Zaraa potpisujem sto si napisala! 💪
Mimoza, bravo, jako mi je drago da je sve super! I cestitam rockas sa zakasnjenjem
Gledam sad ponudu u Primarku, stvarno super cijene, 7 bodija za 11 eura. Mislim da ćemo napraviti izlet u Ljubljanu na proljeće
2020. - 🌸It's a girl🌸
2025. - trying again 🍀
Čitam svakog dana, pa upijam ono sta me zanima.. Tila san pitat o kombiniranom testu… 28 mi je godina, ginek kaze da nista od testova nije obavezno, no da mogu otic. Koliko ucestalo zene idu na taj test? Pojma neman sta bi mislila a nije mi nesto najbolje ni objašnjeno. Hvala unaprid :)
Tako je, niti jedan od tih testova nije obavezan. Na kombinirani uglavnom šalju trudnice starije od 30 godina jer se s godinama povećava vjerojatnost kromosomskih nepravilnosti kod bebe, iako danas dosta ginekologa šalje i mlađe trudnice, osobito ako su u prijašnjim trudnoćama ili u obitelji imale slučajeve sa tim kromosomskim nepravilnostima, mada, niti to nije pravilo. Neke trudnice to žele, neke ne; neki ginekolozi šalju, drugi ne.
Kombinirani test se sastoji od vađenja krvi (rezultati su gotovi za 10-ak dana) i ultrazvuka na kojem se mjeri nuhalni nabor (nakupina vode na vratu) koji kod zdrave bebe iznosi manje od 3mm. Eto, u najkraćim crtama. 😊
I Tea, sretan rođendan! 🎉🎂
Mojesve, Vrapcicoo da itekako je tabu tema!
Ja neman problem pricat o tome, niti o svemu sta sam prosla.
To je moj problem, ja ga se ne sramim
Hvala bogu, nemamo se cega sramiti. Mi smo npr. prvi put bas govorili o 'problemu', a da se mogu vratiti ne bih nikad ni zucnula. Ljudi koji to ne prolaze/nisu prosli ne znaju sto je to i kako nam je. Dobivala sam ultra glupe savjete (ma samo se opustite, jedi jebeni ananas i xy bapskih naklapanja), neki su mi rekli da je to grijeh (mladi visokoskolovani ljudi!), a najgore mi je bilo javljati svaki neuspjeh. od osobe iz uze obitelji sam dobila tako odvratan komentar na moju trudnocu i bebu da sam se plakala pa jedno tjedan dana. Tako da, hvala, svi samo cekaju neko novo saznanje o nekom da se moze siriti po selu. Standardna hrvatska prica
Gledam sad ponudu u Primarku, stvarno super cijene, 7 bodija za 11 eura. Mislim da ćemo napraviti izlet u Ljubljanu na proljeće
Oooo da i uzivo ima jos i vise stvari nego na webu..a sigurno ce u medjuvremenu jos i proljetno/ljetna kolekcija..
Morat cu pocet vodit biljeske kad cure pocnu javljat sto su kupile, nemam blage veze o tim brojevima..
Zara sve točno napisano, ja sam rekla šta smo sve prošli o nama bi se trebalo pričat na veliko a ne da smo tabu tema, jer i više od 50% ih se bori sa neplodnošću.
Dora4 ima ih na Cutie Cloud stranici, čak mi je rekla žena u Bubamari da kod njih izlaze iz ponude i da će na ovoj stranici bit povoljnija. Treba čekat sajam 👍.
Tea sretan rođendan 🤗
Mojesve, Vrapcicoo da itekako je tabu tema!
Ja neman problem pricat o tome, niti o svemu sta sam prosla.
To je moj problem, ja ga se ne sramim
Hvala bogu, nemamo se cega sramiti. Mi smo npr. prvi put bas govorili o 'problemu', a da se mogu vratiti ne bih nikad ni zucnula. Ljudi koji to ne prolaze/nisu prosli ne znaju sto je to i kako nam je. Dobivala sam ultra glupe savjete (ma samo se opustite, jedi jebeni ananas i xy bapskih naklapanja), neki su mi rekli da je to grijeh (mladi visokoskolovani ljudi!), a najgore mi je bilo javljati svaki neuspjeh. od osobe iz uze obitelji sam dobila tako odvratan komentar na moju trudnocu i bebu da sam se plakala pa jedno tjedan dana. Tako da, hvala, svi samo cekaju neko novo saznanje o nekom da se moze siriti po selu. Standardna hrvatska prica
Slazem se i s tobom. Nazalost, ljudi koji nisu upuceni se nadju najvise pozvani rec svoje malo obicno ukakano misljenje i niti u jednoj sekundi nemaju blage veze ni sto govore, a kamoli sto netko prolazi..
Lijepo je kad imas podrsku ili ako se mozes ogradit da te ne diraju tudji komentari, ali opet, cesto smo u tim postupcima slomljene i dodatno osjetljive pa si ne mozes pomoc ne uzet k srcu. Super je kad pomognes nekom tko mozda misli da se samo on/ona nalazi u tom problemu i da nitko nece razumijet pa se povjeris i bude lakse i toj osobi/paru, a i ti se nekako osjecas osnazeno jer sa svakim tim prepricavanjem sto si prozivjela zapravo shvatis koliko si jaka i koliko je bebica zeljena, koliko ljubavi i snage imas ♡
Zara sve točno napisano, ja sam rekla šta smo sve prošli o nama bi se trebalo pričat na veliko a ne da smo tabu tema, jer i više od 50% ih se bori sa neplodnošću.
Dora4 ima ih na Cutie Cloud stranici, čak mi je rekla žena u Bubamari da kod njih izlaze iz ponude i da će na ovoj stranici bit povoljnija. Treba čekat sajam 👍.
Tea sretan rođendan 🤗
E draga, ove sve cijene sto sam ti napisala su frisko iz tog ducana danas popodne
Hm mozda su onda zato sad 20% u Bubamari..
Morala bih malo pročačkat vidjet kakvi su popusti bili na proslom Sajmu..Molim te ako slucajno vidis da je krenula neka luda akcija ili nesto javljaj Naravno i ja cu ako naletim na nesto
Vidjela sam jos jedino da su u slovenskoj Bubamari na akciji, ali ako uzmes preko web shopa..a ne znam sa carinom, to je dosta tezak paket, pitanje dal se isplati narucivat u Hr..
Tea sretan rođendan 🤗
E draga, ove sve cijene sto sam ti napisala su frisko iz tog ducana danas popodne
Hm mozda su onda zato sad 20% u Bubamari..
Morala bih malo pročačkat vidjet kakvi su popusti bili na proslom Sajmu..Molim te ako slucajno vidis da je krenula neka luda akcija ili nesto javljajNaravno i ja cu ako naletim na nesto
Vidjela sam jos jedino da su u slovenskoj Bubamari na akciji, ali ako uzmes preko web shopa..a ne znam sa carinom, to je dosta tezak paket, pitanje dal se isplati narucivat u Hr..
Naravno da javim, zato volim ovaj forum, vrime mi brže prođe uz vas 🤗🤗
eovyn uzela sam 56 i 62 pa cu vidjeti kad dođe kako izgleda, u paketu su bile dvije benkice, dva bodya i dvije pidzame sve od 50-80kn.
Cure, cestitam na dobrim pregledima. ☺️
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Sortiraj odgovore
Najstariji