Jutro cure, zao mi je onih koje su imale nesanice, mi nemamo takvih problema.
Vidjela sam da je tema duzina cerviksa. Ja sam trazila da mi dr izmjeri ponovo, jer cesto, jako nisko osjetim bebu i moj cerviks je 53mm i potpuno zatvoren. Zatim, zna se desiti da bebu osjetim i iznad pupka u toku istog sata i bilo mi je i to cudo, pa smo na pregledu vidjeli da je beba glavom dole i ima uvijek rukice oko glave, a noge blizu zeluca i zbog toga je osjetim sa svih strana. Tako da ne trebate cuditi sto osjetiti udarce sa razlicitih mjesta, sad su bebe puno duze nego u pocetku.
Vrapcic ja koristim iste dnevne uloske Cosmea bio, al samo kad idem vani, kuci mijenjam cesce gacice i to je to.
Dora radovat cu se kad u mjesec dana dobijes 4-5kg, a ne ovako sitno, jos dvije bebe imas haha.
Ena ima li nekih novosti o frendici?
Vrapcic e tako je, krivo sam napisala da si +4 dana ispred mene, na +1 ispred mene sam mislila, a da bi danas bila 21+4, ja sam po Flo jer smatram da je konkretnije s obzirom da je ivf postupak, mengu uopce ne racunam, tako sam i kod soc. ginica rekla datum koji mi ispada po aplikaciji, u bolnici su mi mjerili po datumu transfera i ja ti se od pocetka drzim toga, a tako i mjere ispadaju, doduse zna ovisit o uzv koji dan gore/dolje, ali bas u ambulanti kod mog mi je uvijek tocno, a i on se najvise potrudi to mjernut tocno tako da ispadne u dan jer se tu zbilja radi o milimetarima pa se lako dodje do "krivog" datuma..jel bi ti bebica po mjerema odgovarala tom izracunu po ivf kalkulatoru? Mislim ono kad si jucer pitala jel veca il kolka je..
Ono sto sam u bolnici iz prve ruke cula i vidjela da je njima gotovo nemoguce precizno odredit tezinu bebe pred porod i da vecina doktora kaze da su odstupanja oko 200g i stvarno, kako su zene isle radjat tako negdje su im i bila odstupanja, obicno su bebe bile manje, a ne vece.
Ja udarce osjetim i dalje nize...
Cure, dosli mi nalazi i glukoza 3,4. Nikad nije bila niska...uh, sad se prepala...ikome??? A kreatinin isto malo snizen, to mislim da ima veze s bubrezima ns koje sam se i zalila.. ma slabo mi je...trudnoca je bas drugo stanje
Urin je u redu za sada...
💙
Kaktusicin muz ima odgovorit na sve upite jer ce inace jadnicak bit pun jecmenca do ljeta
Ancy mljaaac ubijate me s tim jolie kolacima, kad budem mobilnija cu otic i pojest SVE ako se razljutim posjet cu i susjedu
Mimoza kako me krenulo zadnjih dana, moglo bi se tih 4-5kg ostvarit vec ovaj mjesec (taman jos 2 tjedna, svaki tjedan po kilu do dvije i evo me, nadoknadjeno sve hahahha)
Ja udarce osjetim i dalje nize…
Cure, dosli mi nalazi i glukoza 3,4. Nikad nije bila niska…uh, sad se prepala…ikome??? A kreatinin isto malo snizen, to mislim da ima veze s bubrezima ns koje sam se i zalila.. ma slabo mi je…trudnoca je bas drugo stanje
Urin je u redu za sada…
Meni je glukoza bila 3.8, ispod one donje granice dakle, ali endokrinologica je rekla da je to super, da bolje da je manji u trudnoci Nemoj se bojat, sve ce bit u redu!!
