanjem mi je islo toliko na zivce 🤯
I ja sam se farbala prije tjedan dana, kao boja bez amonijaka rekla frizerka...bio mi vec ogroman izrast
💙
Ja bi trebala ici na pramenove, morma vidjeti s frizerkom. Trebala bi blajh, a ne znam koliko smijemo?
Baby girl 💜
Ja bi trebala ici na pramenove, morma vidjeti s frizerkom. Trebala bi blajh, a ne znam koliko smijemo?
Smijes jer ne ide od korjena, ja sam frizerka pa se sparam malo 🙂
Sortiraj odgovore
Najstariji