Amber,za bilo kakvu vrstu bolova u trudnoci mozes uzet paracetamol, probaj s 1000 mg ako je jaka bol. I mozes do 4 puta dnevno uzeti tu dozu. Ako te boli bas toliko da ni to ne djeluje, u prva dva trimestra su dopusteni i lijekovi kao ibuprofen, ketonal, sve osim acetilsalicilne (Aspirina)…naravno uz uvjet da nemas nekakav drugi razlog osim trudnoce zbog kojeg ne smijes te lijekove.
Daisy, nemoj panicariti..iako te potpuno razumijem jer bi i ja bila uzasnuta, jer sam prosla isto sta i ti u prosloj trudnoci, a i u ovoj trudnoci sam se namucila i sa svjezim krvarenjima i sa smedarenjem. Svakako otidi ginekologu, da provjeri do cega je. Mozda ti da i neku kremicu ili vaginalete ako sumnja na nesto. Tako da svakako odi. Biti ce sve ok ☺️
Hvala to 😘
Ti☺😉
Amber izasno me bole ledja, po sredini i gore, sa strane, bas uzasno. Za sve bolove sad u trudnoci pijem samo Lekadol/Lupocet. Ne smijemo nista osim paracetamola sad u trudnoci. Ako me uzasno boli glava popijem jedan dnevno od 1000mg a za ledja od 500. Probaj popiti i Normabel od 2 mg da te nalo opusti, naravno najprije pitaj ginekologa.
Hvala😘
Kaktusica super za odličan pregled, mi se pratimo po tjednima a vidim i bebe po veličini 🤗
Daisy100 miruj i otiđi kod ginekologa, da budeš mirna, najgore nas ubija neizvjesnost i strah, ti si isto ko i ja tjedana 🤗♥️ čuvaj se
Nikita, i ja sam tako nosila traperice, kuma mi pokazala taj trik, stavljala onu gumicu crnu za kosu, ali sad što kaže mrvičak više ne ide jer hlače uopće ne mogu cif zakopčati..
Polly, odlične su mi ove hlače za koje si poslala link, ja sam mislila da ću to izbjeći, ali evo ovo su prve koje mi se sviđaju što sam vidjela.
Bravo za sve uspješne preglede.
Daisy, sigurna sam da je sve ok, ali javi što ti je doktorica rekla.
Pozdrav cure, ja ostala danas na godisnjem, tako je lijep dan pa smo cijelo jutro vani bili! Smirili su mi se bolovi od vikenda , mada nekad imam cudan osjecaj , a kako ke maternica jos mala i ne znam opipat tu tvrdocu i sl.
Napokon sam docekala nalaze za vodene kozice, javili su mi da je ok, sutra ih kupim u doktorice! ( 20’dana sam cekala )
Sutra napokon pregeld, pa cemo znat sve ❤️
Kaktusice ceatitke na uspjesnom pregeldu!
Cure takodjer sto ste na pola puta!!!
Vise ne znam ko sto napise, ali slazem se da ae ava bol izdrzi samo da rodimo zivu i zdravu djecu!
Kaktusica super za uspješan pregled, najbitnije da je curka odlično 😍❤️
Leonie unutra još imaju sa obje strane lastiku s gumbom da se stisne ako treba, baš su odlične. Tražila sam lagano svjetliji traper zbog proljeća koje gadno kuca na vrata.
Anchy zavidim ti šta ideš na svadbu i treba ti trudnička svečana haljina upravo zbog haljina s Asosa. Prekrasne su, pogotovo te svečanije, a nemam nikakav event dok sam trudna 😔😆
Sto se pucanja i savova tice, koliko se sjecam nama su ma sv.duhu na tecaju rekli da je bolje sam puknuti nego da te rezu, a poslije sam i ma internetu nasla jedan clanak koji to isto kaze, brze zarasta i slicno..sad sto je istina 🤷
Ja sam kod prvog poroda mrvicu puknula, dr me cak nije htjela sivati ali navodno sam dosta krvarila pa je stavila 2 sava, pucanje nisam osjetila, sivanje su mi nesto dali pa isto nisam osjetila...najgore mi je bilo kad su mi malo stiskali trbuh nakon poroda da izade sto vise krvi jer je sve iziritirano i samo zelis da te vise nitko ne pipka..ali realno nije to bilo nista strasno...
Ja znam ponekad srce cudno osjecati, kao da se ubrza ili preskoci nemam pojma..bas me to uznemiri ali trudim se to nekako zanemariti jer mislim da nije nista...
Kaktusica bravo za super pregled, neka se tako i nastavi 😊👏👏
Tocka ja prvi put rodila za 4 sata, pd prvog truda do izgona...i bilo me strah za drugi porod hocu li stici do bolnice, a mog muza pogotovo, kad je krenuo porod samo me tjerao idemo idemo..ali trajao je mozda malo krace nego drugi..samo sam dr i babice upozorila da sam prvi put stvarno brzo rodila da me ozbiljnije dozive i super sve proslo, jedino mi zbog toga klistir nisu dali jer nije bilo vremena..ali oba puta sam se doma prije odlaska u bolnicu okupala i obrijala dolje...da ne bi na slikama imala masnu kosu 🤦🤣🤣
Bezzonisu mi još uspostavili dijagnozu, doktorica je sam rekla da sumnja na bubrežni kamenac. Inače pojavila mi se bol zadnjih par dana koja kreće od bubrega pa sve do sredine trbuha ispod pupka. Bude dosta jaka i posebno se aktivira pri pomjeranju. Jesi ti imala takve simptome?
Daa, identično, samo je mene pri kretanju bolilo dva dana, a ostatak dana pri mokrenju. Isto tako krene od bubrega dolje do sredine trbuha...napravila pretrage krvi, urina, sve ok...sad me malo boli drugi, al ne kao onda, zato idem u petak privatno na uzv. Jesi obavila kakve pretrage?
Bebac daj ti to spomeni dokici. Ja od pocetka trudnoce imam osjecaj da nemam zraka i kao da mi netko sjedi na prsima. To se javlja tu i tamo. Cesto to bude onda kasnije popraceno i jacim lupanjem srca. Onda se cijela uznemirim, pa mi se pocne vrtit u glavi. I onda jedno veze drugo i kaos. Dokica mi je odmah rekla da ce me slati kod kardiologa. Ja sam rekla da bi ipak pricekala s tim pregledom. Sad cu vidjeti sta ce mi reci na iducem pregledu. Jer izgleda da postoji neko stanje tokom trudnoce da ti nesto tako srce zeza pa se to mora pratiti. Bolje ti odes na ekg, potrosis sat vremena na pregled i znas da je sve ok nego da je nest a da to propustis. Uostalom, mozda je to i normalno pa ti doktor kaze da ne moras nista. Ali svakako spomeni.
Sto se tice tecajeva meni je svaki na kojem sam bila bio od velike koristi i nije mi zao niti jednog. Kao niti jedne edukacije u zivotu. Tokom poroda mi je jako pomoglo sto sam znala u kojoj sam fazi poroda i sto se tocno dogadja s mojim tijelom i zasto se to dogadja. Tehnike disanja su mi neizmjerno pomogle. I kasnije u zivotu, a ne samo tokom poroda. Ma stvarno mi je to bilo super. Ali svi smo mi razliciti pa tako i na ove stvari gledamo svatko iz svog nekog kuta.
Sortiraj odgovore
Najstariji