LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🌼TiKi🌼
    05. Siječanj 2020. 10:01

Jutro. 
    Ja jedem sve osim tune iz konzerve i tih mekih sireva. Iako sam nedavno jela sopsku salatu, obozavam ju i ne mogu ju odbiti. Svo voce i povrce operem prije konzumacije i ne opterecujem se puno time. Suhomesnato jedem, jedva cekam domace suhe kobase 😂. Evo upravo sam pojela i argetu kokosju sa okrajkom kruha 🤤.
    Zanima me sto mislite o onim jastucima ogradicama za krevetic i gnijezdu za bebe. Citam kako neki govore nikako, da je opasno, a drugi hvale. Ne znam sto bih mislila i ne zelim biti u strahu od gusenja kod beba. 🙄

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

05. Siječanj 2020. 10:06

TiKi92

Jutro.
    Ja jedem sve osim tune iz konzerve i tih mekih sireva. Iako sam nedavno jela sopsku salatu, obozavam ju i ne mogu ju odbiti. Svo voce i povrce operem prije konzumacije i ne opterecujem se puno time. Suhomesnato jedem, jedva cekam domace suhe kobase 😂. Evo upravo sam pojela i argetu kokosju sa okrajkom kruha 🤤.
    Zanima me sto mislite o onim jastucima ogradicama za krevetic i gnijezdu za bebe. Citam kako neki govore nikako, da je opasno, a drugi hvale. Ne znam sto bih mislila i ne zelim biti u strahu od gusenja kod beba. 🙄

Ja sam na krevetić za prvo dijete imala onu spužvu koja ima svoju jastučnicu i ide na vezane oko krevetić pa ne postoji mogućnost padanja na bebu.Jastuk nisam stavljala, ali sam pod madrac stavila najveću enciklopediju visoku 5 cm da malo podigne bebi uzglavlje. Bebu sam stavljala u starovinski široki povoj i tako mislim i sa ovom bebom, neću kupovati one gaće na čičak.
    Gnijezdo nisma imala jer to tada nije postojalo ali sam ga nosila na početku u paketini koju mi je poslala baka iz Dalmacije a inače je moja majka izišla iz rodilišta u tome. Beba je u tome sigurnija, a i lakše ju je nositi. Kasnije sam stavljala ona dva valjka kada sam ga stavljala na bočno spavanje da se ne okreće. To je super stvar. I perivo u perilici. 

Fluffy
    05. Siječanj 2020. 10:10

mrvicak i TiKi, hvala :)))). Znam da je pretjerivanje, no isto tako sam upoznala par trudnica koje su izbjegavale cak i persin, ananas i ne znam sto jos ne. Onda si covjek ne moze pomoci da ne misli...jesam li ja napravila nesto lose za svoju bebu. 

anja1707, meni se isto trudnoca razvija vise u lijevom rogu. Medutim meni je receno i od strane doktora u bolnici i od moje ginekologice da takva maternica ne predstavlja opasnost za dijete. Tocno taj slucaj, da se ne radi o potpuno pregradenoj maternici nego samo blago srcolikog oblika. Ne znam zasto su tebe onda tako isprepadali s tim. Mislim ok, ako misle neka te drze svako 2 tjedna na uzv...ali mislim nepotreban stres da ti nabijaju

Nikita206
    05. Siječanj 2020. 10:12

Fluffy

Vrapcic123

Fluffy ja osobno poprilično pazim (koliko mogu). Eto npr danas bi ubila za burger neki, ali se svladam nekako. Evo recimo za ručak jela pirove lazanje sa sirom i špinatom sa punoo salate, za večeru sam pojela dva integralna toasta namazana sa svježim sirom i dvije velike mrkve sam pojela, bilo je fino i najela sam se. Često kroz dan jedem voće, orašaste plodove, popijem hladnog mlijeka, one zdrave musle sa jogurtom i medom itd. Ponekad i nezdravo jedem, ali generalno se trudim zdravo jesti koliko mogu. Nekad je tlaka, al za zdravlje bebe sve 💖

Vrapcic, vise sam mislila na hranu koja nam je kao zabranjena. Kao sta su meki sirevi (feta) , suhomesnati proizvodi. Evo u u ovim blagdanskim danima uopce nisam isla za tim da ta hrana nije pozeljna za trudnice radi toksoplazme i pojela sam koju fetucu prsuta. Nisu to neke kolicine..al se grizem. Isto tako voce i povrce, radi iste bakterije treba biti dobro oprano, pa sad kad se nadete u situaciji da negdje drugdje (restoran ili nekom u posjeti) dode neka fina salatica na stol…jel se opterecujete s tim jel dobro oprano jel sve ok i slicno…mozda se samo ja luda i nepotrebno se opterecujem tim 🙈😅

