LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sierrav
    26. Studeni 2019. 21:49

Alisanazemlji

Večer cure! Ja nisam baš najbolje. Jako sam rastresena. Naime, dobila sam nalaze krvi i ispada da mi je povišen tsh u trudnoći.. Prije nisam imala problem sa štitnjačom.. Očito se sad pojavio. Sutra će mi soc gin. dati uputnicu za endokrinologa..
    Vidjela sam na internetu da hipertireoza može povećati mogućnost pojave spontanih, prijevremenog poroda itd.. Je li ima koja od vas ovu situaciju ili zna nekoga tko ima ili je imao, te da je naposljetku ishod trudnoće bio okej.
    Baš sam preplašena :(

Hey da ne brines moje 2 frendice nisu znale za hipo dok nisu vadile prvi put u trudnoci.
    Jednoj je bio 36,dobila je eutirox i snizilo joj se u 2 tjedna na 2.
    Cuja ima sad 4 god.
    Istina da je tako rizicno kod povisenog ali nije nuzno da djeluje na pobacaj,vise je tu faktora koji utjecu...

sierrav
    26. Studeni 2019. 21:51

DandyCandy

Zivo me zanimaju moji nalazi, preksutra je kontrola. Nadam se da je sve ok. I morati cu se konzultirati s doktoricom sto cu sa zatvorom kronicnim. Toliko sam napuhana i da prostite prepuna. Al nije ni to najgore sto boli i izgledam ko slon vec sto su ti toksini u meni i opterecuju jetru i bubrege. Prije sam Bekunis uzimala al nema sanse da ga sada popijem je rima nesto sene u sebi a ona je abortiv. Bas se mucim.

Jeste u tim dozama.
    Mozes uzimati sirup smokvan,kivilaks ili cak i portalak.

sierrav
    26. Studeni 2019. 21:56

Curke koje mucite muku sa probavom.
    Kompot od zrele kruske.
    Sljive ili smokve ne vise od 3 na dan jer se u crijevima razgrafi u alkoholni secer pa uz zatvor imate i vjetrove i nadutost.
    Orasi,chia,lgg,donat na 25.c onako kad je najgadniji.
    Leca zelena ili crvena.
    Ako ne upali za pp smokvan,kivilaks,psilijum ili portalak.

Alisanazemlji
    26. Studeni 2019. 22:10

lina27

Alisanazemlji

mrvičak

ALISA ne brini. Povišen tsh je hipo ne hipertireoza. Oba stanja mogu izazvati probleme, ali samo ako nisu pod kontrolom terapije.
    Koliki ti je tsh?
    Mrvičak, ne znam. Sutra ću vidjeti nalaze. Danas mi ih je gin.objasnio da se radi o referentnoj vrijednosti 3, a trebala bi biti 2,5…

Ja sam jucer panicarila oko toga . Meni je 3.80 sutra idem kod dokt opce prakse po tablete. Ginek mi danas nije mogla dat iako su me poslali njoj. I ja se brinem da nije stiglo jos nastetit bebici ali samo pozitivaaaa🤗

Lina, pa meni je ginić izdao uputnicu za endokrinologa... Ne kuzim, tko mi može dati terapiju?
    Endokrinolog ili?
    Na kbc Rebro treba i do dva tjedna da te prime na endokrinologiju? Malo mi je to previše vremena. Kako si ti tako brzo dobila terapiju? 

Curka je ❤

Alisanazemlji
    26. Studeni 2019. 22:15

sierrav

Alisanazemlji

Večer cure! Ja nisam baš najbolje. Jako sam rastresena. Naime, dobila sam nalaze krvi i ispada da mi je povišen tsh u trudnoći.. Prije nisam imala problem sa štitnjačom.. Očito se sad pojavio. Sutra će mi soc gin. dati uputnicu za endokrinologa..
    Vidjela sam na internetu da hipertireoza može povećati mogućnost pojave spontanih, prijevremenog poroda itd.. Je li ima koja od vas ovu situaciju ili zna nekoga tko ima ili je imao, te da je naposljetku ishod trudnoće bio okej.
    Baš sam preplašena :(

Hey da ne brines moje 2 frendice nisu znale za hipo dok nisu vadile prvi put u trudnoci.
    Jednoj je bio 36,dobila je eutirox i snizilo joj se u 2 tjedna na 2.
    Cuja ima sad 4 god.
    Istina da je tako rizicno kod povisenog ali nije nuzno da djeluje na pobacaj,vise je tu faktora koji utjecu…

Sierrav, manje brinem, ali naravno da mi nije svejedno...
    Nikad prije nisam imala problema sa štitnjačom. Još sam prije par mjeseci vadila hormone štitnjače i sve je bilo u redu...

Hvaaaala ti na ovoj info ☀ 

Curka je ❤

Alisanazemlji
    26. Studeni 2019. 22:20

Cure koje ste dobile terapiju zbog hipo, koliko vam je trebalo da dođete do endokrinologa?
    Koja je procedura? Kome idem s uputnicom? Koliko ste čekale da vas se naruči? Je li koja od vas išla kod privatnika? 

Curka je ❤

Bezzo1991
    26. Studeni 2019. 22:26

Alisa, mislim da kad si trudna da će te primit u bolnicu brzo na uputnicu jer trudnice imaju prednost, inače se čeka jako dugo pregled ako tsh nije preko 10. Ja sam na kraju otišla privatno jer sam željela odma sutradan to sredit, endokrinolog ti da nalaz, a doktor opće prakse piše recept i količini terapije po nalazu. 

26. Studeni 2019. 22:27

Alisanazemlji

Cure koje ste dobile terapiju zbog hipo, koliko vam je trebalo da dođete do endokrinologa?
    Koja je procedura? Kome idem s uputnicom? Koliko ste čekale da vas se naruči? Je li koja od vas išla kod privatnika?

Otišla privatniku

Bezzo1991
    26. Studeni 2019. 22:29

I da ne znam odakle si, ali ja u Splitu vadim krv svaki mjesec, i onda nalaze krvi šalješ na komentar endokrinologu u bolnicu da ne plaćaš privatno i on  po nalazu povisi ili smanji  opet terapiju ili zadrzi istu terapiju 

Alisanazemlji
    26. Studeni 2019. 22:38

Bezzo, iz Zagreba sam. Htjela bih to čim orije riješiti tako da mislim da ću i ja kod privatnika bez obzira na uputnicu za endokrinologa od strane soc. gin....

Curka je ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.