LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mimoza
    05. Siječanj 2020. 00:04

Jos smo u De, tek poslije kontrole planiramo dole ici. Nego smo bili za Bozic na odmoru, zato smo dugo putovali, to mi je bila priprema za ovaj sad dugi put. 14.1. imam onaj veliki anomaly, to ce biti 4tj od zadnjeg pregleda. Bas se oduzilo. Ja ti se uvijek drzim onog, ako nema krvi i nepodnosljivih bolova, sve je ok i normalno. Pa cemo vidjeti je li to stvarno tako. Nemoj bezveze stvarati paniku, sjeti se da je i kod mene ista situacija 😂
    Eto laku noc, odoh i ja na spavanje 🥰

Dora4
    05. Siječanj 2020. 00:07

Ahaaa, ja automatski zakljucila da si stigla tu..ma super, bit ces mirnija ic nakon pregleda i doc s dobrim vijestima :) e bas kako si napisala, dok nije neizdrzivo i cudno, racunam da je dobro! 
    Laku noc  evo i ja se skidam s foruma, sad za stvarno haha

Rose1
    05. Siječanj 2020. 07:23

anav05

Zaraa

Evo mene sa jos jednim problemom…. zubno meso 😥😥 moze li me ista zaobic?! Ima li ko kakav savjet? Ja san cackala cackalicom, pasalo mi je , i zaspala sad kad san se probudila sad me boli 6 puta jace 😏
    Fluffysve te razumin, tako mi je i samoj.

Lolaovo mi je prva trudnoca (uspjesna) iza sebe imam 3 koje su zavrsile neslavno.
    Nisam nikad prije bila ovakva ni anksiozna ni panicar niti sam po prirodi bojazljiva osoba, dapace, ja san bas neki "ratoborni" tip osobe, a sad sebe ne pripoznan.

Ja sam danas 14+6.
    Vec dva tjedna mi krvari zubno meso kad perem zube.
    Frendica zubarica preporucila pastu Elmex, maaalo meksu cetkicu i cetkaj.
    Kaze da ce proci kroz tjedan dva, samo da je bitno uredno cetkati.

I meni se bilo upalio i boljelo i nakon par dana proslo. Imam inace onu soft/najmeksu cetkicu
    Dvaput mi isla i krv iz nosa

💙

anja1707
    05. Siječanj 2020. 08:07

Pozdrav curke, čitam sve ovo o strahovima i moram vam priznati da mi je lakše jer vidim da nisam jedina i da nisam “luda”. Oko mene svi kojima kažem da u meni tinja strah svi mi se podsmjehuju i kažu da prestanem i da uživam u trudnoći pogotovo jer nemam mučnine i jel je sve ok. A u meni je od pregleda do pregleda strah jer su mi otkrili srcoliku maternicu i svakih 2 tj sam na UZV i još doktori ništa konkretno ne govore nego samo komentiraju da vidjet ćemo kako će se sve završiti. Želim vam svima da sve bude u savršenom redu i da ti strahovi budu samo dodatni simptom uredne trudnoće :)  

Vrapčić123
    05. Siječanj 2020. 09:12

Jutro curke!
    Yvcy i ja nekako mislim sa nebi trebalo biti od utrogestana, jesi li promijenila sapun, gel za tuširanje ili nešto?
    Anja želim ti sve najbolje, neka ti sve do kraja prođe kako treba 😊 I nekaki vjerujem da hoće.

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Fluffy
    05. Siječanj 2020. 09:13

anja1707, pozdrav :). Jesu ti tek u trudnoci otkrili takav oblik maternice? Meni je isto otkrivena blaga udlaga. Iako su najprije govorili da su radi o uterus bicornis unicolis. Sad to izgleda nije neki problem, i van trudnoce se navodno taj oblik uopce ne vidi. Kazu da nema potrebe za brigom oko toga,jer mnoge zene to imaju i rode, niti ne znaju da imaju malo drugaciju maternicu :). 

tea1401
    05. Siječanj 2020. 09:14

Nove curke dobrodosle❤
    Strahovi su normalni, ja ih takodjer imam ali ih pokusavam nekako zanemariti, al kao da se jos nemogu stopostotno veseliti i uzivati jer sam svjesna svih rizika, a i u prethodnom periodu prosla i vanmatenicnu i spontane tako da sam uvijek oprezna duplo.
    Alisa, i mene mucnine i povracanje vec dobrih mj.i pol konstantno nadam se da ce se malo poceti smirivati 🙈 vec sam luda hehe, na vagi samo kile idu dolje jer slabo mogu jesti..