Ja sam u ovom zadnjem mjesecu dobila 4kg, ali sam se posteno i najela svaki put 😂 Necu zaliti kad odem od mame haha al cu je sigurno spominjati dok budem morala skidati kg poslije poroda 😁
Ja udarce osjetim i dalje nize…
Cure, dosli mi nalazi i glukoza 3,4. Nikad nije bila niska…uh, sad se prepala…ikome??? A kreatinin isto malo snizen, to mislim da ima veze s bubrezima ns koje sam se i zalila.. ma slabo mi je…trudnoca je bas drugo stanje
Urin je u redu za sada…
To je gluloza natašte? Ako je tako, onda je ok. Bolje da je niža, nego viša. Nemoj se samo nervirat sada oko toga. Svaki dan nam je nešto 😂😂
Evo ja stala na vagu jutros, kad ono od prošlog pregleda na njoj - 2 kg. Reko sebi da je nemoguće nešto je očito pokvareno. Naravno da sam odmah guglala pad težine u drugom tromjesečju 🙈
Juto curke.. ja se javljan nakon neprospavane noci.. zaspala oko 12 i probudila se u 1 i do pola 5 nisam oci sklopila.. vrtila sam se bezveze po krevetu.. a cim je budilica za posel zazvonila, najradje bi ostala spavati do sutra.. bas jedva gledam.. dakle evo sad moj kratki izvjestaj s jucerasnje kontrole… neznam nista osim da sam zatvorena i da mogu dalje radit. Uzv mi nije radila kad me poslala u bolnicu na 3d, a to mogu obavit tek iduci tjedan od srijede na dalje.. danas isla pitati u bolnicu pa su me otpravili doma da nema nikog dezurnog na uzv-u! 🤔 al dobro kad je tak nek bude. Budem se jos malo strpila.. uzela mi je bris i to sam danas nosila u mikrobioloski labos ali nemam poima na kaj mi je uzela.. nalaz je u srijedu pa budem po nalazu vidla tocno za sto su brisevi, al iskreno po uputnici mi se cini samo betah.stretokok.. a to mi je opet prerano za uzimat bris.. nemam poima.. eto.. zbunjena totalno.. malca nisam vidla.. i da situacija.. sjecate se da kod mene uvijek prije nego idem k doktorici, sestra provjerava otkucaje s doplerom.. e pa jucer ih nije mogla naci.. malac mene tuce u trbuh a ona ne moze naci otkucaje.. i takvu je panikau napravila da sam skoro u nesvjest pala.. na kraju se malac primiril i nasla je otlucaje bez pardona.. mrzim taj njihov dopler, to mi je i u prvoj trudnoci stvaralo uzasan stres prije svakog pregleda..
Curke koje danas imate pregled, sretno i nadam se da cete doci sa pubo vise informacija nego ja, i naravno lijepih vijesti 🥰
Draga, meni je teže naći bebu otkada jako udara preko dopplera, pretpostavljam zato što je stalno u pokretu.
Hahaha, jeste me nasmijale 😂 Sad ce vam kaktusica (nick odabran dok sam gledala u kaktus na prozoru 🤪) reci nesto a to je da kad god me nesto boli onda se moj muz ogradi pa kaze "a cuj, to moze biti svasta a ja nisam neurolog/psihijatar/ortoped...a nije ti nista", uglavnom, svi se oni vole ograditi tako da kad me stvarno nesto jako boli onda me vodi u bolnicu na pregled ili pita kolegu specijalistu. Jer kroz ovih vise od 20 godina koliko smo skupa kroz razgovore i zivot vidim da najbanalnija stvar moze biti tragicna a bol negdje moze znaciti milijun razloga za koje ja mi ni ne znamo. Sad u trudnoci ga nista ne pitam osim eventualno lijekova ili neceg tako jer doista ne mogu oni sve to znati. Pa ja onda kopam i cackam po internetu, nazalost nema nijednu normalnu kolegicu ginekologicu da ju malo izgnjavim 😁
A sto se tice pregleda, nikad ne ide sa mnom, samo pita poslije kolegu jel sve ok.
Tako da mi je zao sto vas moram razocarat, ali on je jedan od onih koji malo pricaju 🤪
Sortiraj odgovore
Najstariji