Želudac je bitan u 12.tjednu, to sam zaboravila navesti.
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Polly jos malo, sretnoooo
Cure jel kome muka nakon sto pojede...obicno svima kad su gladni, a meni nakon jela bude
💙
Bok svim lijepim budućim mamama ljetnih bebica! Jučer bila na prvom pregledu, jakoo uplašena. Prva trudnoća, prva beba. Sve prošlo ok i ugodno. 6+6, a beba je napredna za 7+2. To me malo zbunilo? 🙂
Dobila sam samo vitamine i da izvadim krv, rh, urin…. Ponovo za 4 tjedna. Kad sam vidjela sve na ekranu i čula otkucaje srca, uhhh ❤ due date 06.08.
I meni su rekli da je naprednija, to me bilo jako zbunilo pogotovo sto znam dan tranafera, ali eto, dogada se
💙
Martina29 meni je sestra od mog dr rekla da je taj mini anom scan marketinška fora, ja sam to htjela privatno obaviti kod njih, pa mi je rekla da se anomaly radi tek tamo kasnije oko 18. - 20. tjedna, da tek tada ima zaista smisla.
Koliko sam ja čula i čitala taj anom scan oko 20tjedna je drugi kao veći uzv,gdje se moraju vidjet baš svi organi, srce sa sve 4 krvne komore itd .. a ovaj prvi -mini anom scan se gleda nuhalni nabor ,nosna kost itd..i ako ne ideš na vađenje krvi za kombinirani probir na uzvu ti može po tim nekim parametrima vidjet neke stvari bolje.. ja sam odbila kombinirani probir tako da ne radim vađenje krvi nego samo uzv,to sam dobila uputnicu od svoje gin.. neki ginekolozi koji imaju bolje uzv mogu i sami to radit,mojoj sestri je njen gin to radio i čak je vidio spol ..naravno može se i privatno ići
Jel ti pričaš za kombinirani da je tvoja sestra saznala spol?! Znam da je meni prerano za spol, al zašto nebi vidio 😛
Martina29 meni je sestra od mog dr rekla da je taj mini anom scan marketinška fora, ja sam to htjela privatno obaviti kod njih, pa mi je rekla da se anomaly radi tek tamo kasnije oko 18. - 20. tjedna, da tek tada ima zaista smisla.
Koliko sam ja čula i čitala taj anom scan oko 20tjedna je drugi kao veći uzv,gdje se moraju vidjet baš svi organi, srce sa sve 4 krvne komore itd .. a ovaj prvi -mini anom scan se gleda nuhalni nabor ,nosna kost itd..i ako ne ideš na vađenje krvi za kombinirani probir na uzvu ti može po tim nekim parametrima vidjet neke stvari bolje.. ja sam odbila kombinirani probir tako da ne radim vađenje krvi nego samo uzv,to sam dobila uputnicu od svoje gin.. neki ginekolozi koji imaju bolje uzv mogu i sami to radit,mojoj sestri je njen gin to radio i čak je vidio spol ..naravno može se i privatno ići
Jel ti pričaš za kombinirani da je tvoja sestra saznala spol?! Znam da je meni prerano za spol, al zašto nebi vidio 😛
ne ne, isto nije radila kombinirani probir kao što neću ni ja. nego joj je njen gin radio taj anom pregled i vidio spol ,vjerovatno sve zavisi o položaju bebe ali ako je dobar uzv tko zna :) ja ga radim na Badnjak i bas bi bilo slatko kad bi uspjeli vidjet mada ne mora značit, tad cu bit 12+4
Bok svim lijepim budućim mamama ljetnih bebica! Jučer bila na prvom pregledu, jakoo uplašena. Prva trudnoća, prva beba. Sve prošlo ok i ugodno. 6+6, a beba je napredna za 7+2. To me malo zbunilo? 🙂
Dobila sam samo vitamine i da izvadim krv, rh, urin…. Ponovo za 4 tjedna. Kad sam vidjela sve na ekranu i čula otkucaje srca, uhhh ❤ due date 06.08.
I meni su rekli da je naprednija, to me bilo jako zbunilo pogotovo sto znam dan tranafera, ali eto, dogada se
a oni to po nekim mjerama.... moja je kasnila uvijek po 2 tjedna čak, a uredan mi ciklus 28-30 dana; dijete je rođeno u terminu tj. 2 dana iza , samo je imala 3000g , sitna bila i odma odudara o prosjeka
Cure sretno na pregledima danas!
Rose meni je muka i kad sam gladna i kad pojedem. S tim da kad jedem se toliko napusen kao da sam u 6. mjesecu trudnoce, a inace sam sitna🙄
Trancie da, to oni po mjerama, a rekla mi ginek da se to i mijenja i da ce mozda na iducem odgovarati drugacijim tjednima
Daisy i ja se jako napusem, a ujutro ravan trbuh
💙
Jel me možete podsjetiti za vađenje krvne grupe i RH faktora u Ptrovoj 3..
Znam da ste pisale nedavno, i ostalo mi je u glavi da se može doći do 10, a prije vađenja moram neke papire popuniti..
Još mi recite za parking- nigdje okolo nema mjesta za parkiranje? Sestra od gin. mi je rekla da ne idem autom, ali najzgodnije mi je autom, pa valjda mogu negdje stati dalje, ne moram tik uz zavod
Prije cekaone imas ko mali automat sa listićima i imas posebno gumbić za trudnice,,ispunis papir sa osnovnim podacima i cekas svoj broj na ekranu .. dosta brzo ide,ja nisam čekala ni 5 min ali gledaj doći ranije ali ne prerano jer većina ljudi dođe full rano,zdravstvena i trudnička knjižica ti trebaju i uputnica,za tj dana su mi bili gotovi nalazi . :)
Martina, je li trudnička knjižica obavezna ili?
Ja je nemam. Trudnoću vodim kod privatnice, a socijalni ginekolog mi izdaje uputnice...
Sljedeći tjedan bih isto trebala ići u petrovu..
Curka je ❤
Sortiraj odgovore
Najstariji