Anja🌸🌸

Fluffy
    05. Siječanj 2020. 09:50

Vrapcic123

Fluffy ja osobno poprilično pazim (koliko mogu). Eto npr danas bi ubila za burger neki, ali se svladam nekako. Evo recimo za ručak jela pirove lazanje sa sirom i špinatom sa punoo salate, za večeru sam pojela dva integralna toasta namazana sa svježim sirom i dvije velike mrkve sam pojela, bilo je fino i najela sam se. Često kroz dan jedem voće, orašaste plodove, popijem hladnog mlijeka, one zdrave musle sa jogurtom i medom itd. Ponekad i nezdravo jedem, ali generalno se trudim zdravo jesti koliko mogu. Nekad je tlaka, al za zdravlje bebe sve 💖

Vrapcic, vise sam mislila na hranu koja nam je kao zabranjena. Kao sta su meki sirevi (feta) , suhomesnati proizvodi. Evo u u ovim blagdanskim danima uopce nisam isla za tim da ta hrana nije pozeljna za trudnice radi toksoplazme i pojela sam koju fetucu prsuta. Nisu to neke kolicine..al se grizem. Isto tako voce i povrce, radi iste bakterije treba biti dobro oprano, pa sad kad se nadete u situaciji da negdje drugdje (restoran ili nekom u posjeti) dode neka fina salatica na stol...jel se opterecujete s tim jel dobro oprano jel sve ok i slicno...mozda se samo ja luda i nepotrebno se opterecujem tim 🙈😅

anja1707
    05. Siječanj 2020. 09:58

Fluffy

anja1707, pozdrav :). Jesu ti tek u trudnoci otkrili takav oblik maternice? Meni je isto otkrivena blaga udlaga. Iako su najprije govorili da su radi o uterus bicornis unicolis. Sad to izgleda nije neki problem, i van trudnoce se navodno taj oblik uopce ne vidi. Kazu da nema potrebe za brigom oko toga,jer mnoge zene to imaju i rode, niti ne znaju da imaju malo drugaciju maternicu :).

Fluffy da otkrili su mi to sa 7 tj kad sam na Merkur došla zbog smeđeg iscjedka na hitnu tamo su mi tekli da imam uterus septum i da se plod smjestio bas u lijevom rogu koji je uži i da oni to gledaju kao izvanmaternicnu trudnoću jer je uz sami rub maternice koja je sama po sebi osjetljiva i da kako će plod rasti sa bi bilo dobro da se spusti iz lijevog roga jer ništa nemogu garantirati kako će proći. Do 11 tj sam obavila 7 uzv i moja ginekologica je nezadovoljna jer svakih 2 tj mi rade uzv a i on sam po sebi nije dobar da se toliko često radi. Po mišljenju od moje doktorice nije uterus septum jer je to skroz pregrađena maternica a kod mene je blagi oblik srcolike i ona vjeruje da će sve biti ok ali da se pripremim da su to bebe koje su manje i koje se rađaju na carski rez. Pod terapijom utrogestana sam i stalnim nadzorom doktora na Markuru koji mi svaki puta kaže da je plod i dalje u lijevom rogu ali da raste. 

05. Siječanj 2020. 10:00

Fluffy

Vrapcic123

Fluffy ja osobno poprilično pazim (koliko mogu). Eto npr danas bi ubila za burger neki, ali se svladam nekako. Evo recimo za ručak jela pirove lazanje sa sirom i špinatom sa punoo salate, za večeru sam pojela dva integralna toasta namazana sa svježim sirom i dvije velike mrkve sam pojela, bilo je fino i najela sam se. Često kroz dan jedem voće, orašaste plodove, popijem hladnog mlijeka, one zdrave musle sa jogurtom i medom itd. Ponekad i nezdravo jedem, ali generalno se trudim zdravo jesti koliko mogu. Nekad je tlaka, al za zdravlje bebe sve 💖

Vrapcic, vise sam mislila na hranu koja nam je kao zabranjena. Kao sta su meki sirevi (feta) , suhomesnati proizvodi. Evo u u ovim blagdanskim danima uopce nisam isla za tim da ta hrana nije pozeljna za trudnice radi toksoplazme i pojela sam koju fetucu prsuta. Nisu to neke kolicine..al se grizem. Isto tako voce i povrce, radi iste bakterije treba biti dobro oprano, pa sad kad se nadete u situaciji da negdje drugdje (restoran ili nekom u posjeti) dode neka fina salatica na stol…jel se opterecujete s tim jel dobro oprano jel sve ok i slicno…mozda se samo ja luda i nepotrebno se opterecujem tim 🙈😅

Neće ti ništa biti od pršuta. Nemojte me krivo shvatiti, ali mislim da je sve ovo živo pretjerivanje. Najbolje da živimo pod staklenim zvonom. Jedem sve pa i suhomesnato. Ne jedem jedino tunu(svježu) i sirovo meso. I moja soc. dr. i privatnik se slažu sa mnom i ne mogu vjerovati koliko zapravo mediji i pusti članci utječu na stres kod trudnica, a jedan od tih szresova je taj jesam li pojela nešto što nisam trebala. Žene, uživajte! Ni od pršuta ni pećenice bi kobasica vam ništa neće biti. Ako se baš bojite odite vaditi onda krv na toksoplazmu... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.