Prije sam napisala da sam ja radila test za toksoplasmozu, više zbog mačke koju imam i ispale su mi obje stavke negativne što znači da ju nisam nikad ni dobila i prebolila, a cijeli život imam mačke i čistim im wc. Što meni znači da ju ipak nije tako lako dobiti pa ni ne pazim pretjerano za hranu. Samo sam dečku prepustila čast čišćenja wc-a od mačke 😁

2020. - 🌸It's a girl🌸
    2025. - trying again 🍀

Fluffy
    05. Siječanj 2020. 10:13

moja ginekologica je usporedila maternicu s pravilnim i krivim nosevima. I rekla kao sta nitko nema pravilan nos nego ima blago zakrivljen, tako je i s maternicom. I da se ne opterecujem tim. Da zene uredno radaju i bluzance. Problem su te potpune pregrade, ali one se operativno mogu rijesiti. 

Vrapčić123
    05. Siječanj 2020. 10:18

Aaa Fluffy ma od "zabranjenog" ne jedem samo tunu, suhomesnate nisam baš nikad ni jela, pa ne jedem ni sada, čajeve jake ne pijem uopće. Prva tri mjeseca sam izvjegavala peršin, sada ga stavim u jela, ali manje. Ostalo sve kao i prije trudnoće. Ništa specijalno, isto jedem kao i prije. 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

anja1707
    05. Siječanj 2020. 10:19

Kažu da treba uživati u trudnoći a ja samo razmišljam kako će se dalje razvijati situacija i hoće li sve biti ok i od uzv do uzv ospitujem tijelo da li je sve u redu. Kad dođem na pregled i kad pitam jel sve ok i jel prošla opasnost dobijem odgovor srce kuca a za dalje vam ništa nemozemo reci, ovisi o plodu koliki je borac. I jednostavno psiha mi je toliko koma da se nemogu jednostavno opustiti i uživati. 

Ivcy1306
    05. Siječanj 2020. 10:28

Jutro.. curke nisam nista mjenjala, sve je isto kao i do sada. A vidjet cu ako se nastavi pa cu doktoru jer nemam niti svrbez, niti me peku ruke, ma nista nista samo evo koza se sva guli. Ah ko bi znao sto je u moru ovih trudnickih hormonalnih promjena. 🤷‍♀️ 
    Sto se hrane tice ja isto sve jedem, pogotovo ono dto me trazi. 
    Kad sam sina nosila onda su mi mandarine bile na tapeti, sad trenutno nemam nekih trudnickih zelja pa jedem sve umjereno. A kako mi je i to povracanje izrazeno, vjerojatno zato i nemam nikakav poriv za hranom..ko bi znao! 

Vrapčić123
    05. Siječanj 2020. 10:32

Anja vjerujem da ti je to jako stresno. Možda da si pokušaš složiti nekako u glavi da ćeš sa stresom više štetiti bebici nego što će bebica sama sebi u tome rogu. Vjerujem da su ta mala bića jača nego što mislimo. Evo neke curke su rekle da znaju takvih slučajeva poput tvog i da su rodile normalno i sve je ok prošlo. A znam kak je iritantno kad su doktori onako neodređeni 🙄 Pokušaj si složiti nekako u glavi da će sve biti dobro. Meni osobno pomaže molitva, možda bi i tebi, ili nešto što bi te opustilo, čitanje, gledaj turske sapunice 😁, pokušaj pronaći nešto što te veseli... 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

anja1707
    05. Siječanj 2020. 10:45

Vrapcic123

Anja vjerujem da ti je to jako stresno. Možda da si pokušaš složiti nekako u glavi da ćeš sa stresom više štetiti bebici nego što će bebica sama sebi u tome rogu. Vjerujem da su ta mala bića jača nego što mislimo. Evo neke curke su rekle da znaju takvih slučajeva poput tvog i da su rodile normalno i sve je ok prošlo. A znam kak je iritantno kad su doktori onako neodređeni 🙄 Pokušaj si složiti nekako u glavi da će sve biti dobro. Meni osobno pomaže molitva, možda bi i tebi, ili nešto što bi te opustilo, čitanje, gledaj turske sapunice 😁, pokušaj pronaći nešto što te veseli…

A tješim se nekako da će brzo drugo tromjesečje pa da će bit malo lakše 🙂 planiram sad ta 2 tj smanjit preglede uzv barem na 1 mj pa mislim da će i tu lakše biti i manje stresa jer neću stalno biti na iglama. 
    Jel ima koja možda iskustva sa plivanjem u trudnoći i sa “dozvolama” odlaska na bazene; ne u toplice di je milion ljudi nego na ove gradske bazene di većinom je škola plivanja i treninzi a malo manje građanstva svih vrsta. Vrlo rado bi 2x tjedno otišla se malo razgibati plivanjem jer pilates i kućne vježbe se nemogu natjerati sama radit 🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.